Spring naar bijdragen

flyer

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    26
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Converted

  • Biografie
    17 jaar beroepschauffeur geweest
    5 jaar transportplanner geweest
    Nu weer werkzaam als chauffeur-dubbelbemand- bij Berbee (Breewel transport)
  • Locatie
    Amersfoort
  • Interests
    vliegtuigspotten/ fotografie
  • Beroep
    int chauffeur

flyer's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

  1. Heel toevallig mijn vorige werkgever..............;-) Goes is NIET failliet gegaan vanwege koeldistributie; dat distributie betreft alleen binnenland en die tak draait juist als een tierelier! Goes heeft enorm veel pech gehad met zeer grote opdrachtgevers die failliet gingen en de Belastingdienst die een "paar" centen van Goes tekort kwam.
  2. en ik werk er nog steeds;-) is inderdaad Breewel ja. Altyd correct van betalen en momenteel dringend op zoek naar ervaren chauffeurs. Ook voor vast!!! Niet voor niets werken hier chauffeurs al tientallen jaren en rijden graag wekelijks op en neer ,ook vanuit Friesland! Maar als ik sommige reacties in dit topic lees, snap ik ook waarom men pas NA gebleken geschiktheid MISSCHIEN een baan voor je hebben..... Zulke hebben we ook bij ons werken.............(zucht) Ben het verder helemaal met shompie eens; wie WIL werken, ZAL ook kunnen werken. Heb zelf 3 ontslagrondes overleeft (waaronder als Hoofd-planner),maar heb ook nooit meer dan 3 dagen zonder werk gezeten. t is hier keihard werken en weinig thuis,maar tegen 100% correcte betaling. Topic ging erover of het nog wel zin heeft om chauffeur te worden? In het stukgoed waag ik het te betwijfelen, maar in bijv koeldistibutie zeer beslist wel. Al menig vervoerder komt langzaam terug op de inzet van MOE-landers.
  3. flyer

    a1 wordt verbreed

    Als direct aanwonende van de A1 hebben we vorige maand van Rijkswaterstaat een brief gekregen dat eind 2014 de A1 een extra rijstrook erbij krijgt tussen Bunschoten en Hoevelaken. Twee jaar later volgt de andere rijrichting. In 2018 gaat dan vervolgens de hele A1 weer op de schop om, 2 x 4 rijstroken ervan te maken, tussen de A27 en knooppunt Hoevelaken (die dan ook verbouwd gaat worden). Moet allemaal over 10 jaar gereed zijn. Best snel,voor Nederland........;-)
  4. Kom hier ook al 20 jaar geregeld. toptent! ook in het weekend open, maar (voor zover ik weet) op maandag gesloten; tenminste overdag. s'avonds wel gewoon open, voor zover ik weet.
  5. Zaterdag jl op cursus geweest in het kader van de Code95. Daar was ook een cursusdeel weggelegd voor het leren omgaan met de digitale tachograaf. Bovenstaande kwestie is daar ook behandeld, en het is dus inderdaad waar dat je iedere dag het land dient in te vuren, bij begin-en einde rusttijd; ook als je de kaart er niet uithaalt.!! Nederland zal daar niet moeilijk om doen; Frankrijk valt ook wel mee, maar de ambtenaar waarschuwde wel voor de BAG- die controleert daar bewust op!! Dus bij deze: wees gewaarschuwd. Freek
  6. Alhoewel ik momenteel geen ondersteunend bewijsmateriaal kan vinden op internet, weet ik ook niet beter, dat je je chauffeurspas WEL DEGELIJK bij je moet hebben, ook als je privé onderweg bent,dus ook op vakantie. Puddingtrucker heeft volgens mij dus gelijk! Dat de franse Gendarme daar dan daadwereklijk op bekeurt, lijkt me weer erg sterk, maar je moet m wel kunnen tonen! Achterliggende gedachte hierbij is, dat als je m niet bij je hebt, op hetzelfde moment een collega (illegaal) op jouw pasje aan het rijden kan zijn. En juist dát willen ze voorkomen. Maar nogmaals, ik kan dit effe zo snel niet onderbouwen, met bewijs. Ik zoek echter verder.....
  7. Zelf rijd ik dagelijks, dubbelbemand, met een DAF XF 105 Superspacecab 460pk (bj 2011) Wegens onderhoud waren we onlangs een week lang 'veroordeeld' tot een nieuwe Actros, met ongeveer evenveel vermogen en gewicht en tot een identieke Scania (weliswaar al 5 jaar oud.) Mooie kans om eens 3 merken te vergelijken in hetzelfde werk. Toegeven, het rijd uitstekend! Inderdaad, het verbruik is redelijk gunstig tov de DAF. Ook de gebruikte interieur materialen zijn een lust voor het oog; een 100% verbetering tov eerdere Actrossen. Sturen en vooral remmen,gaat beter dan in een DAF (zowiezo remt een DAF niet geweldig; ook onze Scania's remmen beter). Maar de cabinevloer van de Actros is zo hoog, dat dit ook nu weer ten koste gaat van de binnenruimte. Dat heeft DAF beter voor elkaar! Verder is de vering vééel te soepel. dat lijkt erg comfortabel, maar als je vol beladen een rotonde neemt en iedere keer bang bent dat je omvalt, is er toch niet goed over nagedacht. Dat heeft DAF niet, en Scania doet t nóg beter, qua wegligging. En trekken......NEE! Voor geen meter! Helaas, een minpunt voor de Mercedes op dat gebied. Kortom, de beste Mercedes ooit, maar doe mij toch maar een Daf Superspace. Als Scania ooit nog eens met een cabine komt waar wél ruimte in zit, dan verkies ik ook die boven de nieuwe Actros.Tot die tijd zal men mij met een nieuwe Actros niet afstraffen-maar ook nog niet echt belonen.
  8. Ik denk ook dat er hier toch iets meer aan de hand geweest is, dan wat wij weten. Zo is de mentaliteit in Frankrijk nl helemaal niet (in geen enkel land overigens....!!).Misschien gewoon een gevalletje van miscommunicatie, maar het kan ook meer geweest zijn uiteraard. En diegene die de Fransen hier meteen maar even menen te moeten afbranden: schaam je! Gebrek aan eigen scholing is daar vermoedelijk debet aan. Je talen niet spreken en nooit verder geweest zijn dan de kerktoren van het volgende dorp.....en zo kan ik nog wel effe door gaan......
  9. Waar haal je die info vandaan hoiman? In de 7 jaar dat ik er gewerkt heb (3 jaar als chauffeur en 4 jaar als planner) is iets dergelijks niet voorgevallen. "creatief' met de regels omgaan is gebruikelijk in het transport,dus ook in dit specifieke werk. En inderdaad ook met GMP, ja. Maar zoals jij t omschrijft is mij geen enkel geval bekend.
  10. Wat wou je daar precies over weten? Men had GMP op een deel van de wagens, vooral op de WalkingFloors. In de mestauto 's kan je dus geen GMP-ladingen vervoeren.(in theorie........;-)
  11. Inderdaad. Springer heeft t bij het recht eind. In die volgorde inderdaad( Geresteijn- Post- Berbee- Breewel)
  12. Als ex-chauffeur en ex-planner bij Geresteijn wil ik hier wel even kort op reageren. Die onzin, dat men altijd met 60 ton binnendoor moest gaan rijden is pertinent niet waaar!!!!!! Vroeger, dan praten we over 10+ jaar geleden wilde dat nog wel eens voorkomen, maar zeker de laatste 5 jaar was het bedoeling om zoveel mogelijk 'netjes' te rijden, zowel qua gewicht als qua rijtijden. Graag wel dingen schrijven waar je verstand van hebt aub en niet zomaar wat roepen. Jammer dat het bedrijf (alweer......) failliet is; heb er vanaf 2004 met veel plezier gewerkt. Dat uitgerekent aarts-concurrent Bakker de boel overneemt zal pijn gedaan hebben. Ik had van dit faillissement nog niks gehoort. Zal proberen intern nog wat info los te krijgen.
  13. Onze DAF XF 105 heeft dit ook, standaard af-fabriek waarschijnlijk. Gewoon de cruise-control 1of 2 stops hoger zetten, met de versnelling in neutraal en de motor blijft gewoon lopen. Moet er nog bij komen dat je als chauffeur niet meer zelf kan/mag bepalen wanneer je de motor aan/uit zet. Ik verdom t eewig in een koude vrachtwagen te stappen om m'n werk te gaan doen. Ik ben zelf een enorme koukleum en eerder afgekoelt dan dat het interieur warm geworden is. Dus gewoon lekker warm laten draaien en ook tijdens korte laad/losstops laat ik m gewoon lopen.Punt! En zomers rijden we/ik altijd Cote d'azur; word je ook niet vrolijk als je na iedere stop in een snikhete auto komt, terwijl je bij iedere klant met zware plantenkarren hebt gesjouwd.Motor aan=airco aan. lekker hoor!
  14. Toch klopt dat wel hoor. het getrokken materieel was inderdaad al behoorlijk op leeftijd. Ondanks dat er geen enkele auto ouder was dan een 'BP"- kenteken ,was het meeste materiaal gebruikt aangeschaft in Oostenrijk of Denemarken. Dus import en meteen een nieuw kenteken. Alleen de containercombi's en de bulkwagens voor de Suikerunie waren vrij nieuw.
  15. flyer

    Breewel neemt Berbee over

    Breewel had al jaren nauwelijks Duitslandwerk meer. Overgedragen aan M.Mooy. Werken nog steeds heel nauw samen. Beter samenwerken dan concurreren en die filosofie werkt heel goed. Breewel en Mooy zijn op hun vakgebied niet voor niets zo'n beetje de grootste spelers.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden