Spring naar bijdragen

drecki

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    29
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door drecki geplaatst

  1. De verklaring is nu 34,80 "De Gezondheidsverklaring kost € 34,80. Daarmee betaalt u voor de diensten van het CBR, zoals: -De beoordeling van uw rijgeschiktheid -Een eventuele rijtest -Adviezen over bijvoorbeeld aanpassingen aan uw auto of motor". Aardig wat centen voor een formulier toch.. En je betaald ook voor een "eventuele rijtest.." Zoiets als.. je frietboer om de hoek vraagt ineens 2 euri extra voor een frietje om de kosten te vergoeden van het blikje cola.. mocht je dorst krijgen..?!
  2. drecki

    Koelkast

    Even gekeken op google; De werking van de koelkast berust op het absorptie- of op het compressorprincipe. De nadelen van het absorptieprincipe ten opzichte van het compressorprincipe zijn: het koelt bij buitentemperaturen > 30° C minder goed; het is een relatief traag werkend systeem; het rendement is minder groot; het verbruikt naar verhouding meer energie. Voordelen Het absorptieprincipe is stil. Dat komt omdat het koelaggregaat zonder bewegende delen werkt. Ook heeft dit principe een langere levensduur. Het absorptieprincipe kan op drie energiebronnen werken, namelijk op 230 Volt netspanning, op 12 Volt gelijkstroom of op gas (LPG). Er kan maar één energiebron ingeschakeld zijn. Daarmee heeft de camperaar alle vrijheid om te gaan en staan waar hij of zij wil. Compressorprincipe De compressorkoelkast daarentegen koelt sneller. Binnen enkele minuten is de ingestelde koeltemperatuur bereikt. Het rendement en het energieverbruik is verhoudingsgewijs gunstiger. Ik lees vooral veel nadelen t.o.v. een koelkast met compressor. Het geluid.. ja bij mijn actros was het er dus een met compressor. En die hoorde je af en toe. Maar was niet hard en/of irritant.
  3. drecki

    Koelkast

    Jawel hoor. Nu ook. Hij doet het wel. Maar echt mooi koud wordt hij nooit. Ik vergelijk het met die waeco die in mijn actros zat, en waar ik 11 jaar lang plezier van gehad hebt. Hij wordt gewoon niet echt koud, zoals een koelkast hoort te zijn (3-5 graden). Ik heb hem ook al op verschillende standen gezet, om te testen, geen verschil. Ik heb niets bij me om hem door te meten. Dat zullen ze volg week bij de daf doen neem ik aan. En inderdaad bij aansluitpunt bij koelkast.
  4. drecki

    Koelkast

    Exact dezelfde als die ik in mijn actros had. Deze koelkast deed het altijd, ook na een weekend. Op de max stand kon je er zelfs ijsjes in bewaren. Die ik nu heb koelt niet onder de 7 graden.
  5. drecki

    Koelkast

    ...klopt. Jammer genoeg wel. Wat het exact voor een koelkast is, geen idee. Daf logo staat erop, 30 liter inhoud. Lijkt er net op dat de koelkast alleen aan gaat/is wanneer de motor loopt. S'ochtends (of er nu wel of niet door ander nachtrit mee gedaan is..) is de temperatuur in de koelkast gewoon warmer als de temperatuur in de cabine. Wel lullig als je int chauff bent en telkens je etenswaar weg kan gooien. Volgende week maar even naar een andere daf dealer rijden, en daar er maar even naar laten kijken.
  6. drecki

    Koelkast

    1 jaar oude cf met koelkast. Deze is beveiligd zodat wanneer de accu onder een bepaalde capaciteit komt, deze (naar mijn mening veel te snel) uitschakelt. Accu zijn regelmatig doorgemeten, zijn ok. Gevolg; na uur of twee gaat koelkast al uit en kan je volgende ochtend een groot deel van je etenswaar weggooien. Mijn vraag voor de techneuten, al dan niet aanwezig hier; 1. Is de genoemde beveiliging te omzeilen/verwijderen/uit te schakelen? 2. Als het antwoord op vraag 1 nee is; Is het lastig om de stroomdraad, die nu naar de koelkast loopt, te vervangen voor een exemplaar rechtstreeks naar een stroombron?
  7. drecki

    Pauze nemen..

    Ja, in dit geval was het gewoon niet 'netjes' omdat er 25 m verderop genoeg ruimte was om pauze te nemen. Ik doe dit werk al lang genoeg, en maak me zeker niet druk. Als er iemand voor me moet lossen en ik zou daar op moeten wachten is geen probleem. Maar vóór inrit je pauze afmaken is gewoon niet zo netjes. Er zijn inderdaad bedrijven genoeg met veel docks, waarbij het mij geen probleem lijkt je pauze te mogen nemen voor een van deze docks.
  8. drecki

    Pauze nemen..

    Ja beste collega's. Vandaag was het weer eens zover. Een 'collega' die zijn pauze moest pakken, en dit maar even deed vóór de inrit van een bedrijf waar ik moest zijn om te lossen. En als je vraagt hoelang ze nog pauze moeten nemen krijg je standaard het antwoord '5 min'.. Terwijl ze er een kwartier later nog staan. Daarom bij deze alleen maar even een verzoek. Als je 10 min werk hebt bij een klant gaarne niet je wagen 45 min tegen een los/laad deur/dok laten staan, en/of voor de inrit van een bedrijf.
  9. Mozilla. Nieuwe chauffeursforum voor t eerst bezocht, bij mij werkt het niet.
  10. Iedereen heeft er zijn eigen idee over. Ik ben zelf ook tegen het maken van kopietjes. Identiteitsfraude komt steeds vaker in het nieuws. Ook het programma Radar en Opgelicht van de Tros hebben er al uitzendingen over gemaakt. Slachtoffers die zelfs ineens (huur)panden met hele wietplantages op hun naam bleken te hebben. En hoe het ontzettend veel moeite kost om alles weer recht te breien... zal je maar gebeuren. Vraag trouwens bij bedrijven waar je zelf niet bij het laden mag zijn om een ID-kopie van degene die je trailer laad/in de trailer komt, je weet nooit of die iets "meeneemt" van je reeds geladen (aanwezige) goederen
  11. drecki

    Identiteitsfraude

    Herkenbaar verhaal. Ik durf het zelfs zo te stellen; je werkgever dient jouw persoonsgegevens te beschermen. Dus; duidelijke afspraken maken met de opdrachtgever/verlader hierover.
  12. drecki

    Identiteitsfraude

    Kopiëren? D8 het niet, in ieder geval niet bij de bedrijven waar ik kom.
  13. drecki

    Identiteitsfraude

    Ja dat kan ook, had mijn BSN ook afgeplakt op mijn ID, op het nieuwe rijbewijs staat de BSN op de achterzijde.
  14. Alweer een maand geleden, maar was toch een interessant onderwerp waar je als chauffeur (bij sommige bedrijven) mee te maken kan krijgen als je weer eens een kopie achterlaat (lees: moet achterlaten) voor het laden van goederen. Identiteitsfraude - Dossiers - Opgelicht.nl
  15. Bij het bedrijf waar ik werk zetten ze op een bepaalde plek op het terrein een trailer, waarvan ze het schuifdak open zetten. Daarin stapelen ze lege euro's tot een fatsoenlijke hoogte en een goede vaste trap om erin te klimmen. Er is een steel met ijsschuiver aanwezig, je zet je eigen trailer er pal naast. Kost minuut of 5 a 10 om dak ijsvrij te maken.
  16. @corydon Er zullen een hoop collega's zijn die tevreden zijn met het aantal vakantiedagen, dat is voor iedereen persoonlijk. Ik ben nou eenmaal niet tevreden met dat aantal.. Ik heb collega's die de snipperdagen nog moeten opmaken voor het eind van het jaar, ik maak ze eigenlijk altijd op.
  17. Niet zo snel typen collega's Ik stel geen vraag, of ik wel of niet lid ben van de Bond doet er niet toe. Ik was alleen van mening dat je als je meer uren werkt je meer recht hebt op vakantie (kort gezegd). @scania-1001 nou bij mijn bedrijf trek ik regelmatig mijn mond open, wordt tijd dat mijn collega's hier op ons bedrijf dat ook eens wat vaker doen dan alleen klagen.
  18. Ja het zijn wettelijke vakantiedagen, het aantal wat ik krijg klopt ook wel. (en ja bedankt hoor:D). En nou weet ik ook wel dat als ik een beetje beter mn best had gedaan vroeger ik een ander vak had waar het (misschien) allemaal wat "beter" was. Ik kijk voornamelijk naar het aantal uren dat je maakt en hoeveel vakantie dat je er voor terugkrijgt. M.a.w. Iemand die in de metaal cao werkt krijgt ook 24/25 dagen maar die werkt 5 dagen in de week van 8 tot 4/5.
  19. drecki

    Ff kort voorstellen

    Nee, geen banden met Zeewolde.
  20. Actie! Jazeker! Kijk, persoonlijk (en een hoop met mij) vinden het loon een belangrijk issue, maar vakantiedagen vind ik toch ook belangrijk.
  21. drecki

    Ff kort voorstellen

    Ik ben 39 jaar en sinds mijn 18e al chauffeur. En werk alweer een behoorlijk aantal jaren aaneen bij een van de grotere transportbedrijven in Tilburg. Ik zit niet zo vaak achter mijn pc maar wil toch zo af en toe wat lezen/bijdragen aan dit forum.
  22. Nog even wat anders m.b.t. vakantiedagen.. en wel over het aantal. Ik krijg dit jaar 27 vrije dagen (is met atv), naar mijn gevoel/mening toch wel een beetje te weinig, vooral als het vergelijkt met andere cao's (en het feit dat wij als chauffeurs meer uren maken).
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden