Spring naar bijdragen

edje

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  1962
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  11

Alles door edje geplaatst

 1. Waarom moet een ander het opzoeken? Als jij het weet kun je het net zo goed zelf vertellen.
 2. Ik denk dat we voorlopig nog niet van deze relschoppende boeren af zijn. Als ik het me goed herinner hebben ze in 2020 een uitzondering gehad van Brussel om meer mest uit te mogen rijden als andere boeren in Europa en dat loopt dit jaar ook af. Ik heb het even opgezocht en dat loopt inderdaad dit jaar af. Volgens Europese regels mogen boeren niet meer dan 170 kilo stikstof uit dierlijke mest uitrijden per hectare grond. Voor Nederlandse boeren geldt echter een hogere limiet, net als voor hun collega's uit Denemarken, Duitsland, Ierland en delen van België en Italië. 250 kilo Nederlandse boeren mogen 230 kilo (op de zandgronden) tot 250 kilo stikstof (in de rest van het land) uitrijden. Wel moeten ze minstens 80 procent grasland hebben. Grasland neemt de mest beter op dan land waarop bijvoorbeeld maïs wordt verbouwd. In de aanvullende voorwaarden staat nu dat mest uitrijden met een zogeheten sleepvoetbemester op klei- en veengrond alleen nog mag als het niet warmer is dan 20 graden. Zo moet voorkomen worden dat de uitstoot van ammoniak te hoog wordt.
 3. edje

  Trucks trucks trucks.

  Nu zit ik regelmatig naar outback truckers te kijken maar als ik dan de wegen bekijk die vol met ribbels zitten lijkt mij een Volvo FH een stuk minder comfortabel. Ik heb de serie al vaker gezien maar blijf het machtig mooi vinden en heb veel respect voor deze chauffeurs. Dat in combinatie met jouw oude verslagen geeft toch wel een beeld hoe jouw werk er daar uitzag.
 4. De Scania next gen in ieder geval wel.
 5. edje

  Plaatselijke car show

  Prachtige auto's Ibo. Vooral de Mustang Mach1 kan mij wel bekoren. Maar de Ford Fairlane Crown Victoria Skyliner zou ik ook niet afslaan.
 6. Dus jij wil beweren dat de (licht)getinte medemens niet tot nauwelijks crimineel in het nieuws komt? Ik weet niet wat voor nieuws jij de afgelopen jaren gevolgd heb maar dit heb je dan zeker gemist.
 7. En het meeste is voor de export. Boeren kunnen makkelijk minder vee houden maar dan kom je aan hun verdienmodel. Dat geleuter over millieu interesseert ze toch niks afgezien dan van de goeie die wel druk bezig zijn om hun bedrijf te veranderen of inmiddels verandert hebben. En die laatste groep heeft ook niets te vrezen. Het gaat om de eigenwijze boeren die op dezelfde voet verder willen terwijl ze al ruim 20 jaar weten dat het zo niet verder kan/kon.
 8. https://www.nu.nl/binnenland/6208832/boeren-blokkeren-a67-tussen-eindhoven-en-venlo-snelweg-gesloten.html En ze zijn weer bezig. Ik snap hun frustratie en woede maar waarom nu gelijk weer de mensen pakken die er helemaal niets aan kunnen veranderen. Het lijken wel een stel kleine kinderen die stampvoetend en krijsend hun zin willen krijgen terwijl ze eigenlijk wel weten dat ze dat toch niet gaan krijgen.
 9. edje

  forumgebruikers gespot

  Nee, nee dat zeg je verkeerd. Na 1,5 week heb je weer vakantie
 10. edje

  forumgebruikers gespot

  Ik zag je net te laat, alsnog
 11. edje

  Nieuws in plaatjes

  En met dashcam beeld.
 12. Ik zou hem er zelf niet uittrekken als mijn auto dat al zou kunnen. Mocht er iets kapot gaan bij de persoon die je helpt ben je of je werkgever wel mooi de Sjaak. Afgezien dat er bij jou ook iets kapot kan gaan.
 13. Oh oh, een oud marinier die bang is voor natte voetjes
 14. Euh 2x6 misschien Volgens mij worden we hier vreselijk voor de gek gehouden.
 15. Baat het niet dan schaad het ook niet. Ik ken de situatie in Thailand niet en voor de rest hier in Europa ook niet maar als je er zelf geen probleem mee heb om een extra prik zou ik hem gewoon nemen.
 16. Jullie zitten allebei thuis dus maak er eens een gezellig dagje van met een drankje en een hapje Tis maar een idee hoor 🤔
 17. Kom nu eens met feiten. Roepen als dat dingen angstvallig onder de pet gehouden worden maakt geen indruk en is totaal ongeloofwaardig. Ik heb dit topic stilletjes gevolgd maar ik heb je op de 46 pagina's die er nu zijn nog geen enkel feit zien benoemen. Of je stopt met die onzin of je komt nu eindelijk eens met feiten waar niemand omheen kan op de proppen, en dan bedoel ik niet de "feiten" van die wazige sites waar je ook regelmatig mee komt.
 18. Ik zou er twee breed zetten en 18 lang, sommigen maken er een hobby van om zoveel mogelijk planken kapot te rijden.
 19. edje

  Waar gaat de reis heen...???

  Sterkte Pierre. En zo zie je maar weer dat mensen (soms) te snel hun oordeel klaar hebben over werkgevers, zeker als het om werkgevers gaat met buitenlanders in dienst, terwijl het eigenlijk een nette werkgever is die zijn personeel als puntje bij paaltje komt niet in de kou laat staan.
 20. De telefoon zit onder handbereik in de houder en zolang ik rij blijft hij daar. Ik beken dat ik whatsapp berichten wel lees maar ik verstuur niks tijdens het rijden. Bellen is hands free via het stuur en foto's maken tijdens het rijden doe ik niet. Kom ik eventjes in een file te staan is er wel wat tijd om iets te versturen maar buiten dat alles zijn mijn rijtijden nu ook niet zo dat ik uren moet sturen dus tussen de ritten door heb ik tijd zat.
 21. Mensen worden er al zolang ik me kan herinneren bewust gemaakt van de dode hoek en de gevaren, heeft het nut? Weinig. Bij ons in Uden moeten ze bij de Lidl best een eind achteruit rijden. Als ik daar de auto parkeer (is daar nog gratis) en zie hoe onverantwoord mensen zich gedragen achter/in de buurt van de vrachtwagen is het vragen om ongelukken. Als ik kenbaar maak dat ik chauffeur ben en dat de chauffeur van de vrachtwagen hun niet ziet moet ik mijn mond houden en me nergens mee bemoeien want het gaat toch goed. Zelfs met kleine kinderen aan de hand lopen/fietsen ze vlak achter de wagen langs. Mensen staan totaal niet stil bij de gevaren ervan of weten het wel maar het laat ze volkomen koud want het gaat (op dat moment) toch goed. Moeten ze het dan voelen? Zeker niet want dat gun je niemand maar zo'n sticker heeft ook in mijn ogen totaal geen nut. Misschien dat een ouderwetse campagne op tv en/of streamingsdienst wel enig nut zou hebben maar dan moet je zoiets wel een paar weken continu laten zien/vertellen. En uiteraard regelmatig (na de campagne) de boodschap blijven herhalen.
 22. Stickers, camera's, waarschuwingssystemen, oplettendheid van de chauffeur, strengere voertuigeisen maar nergens lees ik dat fietsers, scooter/brommerpiloten en voetgangers ook hun steentje bij moeten dragen. Ja, er word op scholen uitgelegd wat de dode hoek is maar zo gauw ze naar huis gaan zijn ze het vergeten. Zijn ze wat ouder dan denken ze er niet eens meer aan en zijn ze (jong) volwassen hebben ze er gewoon schijt aan want de chauffeur moet maar opletten. Verkeersregels gelden voor iedereen behalve voor fietsers en scooter/brommerrijders. Laten ze die groep maar eens zeer duidelijk maken dat hun gedrag zeer onwenselijk is.
 23. edje

  Oude prijs slag.

  Als ik het me goed herinner staan er twee huizen op de Tilburgsebaan. Eéntje hoort er bij het tankstation annex garage en de andere staat er langs.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden