Spring naar bijdragen

Martin1975

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    11
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Martin1975's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

  1. Strand morgenavond in die regio, kansloos om er heen te gaan deze tijd van het jaar? nog wat open ? en is er te parkeren, denk zeker 10 jaar geleden. toen vond ik Pujol te ver, door Lloret rijden richting noorden was busparking, liep je zo naar beneden naar boulevard, ook bij voetbalvelden was er een parking maar geloof huizen nu. Alvast bedankt en hoor graag!
  2. Martin1975

    Rotterdam > Ankara(TR)

    Bijna 2 weken, maandag 17-2 vertrokken heen ferry Toulon-Istanbul en terug over land dus over GR Igoumentsa gevaren naar Bari en daar terug geladen, was zaterdag 12:00 op de werf, maandag nog even lossen Waddixveen. zal vd week hier ergens een verslag schrijven heb ook aardig wat foto's ! Al met al best een leuke rit geweest
  3. Martin1975

    Rotterdam > Ankara(TR)

    Nou weer terug, viel mee. Nodig is TIR of in mijn geval ATA carnet, ritmachtiging, groene kaarten trekker en niet te vergeten oplegger, tevens visum! Verder stapeltje geld mee moet zo links en rechts nogal wat betalen voor behandelen carnet enz.
  4. Martin1975

    Rotterdam > Ankara(TR)

    Ben op pad met visum, ata carnet, stapel invoices en ritmachtiging. hoop dat het goed is allemaal!
  5. Martin1975

    Rotterdam > Ankara(TR)

    Bedankt, ja was er al achter wordt idd ATA Carnet, regelt afzender via KvK. erna even langs douane in Rotterdam. En ja dat van visum weet ik, kun je voor mij dan op de Blaak in Rotterdam halen, toen ook gedaan en kost je even ochtendje maar is wel alles in orde. Zou maandag op pad gaan maar is even uitgesteld. Hadden trouwens een andere route gevonden. Boot Toulon(F) naar Pendik bij Istanbul. Ga je met vliegtuig naar Istanbul daar na 72uur je auto uit de boot halen, op zich ook niet verkeerd. Dus inmiddels wel goed informatie ingewilligd nu even afwachten wanneer t gaat gebeuren !
  6. Martin1975

    Rotterdam > Ankara(TR)

    Soort van ja, heb een aantal auto's en rij zelf ook zeer regelmatig.
  7. Martin1975

    Rotterdam > Ankara(TR)

    Bedankt allen, ga even achter verhaal ata carnet aan aangezien het toch weer t land uitgaat, dan maar veiliger op die manier. Mede door jullie hoop ik echt goed op pad te gaan aangezien m'n laatste keer een drama was, klant dacht kan allemaal wel je kijkt maar. heeft me een week aan de grens gekost en een week TIR parking Istanbul. was toen zo blij als een kind toen ik weer terug in Griekenland was!
  8. Martin1975

    Rotterdam > Ankara(TR)

    Tir krijgen we niet voor elkaar, borgstelling enz. Vroeger Polen, Kroatie enz deden we op ex-a naar buitengrens eu aan de grens bij expediteur een transitdocument opmaken naar stad van lossing en dan aldaar op tirparking in laten klaren, koste altijd een dag. Kroatie ging het goed als je een tientje tussen je documenten deed dan was je met een uur weg! Maar omdat dit een voertuig is met kenteken schijnt het niet nodig te zijn. Zelfde als een ANWB vrachtwagen met gestrande voertuigen of een berger met een vrachtauto op z'n lepel. Dat heeft toch ook niks met uitvoer / invoer te maken. Gerlach gebeld die vertelde dat het zo ok was maar hoor graag eens van iemand die het ervaren heeft!
  9. Martin1975

    Rotterdam > Ankara(TR)

    Zoals het eruit ziet krijg ik over een paar weken een rit naar Turkije, is ook weer met lengte net als rit Boekarest die ik hier ergens al had geschreven, ga over Hongarije en Roemenie, dus niet over Servie, Bulgarije ook weer lengteontheffing kopen aan de grens, dan naar Turkse grens, misschien heeft iemand meer info voor me, m'n lading is een voertuig op Nederlands kenteken, kentekenbewijs en groene kaart zit erbij en nou zegt men dat ik er zo mee door kan en dat er verder geen douanedocumenten nodig zijn omdat er niks geexporteerd wordt (is voor een beurs en komt na aantal weken weer terug) is dit zo? Ben nl. aantal jaar terug naar Istanbul geweest en heb heel veel ellende gehad met douanedocumenten. Tevens zijn we toen ook gestopt bij de brug over de Bosporus bij Politiepost om ergens een stempel op te laten zetten of zo. en terug leeg uit zal wel voor zich wijzen denk? Terug wordt denk via Griekenland naar Bari om terug te laden of via Servie naar Split Kroatie om terug te laden maar dat kan allemaal nog veranderen Kortom alle tips mbt Turkije zijn welkom!
  10. Had toch wel iets van een reactie verwacht ! Ben inmiddels terug en het was Boekarest geworden, ontheffingen kopen aan de grens wijst voor zich, beide landen koop je hem aan de weegbrug en Hongarije 16€ te betalen met Shell of cash en Roemenie 66€ cash. Let wel op je afmetingen en gewicht, had deelbaar teruggeladen in Timisoara dus moest aan de normale afmetingen voldoen. Terug bij grens Nadlac sprongen ze gelijk naar buiten en beweerde dat ik te lang en te hoog was, na nagemeten te zijn door 2 man klopte het toch. Daarna in Hongarije op de weegbrug, was er bang voor maar duimpje ging omhoog dus kon verder, wel op autobaan onder Boedapest nog een keer nagewogen bij een volgens mij altijd bemande post. Kon toen meelezen en was 39.260kg dus op zich netjes. Iemand idee wat er voor marge is voor die landen, is het streep 40ton of meer?!
  11. Eind van de week ga ik vertrekken met lengtetransport naar Roemenie, is totaal alleen 20m lang, mij is verteld dat lengte ontheffingen Hongarije en Roemenie aan de grenzen te koop zijn, iemand ervaring mee waar je die moet halen en zijn er verder nog dingen waar ik op moet letten? Had ook gehoord over weegbruggen, wegen ze daar per as en moet je altijd wegen nu de grenzen open zijn. Bedankt voor de tips alsvast Groeten Martin !
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden