Spring naar bijdragen

Karel65

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    7611
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Karel65

  1. Die 'sectorraad' is onderdeel van FNV. En die heeft er dus alle belang bij dat die SOOB-cao er doorheen gedrukt wordt.

     

    En de leden van CNV hebben de CAO afgewezen. NIET het CNV dus. Die kunnen best wel eens dezelfde mening hebben als het FNV in deze.

     

    (hopelijk heeft niet alleen het CNV leden die hun verstand kunnen gebruiken...)

     

    Lees mijn posting nog eens door Andre. En eerdere postings over dit onderwerp.

     

    Het is in het belang van de bonden dat dit SOOB-akkoord er doorheen gedrukt wordt omdat zij daar direkt van meeprofiteren. Uiteraard hoopt het FNV dat hun leden wel dom genoeg zijn om in te stemmen. In tegenstelling tot hun collega's die bij het CNV zijn aangesloten (en gelukkig hun hersenen hebben gebruikt)

     

     

    Zoals u al treffend aanvoelde RobNiat, voor geld gaan de beste principes overboord:

     

     

     

    CNV tekent toch SOOB cao CNV-Vakmensen.jpg

    Na stevige discussies in de CNV cao-commissie op 3 en 10 mei zijn de kaderleden alsnog akkoord gegaan met het principeakkoord van de cao SOOB. Het sectorplan voor de transportsector kan nu echt .. bla, bla, bla, bla, bla, bla ......................................................

     

     

     

     

    http://tinyurl.com/md5fuve

     

     

     

     

     

  2. @Karel, ik doelde met mijn opmerking op de verlenging van het chauffeursdiploma.....

    De telkens terugkerende verlenging van "het chauffeursdiploma" (zoals wij dat kenden) is inderdaad bekend onder de naam "Code 95".

    Het chauffeursdiploma op zich heb ik geen moeite mee.

    Helemaal met u eens!

    De verlenging is een wassen neus en daarom geldverspilling.

    (..)

    Nu moet men dus gaan zoeken naar cursussen die voor mij en mijn collega's geen meerwaarde tbv het werk hebben en dan ook nog alleen maar aanwezig zijn......

    En hier ben ik het ook weer helemaal met u eens.

    Alhoewel we natuurlijk moeten uitkijken dat er straks in dit onzinnige werkverschaffingsproject niet opeens bedacht gaat worden dat we iedere 5 jaar een soort 'herexamen' moeten gaan doen. Want dan krijgen we ook nog eens op een andere manier te maken met een disfunctionerend, monopolistisch instituut als CBR is.

    Hoewel het daar in de toekomst uiteindelijk wel op uit zal gaan draaien. Want daar wordt achter de schermen al hard voor gelobbyd. En eigenlijk trappen we met open ogen in deze opgezette val, met name door mee te gaan in de discussie dat CODE 95 "elders in Europa" kwalitatief minder voorstelt dan "hier". Waarmee we onszelf ongewild en wederom in de voet zullen schieten. Want het streven naar een kwalitatief gelijkwaardige nascholing zal inhouden dat deze afgesloten zal moeten gaan worden met een toets waarvan het niveau Europees zal worden vastgesteld en gecontroleerd.

  3. Zorgt dit dan voor een vlottere afhandeling?

    In principe kan op de dag dat het faillissement wordt uitgesproken, ook meteen de doorstart al worden aangekondigd en z'n beslag krijgen.

    Voorbeelden uit de experimentele fase zijn bijvoorbeeld:

    Het vandaag failliet verklaarde Schoenenreus maakt direct een doorstart.

    De winkelketen gaat in een afgeslankte vorm verder en gaat zich vooral richten op de online verkoop en de nieuwe winkelformule, zo meldt het bedrijf.Duizend werknemers kunnen bij het bedrijf blijven werken, zo’n vijfhonderd medewerkers verliezen hun baan. Dit komt volgens het bedrijf doordat 65 van de 206 winkels op termijn sluiten. Alle winkels zijn morgen wel weer gewoon open.

    Bron ( << klik !! < )

    'Doorstart van Prime Champ'

    Champignonbedrijf Prime Champ in Venlo is maandag failliet verklaard,



    (...)

    Curator Louis Deterink verwacht dinsdag

    (...)

    t.gif

    "De onderhandelingen zijn in een behoorlijk gevorderd stadium. Ik hoop ze morgen (dinsdag, red.) in de loop van de dag af te ronden", liet Deterink weten.


    Bron ( << Klik !! < )

    De doorstart ligt dus al 'panklaar' op het moment van uitspreken van het faillissement.

  4. De chauffeurs hebben niet gevraagd om code95...

    Wellicht heeft u persoonlijk nooit in de gaten gehad waar onze "zelfbenoemde belangenbehartigers", zonder noemenswaardige achterban, vele jaren mee bezig zijn geweest. Maar ook de Nederlandse vakbonden hebben in Europees verband wel degelijk "gestreden" (compleet met oranje hesjes en vlaggetjes, ingehuurde vrachtwagens bemand door VUT-ters, etc) om de triomf van de "vakbekwaamheid" tegelijkertijd met de 48-urige werkweek binnen te halen.

    Het beroep "vrachtwagenchauffeur" diende immers, in Europees verband, een beschermde en gecultiveerde status te verkrijgen. Hierdoor zouden de lonen van de "gekwalificeerde" (men droomde alleen de West-Europese) chauffeurs omhoog schieten.

    Leest u HIER ( << !! < ) maar even mee.

    Artikel De Nieuwe Werker van 11-01-2002

    Sinds 1993 bestaat er een Europese Directieve die de arbeidsduur in de EU beperkt tot 48 uur per week. Deze regel gold echter niet voor beroepschauffeurs. Tot vorige maand België, als voorzitter van de Europese Unie, een akkoord kon forceren in de Raad van Transportministers. Een jarenlange campagne van de Europese Transportarbeidersbond had tenslotte resultaat.

    (..)

    Een goede zaak voor de chauffeurs

    Samen met de kameraden van andere transportbonden hebben militanten van de BTB actie gevoerd om deze richtlijn te verkrijgen. Verschillende keren werden er de grenzen van het Groothertogdom voor geblokkeerd. Nog in oktober was een maximale arbeidstijd van 48 uren per week de aanleiding voor acties in Brussel en in Luxemburg. In naam van onze arbeidsveiligheid, in naam van ieders verkeersveiligheid

    (..)

    Goed opgeleide en regelmatig bij-geschoolde beroepschauffeurs zijn essentieel voor de veiligheid op de weg. Voor de BTB moet de vakbekwaamheid van de beroepschauffeur dringend erkend worden. De toegang tot het beroep moet afhankelijk gemaakt worden van een chauffeurskaart die deze vakbekwaamheid, verkregen door opleiding en regelmatige permanente vorming, garandeert.

    (..)

    Vermoeidheid is dodelijk, ook bij zelfstandigen.



    Ten laatste over 7 jaar moeten ook de zelfstandige chauffeurs de nieuwe regels respecteren. Daar gaan de transportvakbonden in Europa met zijn allen voor zorgen.

    Hoezeer deze "sociale verworvenheid" destijds ook gevierd is in kringen van werknemersvakbonden is eigenlijk nooit echt met de achterban gedeeld. Vreemd ook dat er, merk ik nu, amper meer iets van terug te vinden is op sites van onze werknemersvakbonden.....

    Men voorzag blijkbaar dat de voortvarendheid waarmee men destijds de geldigheid van onze chauffeursdiploma's (ooit verkregen voor de rest van het leven) overboord gekieperd heeft, niet echt gepruimd zou worden door de Nederlandse achterban. Vandaar dat voor lastige vragen hieromtrent, als zo'n jaar of 10, behendig naar "Brussel" wordt verwezen. Veel chauffeurs trappen daar dan ook in en geloven die uitleg.

  5. Wat zou een bedrijf zeggen als je bv. uit midden NL vertrek naar Lyon F, maar de Ardennen zijn 1 ijsbaan, en via Lille en Parijs is er niks aan de hand?

    Een beetje planner zou zeggen (denken): "Gewoon de kortste en snelste route nemen. Ik hoor wel hoe je gereden bent (dan kan ik achteraf altijd nog zeggen dat het niet goed was)."

  6. Bovendien zouden ze het mij toch gewoon kunnen vragen.

    Absoluut.

    Dat lijkt mij ook niet meer dan normaal om eerst te overleggen. Daarom ook mijn vorige post waarin ik me afvroeg hoe de relatie (verstandhouding) onder elkaar is. Eigenlijk is dat al duidelijk wanneer zo'n inhouding als donderslag bij heldere hemel komt.

  7. Welke zijn dit dan?

    Zie HIER ( << Klik !! < )

    Bijvoorbeeld:

    Verrekenen tijdens de duur van de arbeidsovereenkomst

    Uw werkgever mag tijdens de duur van het dienstverband alleen in een aantal specifieke gevallen bedragen met uw loon verrekenen. Het moet dan namelijk gaan om een opeisbaar bedrag van uw werkgever dat verband houdt met:

    • Een door u aan uw werkgever verschuldigde schadevergoeding. Dit is een uitzonderlijke situatie. Als u bijvoorbeeld opzettelijk schade heeft toegebracht aan bedrijfseigendommen van uw werkgever, kan uw werkgever deze schade verrekenen met uw loon.
    • Een door u aan uw werkgever verschuldigde boete. Ook dit is een uitzonderlijke situatie. Denk bijvoorbeeld aan een boete die u verbeurt als u een geheimhoudingsbeding overtreedt. Uw werkgever mag in dit geval bovendien maximaal 10% van uw loon verreken met de verschuldigde boete.
    • Een geldlening die u van uw werkgever ontvangen heeft. Om deze geldlening met uw loon te mogen verrekenen moet uw werkgever wel beschikken over een schriftelijke geldleningsovereenkomst waaruit blijkt dat de lening uit uw loon mag worden afgelost.
    • Teveel betaald loon. Als uw werkgever echter over een lange periode teveel loon betaald heeft en u was te goeder trouw, kunt u mogelijk met succes bezwaar maken tegen terugvordering. Informeer hiernaar bij een arbeidsrechtspecialist.
    • De huurprijs van een woning, een stuk grond, gereedschap of van een werktuig dat u van de werkgever gehuurd heeft. Uw werkgever kan deze huurprijs alleen met uw loon verrekenen als er een schriftelijk huurovereenkomst is.

    In alle andere gevallen mag uw werkgever dus geen bedragen verrekenen met uw loon. Bovendien mag uw werkgever nooit verrekenen met dat deel van uw loon dat onder de zogenaamde beslagvrije voet valt. Dit is een bedrag dat overeenkomst met 90% van de bijstandsnorm. Dit bedrag moet elke werknemer van de overheid tenminste aan loon ontvangen.

    Verrekenen aan het einde van de arbeidsovereenkomst

    De verrekeningsmogelijkheden voor uw werkgever zijn bij het einde van de arbeidsovereenkomst ruimer dan tijdens de duur van de arbeidsovereenkomst. Bij het einde van de arbeidsovereenkomst mag uw werkgever geldbedragen met uw laatste loonbetaling of met de eindafrekening verrekenen als:

    • Er sprake is van een opeisbare vordering. Het moet dus wel duidelijk zijn dat uw werkgever daadwerkelijk een vordering op u heeft en dat deze vordering opeisbaar is.
    • Uw werkgever mag met uw laatste loonbetaling nooit meer verrekenen dan dat deel van uw loon dat niet onder de zogenaamde beslagvrije voet valt. Dit houdt in dat u in elk geval ongeveer 90% van de bijstandsnorm aan loon uitgekeerd moet krijgen.

    Verrekenen van studieschuld

    Een studiekostenbeding of een studieovereenkomst is een schriftelijke regeling die inhoudt dat u (een deel van) gemaakte studiekosten moet terugbetalen als uw arbeidsovereenkomst tijdens of in een bepaalde periode na afronding van de studie eindigt. Uw werkgever kan een openstaande studieschuld alleen bij de eindafrekening verrekenen als:

    • er een schriftelijk studiekostenbeding of studiekostenovereenkomst is
    • de terugbetalingsregeling vermindert naar mate uw arbeidsovereenkomst langer heeft voortbestaan sinds de afronding van de studie

    Bovendien kan een rechter tot het oordeel komen dat het niet redelijk is dat uw werkgever bepaalde studiekosten terugvordert, met name als uw werkgever zelf heeft aangestuurd op de beëindiging van uw arbeidsovereenkomst. Als u twijfelt of er in uw geval sprake is van een terugbetalingsverplichting, neem dan contact op met een arbeidsrechtspecialist.

  8. Greyhound, een gewetensvraag: Hoe is de relatie tussen u en het bedrijf waarvoor u nu onderweg was?

    Wel rijdt ik vaak binnendoor (..)

    ik rijdt eigenlijk voor de hobby heb zelf een touringcarbedrijf

    Ik knip dit bewust even (suggestief) zoals ik het nu geknipt heb.

    Kan het niet zijn dat men wellicht dacht dat u op hun kosten op uw gemak even een verkenningsreisje maakte in het belang van uw eigen onderneming? Met als gevolg dat men dan denkt: "Laat 'm dat lekker op z'n eigen kosten doen!".

    Misschien is dit misverstand met een goed en eerlijk gesprek als uit de wereld geholpen, voordat de suiker en de melk door de koffie geroerd is.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden