Spring naar bijdragen

lepeltje

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    1
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

lepeltje's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

  1. lepeltje

    Hallo

    Er ligt een 16liter v8 Mercedes motor in voor de onderwagen, van +500pk en hij heeft er een hele klus aan om van 0 tot snelwegsnelheid te komen.....(het verbruik is dan wel heel erg leuk) De bovenmotor is een 4cyl. lijn ook van Mercedes, zo'n 170 pk om de hydropompen aan te drijven. Het hijsvermogen is 130ton. De naam Lepeltje dank ik aan het feit dat als ik aan het werk ben altijd een wit plastic koffielepeltje achter mijn rechteroor heb zitten. Deze bijnaam heb ik al vanaf mijn 16e, toen ik nog stage liep voor mijn chauffeursopleiding. Vond het zo leuk dat ik er een naambordje van heb laten maken en deze naam nu al 15 jaar meedraag, je kan een slechtere naam van collega's krijgen!!! Het loon is iets beter als dat van een chauffeur, hangt er ook van af wat voor soort kraan je hebt, welke gewichtsklasse. De meeste zitten in F7, wij hebben dezelfde CAO, nl. transport en logistiek.
  2. lepeltje

    Hallo

    Bedankt voor het welkom.....! Ik hoef niet altijd omhoog te kijken en wanneer dat wel moet dan kantel ik mijn cabine achterover zodat het kijken makkelijker gaat. Zit even te twijfelen welke foto ik plaatsen zal, dus doe ik er gewoon 3, wel leuk nu het zomer is om een foto te plaatsen van winterse taferelen. De foto tussen de bomen is in Houten gemaakt en die andere is van het inhijsen van een afdichtingsrubber van een tunnelelement voor de 2e Coentunnel, toen nog liggend in Barendrecht.
  3. lepeltje

    Hallo

    Hallo forummers. Ik zal me ook even netjes voorstellen: Mijn naam is Rutger en kom uit de kop van Noord Holland. Ik heb na mijn middelbare school de chauffeursopleiding gedaan en bij diverse bedrijven gewerkt na het behalen van dat diploma. Heb in 8 jaar tijd aardig wat gezien in de BeNeLux, Frankrijk, Duitsland, Italië en Zwitserland. Vijf jaar geleden vond ik het wel welletjes en heb ik het stuur verruild voor knuppels, ik heb me om laten scholen tot kraanmachinist omdat ik het rijden zat was. Nu rij ik ook nog wel met de kraan maar is niet meer mijn eigenlijke werk, ik breng hem naar de plek waar ik mijn kunstjes moet vertonen en aan het einde van de dag breng ik hem terug naar de werf. Een enkele keer wil ik nog wel eens bijspringen op een ballastwagen van een grote kraan. Het spulletje waar ik mee over de weg rij is 22m lang, 2.75m breed, 4m hoog en 87ton zwaar. Als jullie iets te vragen hebben hoor ik het wel.
  4. lepeltje

    Mijn hobby in 1:50

    Hallo forummers, Mijn naam is Rutger en ben hier nieuw op het forum en zag al gelijk wat interessants, het schaalmodellen topic. Ik heb jaren op de vrachtwagen gereden en in die tijd ook een hoop verschillende schaalmodellen bij elkaar gespaart, maar een jaar of 5 geleden heb ik mij om laten scholen tot kraanmachinist en ook het sparen van schaalmodellen is toen veranderd. Heb alle trucks verkocht en begonnen met het sparen van kraanmodelletjes. Het enige wat ik nog heb aan truckmodellen zijn 2 ballastwagens (WSI Daf XF 6x4 en Conrad Man 4asser) en de Kika Volvo van Leen en Ranata Kamermans.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden