Spring naar bijdragen

deMoer

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    121
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door deMoer geplaatst

  1. Een ex collega van mij rijd sinds een jaar op iemand anders zijn vergunning. Heeft zelf geen papieren uiteraard. Ik weet het, dat is verboden. Nu zit hij in de volgende constructie, het bedrijf met de vergunningen is een vof, volgens zijn zeggen is hij nu mede eigenaar van die vof, heeft iets getekend weet ik verder niet. Mag het dan ineens wel? Iemand die een transportbedrijf heeft kan toch niet zomaar ineens meerdere mede eigenaars krijgen? Hij heeft dus ook zijn eigen trekker aangeschaft (lease), op naam van die vof. Dit is puur nieuwsgierigheid, ik weet verder ook niet van de hoed en de rand, maar hij laat het allemaal heel rooskleurig overkomen. Heeft ook de betreffende papieren bij zich om het aan te tonen onderweg, combinatie mede eigenaar/vergunning.
  2. Ik ben de weg kwijt, begin hier te lezen over een stilgelegd bedrijf, en enkele reacties verder blijkt het over het slopen van toiletruimtes te gaan
  3. En dan heb je stom toevallig een reclame van consolid detachering in je reactie staan! Of ben ik de enigste die dat ziet :-)
  4. Moet je als 46 jarige beroepschauffeur met een goede staat van dienst, eens gaan kijken naar ander werk omdat je wat anders wilt. Kom je van een kouwe kermis thuis, wedden? Dus dat chauffeurstekort lijkt mij nogal mee te vallen hier in NL. Tenzij je erin trapt voor een fooi te gaan werken, of een uitzendbureau met payroll praktijken.
  5. deMoer

    Drama in Frankrijk.

    Dat jullie het voor elkaar krijgen om bij zo'n triest ongeval te gaan discussiëren over het meenemen van een kind. Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk
  6. Er verrijst een groot pand in Nieuwegein langs de A27 voor Dentressangle dus daar zal ook wel xpo op komen te staan dan. Het wagenpark veranderd rap in naam, ik zie ze continue in Frankrijk en de wijziging gaat echt snel. Wist eerst niet wat ik zag maar nu word het me allemaal duidelijker.
  7. Ik deed regelmatig holyhead - dublin en vice versa, bij aankomst op rust, bootje invoeren en einde land. Dan de boot op, weer op rust en gereden tijd onthouden (bijv. 13 minuten ). Aan de overkant bij afrijden boot begin land invoeren en dan mag je nog 47 minuten rijden om een rustplaats te zoeken, maximaal een uur in totaal dus. Vervolgens de resterende rusttijd volmaken tot een totaal van 11 uur. Ik ben in de UK hier 3 op gecontroleerd en mij werd medegedeeld dat ik het op de juiste manier deed, heb er dus ook geen prenten aan overgehouden.
  8. Onze tolkasten stoppen niet met registreren, de planner kan via de tolkast inloggen en precies zien waar we uithangen, hierdoor hebben ze carrierweb bij ons afgeschaft, en als de planner het kan.......... Staat toch duidelijk een groen smoeltje naast dat bloemenwinkeltje
  9. ja daarom, dat bedoel ik maar hè, chauffeursverhalen.
  10. Wij hebben nieuwe tolkasten op het raam voor de franse autoroutes, van die grote zwarte kastjes en daar zit gps op. Zijn van eurotoll geloof ik, word je gecontroleerd door de franse inspectie, lopen ze gewoon je tolkast na, kunnen precies zien waar je geweest bent en of dat overeenkomt met je tacho qua rust / lostijden. hey chauffeur, heb jij midden in de stad gepauzeerd? Volgens mij zit daar een bloemenwinkeltje en dat is lostijd Er is bij mij trouwens echt nog nooit naar dat papiertje gevraagd.
  11. Ik kom ze elke keer tegen, hoorde wel van een collega dat ze Engeland niet meer in mogen, maar ja, dat is van horen zeggen hè, zo aan die grote ronde tafel bij Joost ofzo
  12. Mwah........... denk dat ik woensdag maar eens ga vertrekken, da's een mooi begin van de week.
  13. Zal mijn collega succes wensen, die begint per1 februari bij dit bedrijf. Gaat Zweden rijden.
  14. deMoer

    Het beste idee

    Raam open, met luchtspuit langs de spiegel, klaar! Alleen beetje moeilijk om dat rechts te doen, arm is een beetje te kort.
  15. Ik ben me er bewust van dat ee retarder ook zijn grenzen heeft, maar vorige week ging hij weer door zijn retarder heen op zijn maximale gewicht, motorrem erbij hielp ook niet, vervolgens zet de automaat hem in zijn neutraal en daar ga je dan, in zijn vrij de barague af. Kwam nog bij dat vervolgens alle koelvloeistof eruit kwam via de dop. Nee, het word er niet beter op, schakelen blijft een ramp, software na software update.
  16. deMoer

    Nieuwe Scania gespot.

    Niet zeuren, is gewoon de nieuwe sisu, die mixen van alles aan elkaar
  17. Het word er niet beter op, laatst een storing "olieniveau koppeling laag" en verdween net zo snel als ie er was, uitgelezen, stond ie er ongeveer 85 keer in. Niks vervangen, beetje na gelopen en kabeltje ingespoten. Weer die storing, en dan doet de retarder het dus ook blijkbaar niet, want de baraque de fraiture hield ie niet. Nu hebben ze de sensor vervangen, en dat werkt..................... een paar dagen! Weer terug bij af, helaas.
  18. Mijn koelkast knalt! Het is net of er iemand met een liniaal plat op tafel slaat, zo'n geluid. Mijn collega met zijn streamline heeft dat ook. Volgende akkefietje waardoor ik flink de balen heb dat ik mijn daf geruild heb voor een scania ( zie topic "opticruise, ik word er overspannen van" )
  19. deMoer

    Wasstraat Aalsmeer

    Denk dat ze een beetje last hebben van truckwash N201, die zit 2km verderop bij Kaatee
  20. Ik kan het niet hoor, op sokken. Veel te glad, maar ik wil ook geen vuile pootjes in de cabine dus heb dat opgelost met goede slippers (geen badslippers dus) die niet verder komen dan het vloermatje en de pedalen.
  21. deMoer

    Wasstraat Aalsmeer

    Hoe kan het veranderen ........ Wij mogen hier niet meer wassen, het schijnt erg moeilijk te zijn een witte wagen weer mooi wit te wassen. Spiegels worden aan de binnenzijde vergeten, de zonneklep hoeft blijkbaar ook niet gedaan te worden aan de binnenzijde, ik heb zo'n verlaagde zonneklep dus zie het vuil gewoon zitten, ze lopen na het wassen met je om de auto. Zitten er nog vliegelijken op, zegt die man, tja, sommige vlekken gaan er echt niet af! Was voor mij het toppunt. Iedere keer te moeten aanzien dat ze bepaalde delen vergeten of niet goed doen. Er loopt ook om de haverklap ander personeel. Last but not least, ze zijn te duur, ben al goedkopere wasstraten tegen gekomen, die voor minder wel beter wassen.
  22. Ja, dat ie niet wil opschakelen daar heb ik ook veel last van, gaat dan zomaar door tot 1900 toeren, vervolgens nog een soort van tussengas en dan hop, naar de volgende versnelling. Blijk dus niet de enigste te zijn, dus de scania minded mensen krijgen enkelt een harde plasser van die V8, voor de rest is het helemaal K.T zo'n scania. Ik wil mijn daf terug, maar dat ken niet meer, die rijd nu ergens in verweggistan.
  23. In augustus 2012 is mijn scania R420 afgeleverd. De eerste paar maanden alles oké maar sindsdien is die opticruise één rijdende ramp. Hij leid bij regelmaat een compleet eigen leven, gaat naar verkeerde verzetten, dus schakelt teveel op, of gaat thv een rotonde of drempel of whatever na afgeremd te hebben ineens van je pats boem terug naar 2e of 3e versnelling, en dat terwijl je nog niet eens stilstaat, meestal rij ik dan nog harder dan 20 á 25 km/u en zou de versnelling dus makkelijk in zijn 5 of 6 kunnen. Optrekken? Van 7 naar 10 terwijl dat helemaal niet gaat en je dus onder de 800 toeren komt en de bak dus weer terugschakelt. Of van 11 naar 12, en meteen weer terug naar 11, naar 12. Ff inhalen? Vergeet het maar, op het moment dat je wilt versnellen, houd hij in en schakelt terug met bedenktijd, ook zoiets op de rotonde, uit laten rollen, gas willen geven en........niets, eerst ff nadenken welke versnelling de bak zal doen. Resultaat; bijna stilvallen op de rotonde, met zware vracht heb ik dus al diverse malen stilgestaan op de rotonde. Vreemde is dat de bak ook goede momenten heeft waardoor je weet, zo moet het, perfect. Nu al bijna 2 jaar dus, update na update na update, waarbij de scania zegt bij de laatste update; dit is een volledige nieuwe versie. JA, STEEK HEM MAAR IN DE BRAND !!! Wat heb ik spijt dat ik bijna 2 jaar geleden mijn daf XF105.510 heb ingeleverd zeg! Staat het probleem op zichzelf? Eerst dacht ik van wel, maar mijn zwager, met zijn nieuwe G heeft nu dus hetzelfde probleem, eerst half jaar geen probleem, hij begint zich nu langzaamaan net zo te ergeren als ik. Ligt het echt aan mij? Alles geprobeerd hè, tot handmatig schakelen aan toe, verschillende rijstijlen proberen, retarder uitlaten, noem maar op
  24. Ik zit 5 dagen achtereen achter het stuur, geen probleem. Maar dat komt omdat het bed van een scania zo slecht ligt dat het comfortabeler is met je hoofd op een kussen op je stuur te slapen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden