Spring naar bijdragen

cahummel

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    3
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

cahummel's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

  1. Ik ben begin dit jaar voor mezelf begonnen als BE-chauffeur, en rijd met een BE oplegger trekker combinatie om roeiboten te vervoeren (die je ook wel op de olympische spelen ziet). Omdat dit werk behoorlijk seizoensgebonden is, en ik bij mijn vaste baan (als bioloog, dus niet in de transportsector) de wacht ben aangezegd, en omdat mijn combinatie anders vrij veel stil staat, wil ik ook regulier transport gaan rijden. Ik kan via via een autotransporteur lenen, of ik moet investeren in een schuifzeilentrailer of iets dergelijks. Nu komen er bij mij wat vragen op die ik dacht ik het beste aan ervaren chauffeurs kan voorleggen. Dus bij deze. Ik heb begrepen dat er meerdere bedrijven zijn die vrachtuitwisseling aanbieden, ik ken de gratis vrachtuitwisseling via Transport-Online al, maar daar word je niet veel wijzer van. Welk transportuitwisselingssysteem is het beste, en waarom? Ik ben op zoek naar een trailer die redelijk veelzijdig is (aangezien ik elke euro maar 1 keer uit kan geven). Ik dacht zelf aan een schuifzeilentrailer, omdat daar pallets en dozen en stukgoederen in kunnen, maar je kunt er ook via de zijkant machines in laden, en bij redelijke breedte kun je er zelfs wel auto's droog mee vervoeren. Is deze denkwijze correct, of moet ik op zoek naar een ander type trailer, en zo ja wat voor een dan?
  2. Bedankt voor de reacties!!! Ik ga nu in ieder geval de douane bellen (in NL dan), en daarna een grensexpediteur contacteren. Overigens is roeibotentransport wel een beetje rare tak van (tran)sport. Binnen Nederland werken we zonder ladingbrieven, en de lading is verzekerd via de Koninklijke Nederlandse Roeibond. Dat moet ook wel, want 1 boot kost rond de 20000 euro, dus als mijn trailer vol ligt heb ik er voor 400000 euro aan alleen boten op liggen. De riemen tel ik niet eens mee. Als ik me daarvoor moest verzekeren was ik heel veel geld kwijt. Waar ik zelf nog aan dacht (maar ik weet niet of dat helpt) is dat ik een document op laat maken dat de lading die ik vervoer alleen verzekeringswaarde of vervangingswaarde heeft, en geen economische (tweedehands roeiboten leveren niet veel op). Misschien dat dat de CH douane kan overtuigen dat ik echt niet van plan ben die dingen te verkopen in CH, maar er alleen doorheen wil.
  3. Beste Forumleden, Ik ben Christiaan, 28 jaar oud en nieuw hier op het forum en als chauffeur. Ik heb een eenmanszaak in roeibotentransport, ik vervoer roeiboten naar en van wedstrijden in Nederland en het buitenland. Hiervoor gebruik ik een BE-trekker met een oplegger. Totaalgewicht van de combinatie is 7,3 ton. Ik heb gekozen voor deze combinatie, omdat ik hierop zonder probleem ondeelbare achten (boot voor acht personen en een stuurman) kan vervoeren, en omdat roeiboten vrij weinig wegen (de zwaarste wegen rond de 100 kilo, maar zijn wel 18 meter lang). Afgelopen week heb ik een offerteaanvraag gehad voor een transport naar Varese in Italie. Bij dit transport lijkt het mij het meest logisch om via Zwitserland te rijden. Omdat Zwitserland geen EU is roept dit voor mij wat vragen op, die ik graag aan meer ervaren chauffeurs zou willen voorleggen. Wat is de regelgeving met betrekking tot transit verkeer door Zwitserland? Welk document kan ik hiervoor het beste gebruiken? Het lijkt erop dat ik in feite doe aan hoefijzervervoer, ik laad in Nederland, rijd naar Italie, daar wordt dan geroeid, en ik rijd met dezelfde boten weer terug naar Nederland, maar wat heeft dat dan voor gevolgen voor het te gebruiken document? Ook vroeg ik mij af welke grensovergangen het beste zijn om te nemen, ik heb al op het forum gelezen dat die bij Weil am Rhein niet zo heel denderend is. Of maakt dit voor transitvervoer niet zo veel uit? En welke handelingen moet ik aan de grens uitvoeren (ik heb geen ervaring met buitenlands transport). Alles rond tol betalen in Zwitserland heb ik al uitgezocht en lijkt vrij simpel te zijn, pasje laten maken, bonnetje halen, kmstand opschrijven, en aan de Italiaanse kant betalen voor aantal gereden kilometers en gewicht en euroklasse. Ik hoop dat jullie mij (letterlijk en figuurlijk) op weg kunnen helpen!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden