Spring naar bijdragen

a chauffeur

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  178
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door a chauffeur geplaatst

 1. tja dat vind ik ook even wat info vantevoren moet toch kunnen, ik krijg niet veel bekeuringen had iets van 31 euro in januarie en nu 90,- vorig jaar geen enkele tja in januarie die 30,- werd ook al gewoon eraf gehouden maarja heb toen maar niks van me laten horen, maar van deze 90,- ben ik eigenlijk wel nieuwgierig waar die van is? waar krijg je 90,- euro voor snelheid? geen idee? daarom alleen al wil ik graag weten waar wanneer waarom, maarja of ik er nog achter ga komen vraag ik mij af.. ga er wel achteraan zitten kijken waar het schip strand ... via mail daar werken we bij ons nog nie zo mee, zo nieuwerwets gaat het nog niet, maar dat is ook niet nodig gewoon even de binnenkomende bekeurig of kopietje ff laten zin is al genoeg kan ik even nakijken of ik die dag heb gewerkt, en waar ik ben geweest, nu moet ik vertrouwen op de blauwe ogen van de chef dat ie het heeft nagekeken.
 2. dag collega,s het is even geleden , ik weet niet of het zin heeft om mn verhaaltje te vertellen, want ik las net even globaal alle reactie,s die zijn gegeven, en bij de meeste reactie,s werd het niet gewaardeerd dat ik voormezelf en mn collega,s opkwam, de meeste zijn hier voor de baas, heb ik het idee gekregen, maargoed ik doe nog een poging, ik verwacht best wel weer dat ik het niet goed zie volgens jullie oke daar komt ie. ik kreeg mn loonbrief gisteren in de brievenbus: tot mn grote verrassing is er 90,- bekeuring vanaf gehaald, zonder verdere uitleg met bijv wanneer ik die opgelopen zou hebben en waarvoor enz.. lekker makkelijk, kan me hier aan ergeren ja aan de bekeuring, maar nog meer aan de verrassing ,, omdat ik vind dat ze me wel even mogen inlichten voordat ze het van mn salaris afhouden, want ik kan me niet voorstellen waar ik deze bekeuring opgelopen heb , en dan is de kans ook groot dat een collega die op mn wagen heeft gereden deze bekeuring toekomt, ik werk geen hele weken meer ben veel vrij, neem vaak tvt uren enz.. ik wil gewoon van te voren weten dat ik een bekeuring heb en wanneer en waar welke datum enz.. nu kan ik daar weer achteraan, en word dan weer lastig gevonden door de heren,, ik weet al wat ze gaan zeggen joh vertrouw het nu maar dat ie van jouw is want dat hebben we van te voren allang nagekeken en uitgezocht,, daar zal ik het dan mee moeten doen. waarschijnlijk.
 3. als ik dit globaal lees, is het volgens mij het beste stoppen met werken en gaan leven van een uitkering,, heeft best wel veel voordelen, je hoeft niet meer op tepassen dat je een bekeuring krijgt met al die kromme regeltjes , wat betreft inkomen maakt het ook niet veel uit,,met wat kwijtscheldingen en toeslagen heb je net zo veel of weinig inkomen dan als je werkt, minder kans op ongelukken,schades enz.. minder stress, je ziet je gezin een stuk vaker, zodat je geen vreemde meer bent die het vlees snijd zondag,s , gratis geld, da,s ook wel prettig, ik heb mn pensioen overzicht eens bekeken nou daar hoef je het ook niet voor te doen, als ik net zo oud word als de rest in mijn familie zie ik daar zowizo niks van. als werkende word je toch alleen maar gestraft, dus waarom zou je je nog druk maken eigenlijk, en dat chauffeuren is tegenwoordig zeer zeker geen vrij beroep meer,,zoals ik het vroeger kende maar ik durf wel te zeggen het meest gecontroleerde beroep wat ik ken, daar komt nog bij die rare curcussen enz.. om je rijbewijs te behouden,, ik zit nu te wachten op mn laatste cuscus van 7 uur dan kan ik mn rijbewijs nog net voor de einddatum verlengen kreeg gisteren een brief thuis in november ga ik die doen ik moet de sportkleding mee nemen haha, jonge jonge wat een kolder allemaal zeg,, waar gaat dit toch heen met nederland. ik kan beter als zwarte piet wat bij gaan verdienen,, maarja ook die mogen niet meer zwart zijn, eg waar wat een land hier,, geef mijn portie maar aan fikkie.
 4. maar of xhet verstandig is geweest?....... over bodige vraag maar dat wist je al!..... nee natuurlijk niet,dat is niet erg verstandig geweest.
 5. a chauffeur

  Rust invoeren Tacho

  joh heb ook weleens gepoogd om op te schriiven bij te houden, maar weet niet wat het is,, vergeet op bepaald moment wat te noteren ofzo, ja misschien intresse gebrek zou kunnen, maarja gebeurt me telkens weer ,,zelfs gewoon even de dagelijkse rijtijden bij te houden voordat ie weer op nul springt bijv 4 uur 10 min rijtijd ,,45 stilgestaan weer op nul, vergeet ik vaak nog,, en dan einde vd middag op de zaak terug en willen me dan nog even naar rotterdam ofzo sturen moet dan even goed nadenken of het nog kan met de rijuren haha,,moet dan schatten zal wel dementie zijn ofzo,, LOLmaarja kan aardig schatten en mn ritlijst raad plegen en km stand,, en als ik tussen de 5 en 600 km erop heb staan dan zal ik rotterdam heen en weer wel niet meer kunnen doen, als ik 60/65 km per rijuur aanhoud komt wel aardig uit.
 6. a chauffeur

  Rust invoeren Tacho

  nee zo verschrikkelijk goed vakbekaam valt inderdaad wel mee, als ik kijk voor al die curcussen of erna, pfff zoveel wijzer of vakbekwamer ben ik er nou ook weer niet van geworden inderdaad, eigenlijk het meeste wist ik wel, was zowiso al een A chauffeur, wat betreft het correct bedienen van de digi tacho, tja hoe mij dat geleerd is op de curcus blijkt na alles wat ik hier lees niet veel van tekloppen, dus wat moet je met zo,n curcus dan vraag ik mij af, inderdaad zelf de boeken te hand nemen op eigen houtje zoals ik altijd al heb gedaan is dan de manier, maarja wat dat betreft ben ik de laatste tijd wat lui en gemakkelijk uitgevallen,, maarja zal toch maar eens de moed bijelkaar rapen als ik ergens een tijdje moet wachten ofzo.. ja je moet er wat voor over hebben zeggen ze, voor dat geweldige salaris einde vd maand. maar doe het vooral omdat ik geen bekeuringen wil , want dan word het salaris wat overblijft nog minder dan een bijstanduitkering waarschijnlijk.
 7. a chauffeur

  Rust invoeren Tacho

  nee inderdaad op out zetten hoeft nog niet eens, als mn kaart eruit is, is het klaar voor mij, wat er daarna met de auto gebeurt is mijn pakkie aan niet meer, ik zet um dan wel op out, omdat als ik onderweg naar huis ga ik zeker weet dat de jongens van het laden er mee gaan rijden op het terrein, maar inderdaad het hoeft niet, zo is mij dat verteld op de curcus.. gedoe allemaal joh.. en als ik globaal lees wat hier al allemaal geschreven is hoe het moet, mag je wel professor zijn.
 8. a chauffeur

  Rust invoeren Tacho

  ppff wat een gedoe,,, op dat filmpje ben je al half uur bezig voor je weg kan rijden, ik doe gewoon wat die man op die curcus me zei s,avond thuis kaart eruit dan op out,, smorgens weer erin bij invoer toevoegen ,nee, zo is me dat geleerd op de laatste curcus,altijd nee, als je gewoon dagritten hebt, dus zal wel goed zijn. voordat er reactie op komt dat ik het niet goed doe anders is me het verkeerd geleerd, wat zijn dat voor een lui dan die curcussen geven.
 9. precies, zo is het. wijs gesproken hoor. maar de mens wil niet leren,,,, die kan alleen elkaar en al het andere naar de bliksum helpen.
 10. nee U schrijft het niet goed,, het is.. bent.... niet, is u .... maar,,, bent u ZE,,, wie denkt u dat ik bedoel dan,forumleden misschien? ... weet u helemaal niet,, wie ik met ze bedoel,, U wilt bijdehand doen, op deze manier lukt het U niet hoor.
 11. nou ik weet wel waar de klepel hangt ,en ook waar abraham de mostert haalt, ben 32 jaar chauffeur, ja het leven glipt aan je voorbij ,ja, durf ik wel te zeggen, de laatste tijd valt het wel mee, omdat ik daar zelf wat aan gedaan heb, omdat ik dit niet meer wilde,, en kon opbrengen,door persoonlijke omstandigheden, jij hoef mij niks te vertellen maatje, doe mn levenlang al niet anders dan chauffeuren. en wat betreft wat je zegt : je wilt nog steeds chauffeur zijn? heeft niets met willen te maken, je moet namelijk werken voor de kost dat is in nederland ieders plicht, en heeft ook iets met de opvoeding te maken ,en iets anders gaan doen word lastig,, kan niks anders na zoveel jaar. en wat betreft dat ik eerst maar eens volwassen moet worden, als jij eens meegemaakt zou hebben wat ik al heb meegmaakt ,, dan mag je me dat nog eens recht in de ogen zeggen. zonder knipperen. p.s ze noemen me niet voor niets A chauffeur, kan jou nog wel wat leren denk ik.
 12. nee ik ook niet, als ik die leeftijd al zou halen en nog kan lopen enz.. die ouwetjes die dan nog werken hebben thuis niks omhanden , nooit geen hobby,s gehad aleen altijd maar gereden, bij zulke is het leven voorbij geflipt, met andere woorden hebben geen leven gehad, hebben geleefd om te werken, ik vind het gewoon zielig zulke, enne als je dan op die leeftijd nog moet werken om in leven te blijven ,,,pensioen aan tevullen,,,,,,,,, laat mij dan maar dood gaan.
 13. jep de tering na de nering zetten, zo is het, doe mn best , maar valt niet mee soms, ja inderdaad een beetje uitgeblust misschien ook wel wat overspannen ,heb je misschien wel gelijk in,het zou ook mee helpen als het thuis er beter uit zag heb na mn werk ook nog taken, met een zieke vrouw thuis komt er veel op mn schouders terecht er moet bijv ook nog gekookt worden,de kinderen worden ontevreden enz.. moeten ook hun steentje bijdragen en krijgen daar eigenlijk niets voor terug,kijk als het loont elke dag weer je werk doen met alle verplichtingen die daarbij horen bijv:5.00 uur begonnen 14.30 uur op de zaak terug komen en dan nog even een stuk of 4 adressen moeten laden in rotterdam centr en omstreken en dan 1500 uur of half 4 nog richting de file,s gaan rijden denk je weleens, fijn ik weet waar ik het voor doe, dan denk je weleens pff, als je aan ,eind van de maand een honderdtje of 5/6 over kan houden voor exstra dingen dan ga je al met een heel ander gevoel de file in toch? of is dit nu een rare gedachte van mij,, en wat betreft chauffeur jawel hoor ik heb een vaste auto een fijne volvo automaat, ja inderdaad als ik in de productie had gewerkt zou het waarschijnlijk het zelfde verhaal zijn. en met de tijd meegaan,, tja hoe doe je dat dan leg me eens uit dan, wat bedoel je daarmee. met de tijd meegaan betenk dat je moet leren een paar stapjes terug te doen, nou ben daar al aardig in gevorderd maar wennen doet het nooit denk ik.
 14. voor mn gevoel wel,, maar dubbel zo duur of nog iets meer is het zeker wel.
 15. precies,, nou da,s toch mooi, velen kunnen het niet meer,, dan bof jij! misschien heb je dan niet zulke dure lasten ofzo?? of je hebt een geweldig loon/ inkomen?? of beide?? of misschien heb je wel een rijke schoonvader die je soms wat toestopt?........ ,kunnen van allerlei dingen zijn, ik weet het niet ,,,dat weet jij alleen, ik bof ook !!ik kan het ook net redden moet er wel heel veel voor laten kan niet naar de tandarts want kan de rekeningen ervan niet betalen ,,,mn dochter kan niet naar de sportvereninging en nog zowat van die dingen maarja dat zijn geen dingen om te klagen, ik heb verder geen schulden en kan nog eten kopen, dus de moeite waard om voor te werken dacht ik zo ahum. daar sta ik graag elke morgen om half 4 voor op of niet dan. je moet werk ook een beetje zien als hobby toch.
 16. ja hoe dan ook ze kunnen zeggen wat ze willen, ik merkte het meteen al vlak na de omschakeling gulden/ euro, om je klein voorbeeldje te geven ik en mn collega gingen altijd een bakkie doen op de heenreis van de route we gooiden een gulden in de automaat voor een bakkie koffie toen even een week niet want de automaat werd omgezet naar euro ,, en ja hoor een week later moest er opeens 80 eurocent in, en zo ging het eigenlijk met bijna alles. en het is nooit meer beter geworden wel slechter.
 17. ja dat word vaak naar voren gehaald de inflatie zal ook best wel meespelen natuurlijk, maar ik verdiende in de gulden tijd met wat overuren erbij zo,n 3.600/3.800, gulden per maand netto, nu jaren later met hetzelfde werk en zelfde werkgever het zelfde huurhuis eigenlijk alles hetzelfde behalve de overbode luxe dingen heb ik er allang uit geflikkerd ongeveer 1900,euro als je om zou rekenen zal het ongeveer het zelfde zijn misschien iets meer denk ik, maar je bent nu dus wel jaren verder, en alle kosten die een mens heeft zijn zeker op z,n minst verdubbeld ja was trouwens al meteen merkbaar de week erna toen het van gulden naar euro ging ,dus wil maar zeggen dat alles echt heel veel duurder is geworden, en de lonen zijn behoorlijk achtergebleven, de euro nu is op dit moment minder waard dan de gulden toen zeker weten. had toen zo,n 1000, a 1500,- gulden maandelijk over kon dat gewoon sparen, kom ze nu bijna elke maand te kort(wat overdreven maar ik bedoel maar) ik had graag tegen de euro willen stemmen toen en waarschijnlijk velen met mij, maar dat kon niet het volk werd niets gevraagd maar werd gewoon gedaan. je kan het ongeveer vergelijken wat je toen alleen verdiende aan salaris verdien je nu met z,n tweeen dus twee lonen man en vrouw, is ongeveer gelijk aan 1 salaris toen. want als ik het weer net zo goed wil hebben als toen zou ik nu dubbel zo veel moeten werken wat natuurlijk niet kan, want dan zitten er niet genoeg dagen in een week, maarja niks aan te doen het is niet anders..
 18. je oke respect daarvoor, maarja jij zat in een andere situatie dan ik ,ik heb geen schulden , daarbij komt nog ik kan geen weken van huis met een zieke vrouw thuis,ik heb het met dit zelfde werk en bij de zelfde werkgever nu 26 jaar altijd goed gehad totdat de euro kwam toen ging het langzaam bergafwaards doe nog steeds chauffeuren daar is niets in veranderd, daar ging het me om, gewoon werken net als ik altijd al gedaan heb en dan nu ineens (lanzaamaan vanaf de euro) bijna niet finacieel rond kunnen komen, en alles word alleen nog maar slechter, voorlopig. en dan kan je wel het weekend erbij gaan werken of 8 dagen per week maar ik vind het uit de klouwen lopen dat zou niet moeten hoeven waar gaat het dan eindigen. ik bedoel ik word ook ouder, heb altijd hard gewerkt en uren gemaakt, en dan moet ik op de oude dag telkens meer gaan werken, kan dat op de eerste plaats niet meer opbrengen en zou eigenlijk nu een beetje moeten kunnen afbouwen.
 19. dat we onderbetaald worden dan andere sectoren heb ik nooit gezegd dat waren woorden van iemand anders, dat kun je even terug kijken, nee denk dat velen ook in andere sectoren in het zelfde schuitje zitten, je wilt niet weten hoeveel armoede er is en niet aleen onder de werloze,n maar ook onder de werkende, en denk je dat ik niet weer op wil kruipen door hard te werken,, ik werk nog steeds hard, maar kom geen steek verder, kan alleen volgens mij op de illigale manieren , want daar word je bijna toe gedwongen , om uit de shit te komen in mijn geval kan ik het hoofd nog net boven water houden, maar er zijn er genoeg die het niet meer redden, die dingen moeten verzinnen om het hoofd boven water te houden daar bedoel ik dus mee hennepteeld stelen zwart werk enz.... op de gewone eerlijke manier lukt het in deze tijd niet meer.
 20. en kan die ronkomen dan? zo ja weet je dat zeker? ligt er aan wat zijn leef situatie verder is, als ie alleenstaand is en in een heel goed koop woninkje woont weinig vaste lasten enz.. heeft, dan misschien wel.
 21. aan de zij lijn staan?? wie ik? ben net thuis vanmorgen 2,30 opgestaan vol in de running hoor, en als jij er zo veel verstand van hebt ,, dan zou je moeten weten hoe het is toch? dus jij had schulden nee heb ik niet, ik pas goed op leef niet boven me stand,, dan heb je toch niet goed opgepast dan ja positief blijven probeer ik maar lukt me niet helaas, het houd een keer op,, en naar wie wijs ik dan na iedereen??? nee aleen naar de regering verder niet, ja erger me wel aan diverse antwoorden hier dat wel.
 22. joh over dat te veel geld uit geven wil ik het nieteens meer hebben,, heb dat hier al duizend maal uitgelegd, kijk eens naar je eigen vaste lasten, of woon jij in een hutje op de heide,, en wil niet evengoed leven als iemand die slimmer is als ik, gun een ander wel wat, die er voor geleerd heeft,, maar wil wel normaal leven ben niet veel eisend hoef geen luxe dingen maar wel gewoon leven ja,, probeer dat eens met 1900 inkomen en 1300 vaste lasten,,heb ik et alleen nog over de vaste lasten he.met een gezin en is het zo raar als ik zeg als je 48 uur per week werkt dat je dan best iets betr eruit mag springen dan iemand die te lui is.(niet iedereennatuurlik) en met een min uitkering van 1200 per maand het net zo goed of slecht heeft als ik hard werkende gewone arbeider. maar a jij maar weer verder slapen op je strobaal in je hutje op de heide,,, zal voor jou wel makkelijk praten zijn,zeg eens wat is jouw inkomen? zal wel minstens het dubbele zijn van mij,, als je ooit in een soortgelijke sitiatie als ik terecht kom hoop ik niet voor je dan praten we wel verder,,, nee dat ik een topsalaris zou gaan verdienen dat wist ik best wel, maar ik wist ook dat ik gewoon alles aan moest pakken en heb dat ook altijd gedaan, heb nooit bij de deur gelopen werk nu 35 jaar aan eenstuk ik besloot chauffeur te worden omdat dit op mn weg kwam niet bewust voor gekozen, je kan natuurlijk ook bij rutte op schoot aan zitten daar zit jij lekker..
 23. leuk voor jou ,, dat jij leeft om te werken, als je dat fijn vind moet je dat gewoon lekker zo doen, ik werk om te leven.
 24. mag niet meer dan 48 uur maken, dat geld voor alle chauffeurs in loondienst en daar houden ze zich aan,bij ons,dus zit aan max.. en momenteel mag ik blij zijn dat ze nog genoeg werk hebben t,is rustig ja uren laten uitbetalen heb ik altijd al gedaan, ben dit jaar met een proef bezig om iets minder uit te laten betalen,, maar heb dat al ontelbare keren hier uitgelegd. eerst nog maar eens zien of uit laten betalen meer opleverd,, het levert me in iedergeval wel meer huursverhoging op, en de zorgtoeslag is daardoor dit jaar vervallen. daarbij komt ook nog dat er vroeger is gestreden voor de 40 urige werkweek, vind eigenlijk dat je met een baan van 40 uur rdelijk rond zou moeten komen, en dat betekent dus ook dat je gewoon naar de tandarts moet kunnen, ik bedoel waar gaat dit eindigen 7 dagen per week 12 uur perdag werken? kolder!! laat ze de lonen maar flink verhogen dat het weer een beetje in contrast komt met de uitgave die een mens heeft. het is toch van de gekke als je ziet wat alles kost en kijkt naar je inkomsten dan draait je maag toch om, maar lijkt erop dat ik de enige ben hier die dit zo ziet,,
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden