Spring naar bijdragen

Palmenrijder

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    66
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Palmenrijder geplaatst

  1. Pensioenen worden ook flink gekort in Nederland. Sns kost ons ook weer geld,het houd maar niet op. Ik heb nu een vaste baan in Duitsland op een drankenwagen,beetje cafes en instellingen bevoorraden. 40 uur werken is ongeveer gelijk aan D5 in Nederland. Overuren worden 100% uitbetaald geen 130% maar daar kan ik mee leven. Kinderbijslag is veel meer,circa 700 euro per kwartaal meer als in Nederland voor 2 kinderen. Pensioen is nog stabiel in Duitsland,dus dat probleem in Nederland heb ik niets meer mee te doen,alleen de jaren die ik in Nederland gewerkt heb. Maar ik moet nog circa 25 jaar werken. Nu ben ik bezig om in Duitsland te gaan wonen,maar mijn huis verkopen zal niet makkelijk zijn.(ook alwweer zoiets waar ze een puinhoop van gemaakt hebben.) Ik woonde al vlak aan de grens (5 km) dus de kinderen kunnen wel gewoon hun school in Nederland afmaken. Ik ben er wel een beetje klaar mee dat gekloot hier in Nederland.
  2. Dat vind ik nou een goede instelling,waren we allemaal maar zo.
  3. Winterswijk stikt het van de polen. Is een heel gebouw extra bijgebouwd waar ze kunnen douchen etc. Hsf heeft ook een touringcarbus,die wekelijks pendelt naar Polen met poolse chauffeurs voor de aflossing. Nijmegen staan wel heel erg veel hsf autos met poolse kenteken platen. Binnenlandswerk/adressen werk en de moeilijke klanten op Duitsland doen de Nederlanders. Makkelijke werk doen 2 platkoppen op 1 auto. Jammer eigenlijk dat dit gebeurt en mag dan hadden we ook niet zoveel werkeloze chauffeurs gehad in de Achterhoek. Wanneer word dit eens aan banden gelegd.
  4. wie zegt dat er door viswater word gelopen en dan zo de cabine in. Eerst goed lezen dan antwoorden johannesje
  5. Maakt ook niet uit wat je doet,maar vind het niet echt iets om daar een special van te maken van 4 paginas. Zet er dan iets in wat echt uniek is,iemand die bijvoorbeeld op Turkije of zo rijd. Je snapt wel wat ik bedoel toch.
  6. Het gaat er om dat de uitzendkrachten beetje zwart worden gemaakt. Ik heb zelf 18 jaar een vaste baan gehad,helaas is het bedrijf failliet gegaan. Nu rij ik af en toe bij een uitzendbureau,maar merk dat de vaste jongens daar ook een beetje anders tegen uitzendkrachten aankijken. Jammer is dat.Nu had ik net vermeld dat het bedrijf waar ik voor reed uiterst tevreden was over mij.Wat heb je hiervoor gedaan vroeg hij.Gewoon wekelijks met 20 klantjes verse vis naar Rome Napels rijden.Strak rijden,ik weet niet beter.Wou dat mijn eigen chauffeurs zo reden zei hij. Ik heb nog gevraagd of ik vast kon komen werken,ik wil je graag hebben zegt ie maar heb geen werk genoeg,er gaan zelfs mensen uit met een jaarcontract. Maar sinds vanmiddag heb ik weer een vaste baan,morgen begin ik.
  7. Ik kreeg bij het desbetreffende bedrijf waar ik werd geplaatst een compliment,de baas daar wou dat zijn eigen chauffeurs zo reden als ik.
  8. Slimme vent dat ik daar nooit opgekomen ben. Ik zoek altijd naar naaktfotos van hun vrouw.
  9. Chauffeur van de maand''een bakwagentje die een beetje in de regio rijd'' Niet dat ik dat werk afkraak maar om dan in Truck.... te staan als Chauffeur van de maand. Ik vind het een blad voor de leeftijd van 7 tm 13
  10. Niks te koppelen aan Rekkum of zo.....
  11. Er zou bijvoorbeeld meer in moeten over de problemen zoals de crisis,oostblokkers,foute uzb,etc.
  12. Het betreft een nederlands truckersmagazine. Ik zal de naam niet noemen maar de meesten zullen wel weten welke ik bedoel. Vraag me af wat jullie ervan vinden. Ik ben zelfs geen lid,maar blader er wel eens in als ik hem ergens zie liggen. Mijn mening is dat het meer een blad is voor de jeugd,leuke plaatjes etc. Maar waar het echt om draait in het chauffeursleven kom ik weinig tegen in dit blad. En echt goedkoop is het ook niet.
  13. Ja zo is het wel Freddie. Hoe denk je dat wij ons voelen als we met een wagen wegmoeten met yab yum gordijnen ,kruizen,vaantjes etc etc. Stel je bent 57 en moet met zon opgepimpte wagen weg van een 19 jarige,je schaamt je toch rot. Respect hebben toch,maar dat geld ook wederzijds.Dus vind ik dat wij het mogen en kunnen verwijderen,of zelf verwijderen. Het belemmert ook nog eens het zicht.Officeel mag het geneens,die gordijnen en al die vaantjes.
  14. Ik bedoel dat ik niet gewend ben om met sokken te rijden.
  15. Ik zal altijd de auto schoonhouden,maar ik ga echt mijn schoenen niet uittrekken. Allereerst ben ik dat niet gewend om met schoenen te rijden,en vind het een stabieler en veiliger gevoel met schoenen aan. Mag je eigenlijk wel met sokken rijden. Stel dat dat grote kruis van de voorruit op mijn voet valt. Respect prima,maar sommigen kunnen ook overdrijven.
  16. Met jou kan ik praten Debian.Koeievellen moet niet gekker worden.
  17. Snap je verhaal niet helemaal met 2 kanditaten,waar is kanditaat 2 en hoe omschrijf je deze. Wat is er mis dat Peter81 momenteel via uitzendbureau's werkt en misschien gedwongen nu wel in de ww zit. Je doet net of het werk voor het oprapen ligt en dat het aan de persoon zelf ligt.
  18. Bij mijn thuis hebben zelf de ratten een overal aan.
  19. Nico Gery,ik ken je.Jij hebt nog voor Ramon (Egbers Trucking) gereden. Wat doe je nu.
  20. En altijd dat gezeik over mijn auto.Allereerst is het de auto van je werkgever.Die bepaalt wie er mee rijd. De tijd van een vaste auto verdwijnt langzamerhand,een wagen moet 24 uur per dag rijden om wat te verdienen. Zelf in het internationale transport verdwijnt het,auto wordt door een binnenlandchauffeur voorgeladen en jij mag er mee naar het buitenland.
  21. Mijn auto of van je werkgever???.En als je nou volgende week je baan verliest Pierre.Wat dan??Dan hoor je waarschijnlijk ook bij de Rampstad groep,of zit je liever thuis met een ww uitkering. Vergeet niet dat de meesten die bij een uitzendbureau werken graag een vaste baan zouden willen,maar het momenteel onmogelijk is. Maar weet je wat het is Pierre,als jij wekelijks naar een andere werkgever wordt gestuurd je telkens weer met nieuwe dingen te maken krijgt het niet altijd makkelijk is om alles perfect te doen,denk daarbij aan black box,ritlijsten etc.Elk bedrijf doet het weer anders. Maar het is zo makkelijk om af te geven op een invalkracht,jij verwoord het zo of het een stelletje kutchauffeurs zijn. Toen jij begon bij Hybrechts ben je toch zeker ook meegeweest met een chauffeur om ingewerkt te worden.
  22. Zo als ik al eerder schreef is het per bedrijf verschillend.Vaak is het bij de wat grotere bedrijven slechter geregeld.En of je nou in Essen werkt of in Meppen verschilt ook qua salaris per regio.
  23. Lijkt mij wel dat je in Rotterdam eerder een baan vind dan bijvoorbeeld in de kop van Groningen. Kijk alleen is naar de bedrijven die in de containers zitten,stikt ervan. Vanuit Rotterdam zit je ook zo in het westland,daar stikt het weer van de transportbedrijven in de sierteelt,groenten,fruit. Sommigen die bijvoorbeeld al jaren internationaal met groenten hebben gereden maken natuurlijk meer kans om in die branche te worden aangenomen dan bijvoorbeeld iemand die alleen binnenland heeft gereden op een betonmixer. Wat ze graag zien bij een sollicitatie: Ruime aantoonbare werkervaring Geen ziekteverzuim in het verleden Niet te oud Veel schadevrije jaren Flexibel Beleefd en verzorgd Extra: Liefst gescheiden,geen kinderen en een kunstgebit,kost ze ook geen snipperdagen naar de tandarts.(geintje)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden