Spring naar bijdragen

Marotrans

Administrators
 • Aantal bijdragen

  5860
 • Geregistreerd

 • Gewonnen dagen

  27

Berichten geplaatst door Marotrans

 1. Praxis lost tot 1700 uur over het algemeen, niet echt lang dus. Maar enig risico moet je durven nemen... gaat het mis is het bij een groot bedrijf wel op te vangen (in Tiel staan meerdere lege trailers over). Heb je tien auto's en die de volgende dag hard nodig voor eigen werk kun je misschien beter leeg terug ja.

  • Like 1
 2. 12 uur geleden zei Pierre:

   

  Eigenlijk een beetje werk uit derde hand waar op het laatst geen kruimel meer aan verdiend kan zijn op regionaal/nationaal niveau, ik kan me dan ook haast niet voorstellen dat Simon Loos zich daarvoor laat lenen. In ieder geval niet op deze manier...

  Dat ligt er aan hoe je het bekijkt Pierre: als ik leeg kom bij Aldi Drachten, letterlijk binnen één kilometer een vracht potgrond kan laden voor Praxis Veenendaal en de volgende dag weer eigen werk ga doen vanuit Tiel (zo was dat de eerste keer) is een knaak winst op die rit al 400 % beter dan leeg van Drachten naar Tiel te kachelen...

   

  En, b.o.t.: door de komende fusie gaat de nieuwe firma veel meer eigen werk doen en dat was misschien wel de opzet ;)

  • Like 2
 3. 1 uur geleden zei lientje:

  Tja Duke, dat lijkt mij dus niets he.:(

  Moeten springen tussen een wagen met spiegels en en wagen met camera.

  Die laatste heeft Appel niet, of heeft DAF niet en ik heb er dus ook nooit mee gereden.

  Het lijkt mij niet handig om steeds te moeten wennen wanneer je op krappe plekken komt 😉

   

   

  Eén ding scheelt: als Mercedes- rijder in dienst van  Simon Loos mag ook ik niet op een auto met Mirrorcams weg: daar moet je eerst een instructiedag (deel?) voor volgen...

  • Like 3
  • Thanks 1
  • Verward 1
 4. 4 minuten geleden zei Pierre:

  Nu ken ik het hele bedrijf Tielbeke niet als behalve van de auto's en die paar keer dat ik in een ver verleden eens wat vrachtjes geladen heb bij hun -of voor hun in Zwolle, ik weet het al niet meer. Tielbeke leek -en lijkt me eigenlijk wel een gezond en goed bedrijf. KNIP

  Degene die mij ingewerkt heeft bij Loos in Raalte voor de C1000 is er net weer een maandje weg. 

  Toen Raalte dicht ging is hij naar Bakker Deventer gegaan voor de COOP en na vier jaar overgestapt naar Tielbeke met standplaats AH Zwolle om zelf e.e.a. te ondervinden. Men heeft hem z'n jaarcontract uit laten dienen en hij is weer terug bij Bakker. Die man geloof ik op z'n woord wat dit betreft.

  • Like 3
 5. Potgrond? Ik wist niet dat Snel dat ook deed? 

  Ik heb dat voor Loos ook wel geladen in Drachten, eerst via Koopman en later via Brant Visser als hoofdvervoerder meen ik.

   

  Snel moet oppassen 😉 Toen Friesland Campina nog in Woerden zat (oude Mona) kwamen wij daar ook geregeld, op het gemeenschappelijke terrein met Snel. De Bijenkorf- trailer en een deel van het V&D- wagenpark hebben er nog lang gestaan...

  • Haha 1
 6. 47 minuten geleden zei iveco 35c17:

  Die zoekt er idd chauffeurs voor.

  Iedere keer duiken die advertenties weer op, met de nodige tientallen reacties in de trand van "nu niet, dan niet, nooit niet" er onder op FB. Je krijgt ook nog eens een verplichte vierdaagse werkweek waar zeker niet iedere chauffeur van gediend is.

  • Like 1
  • Verward 1
 7. 5 uur geleden zei schoenenreus:

   

   

  Gebr. Versteijnen is toch dat werk gaan doen of althans dacht zoiets gelezen te hebben.

   

  Bijna 😉

  Die hebben Intratuin overgenomen van Snel uit Woerden, een ex- collega uit Tiel is daar laatst begonnen. Vier nachten per week Intratuin- vestigingen bevoorraden vanuit een nieuwe GVT- vestiging in Den Bosch.

  • Like 1
 8. 1 uur geleden zei Schots en Scheef:


   

   


  Word al volop gereden naar nieuwe dc.

   

  Dat moet haast wel: vanavond in Ede stond alleen nog 'n halve LZV...

   

  • Like 1
 9. 13 uur geleden zei RealZeus:

  @Marotrans vanmorgen twee keer.

  Eerste keer stond hij in zijn papieren te neuzen bij de Scapino in Assen, ik stond met de bus bij de bushalte en heb nog getoeterd. Tweede keer was vlak daarna toen hij richting station Assen reed, waar ik net vandaan kwam met een bus.

  Dan heb ik mooi zitten suffen dus, had (op mijn manier ;)) wel op passerende bussen gelet.

   

  Daar bij het station is het knap veranderd sinds ik daar ben geweest, 2014 denk ik, dus dat vroeg de volle aandacht :angel:

  • Like 2
 10. 2 uur geleden zei Ger-1957:

   

   

  Moet het trouwens niet Agri retail zijn? Ik hoorde dat wij namelijk het transport voor deze groep kwijt zouden zijn, iemand kan het beslist goedkoper ;) Vervoer Agrifirm is in handen van Nijhof Wassink

  Klopt Ger, scherp! Agri- retail is dat.

   

  Waarom ze een andere vervoerder in de arm hebben genomen weet ik niet; wel heb ik van een collega uit Ede gehoord (die dan weer iemand van Vos persoonlijk kent) dat de meeste chauffeurs wel verzocht zijn om te blijven rijden bij de andere vervoerder. Dat zullen er niet veel zijn, van E naar C is best 'n stap.

   

  Kwam net langs het nieuwe DC en dat is er klaar voor zo te zien; ook hier staan net als in Ede trailers van beide vervoerders aan de docks. Dat dan weer wel.

 11. Een vetpot zal het niet zijn Jan, die kruideniers rekenen alles per minuut uit en ronden dan nog naar beneden af ook... Aan de andere kant werken vervoerders en sommige verladers uit de supermarktwereld wel nauw samen op bijvoorbeeld het gebied van elektrisch rijden.

   

  En er zijn ook bedrijven die rijden voor bijna elke supermarkt, 'n drogisterijketen en straks voor Agrifirm en die betalen alleen de manifest- uren uit aan de chauffeurs... De door de klant gemaakte en berekende rittenplanningen dus. Wachten of vertraging is eigen tijd. En ook daar zitten mensen 20 of 30 jaar, zeg het maar...

   

  Bovendien hebben beide huidige bedrijven ook nog een aanzienlijk pakket eigen werk en Loos een aardig beetje warehouse etc.

  • Like 2
 12. ^^

  Weinig kans Ibo, het vult elkaar mooi aan qua uitvoerend werk; managementfuncties  kan nooit geen kwaad om te minderen denk ik 😇

   

  Voorbeeld: wij hebben weinig tot geen werk in Noordoost Nederland en Appel wel. Nu komen wij leeg terug, of de ritten naar vooral Beilen en Gieten worden verkocht; straks wellicht met een vracht van Appel terug. Zo houd je het in eigen hand.

  • Like 3
 13. 22 minuten geleden zei albertvv:

  Word al jaren meegerekend of je al eerder voor eenzelfde overtreding een sanctie hebt gekregen. Dat bepaalt (mede) de hoogte van de sanctie. 

  Dit zijn toch standaard overtredingen voor een vaste prijs, ooit uit de wet Mulder?

  Bovendien valt de bekeuring 'automatisch op de mat', komt dus via het kenteken en dat is niet op de besturende persoon te herleiden.

  • Like 3
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden