Spring naar bijdragen

Chauf

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  25
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Chauf's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

 1. Wat een interessant topic. Ik ben ook bezig met mijn vrachtwagenrijbewijs. Theorie binnen, onlangs ook prak.examen gehad maar helaas gezakt. We gaan het binnenkort nog een keer proberen. Nu moet ik ook nog de 2 praktijktoetsen doen en ik wil deze wel graag in een keer halen . Vandaar heb ik eigenlijk de volgende vragen: - wat is precies de bedoeling bij de examens - bij de prak.toets besloten terrein, is dat heel krap of valt het mee - zijn er dingen die je vantevoren kan oefenen - is het een beetje te doen - zijn er eventueel andere tips met betrekking de praktijktoetsen. Ik ben benieuwd naar de reacties!
 2. O, soms ben ik een beetje lui (sorry hiervoor....). Ik zal de volgende keer eerst zoeken voordat ik een nieuw topic open.
 3. Oke, maar dat is wel een nuttige. Dat je geen rijbewijs C hoeft te hebben voor de aanvraag van je bestuurderskaart. Dan kan ik hem in feite nu al aanvragen. Is het ook niet nodig om je code 95 in orde te hebben? Ik denk dat ik inderdaad maar gelijk door ga voor mijn rijbewijs E. Alleen moet ik dan of een maand wachten met mijn rijbewijs aan te vragen (als het gunstig loopt en ik het in een maand haal) of 2 keer kort achter elkaar mijn rijbewijs weer laten vernieuwen. Dat kost tegenwoordig ook niet weinig. Ben nog in dubio.
 4. Ik moet binnenkort afrijden voor mijn rijbewijs C en wil daarna zo snel mogelijk de weg op. Ik moet dan natuurlijk mijn rijbewijs hebben en de bestuurderskaart. Ik vraag me af of je deze 2 kaarten al dezelfde dag kan aanvragen (als ik slaag uiteraard )? Heeft er iemand hier ervaring met hoelang het duurt voordat je de bestuurderskaart binnenhebt? Ik ben aan het overwegen of ik gelijk doorga voor mijn C-E of dat ik eerst nog een maand wacht (eerst wat oefenen met de oplegger bij het bedrijf waar ik heb). Alleen stel dat ik 2 maanden na het behalen van mijn C rijbewijs ook mijn C-E haal, dan moet ik natuurlijk weer mijn rijbewijspasje laten vernieuwen, maar moet je dan ook weer een nieuwe bestuurderskaart aanvragen? Ik denk het laatste niet toch ???? Wat zouden jullie doen?
 5. Nu inmiddels alle theorie binnen:ja:. Nu beginnen met het echte leuke werk: lessen :banaan:. Zijn er hier mensen die ervaring hebben met hoeveel uur je het beste achter elkaar kan lessen. Heb nu een planning van 6 uur achter elkaar rijden, kan je beter 2x3 doen of 1x4 uur. Graag hoor ik de ervaringen, alvast bedankt in ieder geval.
 6. Bij deze: ik ben vandaag geslaagd voor V3C:ja:. Nou nog ff de andere twee ook halen en dan lekker gaan lessen:banaan:. Bedankt voor de tips!
 7. Ik heb als eerste examen de Adminstratie V3c (de case studies). Heb inderdaad maar theorieles gevolgd, en natuurlijk goed opgelet. In grote lijnen weet ik het verhaal wel. Dus ben nu aan het oefenen met examenvragen en op hoop van zegen gaan we het maar proberen. Hebben jullie dingen/ kennis die je goed in je hoofd moet hebben?
 8. Ik moet binnenkort op voor de 3 theorie examens. Heeft er iemand nog tips, dus bijvoorbeeld welke kennis je goed paraat moet hebben, manier van lezen vragen en dergelijke. Alvast bedankt voor het antwoord/ antwoorden.
 9. Kijk dat zijn nog eens bedrijven waar onervaren personeel echt wat aan hebben. Zijn volgens mij weinig bedrijven die dit doen. Mijn complimenten Zijn er verder wel mensen die ervaring hebben met het werken en volgen van een opleiding bij VTL??? Want ik wil dit graag meenemen in de beslissing die ik neem.
 10. Nou ik heb in ieder geval al een bedrijf wat me wel wil aannemen, alleen moet er nog een intakegesprek plaatsvinden. Maar ik kon me nog gewoon opgeven en dan hoorde ik vanzelf meer. Maar ik ben nog steeds benieuwd naar in ieder geval de volgende vragen, dus als er mensen hun ervaringen/meningen/tips willen delen 1. Wat zijn de ervaringen zijn met VTL en wat jullie vinden van de constructie om via VTL bij dat bedrijf te gaan werken? 2. Zijn er hier mensen die zelf ook hun rijbewijzen bij VTL gehaald hebben? 3. Zijn er veel bedrijven die mensen zonder ervaring de kans geven om via VTL hun rijbewijzen te halen? 4. Wat zijn de nadelen en voordelen van deze constructie via VTL? 5. Moet je bang zijn dat een bedrijf in die tijd via de VTL misbruik van je maakt?
 11. Wat maakt dat de vtl constructie een wurgcontract is volgens jou? Zijn er hier verder nog ervaringen met VTL en de wijze waarop je bent behandeld door het leerbedrijf? Ik hoor het graag;) Is het puur vanwege de subsidie dat het bedrijf het via de VTL constructie wil doen? De chauffeursopleiding duurt 2 jaar bij VTL, ik zou ook een andere opleiding kunnen doen die 1 jaar duurt en dan in mijn eigen tijd mijn rijbewijzen halen. Dan ben ik door die opleiding in ieder geval min of meer binnen bij dat bedrijf in die functie en je hoopt dan dat je na die 1-jarige opleiding in dienst kan komen. Je weet dan natuurlijk niet als je eenmaal zelf je rijbewijzen hebt gehaald, of je daadwerkelijk de kans wordt geboden, ipv de functie waar je de opleiding voor gevolgd hebt, om chauffeur te worden bij dat bedrijf. Ik vind 2 jaar voor de chauffeursopleiding bij VTL wat lang.
 12. Dat mag je, ik ben 25 jaar oud. Ik heb een aantal jaren op kantoor gezeten, en kan daar misschien wel meer verdienen. Maar heb eigenlijk altijd al geroepen dat ik geen kantoorbaan wil. Nu ben ik dat dus min of meer echt zat.
 13. Sorry, het kan aan mij liggen. Maar als ik dus bij de zoekfunctie VTL intoets krijg ik geen resultaten.
 14. Ik wil altijd al mijn vrachtwagenrijbewijs halen :cool:maar zag er tegenop om dit te doen om de reden dat als je hem eenmaal hebt, er weinig bedrijven zijn die je een kans geven om ervaring op te doen. Nu heb ik een transportbedrijf die bereid is om via VTL bij hun te gaan werken. Ik ga dan 1 dag in de week naar school en 4 dagen werken bij het bedrijf (en dus mijn rijbewijzen halen). Nu wilde ik vragen wat de ervaringen zijn met VTL en wat jullie vinden van de constructie om via VTL bij dat bedrijf te gaan werken? Als ik het goed begrijp, ben je verplicht om je rijbewijs bij VTL te halen of mag je zelf een rijschool kiezen? Nog een aantal vragen: Zijn er hier mensen die zelf ook hun rijbewijzen bij VTL gehaald hebben? Zijn er veel bedrijven die mensen zonder ervaring de kans geven om via VTL hun rijbewijzen te halen? Wat zijn de nadelen en voordelen van deze constructie via VTL? Ik ben benieuwd welke reacties er komen, dus kom maar op met jullie meningen en ervaringen;)
 15. Nog even een vraag. Ik heb een (bij)baan aangeboden gekregen als bezorger op een kleine bakwagen, die je nog met B rijbewijs mag besturen. Wat ik me afvraag is of het goed staat als ervaring op je c.v., stel als ik straks mijn groot rijbewijs zou hebben? Of doet deze ervaring verder weinig? Of kom je als jong persoon zonder ervaring maar wel met de papieren in deze tijd ook wel redelijk makkelijk aan de bak?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden