Spring naar bijdragen

Fust850

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  9
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Converted

 • Locatie
  Tilburg
 • Interests
  Alles dat vliegt, vaart of rijdt...
 • Beroep
  Chauffeur & Inkoper

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Fust850's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

 1. Ik rij sinds een maand of 5 op een "jong gebruikte" (01-2013 - nu 240K km) Actros 1845 Big Space - Euro 6. Heb er nu een slordige 60,000km op zitten in die tijd, voornamelijk buiten NL. 2013 model, dus nog zonder big radio of xenon/led verlichting, wel vol opties zoals blauwe led hemel, stand airco etc. Op de eerste dag vlamde een collega bij het aankoppelen de schotel onder de kingpin door, waardoor de stekker van de laadklep afbrak en kortsluiting maakte (schijnt nogal een klap te zijn geweest). Sinds die dag heb ik "spookjes" in mijn dashboard: CC die spontaan afslaat, radio die spontaan aanslaat midden in de nacht, airco met een eigen willetje, etc etc. Waarschijnlijk moet er ergens een centrale printplaat vervangen worden bij de volgende servicebeurt over een paar weken, ik zal het hier melden... Wat me ook opvalt is dat de snelheidsmeter 3% afwijkt, 90 op teller = 87 op de GPS. Bij de andere Actrossen in onze "vloot" is dit niet zo veel, hooguit een procent of 1 a 2. Resultaat is dat ik niemand bij kan houden en dat collega's een tandje terug moeten, als we colonne rijden buiten onze grenzen. Is dit een bekend fenomeen? Zou dit op te lossen zijn door een andere wielmaat te programmeren in de boordcomputer of iets dergelijks? In het algemeen ben ik niet ontevreden moet ik zeggen. Actrosje stuurt scherp en trekt als een lier. Al haalt hij het in mijn mening qua rijgedrag niet bij de vorige generatie FH... Groet.
 2. Ga ik nog eens proberen, met dank. Die bewuste avond had ik een koeltrailer bij me, dus het was me zowiezo niet gelukt denk ik, maar het was aanleiding tot de discussie.
 3. Canada, goed plan! Ik moet mijn vraag iets toelichten denk ik... Als je de Deense karren op de standaard manier (1 rij in de breedte, 2 in de lengte ernaast) laadt, kom je niet verder als 42 karren in een standaard oplegger. Je houdt dan een kleine ruimte over, maar net niet genoeg om #43 erbij te proppen. Je moet ergens in de oplegger een omslag maken zodat het zaakje net past. Ik eerder deze week 2 uur staan kl**tviolen, maar kreeg het niet voor elkaar...
 4. Ik heb veel voor de Rooij mogen rijden (als uitzendchauffeur) en vond het een van de prettigere bedrijven om voor te werken. Haverhals Sr. is een m.i. een aardige en sympathieke kerel, evenals de overige planners overigens. Zeer jammer dat het bedrijf failliet is.
 5. Vraagje: Enkele collega's en ik rijden sinds een week of 2 planten etc voor de veiling. Er is een discussie losgebarsten over hoe je het beste 43 van die Deense Karren (CC ondingen) in een standaard oplegger krijgt, en wel zo dat de deuren nog dicht kunnen... Heeft iemand advies voor me, of liefst een tekeningetje?
 6. Fust850

  dashcam

  Ik heb Dailyroads Voyager (gratis) op mijn HTC geinstalleerd. Zal dit weekend eens gaan testen...
 7. ... en de buit is binnen. 1e keer geslaagd gelukkig!
 8. Ik ben bezig met C+E (C had ik al) en les met een Daf CF380 + 13,80 oplegger . In mijn geval, 20 uur lessen + examen komt uit op ongeveer 2,000 Euries incl BTW.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden