Spring naar bijdragen

klotskop

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    104
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door klotskop geplaatst

  1. klotskop

    Diverse vragen

    Ik heb ooit ergens gelezen dat je dagelijkse rusttijd vanuit de standplaats van je werkgever nooit gekort mag worden naar 9 uur. Dus altijd 11 uur. Kan iemand mij vertellen of dat nog klopt? want ik vind het nergens meer terug.
  2. Daar wil ik nog even op reageren. A ik heb geen laptop of internet in mijn vrachtauto,by the way hoef ik ook niet,en die wat het wel hebben zijn ook gestrand. B. Heb je wel eens van douane vracht gehoord? Dat is vertrekken en rijden, jij met je grote mond zal wel eigen regels hebben.en voor diegene die zij dat ze ook overleeft hebben maar geen zielige verhalen hebben. Chapoo heren jullie zijn de echte robuuste voorbeeld truckers.
  3. Het gros van de chauffeurs lag nog te slapen,het was 05.00 uur. Die Duitser sprak het beste Frans,voor de rest hebben wel 30 chauffeurs hulp geboden/aangeboden.
  4. Wat vind ik jouw een eikel. Ik heb ook 36 uur op de A1 tussen roye en peronne stilgestaan. Ik red me wel, maar er waren veel luxe auto's met jonge kinderen die ook vastonden. 10 auto's achter mij was een vrouwtje met een. 3maanden oude baby die lichtelijk in paniek was geraakt. We hebben met een aantal chauffeurs,op de andere baan richting Parijs de gendarmie aangehouden,want die kwamen af en toe langs omdat het richting Parijs weer begon te rijden,maar ze zeiden dat ze niks konden doen en rustig moesten blijven.vervolgens heeft een Duitse trucker achter mij die 2 opgevangen in zijn cabine dat ze wat te eten,drinken kregen en zich konden opwarmen. Jij met je weerbericht kijken,ik kon wel verder maar als ze bij de peace alles dichtgooien,kun je wel 100 keer naar het weerbericht kijken sukkel
  5. Nou laatst heb ik hier in de limburgse media en hier op het forum vernomen dat er geen doorstart zou komen,alleen nog wat opdrachten afgewerkt moesten worden tot einde januari. Maar ik moet zeggen dat ik nog veel trucks dagelijks tegen kom op de wegen. Ja we zitten nu toch al tegen mart aan .Wie weet nu hoe het echt zit???
  6. Ik weet wel dat ze het contract met turkisch airlines hebben kwijtgeraakt aan swissport. Ik ben er zeker niet gelukig mee,want nu kan ik daar naartoe , en ik kan je zeggen dat is een ramp. En wat ik heb gehoord gaat het om 5 eurocent in de hernieuwde aanbesteding. Dat is wel al 3/4 jaar geleden ,maar SE draaide voornamelijk op Turkisch airlines.
  7. LET OP !!!!! spronk vraagt weer chauffeurs onder de naam VTBB.
  8. klaasen, dat is gewoonweg naiviteit ook met d0 of minder word je genaaid vroeg of laat. h"t is en blif eine crimeneel, punt oet.
  9. zag gisteren ,een auto transporter op de parking in de buurt van kerpen ,met hameleers trucks met witte platen richting oosten gaan.
  10. Mmmm dat was jaren geleden meneer klaasen, maar nu gaat het per uur met oostblokkers. Of komt u ook uit limburg en doet u asperge steken.Het lijkt mij dat u overal het beste van weet ,maar alleen van hore en zegge.
  11. met verbijstering heb ik gekeken naar 1 vandaag. Vvd wil hollanders die werkeloos zijn laten verhuizen naar limburg om asperge te steken. Ha haaa, mijn vrouw wil ook een centje bij verdienen ,dus hier in de omtrek geinformeert, maar het hoogste bod wat ze per uur kreeg was 2 euro netto. de boeren rijden met bussen met polen van het ene veld naar het andere, ja zo gaat het in de transport ook. Ze zitten echt niet te wachten op ons volk . Ik snap nu nog niet dat de media en politiek eindelijk eens inziet wat er in de samenleving gebeurd.
  12. Matthieu, dan moet je naar een speelgoedwinkel gaan.
  13. ja ja 60% van de werknemers word overgenomen(excl chauffeurs) Ik was er al bang voor.
  14. OK dat geloof ik wel. maar ik kan je ook wel een aantal bedrijven opnoemen die het niet doen om met oost europeanen te werken. Denk aan high value en luchtvracht. Natuurlijk komen nu opmerkingen van dat jan de rijk ,koine enz met dat uitschot rijdt, koine zelfs met indiers rijd.
  15. ONZIN!!! Ik rij al 24 jaar, en ja ik heb me ook zorgen gemaakt. Maar mijn baas rijd nog altijd met NL chauffeurs, en waar wij voor charteren ook(100) trucks. Sterker nog de hoofd vervoerder van een groot koeriersbedrijf wil een EU bedrijf afstoten omdat bulgaargse collegas alles kapot maken.(letterlijk en figuurlijk). Ik zeg maar zo alles komt goed!!!! Sorry collegas ik wil anoniem blijven want de bazen lezen mee
  16. Nee je zou wel mischien wel gelijk hebben, daarom heb ik mijn gedachte voor me gehouden. De toekomst zal het uitwijzen.
  17. Hameleers start door als BS of bg en nog wat las ik net bij mijn moeder in de limburger. Excuus voor het niet weten van de nieuwe naam op dit moment. Volgens de curator werkte Hameleers te ouderwets,daarom is het failliet gegaan. 2 oud managers starten nu door, en van de 130 werknemers gaan er 30 mee. Opdrachtgevers hebben al ingestemd met de doorstart, en als die belofte houden dan volgen meer werknemers. Nou ben benieuwd wat die moderne constructie dan inhoud???????? Ik heb natuurlijk al een gedachte,maar die zal ik maar voor mezelf houden. bron de limburger.
  18. Sorry hoor, Hoe erg ik het ook vind, maar als je deelnemer in het verkeer bent , dan ben je toch uiterst geconcentreerd. Dan ook nog botsen op een trailer,terwijl je toch moet afremmen voor de parking.Sorry hoor.
  19. Zal wel een doorstart worden , want hameleers bestond uit meerdere bv,s en de bv int transport was nog winstgevend,dus die is niet failliet verklaard. Laat mij raden? In eerste instantie krijg je te horen dat het transport doorgaat in afgeslankte vorm,zodat ze de e en hogere nl chauffeurs kunnen droppen,en men neemt vervolgens meer Tsjechische of ander oostblok personeel aan.Mischien denk ik wel te pessimistisch maar ik lees en hoor het heel vaak.Maar van de andere kant is het op en overslaghaven gedeelte failliet verklaard ,dat wil toch wel zeggen dat het serieuze problemen zijn. Maar God zal het weten.
  20. klotskop

    Ook Roek moet inkrimpen

    Ja mischien ook oost europese chauffeurs. Je weet maar nooit. Je loopt achter als transportbedrijf als je het niet doet.
  21. Jaja ik keur dit zeker niet goed,maar ik las op transportonline dat de chauffeurs 160 km omrijden om thuis te kunnen slapen. Maar ja van Dongen!!!! die hebben toch die mooie daf superspace caps, is toch om voor chauffeurs extra luxe en slaap comfort te geven. Ik zou zeggen bij de nieuwe ligting trucks , ga cf,s kopen, dan gaan automatisch een aantal huidige chauffeurs weg ,en dan kan die wel weer oost europese chauffeurs aannemen. En geen problemen met de bond,mits ze geen postbus adres hebben. Maar zo kan je ook bezuinigen. Nogmaals ik keur het dus af wat de directie wil.
  22. Ach ja van mij mogen ze, in de transport cao hoeven werkgevers toch geen reiskosten te betalen. Ik krijg al jaren geen reiskosten meer,terwijl mijn baas 17 km van mij vandaan zit. Ik vermoed dat voornamelijk ambtenaren treft, ik weet trouwens niet hoe het met andere CAO's zit.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden