Spring naar bijdragen

Damster

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    92
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Damster geplaatst

  1. Haha zo'n soort boekje heb ik hier ook thuis liggen, en dat waren voor mij ook de enige belangrijke pagina's
  2. Zopas even 600 ltr HVO 100 getankt, 2.61/ltr gelukkig hoef ik het niet te betalen ☺️ (€1550,-)
  3. Sorry, maar wat is ook alweer de vraag?
  4. correct, en bovendien zijn die ook een tikkeltje te duur denk ik. Deze daf's zouden al in oktober geleverd worden, maar door de chip tekorten pas nu uitgeleverd
  5. Vanaf vandaag m;n nieuwe werkplek. Zal overigens nog even moeten wachten omdat ik nog een weekje niet naar buiten mag.
  6. wij halen het ook gewoon bij de wagenparkbeheerder. Buitenkant doet de wasstraat zo vaak als nodig en we er tijd voor hebben. Vandaag nog bij truckwash Gieten.
  7. Toeval of niet, ik stond er daar door wel meer dan een uur in de file. Zwaar balen.😒
  8. Hierin heb je wel gelijk maar je vakantie of ziekte kunnen ze ook heel gemakkelijk aantonen via de salarisadmin of vakantie registratie. Dus in het geval van TS hoeft hij helemaal niet die laatste 2 vacantie weken de kaart uit te lezen, want er staat niets op en de z'n vrije dagen is gewoon in de vacatie registratie aan te tonen.
  9. Damster

    Daar gaat de Strator

    @veronica En was de snaar idd gebroken? Ik kan me herinneren dat we met de 1e en 2e generatie stralissen om de haverklap de storing op het dashbaord kregen dat de V snaar gebroken was, maar niks aan de hand. Dus na een paar min de hoofdstroom schakelaar om en daarna was de storing weer weg.
  10. Mooi werk is natuurlijk zeer subjectief. Wat jij met de beste wil van de wereld geen mooi werk vind kan voor een ander juist een top baan zijn. Ik ben het wel met je eens dat het geen "super mooi" werk is maar zoals Iveco al schreef voor een beginnend bestuurder, en zeker voor een 'senior chauffeur' is het wel heel erg leerzaam en krijg je het achteruit rijden met oplegger snel in de vingers. Daarna kun je altijd nog kijken wat je wilt gaan doen. Overigens rijden wij niet alleen 's nachts, zelf ben ik inmiddels ook uit de nachtritten gestapt en werk nog 4 dagen, maar wel 40 uur. ☺️
  11. Damster

    Baan gezocht

    Je kunt het altijd nog bij ons (Postnl) proberen. als nieuwe chauffeur ben je dan wel verplicht 1 week dag dan 1 week nacht te rijden. en altijd in je eigen bed slapen,
  12. Damster

    DAF topic

    Ik zie eerder een Iveco S-Way dan een MAN aan de voorkant☺️
  13. Wij rijden op koningsdag idd niet zoals schoenenreus terecht opmerkte, punt is alleen dat er vannacht nog wel gereden wordt tot in de vroege ochtend en dinsdag avond ook weer wordt gereden. Dus alleen de dagdienst ligt stil. Dit is eigenlijk op alle officiele feestdagen zo
  14. of ts nou moet werken of niet morgen is nog tot daar aan toe, maar wat mij opviel is deze zin dan bekruipt mij toch een gevoel dat ts wellicht bij een zeer malafide bedrijf werkzaam is.
  15. 1 man 2 63 3 7 u. achter het stuur 11 u. dienst tijd 4 nee 5 nee
  16. FF snel dacht Snel Was dat in Zaltbommel??
  17. Wij zijn blij dat we ervan af zijn. (op een paar na) Ik mag nog tot april/oktober doorrijden met m'n MAN. Wat er dan komt is nog de vraag.
  18. Nou ja, ze hadden ook met Renault kunnen gaan rijden. (Maar ik denk dat ze het niet eens hebben overwogen )
  19. Klopt idd. kan zeker beter, maar als je leest wat ze bij de concurrent dan voorstellen namelijk helemaal niets, dan zijn wij in ieder geval al een stap verder.
  20. Je hebt gelijk. Mijn fout ze hebben niet getekend, maar overeenstemming bereikt.
  21. Je hebt gelijk ik had het over de zzp'ers iets anders moeten zeggen. Punt blijft wel dat ze niet afhankelijk zouden moeten zijn van 1 opdrachtgever. Maar wat zou dan het reële verhaal moeten zijn? Werk jij ook bij postnl? of is het meer van horen zeggen? Je hebt mij niet zien schrijven dat ik mijn werkgever een sociale en wondermooi bedrijf vindt met een geweldig cao, maar ik denk dat het bij ons beter of op z'n minst gelijkwaardig geregeld is dan in het vervoers cao. Het ontgaat mij even wat de naamsveranderingen er mee te maken hebben.
  22. Kijk dat van die andere pakketbezorgers klopt niet helemaal. DHL en Postnl hebben ieder hun eigen CAO, en voor zover ik weet alle andere pakket- en koeriersdiensten vallen onder het goederenvervoers CAO. En je weet zelf beter dan ik hoe het met jullie CAO gaat. Alle zzp-ers zoeken het natuurlijk zelf maar uit, maar iem. in dienst van een kleine zelfstandige die voor een pakketten of koeriersbedrijf rijden vallen wettelijk ook onder het vervoers CAO.
  23. Ach ik werk ook nog maar enkele jaren(44) bij postnl dus het zou kunnen dat ik niet alles weet. Voorlopig is er wel een principe akkoord getekend voor een nieuw CAO, mét een structurele loons verhoging van 5,5 %, corona bonus, en 2% winstuitkering. FNV is nooit tevreden dus die hebben weer niet getekend. En de 'andere vervoerders' vallen uiteraard niet onder ons CAO. Kijk en dat is het precies, je kunt je werk niet meer leuk vinden of te zwaar, en er is bij ons vaak een mogelijkheid om iets anders te proberen. Overigens is het in deze periode ook zo geregeld dat een bezorger die te veel stops zou hebben kan vragen om een stuk van z'n route af te halen. Daar zijn 1000 extra bussen voor gehuurd. De keuze ligt bij henzelf.
  24. Wij zijn Nederlanders he, dus ik denk dat iedereen op een paar boomknuffelaars na toch voor het laatste gaan. Wat mij eigenlijk opvalt is, dat deze hele discussie altijd en ieder jaar weer opnieuw oplaait in de aller drukste periode van het jaar. En ook altijd door dezelfde groep onderaannemers die zelf hun zaken echt niet op orde hebben. Volgende week zul je zien dat ze weer beginnen te dreigen met een staking. Het resultaat is ook altijd het zelfde, er verandert niets. Komt ook omdat het overgrote merendeel van de overige subco's er helemaal niet over klagen en/of het ook niet zo ervaren. Eigen personeel heeft hier ook niets mee van doen want die krijgen net als ik gewoon het CAO loon. Overigens is het ook zo dat door dit jaarlijks terugkerend gepiep de verhouding van ingehuurd vs eigen bezorgers wel gaat bewegen naar meer in vaste dienst. Die mogelijkheid hebben zij ook gehad (en nog steeds volgens mij) om in vaste dienst te treden, maar ja dan zijn ze geen eigen ondernemer meer en dat willen de meesten toch wel blijven ondanks alle (volgens hun dan) ellende.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden