Spring naar bijdragen

Scania_13

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    31
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Scania_13 geplaatst

  1. Scania_13

    pffffffffffff

    Dat heb ik dus ook. En ik heb nog steeds geen CE en vertik het omdat te gaan betalen nu. Laat een bedrijf mij eerst maar ervaring opdoen met een bakwagen, maar nej je bent niet interessant. Je kan beter nu wat anders gaan doen (voorlopig)
  2. @ Routier. Volgens mij is die vraag er wel, nu niet alleen. Tjah gelijk, chauffeurs komen allemaal weer lekker uit oost europa. @ Freddie. Ik word nu al niet aangenomen met C. Waarom ook nog E betalen en solliciteren als ''onervaren ce chauffeur''. Even wat proberen nog,maar anders blijf ik lekker op kantoor.
  3. Bos Transport heeft alleen nog interesse voor CE. Ik ga ook eens Aalsmeer in de gaten houden. Maar alsnog is het *piep*lastig om ertussen te komen zonder ervaring en de oost-europese concurrentie. Heb af en toe de neiging om maar terug naar kantoor te gaan als ik voor niets geinvesteerd heb in rijbewijs etc. En straks hebben ze weer vele chauffeurs nodig...
  4. Ik zou dan graag willen weten hoe je een ervaren chauffeur moet worden....Je moet toch ergens beginnen?
  5. Hallo, In 2011 heb ik mijn rijbewijs C gehaald met Code 95....Nu heb ik maar 1 ritje gedaan met een bakwagen (Amsterdam-Hengelo-Amsterdam). Kortom, geen ervaring en geen CE. Antwoorden ''geen ervaring, geen interesse/ce''....En 1 week als bijrijder mogen rijden (aangegeven dat ik ook wil rijden, vond het bedrijf niet zo leuk). Weet iemand een bedrijf rond Amsterdam die beginnende chauffeurs kan laten starten? Ik zoek denk ik bloemen/luchtvracht transport.
  6. Scania_13

    digipas

    Uhm, okay maar stel dat je op maandagochtend in de wagen stapt (zondag is er mee gereden) en tachograaf zegt 'gereden zonder kaart' (wat weleens voorkomt als ik het goed begrijp), maak je dan een print out voordat je wegrijdt of wacht je totdat je 'savonds weer terug op de zaak bent? Zoveel heb ik ook nog niet echt geoefend met de tachograaf, dus hoe dat werkt zal nog wel enige tijd kosten.
  7. Scania_13

    digipas

    Okay, dus ik maak een print out geef mijn pas af om dat af te laten lezen bij het bedrijf en hoef mij verder geen zorgen te maken voor de komende 28 dagen? En wat doen jullie na een dag werken, elke dag een print out ook maken voor de zekerheid? En klopt het dat je altijd 2 rolletjes van dat papier bij je moet hebben?
  8. Scania_13

    digipas

    Bedankt voor je antwoord zoetwatermatroos. Een print-out had ik ook in gedachten. Als de pas uitgelezen word, wat gebeurd er dan precies? Dat weet ik dus niet. Gaan de gegevens dan van je kaart om zo je 'geheugen' niet vol te laten lopen na die 28 dagen?
  9. Scania_13

    digipas

    Goededag, Ik heb ook even een vraag over de digipas aan de ervaren mensen Vorig jaar had ik mijn C gehaald, digpas ontvangen. Sinds September zou ik vrachtwagen gaan rijden, wat niet doorging. Dus ik zit nu al een tijdje zonder werk. Ervaring heb ik ook niet. Nou is mij gevraagd om donderdag een dag te mogen rijden voor een transportbedrijf. Als ik dan begin, stop ik mijn digipas in de tachograaf. En als ik klaar ben, haal ik hem eruit. Maar dan staan mijn gegevens erop. Hoe moet ik deze gegevens er weer afhalen? En dat moest na 28 werkdagen toch? Bedankt alvast.
  10. Ik mocht eens namens een bekend transportbedrijf een dagje rijden met een bakwagen. Ik had net mijn rijbewijs en hiermee kon ik ervaring opdoen dacht ik.Ik moest in Amsterdam Centrum zijn. Haarlemmerdijk en straat gelost en ging goed. Toen wegrijden uit dat gebied, ik sloeg rechtsaf, viaduct onder dat ging goed, 2e viaduct ging goed, maar bij de 3e en laatste bleef ik hangen. Ook al reed ik misschien 35, schade was erg. Dit gebeurd mij *hopelijk* nooit meer. Paar weken echt rot gevoeld. Voor dit soort dingen wil ik ook volgende keer een bijrijder of een ervaren chauffeur bij mij hebben!
  11. Bedankt voor de reacties. @ Peggel. Ja dat klopt. Ik zou gaan beginnen te rijden (ik had mijn contract op Schiphol kantoor opgezegd in october). Toen was ik al tijdje bezig met solliciteren voor chauffeurswerk. Dat bedrijf deed het via een uitzendbureau. Daar heb ik nix meer van gehoord, ben er al vaak achterna gegaan. Dus mijn contract verliep en nu sta ik bij 2 uitzendbureau's ingeschreven en helemaal niets. In februari heeft Randstad wel een vacature voor nachtwerk bloemen en planten in Aalsmeer. Hopen dan maar...Maar dat heeft toch een tijdje geduurd en dan moet ik nog worden aangenomen! :S
  12. Goededag, Ik ben in Oktober gestopt met mijn kantoorwerk, omdat ik op de vrachtwagen wil. Het bedrijf waar ik wilde gaan werken, deed alles via een uitzendbureau. Dit heeft tot niets uitgelopen, waardoor ik nu al die tijd thuis zit. Ik heb pas mijn rijbewijs C + Code 95, ben 22 jaar. Ik ben het nu wel zat en wil werken! Altijd maar in het nieuws over dat tekort aan chauffeurs, maar als je geen ervaring heb mag je wegblijven! Iemand die mij tips kan geven over bedrijven rond Amsterdam die mensen zoeken die ervaring willen opdoen met C. Ik wil ook doorgaan met CE, maar door geen werk hebben, wil ik mijzelf niet in de schulden gaan lessen! Heb een eigen auto, wat reistid naar bedrijf geen probleem mee, maar ik ga niet helemaal naar Rotterdam (woon in a'dam) ofzo omdat daar wel werk is. Sorry, maar ben een beetje kwaad aan het worden, had toch wel graag op de wagen internationaal later willen gaan rijden. Dus, iemand tips? :) Alvast bedankt.
  13. Betreft theorie examens....begrijpend lezen. Eerste ingeving is meestal goed, de fout van veranderen heb ik zelf ook gemaakt zodoende op 1 fout een examen gezakt! Als je een curcus volgt, krijg je eigenlijk alles wat je op je examen moet weten (administratie = docs en wetgeving, techniek = motoronderdelen, hoe de koel. circulatie werkt, hoofdstuk remmen moet je wel goed kennen vind ik. Verkeer spreekt voor zich,alleen hoogtes van de wagen of breedtes zou ik nog even goed doornemen. En natuurlijk je kentekenbewijs. Zelf ben ik echt een toppunt van een amateur wat techniek betreft en zelfs ik heb het gehaald! Dus jij kan het ook.
  14. Okay bedankt voor de behulpzame reacties! Ik zal het maar ook gewoon moeten gaan uitproberen denk ik. Hoop alleen dat het goed gaat.
  15. Goedemiddag, Ik kon het antwoord niet duidelijk vinden op het forum en het internet maar ik zit ergens mee in de knoop. Voor de chauffeurs hier zal het 'just a walk in the park zijn' maar dit is nieuw voor mij en vraag me af hoe het precies werkt. Vanmiddag mijn bestuurderskaart opgehaald bij het postkantoor en nu kan ik dus officiel gaan rijden voor een bedrijf. Nu zal ik graag het volgende zeker willen weten, als je gaat rijden, stop je je kaart in de tachograaf en moet je je optie selecteren wat tachograag gaat registreren. Je hebt dus 'rijden', 'rusten', 'werkzaamheden' en 'beschikbaar'. Rijden en rust spreken voor zich. Als je gaat laden/lossen in je vrachtwagen, dan moet je toch op werkzaamheden staan? En wanneer stel je beschikbaar in? Als je toekijkt hoe de auto voor jou geladen wordt? (Wachten bij douane of voor vrijstellingen voor containers toch ook)? En gaat de tachograag eigenlijk meteen beginnen te registreren als je de stand kiest, of slaat hij pas op wanneer je voorbij een hele 'minuut''bent zeg maar. Dus bij 56 sec niet, maar bij 1 min en 2 sec wel? Iemand die mij dit duidelijk kan uitleggen, zodat ik dit straks ook goed doe :S ? Bedankt alvast.
  16. @1001nacht. Sorry voor late reactie. Bedankt voor de informatie. Vandaag aanvragen en zal het niet vergeten te vragen. De persoon die ik 20 min aan de telefoon had gister voor de afspraak, mixte alles door elkaar *Als dat maar goed gaat* Morgen groot rijbewijs ophalen!!! *Happy Happy Happy Smile Smile Smile* :) Theorie bestaat uit : Verkeer + Administratie Techniek Cases (Code 95) Na het eerste examen behaald te hebben heb je max 2 jaar de tijd om de de overige theorie te halen. Voor C rijbewijs is dat Verkeer/Techniek of Administratie + Praktijk Examen voltooid hebben Na Cases behaald te hebben, moet je ook binnen 2 jaar Praktische Toets (Laden/Lossen Examen) + Besloten Terrein (Pionnen Examen) voltooid hebben Succes ermee Erika29 !
  17. Goedendag, Afgelopen donderdag heb ik het laatste onderdeel 'Cases' van Code95 gehaald. Ik heb nu alles. Zo even een nieuwe pasfoto laten maken voor nieuw rijbewijs en volgende week nieuw rijbewijs aanvragen. Wat ik mij gewoon afvroeg, staat alles op je rijbewijs of is dat Code95 een soort diploma op papier? Tevens maandag sollicitatiegesprek bij een transportbedrijf. Nu heb ik geen ervaring, maar willen ze mij in een opleidingstraject plaatsen. Heeft iemand daar ervaring mee hoe dat gaat? Alvast bedankt
  18. Ik ken het bedrijf niet van binnenuit, wel van buitenaf. Ik werk op kantoor op Schiphol en wij maken gebruik van Hereijgers in Breda voor binnenkomende vracht. Het gaat om containers. Wij 'blocken' (bellen) altijd ook 1 of 2 dagen van te voren die containers bij Hereijgers. Erg behulpzaam daaro ieder geval aan de telefoon als je iets niet weet.
  19. Hallo, Ik had eind vorig jaar begrepen dat er in de nabije toekomst een keuze moet worden gemaakt tussen oplegger of aanhanger. Afhankelijk wat je wilt rijden, zo moet je ook je rijlessen doen bij de rijschool. Nu heb ik bij een rijschool mijn C rijbewijs gehaald die Scania heeft (dat vind ik persoonlijk een mooie auto), maar die gebruiken een aanhanger. Ik wil veel liever een oplegger gaan lessen. Ik betaal ook alle lessen uit eigen portomonee. Kan iemand bevestigen of die keuze splitsing inderdaad komt? Zo ja, wat raden jullie aan? Als ik naar een andere rijschool moet, dan moet ik wel wennen als die niet met Scania rijden. Bedankt
  20. Nee hoor :) Vakbekwaamheid (code 95) is alleen voor de mensen die beroepsmatig willen gaan rijden. Wil je voor je plezier een vrachtwagen rijden (KAV ofzo) of word je ambulance chauffeur, dan heb je je c rijbewijs nodig (praktijk examen en verkeer+techniek en admin) Code 95 is dus iets extra.
  21. V3 - Cases moet ik ook nog doen! De rest heb ik ook (C dan) 4 Augustus examen = 2e keer. Je moet de rust en rijtijden goed uit je hoofd kennen, en kunnen inleven in het verhaal wat er verteld wordt en het antwoord goed kunnen berekenen. Verder is het handig als je algemene administratie kennis nog even doorneemt. Ik ben niet super handig in wiskunde, maar achteraf gezien denk ik dat het meer een kwestie van logisch nadenken, en heel goed lezen is. Grootste probleem voor mij is de tijdsdruk. Maar ach, komt goed
  22. Ik moest bij me examen in Maart beter op mijn uitzwaai in bochten letten...
  23. Ik ben hier in september 2010 ofzo ook mee begonnen en ik heb het zo gedaan : .Rijschool Cursus Verk + Techniek Examen (2e x geslaagd) .Rijschool Cursus Admin Examen (2e x geslaagd) --> Zelfstudie = Afstel bij mij. .In die tijd rijlessen (25 totaal) .Praktijk C Examen (1 x geslaagd) .Praktische Toets + Besloten Terrein (Code 95) Besloten Terrein gezakt -> Aank. woensdag herkansing :) . Cases (Code 95) Theorie (Doe ik als ik Besloten Terrein heb)
  24. Misschien kan je kijken wat de slagingspercentages zijn van de rijscholen bij jou in de buurt. En bij somme scholen kunnen er reacties achtergelaten worden op de site
  25. Dank u Cortrans! :) Het feit om nu een grote auto te mogen besturen geeft toch wel een goed gevoel :)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden