Spring naar bijdragen

Marotrans

Administrators
 • Aantal bijdragen

  5874
 • Geregistreerd

 • Gewonnen dagen

  27

Berichten geplaatst door Marotrans

 1. 52 minuten geleden zei Ger-1957:

  Voor de ritten die we nog hebben in Oss ben ik te duur en Cetra zat te springen om een paar chauffeurs. 

  Ik ben er tevreden mee, vast span en zo als Adri aangeeft met dat werk wordt je 100 

  Nou, 'n mooie oplossing👍

  Gewoon binnen het bedrijf wat anders kunnen kiezen met behoud van dienstjaren ben je niet mee gestraft denk ik.

   

  Succes daar Ger, maak er wat moois van!

   

  • Like 1
 2. Dat dus... op CHEP- blokpallets die in mijn begintijd bij AH nog per handpallettruck gelost en verplaatst werden; de aanleverende chauffeurs van DC Zwolle hadden meestal al een Lafis electrische pompwagen met knikbare hefboom.

   

  Leuk verhaal: op 'n gegeven moment kwam er een electrische pompwagen naar ons filiaal. Zo'n lompe Jungheinrich waar je van origine op kon staan maar waar de plank en steunen daarvoor achterwege waren gelaten en er op een goedkope manier 'n meeloper was gefabriceerd. Al kon je wel aardig met één voet dwars op het resterende richeltje balancerend meerijden; als meeloper stond de boom veel te hoog en liep je ook heel krampachtig.

  Maar goed, voor de volle pallets bier, fris, sappen en waspoeder was het een heerlijke vooruitgang. De eerste beperkingen in het gebruik kwamen na klachten van de bovenburen (de winkel bevond zich op de begane grond onder een flat): vooral 's avonds als er vulploeg was zaten die mensen te schudden op de bank door dat ding! Geen klanten en hogere chefs dus dan kon je vol gas :D 

   

  Tót opeens het ding onder geen beding de winkel meer in mocht... er was ergens iemand wakker geworden: de vloerbelasting op de vijf draagpunten van die truck was véél te hoog voor de vloer van de winkel; die was nl. helemaal onderkelderd :stom:

  Niet veel  later kwam de volledige omschakeling naar de containers en was de noodzaak voor EPT's ook verdwenen.  

  • Haha 1
 3. Naar de winkels toe gewoon nog op containers, waarbij de zachte rubberen wieltjes de ruggenbrekers zijn naar mijn mening; alles om het omgevingslawaai te beperken...

   

  Aldi en Lidl doen het wel op pallets: euroformaat en uiteraard Dusseldorfertjes, Aldichauffeurs hebben een 'eigen' electrische pompwagen meen ik en bij Lidl kun je er één van de winkel gebruiken.

  Het nadeel van die pallets is dat sommige orderpickers denken dat een vrachtauto 3 meter breed is :zegtniets:

 4. 14 uur geleden zei roadtrain:

  “Vroeger” toen ik daar kwam (1980/1984) was het nog middagsluiting tussen 12 en 13 uur. 
  en alles overstapelen op van die kleine kl*te palletjes. 

   

  Zo'n 'goeie oude tijd' waar menig chauffeur de rug heeft vernacheld

  13 uur geleden zei lientje:


  Vlak voor/ of rond de middag reed ik daar weer. 
   

  Dat was dan iemand anders ;)

  • Like 1
 5. Ach... wat dat betreft is het zweten wel een beetje over en gaan de bloedzuigers elders te werk: er komen steeds meer geautomatiseerde DC's waar je als chauffeur alleen en machine hoeft te 'vullen' (na eventueel zelf afstapelen met de stapelaar en scannen) en hopen dat deze jouw pallets accepteert... AH Zaandam is nu aardig op de rit, Hoogvliet Bleiswijk loopt ook redelijk zover ik weet maar dat drama daar in Nieuwegein... :zegtniets:

   

  Het nieuwe PLUS- DC in Oss wordt ook volledig automatisch: ik ben erg benieuwd! 

  • Like 2
 6. 3 uur geleden zei trieftol:

  Nog wel

  Deen houd op te bestaan 

  Winkels gaan over naar Dekamarkt, Vomar & Ah

  Helaas wel... makkelijke en gemoedelijke klant om te lossen, zowel Hoorn als Beverwijk.

   

  • Like 2
 7. 32 minuten geleden zei Dokus:


  Zouden ze wel willen.

  Gewoon een hoop populistisch gebral, waarvan ze zelf wel weten dat dit niet haalbaar is.
  We hebben immers te maken met internationale afspraken en zo’n splinterpartij gaat dat echt niet 123 veranderen.


  emoji40.png—- nulli cedo —-emoji40.png

  Dit staat er ook nog ;): "Europese Unie: Nederlands belang voorop, einde aan transferunie van Noord naar Zuid."

   

  Dat ze geen ijzer met handen kunnen breken begrijpen de meeste mensen wel (hoop ik dan maar), aan de andere kant moeten ze toch iets hebben om a. zieltjes mee te winnen en b. uiteindelijk toch naar toe te werken...

  De grote jongens blijven de gelopen race lopen en het klootjesvolk min of meer negeren.

  • Like 2
 8. Mijn werkgever werkt (deels) ook zo: veel nachtlijntjes, dubbele bezetting op auto's en verschillende hobbychauffeurs uit de categorie die iveco noemt en daarnaast ZZP- ers die vaste dagen rijden. 

  Hier ligt, denk ik, ook een deel van het probleem: voor deze werknemers is het chauffeurtje spelen geen hoofdinkomen dus men redt zich toch wel.

   

  Eigenlijk maken alleen de bulkchauffeurs en de beneluxchauffeurs (de vliegende keeps zeg maar) structureel overnachtingen maar zeker niet voor de fun. Als je in de buurt van de standplaats bent en daar is werk voor jou of de auto ga je gewoon daarheen en klaar. Op enkele uitzonderingen na is overnachten op standplaats ook gewoon voor eigen rekening.

   

  Momenteel is het rustig (uiteraard), men zet iedereen zoveel mogelijk op de 40 uur in afwachting van betere tijden en de komst van een nieuwe grote klant binnenkort. Zo kan iedereen 'binnen blijven', ook wat waard.

  Wat ik maar zeggen wil: het schrappen van uren en overnachtingen als pressiemiddel zal weinig zin hebben; geen enkele werkgever maakt die kosten voor de lol.

  • Like 1
 9. Het ligt er ook aan waar je wat haalt: vaak is de dhz- automaat goedkoper dan een bakkie van de dames; persoonlijk vind ik die Subway koffie bovendien niet echt geweldig.

  Gistermiddag bij de BP Geffense Barriere 'n broodje filet met ei besteld en was onderweg naar de koffiemachine toen die dame mij terugriep: dezelfde koffie (automaat) hebben zij ook staan maar dan is het goedkoper door de combinatie. Het broodje en 'n grote koffie voor 6 euro: voor een snelwegpomp mag je niet klagen :nee: 

  • Like 1
  • Sneu 1
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden