Spring naar bijdragen

Showfeur

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  461
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Showfeur geplaatst

 1. Showfeur

  Kievits op de radio

  Laatst nog een Syrische vluchteling gesproken, die op een trailer reed van PostNL, via Consolid. Hij vertelde mij, dat er 36 maanden lang, iets van 3 tientjes( weet niet meer exact) per maand ingehouden werd op zijn salaris, voor de opleiding. Iemand vertelde mij eens, dat veel migranten als ZZP-er op al die busjes rijden, voornamelijk omdat ze graag eigen baas willen zijn. Die bij ons bezorgen zijn ook altijd 30-50 jarigen, echt geen studenten als bijbaantje.
 2. Showfeur

  Wist je dat ?

  Scheelt 5 minuten. Om daarvoor nu een boete te riskeren van 174€, lijkt mij persoonlijk niet echt verstandig. Een kwartiertje over je rijtijd heengaan is voordeliger. Maar aangezien het daar dagelijkse kost is, en ik zie hoeveel pauze er op de pechstrook gehouden wordt in België , is de pakkans schijnbaar vrij gering.
 3. Showfeur

  Wist je dat ?

  Je moet er ook wat meer afstand houden dan in Nederland, 50 meter officieel. Dagelijks dat er dan weer een slimmerik komt inhalen, ondanks inhaalverbod omdat hij een gaatje ziet. Totaal zinloos omdat er nog 30 wagens voor je zitten, maar hé, toch weer 50 meter opgeschoten. En je mag er ook al niet inhalen als het regent, plus al die files, 90 rijden in België is bijna onmogelijk.
 4. Dat zou op zich wel een manier zijn om het salaris te verbeteren, maar je krijgt er natuurlijk in zijn totaliteit niet direct nieuwe chauffeurs bij. Al wordt het dan wel iets aantrekkelijker, t.o.v. andere beroepen. Het is wel een manier voor een bedrijf, om chauffeurs beter te kunnen vasthouden. Had ik bij mijn vorige werkgever E gehad, was ik niet zo snel weg gegaan. Maar gaat iedereen van D naar E, dan maakt het ook niks meer uit.
 5. Reiskostenvergoeding is inderdaad één van de makkelijkste dingen om zelf te regelen. Staat niets over in de cao, dus gewoon zelf ff vragen aan de werkgever. Heb ik bij de vorige ook gevraagd en gekregen (ook zo,n 100€ in de maand, al is het tegenwoordig ook lang niet meer kostendekkend) Maar toch zo,n 1100€ per jaar verschil, of dat je het niet ff vraagt. Sinds een aantal weken overgestapt naar een andere werkgever, en hier hoefde ik er niet eens om te vragen, werd al standaard aangeboden. Bij mijn oude werkgever bieden ze nu ook 1000€ netto, aan diegene die iemand aanbrengt. En je krijgt het nu al, na het doorkomen van de proeftijd. Terwijl dat vorig jaar pas na een half jaar dienstverband was, en toen was het 500€, daarvoor 250€ Niet te geloven eigenlijk, dat er vorig jaar nog actie gevoerd moest worden, voor een paar rotcenten erbij....
 6. FNV gaat voorlopig niks doen voor de meesten van ons. CAO beroepsgoederenvervoer loopt nog tot 1 januari 2023, en op 1 januari 2022 komt er al 3,25% bij Dus je zult het dan met 89,83€ extra per maand moeten doen in D6 Denk niet dat de FNV de CAO beroepsgoederenvervoer gaat openbreken 😉
 7. Het is 100€ boven op de inflatie van 2% volgens het artikel, dus vrij fors:
 8. Mag gewoon hoor, mijn vrouw heeft fietsplan én reiskostenvergoeding. En zoals Ger hierboven geschreven heeft, het valt tegenwoordig onder de WKR. Maar het gaat er ook meer om, dat in algehele zin een werkgever buiten de standaard loonschalen, nog genoeg kan doen aan salarisverbetering.
 9. Goed ideeën, niks mis mee, maar staan wel gewoon in de CAO. Maar er kan gewoon van afgeweken worden, want pauzestaffel bijv. heb ik zelf nog nooit meegemaakt. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om je aan de juiste loonschaal te houden, en toch de beloning op diverse manieren, linksom/rechtsom te verbeteren. En je zo te onderscheiden van de concurrentie.
 10. Wat de fiets betreft: In theorie zal dat best zo horen, maar in de praktijk kijkt niemand daar. Mijn vrouw heeft ook elektrische een fiets via het werk, en diverse van haar collega's regelen er ook één voor hun partner, terwijl ze met de auto naar het werk komen. Sportschool abonnement krijg je bij ons ook, voor diegene die dat wil. Gaat verder nergens van af. Alles hoeft niet fiscaal vriendelijk natuurlijk, als de werkgever er gewoon belasting over betaald, mag er heel veel extra's.
 11. Er zijn nog wel mogelijkheden om de beloning op te krikken, en je toch netjes aan de CAO houden. Denk aan reiskostenvergoeding, bonussen, sportschool abonnement of fietsplan.
 12. Showfeur

  Navigatie app

  Heb die nieuw in de doos, vanavond even opgehaald in Amsterdam. Ben benieuwd na jouw lovende recensie😁 Had vandaag ook al even de TT Truck Android naast de GO750 gedraaid, en viel me niet tegen. Maar heb wel gemerkt, dat navigatie erbij op de telefoon wat teveel van het goede wordt. Naast Flitsmeister, en Whatsapp, moet er ook nog wel eens gebeld worden, en dat wordt allemaal wat druk op 1 apparaat.
 13. Showfeur

  Navigatie app

  In die link op Youtube, staat een downloadlink voor de APK (TomTom Camion Android.apk ) op mega.nz , deze is 165MB groot. Die moet je op je telefoon zetten en installeren, de beveiligingsinstellingen moeten dan wel aangepast worden om de APK te installeren buiten de Play Store om. Zodra de APK is geïnstalleerd krijg je de mogelijkheid om kaarten en stemmen te downloaden. Hoop dat je aardig wat ruimte over hebt op je telefoon, want de kaarten zijn behoorlijk groot. Alleen Nederland was al ruim 500MB. Ook even de App resetten om de truck instellingen te kunnen selecteren: Instellingen>overig> Reset app Even goed het youtube filmpje bekijken en eventueel de comments eronder, Als het niet lukt, meld je je hier weer, vast wel mensen die je verder kunnen helpen.
 14. Showfeur

  Navigatie app

  Door jouw bevestiging dat het werkt, ook maar even mee aan de gang gegaan op een oud Android toestel om te testen. Ben niet zo happig om buiten de Play Store APK,s te installeren, op een toestel waar ik op mijn bankzaken regel. Door gebrek aan ruimte op dit toestel alleen even de Nederland map gedownload, gereset en inderdaad daarna krijg je de mogelijkheid om voor vrachtwagen te kiezen: En ADR inderdaad: Nu nog in de praktijk testen. Ben benieuwd of op deze app de verkeersinformatie ook werkt. Verwacht het niet, omdat het normaal via de Sim kaart werkt. Op mijn Wifi geeft hij wel verkeersinfo iig Anders zou je dit dus op een tablet kunnen zetten, en geen nieuwe Go Expert hoeven kopen. Zolang dit blijft werken natuurlijk🙂
 15. Showfeur

  Navigatie app

  Thanks voor de tip. Er staan inderdaad wel een aantal op Marktplaats voor een redelijke prijs. Zal er eens naar kijken.
 16. Showfeur

  Navigatie app

  Er schijnt een hack voor te zijn dat het werkt. Heb wel al een tijdje geleden de download binnen gehaald, maar nog niet getest:
 17. Showfeur

  Navigatie app

  Dan wacht ik even het nieuwe model van TomTom af👍 Is wel handig om te kunnen zien, gewichtsbeperkingen kun je nog wel wat mee smokkelen. Hoogtebeperkingen niet. Lastigste blijft de tijdsbeperkingen, bijv van 23:00-7:00 Vaak wordt dan de hele dag als verboden aangemerkt.
 18. Showfeur

  Navigatie app

  Welke Trucknavigatie is dit? Gebruik zelf nog altijd de TomTom Go750, omdat daar nog een afstandsbediening bij zit. Maar als het er op lijkt dat ik teveel om moet rijden, zet ik hem regelmatig op bestelwagen voor een kortere route. Alleen kom ik dan nog weleens verassingen tegen, omdat ik niet weet wat/waar de beperkingen zijn. En bij jou zie ik die er wel op staan. Vroeger ook wel Sygic Truck gebruikt voor Android, en daar zag je ook de beperkingen op de kaart staan.
 19. We zijn er nu denk ik wel ongeveer uit, wat je netto krijgt in D6: Grofweg ca €1870 per 4 weken, dan wel €2025 per maand, voor de basis. En reken voor elk overuur een tientje, en je komt akelig dicht in de buurt van het eindresultaat.
 20. De verschillen zijn ook klein, de busjes zitten bij ons ook in C6 Zoals ik al zei, op een meubelbakje voor de Albert kun je ook al €13,46 per uur krijgen. Weet niet onder welke CAO je valt, en of het bij jou ook per 4 weken of per maand is? Maar dit is wat het is, voor een D6 chauffeur volgens het BGV We hebben een relatief vrij hoge eigen pensioenbijdrage aan het PFV, zit je in een payroll of uitzendconstructie (met een lagere pensioenopbouw) zal het nettoloon wat hoger zitten, maar dat verschil zal hooguit tientjes zijn. En daarom mag er ook wel weer eens wat bij😁
 21. Helaas is het wel simplistisch. Zoals je kunt zien op mijn loonstrook, wordt pensioenpremie, WIA premie en arbeidskorting direct geregeld door de salarisadministrateur. Ik ben heel erg benieuwd, wie hier (in loondienst) zelf achteraf zijn pensioenpremie heeft moeten afdragen en zijn arbeidskorting heeft moeten terug vragen. Alleen hypotheekrente aftrek en eventuele andere aftrekposten zoals zorgkosten, moet je zelf achteraf regelen dmv je belastingaangifte. Begrijp me niet verkeerd: Ik wil je niet aanvallen, maar je laten inzien dat het toch echt anders werkt dan jij in je hoofd hebt zitten🙂
 22. Gewoon €2610 gedeeld door 233,5 uur, kom je op €11,17 uur gemiddeld uit. Je bovenstaande berekening volgens de belastingschijven, is veel te simplistisch. Voor loonbelasting gaat er nog pensioenpremie á €225 af en ook nog €309 arbeidskorting, en nog €17 voor de WIA De werkelijk belastingdruk is dus veel lager dan 37,1% Van kaal loon €2457 bruto (D6 per 4 weken), houd je netto €1870 over, de werkelijke belastingdruk is dan circa 24% Vorig jaar had ik totaal bruto €46.334, loonheffing was toen €13.172 De werkelijke belastingdruk was dus circa 28,5%, 8,6% minder dus. Arbeidskorting was €3793, daar betaal je dus al 0€ belasting over. klik
 23. Kopt, het is wel veel sjouwen natuurlijk. Maar wel laagdrempelig, B rijbewijs is voldoende, geen code 95 nodig, of elke 5 jaar rijbewijskeuring, ADR certificaat, chauffeurspas, etc
 24. Ik kom zelfs uit op €11,17 en dat is inderdaad ook niet zoveel. Onderaan de streep lijkt het best wel aardig, maar voor het aantal uren wat je draait, is het magertjes. De werkgevers bieden nu dan wel 2 x 3 % erbij, dan zou je 1 januari 2022 precies rond modaal hangen in D6 Wat erbij is ook echt wel nodig, als je ziet dat je als bezorger bij Albert met een meubelbakje al €13,46 per uur kunt krijgen: https://nl.indeed.com/jobs?q=albert heijn&l=Utrecht (provincie)&advn=5261601875602632&vjk=c7d584ed20fd5a9d Scheelt slechts € 2 per uur met D6 (15,36)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden