Spring naar bijdragen

edje

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  1932
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  9

Alles door edje geplaatst

 1. edje

  Moordaanslag.

  Dat is toevallig, ik dacht gisteren nog hoe het met hem was. Goed te lezen dat hij beetje bij beetje vooruit gaat, wat volgens mij een klein wondertje mag heten.
 2. Ik heb ooit eens Jumbo gereden toen ze nog "klein" waren. Toen was het redelijk te doen, alhoewel het zeker niet mijn hobby was. Toen mijn toenmalige werkgever de toko verkocht kwam er iemand aan het roer die helemaal verliefd was op dat werk, want daar was geld in te verdienen. Schuitema, Aldi, Lidl etc hij wou overal wel gaan rijden. Ik heb toen even Edah gereden in Someren, voordat ze dicht gingen en het was nog steeds niet mijn ding maar goed er was uitzicht op beter werk (wat ik nu doe). En ook nog een weekje Schuitema in Eindhoven, maar daar wouden ze me na een week niet meer hebben, goh wat vond ik dat jammer. Nee, het is niet mijn hobby en zal het ook zeker niet meer doen. Maar ik ken ook mensen die niks anders willen doen.
 3. Mag niet. Trekker, opl, wipkar wel.
 4. Als eerste laat je niet gek en zenuwachtig maken. Er zijn zat collega's die niet even het geduld op kunnen brengen om even te wachten, sommigen laten dat trouwens ook wel eens merken. Waar de achterste opl/ahw heen moet moet jij ook heen sturen, het draai(stuur)moment is bij elke configuratie net even anders dus het zou wel fijn zijn als je een vaste configuratie heb. Doe het gewoon rustig aan, hoe sneller je rijd hoe minder tijd je heb om te corrigeren. Gaat het fout gewoon weer ruimschoots naar voren en opnieuw beginnen. Ik denk dat een b double hetzelfde reageert als mijn spul (opl/ahw) dus nog een tipje. Stuur de achterste opl niet gelijk strak langs het lijntje. Wanneer jij de voorste opl er recht voor gaat zetten stuurt de achterste over het lijntje heen, maar wel aan de verkeerde kant . Dus ruimschoots ruimte houden tussen lijn en band maar hier krijg je vanzelf de handigheid in. Verder is het oefenen, oefenen en oefenen en verwacht niet dat je hem in één keer voor het dock zet, dat komt wel maar voorlopig niet (of je moet geluk hebben). En probeer de ruimte te benutten die je heb, natuurlijk niet gaan overdrijven, maar als je het je makkelijk kunt maken moet je het vooral doen.
 5. edje

  Een week van een koetelaar

  Het is te hopen dat hij daar ook binnen mag staan, regen is hij al niet gewend laat staan kou en sneeuw . Maar het lijkt mij wel een mooie rit.
 6. https://www.telegraaf.nl/video/1706937851/gommers-vaccin-is-niet-meer-de-oplossing Volgens Gommers is vaccineren niet (meer) het wondermiddel. Het stukje duurt maar iets van 2.30 minuten en is de mening van één man, maar in mijn ogen wel iemand die als deskundige enigszins een realistische kijk heeft.
 7. Als werkgever zit je vast aan een CAO. Als de werkgever nu eerst eens begint om die te respecteren (dus onder geen enkele waarde uren schrappen) zullen veel werkgevers al iets minder moeite hebben om personeel te behouden. Ook ik zit niet te wachten op een beker, muts, sjaal of notitieblokje met het bedrijfslogo. Ik hoef ook geen auto vol met lampen, Alcoa's en ander opsmuk want in de regel betaal je dat toch zelf (en om de dag de velgen te wassen/poetsen heb ik ook geen zin in. Kortom een werkgever die gewoon netjes en op tijd betaald, een goed onderhouden auto, en een planning waarbij je niet de hele dag op je horloge zit te kijken. En een bedankje als je toch eens een keer wat extra's moet doen is ook wel leuk. En zoals Lientje al aangaf is het ook belangrijk dat je je "thuis" voelt en dat er naar je geluisterd wordt. En indien mogelijk dat er ook iets aan een situatie gedaan word.
 8. edje

  Roken

  Ik denk dat er op dit forum meer aandacht aan besteed wordt dan dat er ooit door een controlerende instantie aan gedaan zal worden. Maar dat is uiteraard mijn persoonlijke mening en de toekomst zal het uitwijzen.
 9. edje

  Roken

  Sterker nog, alle leaserijders mogen ook niet (meer) roken in de personenwagen. Na je bericht nog eens gelezen te hebben denk ik dat je dat ook bedoelt.
 10. edje

  Aanzuigende tank

  Ik zal me daar niet zo heel erg druk om maken als ik jou was. Ik tank zeer regelmatig alleen de chauffeurskant af en nog nooit een probleem gehad.
 11. edje

  FOTO van je luxe-wagen

  Dat is een mooie Dokus . Beetje chippen en je bent helemaal klaar. In Elst (bij Arnhem) zit een goede die maatwerk levert.
 12. edje

  HendrikJansen

  Mocht al die heisa waar zijn en het geschrevene van Iveco zo erg zijn dan vraag ik me echt serieus af waarom hij wel een tweede kans krijgt en anderen die in het verleden zijn verbannen nog steeds niet welkom zijn. (mits ze uiteraard terug zouden willen komen) Maar welkom terug Iveco, en inderdaad netjes van je excuses.
 13. Zeker niet Matthieu, ik (en ik weet zeker een hoop anderen ook) delen die gedachte. De vraag is alleen of ze wel terug willen komen mochten de leiders van dit forum over hun hart strijken. Richard heeft het (even) geprobeerd maar daar hoor/lees je ook niets meer van, of is hij er weer van afgegooid?
 14. Een spuitflesje dasty, een keukenrol, oude theedoek en handdoek. Kost geen drol en ik vind dat je daar ook niet moeilijk over moet doen. Rare vraag trouwens, sommigen geven een godsvermogen uit aan wieldoppen, lampen, compleet verbouwd interieur etc dan moet een flesje schoonmaak er ook wel van af kunnen.
 15. edje

  Wist je dat ?

  En toch zou ik mijn vingers daar niet aan willen branden, maar dat is ieder zijn eigen keuze en verantwoordelijkheid.
 16. edje

  Wist je dat ?

  Even een kleine nuance. Toen ik mijn Scania kreeg was manueel schakelen boven de 50 km/uur uitgeschakeld. Volgens mij werden ze toen standaard zo afgeleverd, hoe dat nu is weet ik uiteraard niet. Na een beetje klagen en mopperen van mijn kant werd dat er afgehaald, maar ik kan best begrijpen dat werkgevers dat er gewoon op laten zitten.
 17. edje

  MAN topic

  Hallo chauffeur, gooit u er wel voldoende spanbanden omheen?
 18. edje

  Wist je dat ?

  Klopt, maar als dat ding een halve meter boven je hoofd is gemonteerd wordt het iets anders. Dan kan het wel duidelijk op het scherm staan maar dan moet je alsnog je aandacht verschuiven.
 19. edje

  Sleutel tankdop kwijt

  En anders naar de garage. Die slopen hem er wel af en kun je gelijk een nieuwe erop draaien (met sleutel). Wel zo handig want geeft toch weer een obstakel voor het dievengilde.
 20. edje

  Wist je dat ?

  Natuurlijk mag je me Edje noemen. De onder en boven snelheid is inderdaad in te stellen. Als hij hem zelf in zijn neutraal gooit is het 5 km/uur dat hij hem laat zakken. Alleen schijnt hij de weg te "lezen" en ziet hij dus dat de weg naar beneden gaat en dan houd hij hem in zijn neutraal. Maar ik ben eigenwijs en geef gewoon een tikkie op de cc, probleem opgelost. Is een optie die er bij ons niet op zit, ik heb hem in ieder geval niet gevonden.
 21. edje

  Wist je dat ?

  Dat is met de Scania's ook zo leuk. Als je een viaduct ofzo op moet en je bent behoorlijk aan je gewicht dat gaat hij uit zichzelf versnellen. Soms terecht en soms niet maar uitermate vervelend als je net met 1a2 km/uur verschil ingehaald wordt (wat steeds vaker gebeurt). Maar ook als je een viaduct/brug afgaat is het irritant. Voordat je naar beneden gaat gooit hij hem in zijn vrij met als gevolg dat hij terug zakt in snelheid en eenmaal naar beneden gaat het dan makkelijk richting de 90 km/uur of even er overheen. Ik heb al menigmaal een boze blik mijn kant op gekregen als ik dan op zo'n moment ingehaald wordt door iemand die zelf ook geen 90 rijd maar er dan toch even niet voorbij komt.
 22. edje

  Wist je dat ?

  Toen ik nog in Belgenland kwam was het net andersom. In Belgie kwamen ze met 90 (+) voorbij omdat het allemaal niet snel genoeg ging en eenmaal in Nederland was 80/81 ineens hard genoeg.
 23. edje

  De langere cabine mag.

  Adri ga jij even vlug terug je hoek in. Hoe durf je 🥱
 24. edje

  Wist je dat ?

  Precies dat. Het was dan wel geen 77 maar 78/79. En dat al kilometers lang. Ik denk dat sommige chauffeurs (deze was van Loos) een schouderklopje verwachten omdat ze zo zuinig rijden ofzo. Nu rij ikzelf ook niet harder als 83/84 dus ik zal ook menigeen "in de weg rijden" maar als je onder de 80 gaat rijden dan snap je het niet helemaal.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden