Spring naar bijdragen

RENAULT23

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    8
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

RENAULT23's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

  1. een beetje F1 nieuws ken geen kwaad, dr zulle vast chaffie's zijn die ook van f1 houden
  2. De afgelopen dagen zijn er berichten verschenen dat er door enkele teams aan een nieuw systeem wordt gewerkt waarmee de rijhoogte kan worden beïnvloed. Onder meer Lotus en Ferrari zouden een dergelijk systeem in ontwikkeling hebben.Normaal heeft de voorkant van de auto de neiging om naar beneden te duiken wanneer er geremd wordt, maar dit systeem zou ervoor zorgen dat de rijhoogte aan de voorzijde van de wagen stabiel blijft onder het remmen, waardoor de werking van de voorvleugel geoptimaliseerd wordt. Ook zou met dit systeem de rijhoogte van de auto kunnen worden verlaagd, aangezien de neerwaartse beweging van de voorvleugel tot op heden altijd de beperkende factor was. Doordat het systeem vanuit de cockpit bediend zou kunnen worden, zou hier met name tijdens de races, wanneer de auto steeds lichter wordt, veel voordeel mee kunnen worden behaald.Er werd even getwijfeld aan de legaliteit van het systeem, maar de internationale autosportbond FIA zou er al naar gekeken hebben en het systeem legaal hebben verklaard. Naar verluidt zijn Ferrari en Lotus hard bezig om een dergelijk systeem voor komend seizoen op de auto te introduceren, maar zouden meer teams zijn die al aan deze nieuwe techniek werken. Het systeem zou bij Formule 1-engineers ook allang geen wenkbrauwen meer doen fronsen
  3. Rubens Barrichello verkeert nog altijd in afwachting of zijn Formule 1-loopbaan een vervolg gaat krijgen. De Braziliaan heeft zijn zinnen gezet op een langer verblijf bij Williams, en denkt ondanks het lange wachten een goede kans te maken op het zitje. De 39-jarige Barrichello heeft er negentien jaar in de Formule 1 opzitten en hoopt in 2012 zijn twintigste seizoen in de koningsklasse te kunnen afwerken. Zolang hij geen telefoontje krijg van Williams met uitsluitsel, wacht hij echter nog in spanning af. "Het duurt langer dan ik zou willen, maar ik bekijk het van de positieve kant", vertelt hij in The Flying Lap, de podcast van Formule 1-journalist Peter Windsor. "Ik ga er van uit dat het wel goed komt. In mijn gedachten is de zaak al beklonken, ook al is dat nog niet daadwerkelijk het geval." "Ik vecht voor mijn plekje bij Williams en heb het gevoel dat ik een goede kans maar er volgend jaar weer te rijden", vervolgt de coureur die erkent dat er andere gegadigden zijn: "Er zijn twee andere coureurs die kans maken op het zitje", verwijst hij zonder namen te noemen zeer waarschijnlijk naar zijn landgenoot Bruno Senna en de voormalige Force India-rijder Adrian Sutil. Wat Barrichello naar eigen zeggen een goede uitgangspositie geeft, zijn zijn ervaring en drive. "Ik denk dat de combinatie tussen ervaring en motivatie die ik kan bieden, verder nergens te vinden is. Mijn leeftijd heeft mijn enthousiasme bovendien niet doen afnemen en ik streef er nog altijd naar altijd zo hard mogelijk te rijden. Ik hoop dus dat ik er volgend seizoen weer bij ben." De situatie waarin hij zich nu bevindt, is niet geheel nieuw voor Barrichello. "In de winter van 2008 en 2009 zat ik in eenzelfde positie, nadat Honda de stekker uit haar Formule 1-project trok en het heel lang onzeker bleef of Brawn GP wel van de grond zou komen." "Destijds duurde het nog langer voordat er een beslissing volgde. Ik werd pas half februari gebeld met het verlossende woord, maar had vervolgens een geweldige auto tot mijn beschikking en het werd een mooi jaar. Ik hoop dan ook dat het nu hetzelfde uitpakt als toen, dat zou echt heel fijn zijn."
  4. Adrian Sutil moet eind januari voor de rechter komen voor het incident met Eric Lux. De voormalig Force India-coureur zou de Luxemburgse zakenman na afloop van de Grand Prix van China met een glas in de hals hebben gestoken.Het incident vond plaats in een overvolle discotheek in Shanghai, waar veel gasten van Lotus Renault aanwezig waren. Deze zouden zich hebben gestoord aan het gedrag van Sutil, waarna Lux, een van de oprichters van investeringsmaatschappij Genii Capital de Duitser zou hebben verzocht de club te verlaten. Daarop zou Sutil hem met een glas in de hals hebben gestoken. Lux werd vervolgens met een taxi naar het ziekenhuis gebracht, waar hij meer dan twintig hechtingen kreeg. Sutil, die nog geen racestoeltje heeft voor komend seizoen, wordt nu beschuldigd van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. De Duitser zelf verklaarde dat het niet zijn bedoeling was om de Genii Capital-baas te verwonden en dat hij alleen wat champagne over hem heen wilde gooien. Manfred Zimmermann, de manager van Sutil, liet eerder weten de rechtszaak vol vertrouwen tegemoet te zien: "Het is misschien wel goed dat dit nu voor de rechter komt", zei hij vorig jaar juni in de Frankfurter Allgemeine. "Anders blijft het Adrian achtervolgen. We zijn ervan overtuigd dat de rechter tot de conclusie komt dat Adrian niets verkeerd heeft gedaan." Er wordt een jaar voorwaardelijk tegen Sutil geëist.Volgens de Duitse krant wordt McLaren-coureur Lewis Hamilton mogelijk als getuige opgeroepen in deze rechtszaak. Sutil was die avond samen met de Brit diens zege in de Chinese Grand Prix aan het vieren. De voormalig wereldkampioen zou ook in de buurt zijn geweest toen de ruzie tussen de 29-jarige Sutil en Lux uit de hand liep.
  5. dankje ! en met dat leesplezier komt het helemaal in orde !
  6. ik hoop het ook!... en ik kom uit regio Rotterdam.
  7. ja klopt, CEMT landen, en TIR-vervoer... succes met de theorie !
  8. case 1, een binnelandse chauffeur, case 2, een chauffeur die binne Europa rijdt case 3, een chauffeur die buiten Europa rijdt. temisnte zo was t bij mij, elke 15 vraagjes.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden