Spring naar bijdragen

Off-Roader

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  431
 • Geregistreerd

 • Gewonnen dagen

  1

Over Off-Roader

 • Verjaardag 05-01-1957

Converted

 • Biografie
  Chauffeur sinds 1979, jaar of 5 internationaal, rest kippers. (trailer, 10x8)
 • Locatie
  Drentse hooglanden
 • Interests
  Moto GP, F1, Rallye, Radio (pirate)
 • Beroep
  Chauffeur

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Off-Roader's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Dedicated Rare
 • Reacting Well Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post Rare

Recent Badges

256

Waardering in de gemeenschap

 1. Ah, kijk. blijkbaar bestaat het gebouw nog. Op satellite zie je nog personen en vrachtwagens op het dak staan. En op streetview nog dezelfde hoge ingang, dus zal het nog wel een parking zijn. 🙂 https://www.google.nl/maps/@48.898069,2.36824,323m/data=!3m1!1e3
 2. In de jaren 80 moest ik eens ergens in Parijs lossen. Maar eerst bij de douane langs. Het opgegeven adres was zo gevonden, maar..je kon daar nergens parkeren zo te zien. Dan maar even op straat parkeren en bij de douane vragen hoe of wat. Douane man: "daar kun je parkeren". Huh? watte? Dat was een parkeergarage. Maar dan voor vrachtwagens. Zoiets had ik nog nooit gezien en ben direct maar helemaal naar boven gereden. Prachtig uitzicht. Heel apart, als je alleen parkeergarages voor personenauto's kent. En zelfs die heb je hier in de buurt niet. Maar zit me n.a.v van de vraag hierboven nu al een tijdje af te vragen: waar was dat ook alweer...bestaat dat nog? Kent iemand hier die garage?
 3. De dag beginnen met een lintje van het een of ander..bizar! Voor sommigen is een bakkie koffie in de ochtend blijkbaar zó 1980..
 4. Staat stond op hetzelfde terrein als de Mc Donalds.
 5. Om even op klapbanden terug te komen: heb er tot nu toe 2 gehad op de stuuras. (en ontelbare op opleggers) De eerste op de stuuras was in een afdaling bij Kassel, dus ging nog wat harder ook. Rechtsvoor klapte precies bij de oprit naar een parking waardoor hij onhoudbaar de parking op trok. Waar wonder boven wonder niemand stond en ik zonder verdere schade tot stilstand kwam. Dus kon daar op adem komen, wat nog best lang duurde. De 2e was met een 10x8 welke ook nog eens krap 60 ton woog. Op een N weg kwam ik een rij auto's tegen waarvan de 2e de eerste ging inhalen vlak voor mijn neus. Hij had me totaal niet gezien. Die auto vloog tegen mijn linker voorwiel waardoor de band klapte. Maar verrassend genoeg bleek de Terberg prima stabiel te kunnen blijven rijden en sturen. Wat waarschijnlijk komt doordat de 2e vooras dicht op de eerste zit. Evengoed wil je zoiets liever niet nog eens meemaken natuurlijk.
 6. Tja, zijn soms vreemde beslissingen. Jaren geleden, ik reed toen met een 10x8, die dus wel wat kracht op de weg kan zetten. Zeker geladen. Op een N weg had een buitenlandse trekker/oplegger zich vastgereden toen hij wenste te keren op de weg omdat hij de afslag had gemist. Zoals vaker in dit soort situaties stond hij nu dwars over de weg, en kon geen kant meer op. Stonden al enkele andere trucks voor toen ik aankwam. Personenauto's konden er nog wel langs. Heb toen de man aangeboden om hem weg te slepen. Gratis. Zou een makkie zijn voor de Terberg. Maar de ook aanwezige weginspecteur van RWS verbood dat want "de berger was al besteld". Dat kon nog wel even duren maar dat was kennelijk niet zo belangrijk.
 7. Dit bericht op TOL las ik met stijgende verbazing. Niet alleen omdat er hier bij ons niet veel regen is gevallen, maar vanwege het feit dat er een berger aan te pas kwam om vrachtwagens weg te slepen uit een ondergelopen laad dok. Goeie genade...die auto's stonden bij lange na niet onder water. (op de foto's te zien tenminste) En dan moet er een berger aan te pas komen? Kun je ze niet gewoon laten staan tot het water gezakt is? Of anders gewoon wegrijden? Die berger zal het wel prima vinden, die kan een (ongetwijfeld) prijzige factuur inleveren... Wie bedenkt zoiets? Kan me eigenlijk niet voorstellen dat je als eigenaar dit doet? https://www.transport-online.nl/site/141136/vrachtwagens-afgesleept-na-flinke-wateroverlast-in-geldermalsen-fotos/
 8. Nee hoor, die Volvo is van ik meen Dura Vermeer. En de eigenaar van die minikraan ken ik heel goed, kom ik vrijwel dagelijks. Ging om een klus in Coevorden. Dat het ding via een aggregaat opgeladen werd vond de gemeente niet zo leuk, die hadden liever dat de kraan elke avond naar de thuisbasis ging om daar opgeladen te worden. Echter: het vervoer heen en weer, elke dag, moet per vrachtwagen uiteraard. En dat was ook niet echt de bedoeling.
 9. Een NL wegenbouwer heeft ook een elektrieke Volvo. Omdat de opdrachtgever (overheid) dat graag wil. Het ding rijd slechts uiterst korte stukjes, is feitelijk onbruikbaar. Staat meestal gewoon aan de kant. Een bedrijf hier in de buurt heeft een elektrische minikraan aangeschaft, speciaal voor een grote klus voor een gemeente. Die eisten dat, anders kregen ze het werk niet. Die kraan werkt van 7 uur tot rond de middag, dan is de accu leeg. Komt de rest van de dag niet meer aan het werk..leuk voor de machinist, lekker halve dagen werken! Overigens is er op die klus geen netstroom, dus word hij geladen met een aggregaat.
 10. Zo zie ja maar weer: de 'ouderwetse' midden en kortegolf moet je niet zomaar afschrijven. Na de vulkaanuitbarsting op Tonga kon men geen verbinding met het eiland maken omdat de onderzeese internetkabel was gebroken. Vroeg me al af of ze daar dan geen radio hadden... Internet kan door overheden afgesloten worden zoals China, Rusland, N-Korea al doen. Radio kun je zomaar niet tegenhouden. (al kan het wel gestoord worden natuurlijk) Maar een KG zender kun je heel simpel opzetten: aan een auto accu, zender en antenne heb je genoeg. De antenne span je gewoon tussen 2 bomen. In de 2e wereldoorlog had je ook geen internet, maar er was wel contact via radio tussen het verzet en Engeland. En tijdens de watersnoodramp in 1953 waren er alleen verbindingen mogelijk via zendamateurs.
 11. Al voorzien! 🙂 Al staat ook deze op non actief..mooi spul maar ook kwetsbaar vanwege de ouderdomskwaaltjes. En erg lomp voor het vermogen wat-ie levert nietwaar. Huidige geeft 3x meer vermogen en is wél door 1 persoon te tillen.😁 Al heeft de SK dan weer een veel groter frequentie bereik. De huidige doet alleen 48/49 m band.
 12. Prachtig, zo'n Willy's jeep! 👍 Maar de echte puristen zullen die dieselmotor niet leuk vinden.... De originele benzinemotor zal meer gebruiken of is er een andere reden voor vervanging? Ik gebruik voor woon/werk een Peugeot Partner, maar dan geen diesel maar een 1.4 benzine. Verbruik valt mee, en wegenbelasting doet zo'n 22 euro p/m hier in Drenthe. In 2011 gekocht voor 600 euro en nooit iets gehad met het torretje. Maar voor hobby/zon en feestdagen rij ik ook geen koekblikje hoor...
 13. Racing power van bovengenoemde oliehandel gebruik ik voor mijn 'zon en feestdagen' auto. Prima, zij het duur spul. Scheelt echt in vermogen, auto is op testbank ( Beek autoracing, Den Haag, voor Autoweek item) geweest met deze brandstof. Bij Euro 95: 395 PK. Met 102: 413 PK.
 14. Naar het schijnt omdat 'onze' diesel vooral gemaakt word van Russische olie. https://dvhn.nl/economie/Huh-Diesel-is-tegenwoordig-bijna-net-zo-duur-als-benzine.-Hoe-kan-dat-update-27532822.html
 15. Dat zal wel een dure worden: laden en lossen in het buitenland met zelfgemaakte handelaars kentekenplaten. Althans: zo staat het in dit verhaal. Je ziet wel eens auto's met een zelfgemaakte kentekenplaat van een stuk karton. Mogelijk plaat verloren, gestolen, wie weet. De Antwerpse politie vond het in elk geval niet zo leuk. https://atv.be/nieuws/vrachtwagen-in-beslag-genomen-wegens-misbruik-van-nummerplaten?fbclid=IwAR0dkC2Dv7LrM2oyKR70y224Ed2505VK9q1s3n6-iCvIkYegngSLc5C3h6c
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden