Spring naar bijdragen

drecki

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  29
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Converted

 • Locatie
  Tilburg

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

drecki's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Waardering in de gemeenschap

 1. De verklaring is nu 34,80 "De Gezondheidsverklaring kost € 34,80. Daarmee betaalt u voor de diensten van het CBR, zoals: -De beoordeling van uw rijgeschiktheid -Een eventuele rijtest -Adviezen over bijvoorbeeld aanpassingen aan uw auto of motor". Aardig wat centen voor een formulier toch.. En je betaald ook voor een "eventuele rijtest.." Zoiets als.. je frietboer om de hoek vraagt ineens 2 euri extra voor een frietje om de kosten te vergoeden van het blikje cola.. mocht je dorst krijgen..?!
 2. drecki

  Koelkast

  Even gekeken op google; De werking van de koelkast berust op het absorptie- of op het compressorprincipe. De nadelen van het absorptieprincipe ten opzichte van het compressorprincipe zijn: het koelt bij buitentemperaturen > 30° C minder goed; het is een relatief traag werkend systeem; het rendement is minder groot; het verbruikt naar verhouding meer energie. Voordelen Het absorptieprincipe is stil. Dat komt omdat het koelaggregaat zonder bewegende delen werkt. Ook heeft dit principe een langere levensduur. Het absorptieprincipe kan op drie energiebronnen werken, namelijk op 230 Volt netspanning, op 12 Volt gelijkstroom of op gas (LPG). Er kan maar één energiebron ingeschakeld zijn. Daarmee heeft de camperaar alle vrijheid om te gaan en staan waar hij of zij wil. Compressorprincipe De compressorkoelkast daarentegen koelt sneller. Binnen enkele minuten is de ingestelde koeltemperatuur bereikt. Het rendement en het energieverbruik is verhoudingsgewijs gunstiger. Ik lees vooral veel nadelen t.o.v. een koelkast met compressor. Het geluid.. ja bij mijn actros was het er dus een met compressor. En die hoorde je af en toe. Maar was niet hard en/of irritant.
 3. drecki

  Koelkast

  Jawel hoor. Nu ook. Hij doet het wel. Maar echt mooi koud wordt hij nooit. Ik vergelijk het met die waeco die in mijn actros zat, en waar ik 11 jaar lang plezier van gehad hebt. Hij wordt gewoon niet echt koud, zoals een koelkast hoort te zijn (3-5 graden). Ik heb hem ook al op verschillende standen gezet, om te testen, geen verschil. Ik heb niets bij me om hem door te meten. Dat zullen ze volg week bij de daf doen neem ik aan. En inderdaad bij aansluitpunt bij koelkast.
 4. drecki

  Koelkast

  Exact dezelfde als die ik in mijn actros had. Deze koelkast deed het altijd, ook na een weekend. Op de max stand kon je er zelfs ijsjes in bewaren. Die ik nu heb koelt niet onder de 7 graden.
 5. drecki

  Koelkast

  ...klopt. Jammer genoeg wel. Wat het exact voor een koelkast is, geen idee. Daf logo staat erop, 30 liter inhoud. Lijkt er net op dat de koelkast alleen aan gaat/is wanneer de motor loopt. S'ochtends (of er nu wel of niet door ander nachtrit mee gedaan is..) is de temperatuur in de koelkast gewoon warmer als de temperatuur in de cabine. Wel lullig als je int chauff bent en telkens je etenswaar weg kan gooien. Volgende week maar even naar een andere daf dealer rijden, en daar er maar even naar laten kijken.
 6. drecki

  Koelkast

  1 jaar oude cf met koelkast. Deze is beveiligd zodat wanneer de accu onder een bepaalde capaciteit komt, deze (naar mijn mening veel te snel) uitschakelt. Accu zijn regelmatig doorgemeten, zijn ok. Gevolg; na uur of twee gaat koelkast al uit en kan je volgende ochtend een groot deel van je etenswaar weggooien. Mijn vraag voor de techneuten, al dan niet aanwezig hier; 1. Is de genoemde beveiliging te omzeilen/verwijderen/uit te schakelen? 2. Als het antwoord op vraag 1 nee is; Is het lastig om de stroomdraad, die nu naar de koelkast loopt, te vervangen voor een exemplaar rechtstreeks naar een stroombron?
 7. drecki

  Pauze nemen..

  Ja, in dit geval was het gewoon niet 'netjes' omdat er 25 m verderop genoeg ruimte was om pauze te nemen. Ik doe dit werk al lang genoeg, en maak me zeker niet druk. Als er iemand voor me moet lossen en ik zou daar op moeten wachten is geen probleem. Maar vóór inrit je pauze afmaken is gewoon niet zo netjes. Er zijn inderdaad bedrijven genoeg met veel docks, waarbij het mij geen probleem lijkt je pauze te mogen nemen voor een van deze docks.
 8. drecki

  Pauze nemen..

  Ja beste collega's. Vandaag was het weer eens zover. Een 'collega' die zijn pauze moest pakken, en dit maar even deed vóór de inrit van een bedrijf waar ik moest zijn om te lossen. En als je vraagt hoelang ze nog pauze moeten nemen krijg je standaard het antwoord '5 min'.. Terwijl ze er een kwartier later nog staan. Daarom bij deze alleen maar even een verzoek. Als je 10 min werk hebt bij een klant gaarne niet je wagen 45 min tegen een los/laad deur/dok laten staan, en/of voor de inrit van een bedrijf.
 9. Mozilla. Nieuwe chauffeursforum voor t eerst bezocht, bij mij werkt het niet.
 10. Iedereen heeft er zijn eigen idee over. Ik ben zelf ook tegen het maken van kopietjes. Identiteitsfraude komt steeds vaker in het nieuws. Ook het programma Radar en Opgelicht van de Tros hebben er al uitzendingen over gemaakt. Slachtoffers die zelfs ineens (huur)panden met hele wietplantages op hun naam bleken te hebben. En hoe het ontzettend veel moeite kost om alles weer recht te breien... zal je maar gebeuren. Vraag trouwens bij bedrijven waar je zelf niet bij het laden mag zijn om een ID-kopie van degene die je trailer laad/in de trailer komt, je weet nooit of die iets "meeneemt" van je reeds geladen (aanwezige) goederen
 11. drecki

  Reisadvies Oekraïne

  Hallo Allemaal, Over een aantal maanden ben ik van plan naar de Oekraine te reizen, om daar een bekende te bezoeken (met auto). Het zuidwesten van de Oekraine, net boven de Roemeens/Moldavische grens (plusminus 1900km). Volgens de routeplanner op het net ga ik via Duitsland, dwars door Polen (langs Krakow). Ben zelf eigenlijk nooit verder geweest dan Oost Duitsland, dus wie kan me hier vertellen wat ik kan verwachten? Heb al eea gegoogled, volgens mij heb ik zowieso wat extra papieren nodig bij mn auto?? Wat is de staat van de wegen in polen / Oekraine? Nog ergens extra op te letten? (criminaliteit etc?) Alvast bedankt voor je reply!
 12. drecki

  Identiteitsfraude

  Herkenbaar verhaal. Ik durf het zelfs zo te stellen; je werkgever dient jouw persoonsgegevens te beschermen. Dus; duidelijke afspraken maken met de opdrachtgever/verlader hierover.
 13. drecki

  Identiteitsfraude

  Kopiëren? D8 het niet, in ieder geval niet bij de bedrijven waar ik kom.
 14. drecki

  Identiteitsfraude

  Ja dat kan ook, had mijn BSN ook afgeplakt op mijn ID, op het nieuwe rijbewijs staat de BSN op de achterzijde.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden