Spring naar bijdragen

minuteman

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    236
  • Geregistreerd

  • Gewonnen dagen

    5

Alles door minuteman geplaatst

  1. minuteman

    De week van Hendrik

    Wow, wat weegt dat wel niet.
  2. Ik heb C gehaald en gelijk voor E gegaan, mede ook omdat de theoriecertificaten allemaal nog geldig waren. Dit allemaal in 2012 Omdat ik alleen privé en hobbymatig af en toe met vrachtwagens rij viel het mij nog wel tegen. ik miste zoals Lientje hierboven schreef de souplesse die je normaal gesproken opbouwt met het rijden met een bakwagen. Uiteindelijk met 20 lessen C en 15 lessen CE beide rijbewijzen gehaald en blij dat ik het heb gedaan. Ik denk er nog wel eens over om D te gaan halen, mijzelf een beetje verdienstelijk maken in de buurtbus oid maar ik zie op tegen al die theorie die er weer bij komt kijken en ik nooit ga gebruiken.
  3. minuteman

    Scania

    Deel 2 is ook leuk, het ding ligt nog vol met NL spullen (en de wagen heeft issues.) Wie zou dat ding nou helemaal daarheen hebben gesleept.
  4. minuteman

    Scania

    Youtube held Bruce Wilson heeft in de US een oud NL Scania gekocht van Vermolen en klappert er lekker op los.
  5. Ik vraag mij af of de ritten die je rijdt en de overige werkzaamheden die je verricht, behoren tot beroepsgoederenvervoer waarvoor de tachograaf van toepassing is. Het uitgangspunt van de registratie is toch voornamelijk het voorkomen dat teveel uren worden gemaakt als chauffeur per dag/week/maand, wat beschouwd wordt als een economisch delict. Voor zover ik kan beoordelen ben je ingehuurd als ZZP Theatertechnicus en niet primair als chauffeur. Het werk heeft immers niets van doen met beroepsgoederenvervoer en de tachograaf is geen klokkaart voor de totaal gewerkte uren op de dag als theatertechnicus. Hier nog het rijtje met de uitgangspunten: https://www.evofenedex.nl/kennis/vervoer/vervoerswetgeving/tachograaf/wanneer-ben-je-verplicht-om-een-tachograaf-te-gebruiken Hier staat ook eea uitgelegd https://www.ilent.nl/onderwerpen/digitale-tachograaf/gebruik-en-vrijstelling De ILT gebruikt een ‘12 uur per week norm’ om te beoordelen of het rijden niet de voornaamste activiteit is. Of eens bellen met EVO of ILT ?
  6. Mooie wagen maar typisch dat gedeelde portierraam, een beetje laag ook. Als je wat groter bent en je moet je ergens melden dan zit je tegen die rand aan, of valt dat wel mee ?
  7. minuteman

    Scania

    Ik snap je vraag, dat was mij zo nog niet opgevallen maar nee hoor. Die mast staat achter mijn wagen. Iets van een omroepinstallatie op het marktplein oid. Op deze foto zie je het beter.
  8. minuteman

    Scania

    Ik stond gisteren met de Mercedes LP op de oldtimerdag in Hilversum en zowaar 2 fraaie Scania's sloten aan. Het was een prachtige dag en we hebben weer honderden mensen in de omroepwagen mogen ontvangen.
  9. minuteman

    Geweldige muziek .

    Op haar 75e verjaardag een liedje van Grace Jones.
  10. Oud forumgenoot Reindert zou zich afvragen of ze daar chocoladevla toe hebben.
  11. Een mooi filmpje over de bedrijfsauto RAI die werd gehouden in 1984 met DAF in het bijzonder.
  12. minuteman

    Geweldige muziek .

    Eerlijk is eerlijk, die vond ik onverwacht goed. Prettige stem
  13. minuteman

    Geweldige muziek .

    Gilbert O'Sullivan - Nothing Rhymed
  14. minuteman

    Geweldige muziek .

    Zo, dat is een stevig nummer! mooi om alle contrasten te zien hier. Iets rustiger dan voor de wat latere vrijdagavond. Elvis Costello samen met de van de week overleden componist Burt Bacharach met een live uitvoering van het prachtige This house is empty now. Het is een beroerd clipje maar het blijft evengoed een erg fraai nummer.
  15. minuteman

    Geweldige muziek .

    Fijn dat dit topic hier weer door kan gaan, kwam toch wel graag in het oude topic om te zien wat anderen voor muzieksmaak hebben. Bij deze een oudje die ik al een tijdje niet had geluisterd. Delinquent Habits - Return of the Tres
  16. Ik denk dat primair van belang is met wie Klaas een arbeidsovereenkomst heeft en daarna voor wie hij welk werk gaat uitvoeren. Logischerwijs komt er maar eentje uitrollen namelijk.
  17. Rijtijd, rusttijd, werktijd, wachttijd. Ik hou het op koffietijd..
  18. Ik zou ze dwars plaatsen en dan 2 hoog. Op zeker dat er dan 12 meegaan, wel een beetje mikken bij de tunnels.
  19. Ben wel benieuwd, een beetje een instinker deze vraag. Een kuub zand weegt ongeveer 1,5 ton, 440 kuub zand is dus 660 ton. Als je gaat rekenen naar volume dan kom je inderdaad op 10 wagens uit maar als je gaat rekenen qua gewicht dan kom je bij max 20 kuub zand (30 ton ongeveer max lading) = 22 vrachten. edit: antwoord was al gegeven zie ik.
  20. minuteman

    motorvermogen

    Een grotere boring ten opzichte van de slag zal juist minder koppel geven. Denk aan bv de zuigers in een F1 wagen, die hebben een heel grote boring en een relatief kleine slag, resultaat is veel vermogen maar niet al te veel koppel. Bij vrachtwagens is dat juist andersom, een relatief lange slag geeft veel koppel en zal ook een lager toerental inhouden. https://nl.wikipedia.org/wiki/Boring-slagverhouding
  21. minuteman

    Voorruit foto's

    Oei, dat is wel smal zo. Mijn voorruitfoto vanuit mijn hobbyauto van 1969. Ik werd ingehaald door een snellert.
  22. minuteman

    Inenten of niet?

    Tsja, klopt dat wel ? Hele artikelen zijn weer geschreven in reactie op dit video optreden. https://kloptdatwel.nl/2021/01/09/professor-schetters-zaait-ongefundeerde-twijfel-over-coronavaccins/
  23. Prachtig project, heel gaaf om te zien.
  24. minuteman

    Ratrods

    De diesels vind ik leuker.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden