Spring naar bijdragen

eriklugt

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    331
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

eriklugt's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Waardering in de gemeenschap

  1. van der Kwaak zat veel op Sicilie te rijden. Hoezo het komt dat ze failliet zijn weet ik niet, zal een combinatie zijn van slecht betalende klanten, te scherpe prijzen, weet ik het... Lievaart rijd met Italiaanse chauffeurs met een Roemeense achtergrond. Al deze chauffeurs wonen gewoon in Italie, koppel rijd naar Milaan toe, ander chauffeur pakt hem over en rijd hem naar Napels toe, en daar komt weer een Napolitaan op die hem naar Sicilie brengt. Alles over land, en dag sneller op Sicilie als met de (dure) boot. Nederlanders rijden er ook nog (15 a 20 chauffeurs) en doen Brenner route werk (waar dus aflossen moeilijk is) en Noord Italie. Van der Kwaak had het op dit gebied veel lastiger, ga is laden op Aalsmeer, om 1600 uur, je rijd om 2000 weg en de volgende dag kan je dus tot 12 uur lossen (binnen je uren). Savonds mag je weer rijden, maar zijn de winkels weer dicht. Noord Italie is dus zowat niet te doen voor dubbelbemand werk zonder aflossing cq koppelen, en de klanten verwachten/eisen tot Firenze A-B levering. Voor de Italiaanse chauffeurs die op de Lier overstaan is alles geregeld. Auto om boodschappen te doen, grote keuken om te koken, tafeltennis, tv, internet, slaapkamers, kantine met "huiskamer gevoel". Dit is allemaal gewoon top geregeld. Lievaart heeft inderdaad meer buitenlanders als Nederlanders in dienst, niet alleen voor de centen, maar ook om de auto 24 uur per dag draaiende te houden.
  2. chickliner, andre van olst, dorst, dijkstra hilaard
  3. eriklugt

    irun,

    Eerste afslag eraf, onderaan rechts, rotonde rechtdoor en na ongeveer 300 meter krijg je links een BP. daar kan je (als je ietsjes getankt hebt) staan. Je loopt dan weer onder de snelweg door en naweet ik het.. 1 km of zo krijg je het dorp. Kan er eten maar moet zeggen, verder is er weinig aan..
  4. Klopt ja ! Dat was het haha. Heb je daar ook foto's van ? Lijkt me leuk om te zien ! Er was toch ook een concept dat je met een koeler naar Spanje reed, die koeler raar gezegd in kon klappen naar het kopschot (wat je ook wel eens bij huif ziet) en zo een platte oplegger overhield voor weer een laadbak mee te kunnen nemen ? En ik lees dat je in de nieuwe laadbak ook retourlading mee nam, kreeg je daar geen problemen mee met beschadiging aan wanden of iets dergelijks ?
  5. Toen ze die daf ssc kochten had ik gelezen dat ze minimaal 2 miljoen moesten lopen en bij 1.5 (??) een revisie krijgen. Nu zal er wel is eentje kort zijn gereden of misschien wat werkuitbreiding maar verwacht niet dat dit weer zo'n megabestelling word. ook appart, een trekker.. vaag staat me nog wel iets bij dat ze 1 of 2 trekkers hadden voor "speciaal" werk.. wie weet dit nog ??
  6. eriklugt

    Preventief strooien

    Amper 4 uur later dan jou filmpje is het nu +1 graden. Hoe koud zou het asfalt nu zijn denk je.. We kunnen redelijk goed het weer voorspellen maar tot op een graad nauwkeurig gaat niet lukken. 2 graden verschil kan dan (helemaal in combinatie met nat wegdek) een heel verschil uitmaken. En, temperatuur zakt niet rustig naar beneden op voor aangegeven plekken. Die kan in heel vlaanderen binnen een uur een paar graden zakken. Je moet heel wat auto´s hebben om heel vlaanderen te bestrooien als het ineens wat kouder word. Beetje verder kijken als je neus lang is zou ik zeggen...
  7. Heel interessant filmpje inderdaad. Duitsers staan er om bekend om hun (soms) hoge eisen aan landingzekering. Al moet ik toegeven dat het wel ergens goed voor is. 5 minuten te lang rijden is niet levensgevaarlijk, daarintegen 5 spanbanden te weinig kan tot heel wat meer chaos leiden. Vind dat deze man zich goed opstelt en uitleg geeft. Pakt ook alles aan, van de rederij hoe het schip geladen word, tot aan de onbegeleide trailers. Opvallend ook dat je geen punten kan krijgen van Flensburg omdat het op haventerrein is. Wat ik me wel afvraag, het is misschien op de letter van de wet maar dat zijn wel meer dingen. Als ik in Nederland (waarschijnlijk duitsland ook) te hard rijd, waardoor me rijbewijs word afgenomen, en ik sta 200 m van een tankstation af, mag ik niet dat stukje naar het tankstation rijden. Ik heb geen rijbewijs meer. Als er een trailer die onvoldoende gezekerd is of waarvan gevaarlijke stoffen zijn omgevallen word gecontroleerd in de haven, moet hij naar een trailerservice toe om daar omgeladen te worden. Nu neem ik aan dat die in Travemunde wel op "eigen" terrein is maar wat als ik op een parkeerplaats staat ? Dan moet ik over de openbare weg naar een omlaad punt toe. Hoe werkt dit ? Moet er een heftruck dan daar je toekomen om op de parkeerplaats over te laden ?
  8. Zeker gaaf gemaakt ! Erg knap ! Deze vind ik ook meesterlijk bedacht Je moet even weten, de samsung kan zien wanneer je naar het scherm kijkt. Opdracht is dus kijk een uur lang onafgebroken naar het scherm en win hem. Ze halen wel alles uit de kast om je weg te laten kijken :-D
  9. Mooi verslag Harrie, leuk om te lezen en de foto's te bekijken. Al vind ik persoonlijk wel dat je soms wat overdrijft ;-) 3 weken weg in ontwikkelingslanden, Roemenie en Bulgarije zijn weliswaar niet naar onze maatstaven maar zijn naar mijn mening beide redelijk te bereiden, Roemenie vooral. Sibiu --> Boekarest, prachtig rijden ! Al hou je je cruise op +/- 65 kan je overal doorrijden, alleen wat je zei, ze hebben een andere manier van inhalen. Bij ons is het, "al weet je zeker dat het kan, ga je inhalen". Daar is het " ik weet niet of het kan, maar als het niet lukt heb ik altijd nog een rem, of degene die ik inhaal moet even remmen" Ik maak me er nooit zo druk om.. Eten is inderdaad anders als anders, maar als je op vakantie gaat naar bijvoorbeeld Venezuela weet je ook niet wat je op je bord krijgt :-) Misschien tippie voor volgende keer, ik loop altijd een rondje door het "restaurant" en wijs aan wat ik wil, of vraag of ik in de keuken het mag aanwijzen. Lukt vreemd genoeg vaak zat, misschien heb je dat ook gemerkt, maar in het Oostblok zijn ze nog blij of verbaasd als ze een Hollander tegenkomen, hoop handjes geven en je krijgt alles voor elkaar ! Maar nogmaals, leuk om je verslag te lezen !!
  10. eriklugt

    daf inside custom made

    Dat rode licht heeft natuurlijk wel een functie, zit er (meestal) niet voor niks
  11. De Haas gaat samenwerkten met Velthoven Kwinsheul, auto's gaan daar heen en dacht planning ook. Blijven wel 2 aparte bedrijven maar met een samenwerkingsverband, zo is mij verteld.
  12. Valt wel mee met inhaalactie's daar, Krakau is alleen maar autobahn, als je bij cottbus de grens overgaat is het 1e stukje hobbelig (a61 speyer verhaal, betonplaten max 80/100) maar verder is het gang houden. Wissel wel wat Zloty's bij de grens (waar je ook vignet koopt) want betaling gaat alleen per CC of contant, UTA doet het alleen de 1e 2 tolpoorten maar net na Katowice uit me hoofd werkt dat niet meer. 1e 2 zijn 19 zloty per keer (uta), dus als je 100 zloty wisselt heb je genoeg voor heen en terug (luxe auto). Tanken kan overal met DKV en UTA. Politie is streng en heel duur, maar (afkloppen) wees netjes en hou je redelijk aan de snelheid en je word niet aangehouden cq beboet. Heb er iig nog nooit hoeven betalen.
  13. Ach gist, van dongen, linde. Je begrijpt wat ik bedoel. Maarten mooy is ook al maanden bezig, chauffeurs eruit, trucks eruit, heisterkamp die er voor rijd, klinkt ook niet erg positief maar als je het niet probeert.. Bij van dongen zijn vorige maand nog 2 of 3 chauffeurs aangenomen (westlanders voor internationaal).
  14. Gebr de mooy rijnsburg zie ik er ook vaak rijden, maar wat mij de beste oplossing lijkt is van dongen, die laden in die regio ook veel voor frankrijk zelf, voorheen paar keer vrachtje gedaan naar brest en in st pol geladen voor binnenland. zo bleef je wel eens een hele week binnenland rijden vanuit bretagne.
  15. eriklugt

    spanje

    Getru kom je nog wel eens onder Sevilla tegen, en dacht dat Sincardo er ook veel te vinden was (Verdijk Boxmeer)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden