Spring naar bijdragen

Klumpke

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    32
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Klumpke geplaatst

  1. Klumpke

    Taakbalk Windows 7

    Bert Je zou ook een nieuwe map op je buroblad kunnen plaatsen, en in de nieuwe map de snelkoppelingen kunnen plaatsen. Dan heb je maar 1 map op je buroblad staan.
  2. Probeer deze is DuckDuckGo Geen tracking en bubbling, als je een zoekopdracht invoerd krijg je ook daadwerkelijk zoekresultaten van hetgeen wat je zoekt.
  3. Klumpke

    Het drama dat Carrefour heet...

    We mochten naar binnen, maar niet verder dan het hek. Vent die binnen zat was me toch een partij chagerijnig wil je niet weten.
  4. Klumpke

    Het drama dat Carrefour heet...

    Ik heb dat hele verhaal dat Pierre heeft meegemaakt, ook meegemaakt bij de carrefour in vilvoorde. S'morgens afspraak om 08.00u, was om 07.45 in het "meldhok" dus op tijd, samen met een collega. Ik met de combi, mijn colloga met een trailer, deur 1150 en je collega ernaast was het antwoord. Daar aangekomen de hele mik tegen dok en maar wachten, dat het lang kon duren hadden we al gehoord van andere collega's. We hebben van 08.00u tot s'avonds 18.00u tegen dok gestaan zonder dat er iets gebeurde, ondertussen natuurlijk wel ieder half uur contact opgenomen met de planning uiteraard, naar binnen lopen en dat soort fratsen. Maar mijn olifantengeduld op om 18.00u. Heb de planning gebeld met de mededeling dat ik ging vertrekken, dat ik honger had ... en bij gebrek aan slaapcabine in me eigen bed ging slapen! De planning deed nog een dappere poging om me tegen te houden door te zeggen "blijf ff staan, we gaan bellen" .... Zo? ... nu al? was mijn reactie. Ik zei tegen me collega "We gaan". Die kwam met zo'n verhaal als ... zie citaat. We zijn aangereden ... Raad is wie nooit of te nimmer meer naar de carrefour hoeft? .... Juist!
  5. Zie het nu pas, sorry. Claassen komt er al jaren elke dag dus. Kwam er zelf ook geregeldt toen ik nog in de distributie zat. Was/is nog steeds een fijn bedrijf, maar heb er tot nu toe zelf ook nog niet veel van meegekregen hoe het op het ogenblik reilt en zeilt. Dat het een doorstart heeft gemaakt is een feit. Er zijn chauffeurs van Claassen die kant op geweest (en gaan nog steeds) om een tandje bij te zetten. edit: taalfout
  6. Ik rijd alleen ééndags ritten, zaterdag en zondag heb ik weekeinde. Daarmee kom ik in Nederland, België en Duitsland. Gebruikte apparatuur: gsm (staan twee nummers in van de planning, geblokkeerde gsm dus) mio (bj: 2005) stratenboek (antiek model, zou niet misstaan in een museum) wegenkaart Als ik het niet vinden kan; hollandse mond die ook duits kan praten, (en mij verstand werkt ook perfect ) Parkings: Sta het liefst op parkings die niet als plee worden gebruikt! (ze worden schaars ) Altijd op zoek naar een parking waar je rustig kan staan en probeer de parkings die direct aan de snelweg liggen te vermijden.(geluidsoverlast) S'nachts een parking zoeken die groot genoeg is, ze staan altijd vol, sta s'nachts op de vluchtstrook mijn kwartier te maken.
  7. 1. retartar an adjective used to describe something that is retarted or stupid. That retartar boy took my lunch. School is soo retartar. bron http://www.urbandictionary.com/define.php?term=retartar
  8. Dit geval niet, wel het 'oude' model. Dat was ook zo'n raar geval maar in plaats van die scherpe neus was zijn cabine een ronde bol en leek de trekker op een magnum (de truck niet het ijsje) Dit zal de 'upgrade' wel zijn.
  9. Dat is het ook. Wij hebben een zelfde gevalletje meegemaakt, toevallig ook in rotjeknor, een collega van mij had een poortbriefje gehad, was ondertekend, maar door de harde wind en open cabinedeur woei het briefje zo het havenwater in. Geen briefje meer dus. Ach dacht de collega, 'als ik het uitleg is er toch niks aan de hand'. Jammer hij mocht er niet uit. Nou maakt mijn collega zijn eigen niet druk, dus belt de planning en de collega krijgt de mededeling 'wij lossen het voor je op, blijf maar even wachten'. Had de planning de politie gebeld. Die stond na nog geen 5 minuten aan de poort. Of mr. de portier toch maar de poort open ging doen was de mededeling. Maar mr de portier weigerde en ging op z'n strepen staan, zo kansloze actie van mr. Hij mocht mee naar het buro mét de boeien om. Het is inderdaad ontvoering.
  10. Volgens mij gaat zo'n wagen ontzettend veel zuipen.
  11. Wat kost nou één telefoontje dat je niet komt?
  12. Die camera van je, is dat zoiets? http://www.nanocam.nl/Producten/5/EVO-HD/16
  13. Dit is niet mijn auto nu, maar ééntje uit de vorige eeuw. De vorige auto dus. Zit nu op een Volvo.
  14. Doe dat maar is ff na met de trekker oplegger.
  15. Zo zie je maar weer hoe gevaarlijk het kan zijn als je alleen bent.
  16. Klumpke

    VVD in de bocht.

    Ik kan me helemaal vinden in je verhaal (kom ook uit de distri).
  17. Heb het vandaag is bekeken in de zekerkast, er wordt niks warm.
  18. Ik heb ook een waterkoker en die zit gewoon in de sigarette aansteker, heb een 15 amp. zekering in de socket gedrukt, en nog steeds geen brand gehad, wordt niet eens warm. (de waterkoker wel)
  19. Ja ik ben eigenlijk ook wel benieuwd hoe het staat met de verschillende navi-sets, wat wel werkt, wat niet. Zelf heb ik een hopeloos verouderd toestel, een mio c220, kaarten 2006. In Nederland gebruik ik dat ding als een stratenboek; ff de straat opzoeken en dan het ding weer uit. Maar in Belgïe heb ik em echt wel nodig, ken daar de weg niet in de steden (de hoofdwegen wel). Nu is het zo dat er in Belgïe niet zoveel is veranderd in 5 jaar aan de wegen dus kan er nog goed mee overweg, maar dat zal ook een keer ophouden. Dus ben wel nieuwsgierig of die navigatie sets voor de vrachtwagen ook daadwerkelijk doen wat ze moeten doen, de vrachtwagen niet door centra's sturen maar erom heen.
  20. Klumpke

    boontje komt om zijn loontje

    Als je niet tegen drank kunt moet je het laten vind ik, het is zijn eigen schuld en van niemand anders.
  21. Klopt, ze rijden wel met Hongaarse kentekens.
  22. Verhaal van van: nu.nl Offtopic, hoe zit het met onze grote vriend Reining? Die doet vermoed ik hetzelfde in Tilburg. Elke week staat daar een buslading verse Hongaren, toen Reining zich in Tilburg vestigde reden er Nederlandse chauffeurs, ik heb er sinds 2 jaar geen Nederlander meer op de vrachtwagen gezien. Of zou de firma Reining zijn Hongarse chauffeurs de Nederlandse C.A.O betalen Dit is een speculatie, het is heel goed mogelijk dat dit niet op waarheid berust
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden