Spring naar bijdragen

TankTrans

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    3
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door TankTrans geplaatst

  1. Dit is de enige juiste antwoord. Mocht je een hoog frequent geluid geluid horen buiten de auto,dan kan het je voorremboosters zijn. Heb ze beiden al moeten vervangen bij 250.000 km. Ook kan het gebeuren,doordat je luchtvering grote slagen moet maken(veel in een uit veren in korte tijd) Wat hier ge oppert wordt,dat je het ook krijgt bij een kapotte luchtbalg ,klopt niet. Althans dan mag je de melding niet krijgen ,als je tenminste je voertruig conform de APK regels is uitgerust. Hoe? Nou er moet namelijk een regelventiel tussen je hoofdluchtleiding en de luchtvering zitten,zodat er altijd lucht overblijft om te remmen. Remmen is belangrijker , dan veren. Dit noemt men een "overdrukventiel". Deze gaat pas open als de luchtdruk hoger wordt dan circa 4,5 bar. Klapt er nu een balg,dan moet dat ventiel dichtgaan,omdat de druk aan die kant van dat ventiel wegvalt
  2. Een beetje later reactie,maar ik moest toch even reageren,omdat ik het zelf ook al bij de hand heb gehad. Alle bedachte electronische oplossingen die hier al de revu zijn gepasseerd ten spijt,maar het probleem van het op slot gaan van de deur bij een Volvo heeft te maken met de sloten zelf,en niet bij de electronica. Het slot zelf is de boosdoener. Daar zit een soort van palletje aan,die pas over zijn kop mag gaan,als je met de sleutel de deur op slot doet. Echter dit gebeurd ook , of kan gebeuren als je de deur dicht doet. De mechanische gedeelte van het slot vernieuwen,bracht bij mij de oplossing. Dat is het geedlte dat in de deur zit. Heb nu trouwens ergens een reserve sleutel op een voor mij extern toegankelijke plek zitten. Of neem en reserve sleutel. Neem daarvan het kunststof gedeelte eraf(af slopen). Wat er dan overblijft past beter in een portemonnee. In het gedeelte wat dan resteert,zit nog een gaatje,waar je dan altijd een ringetje van en sleutehanger kan doorsteken,mocht je niet genoeg kracht kunnen zetten op de sleutel om deze te draaien,bij het open maken van je slot.
  3. De begrenzing van het voertuig staat er helemaal los van. Dit laatste is gevoelsmatig,wat je dus ondervind. Software uit Zweden of Gent , bestaat niet. De software ontwikkelaars van de Volvo zitten in Zweden,en vanuit Zweden wordt alles op dat gebied geregeld. EuroRider, Dat jou voertuig wegrijd in de 4de versnelling , kan alleen als dat in het software zo is ingesteld. Je kunt bij de dealer je wegrij versnelling laten instellen. Als jij wilt dat het voertuig wegrijd in de 4de versnelling,dan wordt dat zo ingesteld,en zal dat altijd de laagste versnelling zijn,waarin het voertuig onder normale belading wegrijd Het voertuig zal dan altijd "bij leeg of weinig lading" , wegrijden in de 4de versnelling. Mocht de lading zwaarder worden,en "voelt" de druksensor op de achteras/luchtvering dat,dan zal het voertuig een lagere versnelling inschakelen. Gebeurd dit niet,dan moet,met de nadruk op moet, je handmatig kunnen schakelen in de M stand. Laat ook je druksensor op de achteras/luchtvering controleren , cq eventueel vernieuwen. Er is echter ook nog een andere mogelijkheid,en die geef je zelf al een beetje aan. Jij beleeft dat op een andere manier,door de luchtvering te laten zakken. Dat hoeft echter ziet. Alleen de schakelaar van de luchtvering bedienen,is genoeg. Als de schakelaar van de luchtvering namelijk op "On" wordt gezet,schakeld het voertuig automatich naar de eerste versnelling. Dat si een begrenzing via het softwrae,en voorkomt dat je met ingeschakelde manueel bediende luchtvering sneller kan rijden dan 30km/h. Omdat de luchtvering dan namelijk niet wordt geregeld,en je luchtverlies kan krijgen,zou het chassis op dew wielen gaan zakken,bij een hogere snelheid. Volvo heeft dit begrenst door op de manual stand van de luchtvering een hogere snelheid toe te laten. Op die maner zou je dus ook kunnen wegrijden. De reden waarom je Manueel niet kunt rijden,ligt volgens mij aan en storing. Probeer een een schakelhandle van een ander voertuig. En de knop aan de achterkant van je i-shift handle,is alleen te bedienen volgens datgen wat er in je instructieboekje staat. Gebruik die konop NOOIT in normale situaties.Ook niet als je niet weg kunt komen,omdat de versnelling in een hoge stand staat.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden