Spring naar bijdragen

Koerier

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    7
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Koerier's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

  1. De klant gaat niet naar Zwitserland verhuizen. Ze heeft een vakantiehuis in Nederland, dat heeft ze verkocht. De huisraad schenkt ze aan haar dochter in Zwitserland. Wellicht maakte mijn topictitel dit niet geheel duidelijk.
  2. Bedankt voor je snelle reactie. Maar op mijn wagen pronkt in grote letters "internationalen Umzüge und Kurierdienste" (maar dan in het Nederlands) en heel groot mijn logo met daarin het woord transport verwerkt.
  3. Bedankt voor jullie antwoorden! Ik heb al navraag gedaan voor zo'n speurhond, kost in Nederland 250 euro per keer. Maar grootste gevaar is natuurlijk van Spanje terug naar Nederland. Laatst werd ik aan de Spaans-Franse grens aan de kant gezet en toen sloeg die hond dus aan. Ze begonnen mijn lading uit de auto te halen en die hond werd steeds gekker. Bleken die mensen een poes te hebben en van het kleedje waarop dat beest altijd gelegen had sloeg die hond dus aan. Was best wel beangstigend voor me eigenlijk.
  4. Iemand heeft mij gevraagd om wat huisraad van Nederland naar Zwitserland te vervoeren. Het gaat om een parasol, tapijt, hoekbank, een 2 en een 3 zitbank, een tafel met zes stoelen en zes verhuisdozen met servies. Kan en mag ik dit met enkel een CMR vrachtbrief vervoeren? Moet ik dan stoppen bij de Duane? Waar moet ik verder nog op letten (behalve een wegenvignet). Ik ga dit doen met een bestelwagen.
  5. Bedankt voor jullie antwoorden. Ik rijd op en neer naar Spanje. Ik verplaats kuubjes met spulletjes voor mensen, doosjes, bankjes en alles kan eigenlijk wel. Ik rijd in een 12 kuub bestelwagen. Vorige keer had ik 11 klanten. Ik werk wit en maak gebruik van CMR vrachtbrieven. Ook neem ik van iedereen een kopie legitimatie mee, merk ik de goederen met gekleurde stickers en zorg ik dat er via bank betaald word. Maar juist ik ben heel erg kwetsbaar. Wie kwaad zou willen kan makkelijk een doosje drugs door mij laten vervoeren, dat beangstigt me. Misschien moet ik inderdaad gewoon wat meer vertrouwen hebben.
  6. Ik blijf niet thuis, ik rijd gewoon vaker op en neer. Maar ik vraag me gewoon af of er iets te doen is om je een beetje in te dekken. Ik slaap wel onderweg en ik drink ook gewoon koffie. Zo'n vreemde raag is het toch niet?
  7. Ik heb een klein koeriersbedrijfje en doe miniverhuizingen van Spanje naar Nederland. Ik ben als de dood dat iemand verboden middelen tussen zijn spullen heeft zitten en ik daarvoor opdraai. Om me in te dekken vraag ik altijd een kopie paspoort en beschrijf ik exact op de vrachtbrief wat ik voor diegene vervoer. Is het mogelijk om vrijwillig te stoppen bij de Douane? Of slaat dat nergens op? Is er misschien in Spanje een bedrijf waar je tegen betaling je lading kan laten controleren op verboden middelen, met bijvoorbeeld een speurhond? Of maak ik me onterecht zorgen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden