Spring naar bijdragen

Off-Roader

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  416
 • Geregistreerd

 • Gewonnen dagen

  1

Over Off-Roader

 • Verjaardag 05-01-1957

Converted

 • Biografie
  Chauffeur sinds 1979, jaar of 5 internationaal, rest kippers. (trailer, 10x8)
 • Locatie
  Drentse hooglanden
 • Interests
  Moto GP, F1, Rallye, Radio (pirate)
 • Beroep
  Chauffeur

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Off-Roader's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • Dedicated Rare
 • Reacting Well Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare

Recent Badges

241

Waardering in de gemeenschap

 1. Off-Roader

  Schaamteloos

  Tja, hoe zeggen ze dat hé.. "Je moet een gegeven paard niet in de bek kijken", dan wel: "wie het kleine niet eert is het grote niet weerd".
 2. Off-Roader

  forumgebruikers gespot

  Goed gezien! (en Teddybeer gezien in z'n eigen heimat)
 3. Off-Roader

  Kievits op de radio

  Zag van een bedrijf hier uit de regio op Facebook een spoedoproep voorbij komen. Werd rond de middag geplaatst en je moest voor 18:00 h reageren want uiterlijk dan moest je vertrekken voor een koppelritje Lubeck. Dan zit je toch wel heel krap in de beschikbare chauffeurs..
 4. Heb hem ook al decennia lang bij me. Maar het gaat bij mij net als indertijd met dat 'chauffeursdiploma': er is werkelijk nog nooit naar gevraagd tijdens controles. Bij de zeldzame controles slaat de controleur meer aan op overbelading en of de begeleidingsbrief wel in orde is.
 5. Stond eens te wachten in de omgeving Giethoorn. Even kijken of er op de bak nog wat te beleven was en jawel: hoorde een z.g 'contest', veel Grieken uit regio Athene. Toch even proberen via USB en jazeker: contact. Gaf wel voldoening hoor.. Rond de 19 meter band (naast de legale 20 meter) hier thuis eens een Rohde & Schwartz SK-050 (Duitse legerzender uit de jaren 50) op 15.070 mhz gezet met slechts 100 watt kwam ik door in Nieuw Zeeland. Mooie hobby. Dit is 'm, die R & S SK-050:
 6. Dat RCD (nu AT) zie je niet meer bij controles. En gewone agenten hebben er geen verstand van. Maar hoge vermogens in moderne trucks kan wel problemen geven met al die elektronica. Reed jaren rond met een oude MAN met daarin een bak+lineair goed voor 350 watt. Werkte als een tierelier. Nooit problemen. Daarna kreeg ik een nieuwe Scania 113 (ja da's nu ook al een ouwetje) Deze had al wel meer elektronica aan boord en kreeg de gekste storingen na gebruik van het 'bakkie'. Baas snapte er niks van maar een monteur van de dealer had wel een vermoeden zei hij tegen mij, maar gelukkig niet tegen de baas!
 7. Meer in de wintermaanden..in de zomer hoor je minder veraf gelegen stations dus minder storing en dan lijkt het beter. Ook de naastgelegen 10 meter band word nu snel beter, we naderen de optimale zonnevlekken cyclus. (om de 11 jaar) Dus zal 11 meter ook beter gaan straks. (is ook kortegolf) Maar dat wist je allemaal wel vermoed ik. 😉 Ben vanmorgen (zondag) nog even actief geweest op 48 & 49 meter band en ook daar word het rap beter. Prima ontvangst in Spanje, Uk, Oekraine etc. Ok, da's dan niet met 4 watt, maar 4-5 KW AM. Maar het gaat weer leuk worden!
 8. Absoluut. Soms is werken zonder bakkie lastig, of zelfs onmogelijk.
 9. Nog gekker, dat was de taxi centrale uit Kiev!
 10. Idem dito bij Google in de Eemshaven. Typisch Amerikaanse idioterie daar. Want tja, mocht een chauffeur struikelen over een loslopende klomp klei word Google onmiddellijk aangeklaagd a raison van 41 miljoen dollar wegen emotionele schade. Want dat zijn ze thuis zo gewend. Dus dan zijn al die bezopen regeltjes ook wel weer verklaarbaar. Nietwaar.
 11. Vol gas achteruit en dan zo hard mogelijk remmen. Dit enige keren herhalen voor het gewenste resultaat.
 12. Off-Roader

  Iemand van hier?

  Eens. Maar net als dat 'men' vrachtwagenchauffeurs op de weg een grotere verantwoordelijkheid toedicht dan gewone automobilisten, moet een agent zich beter kunnen beheersen, objectiever, onpartijdiger zijn dan gewone mensen. Wat, net als bij ieder ander, niet altijd het geval is. Doet me denken wat mij ruim 20 jaar geleden overkwam. Ik rij op een 80 km weg als ik een auto in de berm zie staan. Behoorlijk dicht op de rijbaan. Bleek achteraf om een onopvallende politieauto te gaan welke bezig was met een snelheidscontrole en daarom dicht op de rijbaan moest staan voor een correct plaatje. Op hetzelfde moment komt er van de andere kant een VW bus waarvan de bestuurder kennelijk zo'n aandacht heeft voor de geparkeerde auto dat hij op mijn weghelft beland. Met wat gevloek wijk ik uit, rakelings langs beide auto's. Dan had ik ook nog een volume kipper bij me, topzwaar én 2 stuurassen achter. Zwaait dus raar richting auto. Maar goed, niks geraakt en rij dus maar verder. Zie ik opeens die auto achter me opdoemen. Zowat óp de bumper en begint diverse pogingen om mij in te halen. Wat moeilijk was vanwege tegenliggers. Uiteindelijk zet hij ondanks een tegenligger door en op een haar na gaat het goed. voor me rijdend begint de bestuurder verwoed te zwaaien. Had nog steeds niet door dat het politie was want een stopbord had-ie kennelijk ook al niet. Bij een parkeerplaats gaat hij eraf. Ik ook, helemaal opgefokt door zijn capriolen wilde ik hem vertellen hoe ik daarover dacht. Toen pas maakte hij zich kenbaar als agent. Of ik hem soms wilde vermoorden? Huh? Wattte? Had meneer zitten slapen ofzo en die andere auto niet gezien? Ze hadden beide veel geluk gehad, geen enkele schade. Moet ik de volgende keer dan maar niet uitwijken? Nou, ik zou er wel meer van horen. Dat klopte. Paar dagen later telefoon, of ik naar het buro wilde komen voor een gesprek. Zeker wel...Daar zat de agent, met 2 van zijn collega's. Of ik maar wilde herhalen, in hun bijzijn, wat ik tegen hem had gezegd, over de volgende keer dan maar niet uitwijken. Dat was ik dus niet van plan en ben weer naar huis gegaan. Enige tijd later een boete van 500 euro. Wegens verkeer in gevaar brengen. Ik kon het laten voorkomen. Niet gedaan want dat win je nooit, een agent heeft immers een eed afgelegd en word ALTIJD geloofd door een rechter. Dat die agent bij het inhalen de tegenliggers willens en wetens in gevaar had gebracht: geen woord. Ik ga er maar vanuit dat de meeste agenten integer zijn maar heb al wel jaren een dashcam...
 13. Off-Roader

  Iemand van hier?

  In de NRC stond onlangs een artikel waarin dorpsbewoners van Melissant dan weer een heel ander verhaal over deze chauffeur laten optekenen: https://www.nrc.nl/nieuws/2021/07/28/de-gevaarlijke-trucker-de-motoragenten-en-de-jarenlange-provocaties-a4052781
 14. Dan zijn ze daar niet uniek in. Wat dichter bij huis (Jordanië) hebben ze die configuratie ook.
 15. Dat niet alleen: clubjes als Lekker dier, Wakker dier, en weet ik veel hoeveel andere Groene Khmer organisaties krijgen naast gratis reclame zendtijd op RTV ook nog riante subsidies waarmee ze hun 'aksies' mooi van kunnen betalen. Belasting betaler dwarszitten met hun eigen geld zeg maar. Het is me trouwens ook een raadsel waarom er een Lekker én Wakker dier naast elkaar bestaan. En al die andere clubs hebben feitelijk allemaal dezelfde doelstellingen. Maar ja...die subsidie is ook wel lekker nietwaar..
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden