Spring naar bijdragen

Durashift

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  3593
 • Geregistreerd

 • Gewonnen dagen

  4

Alles door Durashift geplaatst

 1. Durashift

  DB schenker

  Och, dat soort persberichten / communiqués staan vaak bol van mooie praatjes.. die geen gaatjes vullen, blijkt dan een paar jaar later. Ik zie echter wél een schone USA truck / trailer op de foto bij het artikel.
 2. Misschien kan het wel niet uit.. maar hebben ze nu een 'wapen' in handen richting werkgever. Immers, individueel vervoer is een kleinere bron / kans op besmetting dan het OV.. dus wordt het risico voor werkgever op binnenhalen van een virus kleiner.. wat weer gunstig is voor de krappe bezetting op het werk (personeelsgebrek). Werkgever betaalt misschien een passende reiskostenvergoeding dan de magere 19 cent belastingvrij?
 3. Ik spotte van de week toevallig een open trailer waarmee staal wordt vervoerd. Die had op het kopschot, buitenzijde, twee metalen haken (soort van groot uitgevallen badhanddoek formaat) naast de slang/elektra koppelingen met daaraan die stickers gehangen, magneetstickers dus. Op welke plek op de trailer die dingen dan hangen tijdens transport door Frankrijk.. weet ik dan weer niet. Ik vond het er wel handig bedacht.
 4. Dat was hij dus niet, hij was opperhoofd bij de brancheorganisatie, begrijp ik uit het relaas van Jan Dijkgraaf. Kijk, zo snel verwateren kennelijk dus feiten. Tja, D66 zal de beste man wel de landbouwportefeuille hebben gegeven vanwege die brancheorganisatie.. het zou Tjeerd, wat mij betreft, wel sieren om publiekelijk wat meer zijn draai in denken over de landbouw te vertellen. Ik begrijp nu ook wel beter waarom hij niet welkom was in Stroe van de week.
 5. Durashift

  Zwaar transpoort

  Voor de tussen de middag dan, 's avonds is het restaurant niet open, lees ik.
 6. Welke veiligheid? In principe regelt het batterij management systeem de gehele laadcyclus. Als de batterij te warm wordt door het snelle laden, wordt de KW input afgeknepen. De verzorgingsplaatsen langs de snelwegen kennen, zover ik weet, alleen snelladers voor personenwagens en compacte busjes. Dat zal nog een hele uitdaging worden om over enkele jaren een snellader nabij de truckparking te bouwen. Misschien wel een laadrail boven de parkeerplaatsen, zoals men voor de OV bussen (in NL, bijvoorbeeld nabij Schiphol Noord) heeft geregeld? Wordt er een kleine stroomafnemer achter de dakspoiler gemonteerd. Wat te doen met de laadtijden tijdens een dienst? Denk dat je dat misschien al wel kan navragen bij enkele bedrijven die met EV busjes rijden. Zag er laatst één staan bij de snellader, installatiebedrijf aan het einde van de werkdag (leek mij). Denk dat er iets afgesproken wordt als dat er, indien er bijgeladen moet worden om thuis te komen, 1x 20 - 30 minuten laadtijd als werktijd kan worden geschreven? Het moet wel redelijk blijven, lijkt mij. Iedere dag bijladen om zo een half uurtje extra muntjes te verdienen..terwijl je ondertussen op de telefoon privé dingen aan het doen bent.. dat kan, als er over een paar jaar veel meer medewerkers met het EV bljltje moeten hakken, flink in de papieren lopen voor de werkgever, lijkt mij.
 7. Durashift

  DAF topic

  Trucje met rempedaal bij de DAF? Ik stomp soms maar eens een paar keer achter elkaar op dat rempedaal, uit ergernis, bij de MAN.. als ik weer eens moet wachten op het brein van de ZF bak.. drama, drama, drama vind ik het.
 8. op wie doel je nu, Pierre? Op HTC, de troll (?) of zoetwatermatroos? In mijn ogen doelt zoetwatermatroos op de arbeidstijden in de rit naar Dublin.. die zijn toch op het luie af: 3 uurtjes rijden.. 2 uur pauze en tijd voor vertier..dan weer 3 uurtjes rijden.. weer tijd voor vertier en dan nog vier uur op de bok zitten. Kortom, een rij-dag met tijd te over. De meeste chauffeurs hebben toch niet van die luxe dagen er tussen zitten? Dat is gewoon buffelen voor 10-12 betaalde uren en eten aan het einde van de dag en voor de rest maar 'ff tussendoor' frutselen, ook qua pauzetijden.4 Maar ja, die realiteit is wat moeilijk in een theorie boek te vatten.
 9. verzekeringskwestie zal zeker meespelen, al geldt dan ook weer het eigen risico.. dus tja.. Maar, volgens mij zit in de linker vrachtwagen nog gewoon de chauffeur, dus ze hebben het eerst wel op eigen kracht geprobeerd.
 10. Durashift

  Aanrijding rotonde

  geef je wel richting aan op de rotonde? Ik krijg steeds meer de indruk dat die speed pedellaars wel van alles doen aan hun zichtbaarheid (gele kleding, gele fietstassen, flikkerende LED lampen achter en voor.. maar het verdommen om gewoon eens de hand uit te steken bij een kruising of rotonde. Want tja.. dát is wat lastig als er tegelijkertijd de wens is om de snelheid zo veel mogelijk mee de bocht in en uit te nemen .. Terwijl, laten zien waar je heen gaat is ook een verkeersregel én kan je veiligheid bevorderen.
 11. kan best.. maar dan is er wellicht een financieel adviseur die zegt: als je nu je pand verkoopt aan kerel X en het van hem terug huurt tegen bedrag Y per jaar, dan speel je mooi wat geld vrij uit je (stenen)metalen die je weer kan investeren in de productie OF dat project in Afrika. Ik denk dat de sleepwagen is gekomen doordat de achterwielen geen grip kregen door al dat water. De auto's staan ook raar op de helling, alsof ze het wel geprobeerd hebben maar vastliepen op het hellende vlak. Ik kan mij anders niet zo goed voorstellen dat men die broodbakwagens zo schuin gaan laden.. dan komen de karren weer even rap naar je terug gerold. Staat wel een bak water in, zeg. Broodkarren wegen weinig, dus haast geen laaddruk op de achteras. Meestal is het beton van laaddokken nou ook niet het stroefste materiaal.. dus lijkt een beetje op nat gras, denk ik. Daar kan je je ook op verkijken qua grip (verlies).
 12. Bij ons wordt soms zaken dubbel ingevoerd.. of niet gelezen en dan doet 'het systeem' de taak gewoon weer op de route voor de week erop. Voorbeeld: donderdagavond ben ik maar even de speurhond gaan uithangen in Wijk bij Duurstede. Moest een extra reiniging doen vanwege stankoverlast.. Op het opgegeven adres was niks te vinden. Nu was het van een schildersbedrijf, de wijk was er één met gelijksoortige huizen. Dus die aan de andere kant met de koophuizen hoefde ik niet echt te zijn.. Na nog een rondje kom ik een steiger van dat bedrijf tegen.. maar geen toilet te zien.. Klopt, die stond dus op een parkeerplaats achter dat wooncomplex.. te voet heb ik dat gevonden. Enfin, ik er heen rijden.. toilet gereinigd (viel best mee in mijn ogen.. ja de urine rook ik ook maar dat is een gevalletje van goed in de pot plassen en uit laten druppen.. dan trekt het niet de vloer in. Ik was er evenwel wel klaar mee. Nou, wát schets mijn verbazing én doet mijn bloed wel koken van woede bij de start van de werkdag op vrijdag: 2 opdrachten voor Wij bij Buurstede in de planning, 2 plaatsers voor een feessie én wéér dat schildersbedrijf, met nu dé locatie erin wat ik die avond ervoor uiteindelijk gevonden had. Écht, dan vraag ik mij af waarom men mij op de donderdagavond nog naar Wijk stuurt terwijl men de planning voor de vrijdag aan het maken is op diezelfde donderdag. Ja, vermoedelijk omdat men op de donderdag die taak als eerste erin heeft gezet... maar hé, als ik eerst naar het depot moet, dat is in noord-oostelijke richting vanaf mijn huisadres en ik kom 's avonds thuis uit de noord-westelijke richting.. dan ga ik niet eerst zuid-westelijk rijden om dan weer naar het noord-oosten te moeten. Ik denk dan: je ziet toch via de GPS hoe ik ben gereden.. dat ik dus in de ochtend niet in Wijk ben geweest.. hoe moeilijk kan het zijn om dan even een appje te sturen dat die order overgeslagen kan worden. ??
 13. Heel goed nieuws zo. Gefeliciteerd. Ik zou die 35 uur nascholing niet in één keer doen, kost je in 2024 vijf vrije (zater)dagen. Ieder jaar een dagje en dan de cursus met voertuigen uitzoeken. Aangezien je nu in de 'bouw' gaat werken, heb je wellicht al je VCA nodig. Die kan je ook halen met code-95 punten. Heftruck certificaatje erbij halen, voor als de werkvoorbereider meewerkend moet zijn. Hoppa, nog weer 7 uren erbij voor de nascholing. Wie weet groeit het bedrijf wel verder en wordt het lonend om eigen vervoer doen met een vrachtwagen? Succes
 14. Het punt zal wel zijn dat die EU beleidsmakers, op weg in hun TGV, op de niet HSL stukken.. boemelend langs de snelweg alleen die vrachtauto met trailer of bakwagen en aanhanger zien rijden. Dát is hun perceptie van de realiteit én dan vindt men het logisch dat zo'n vrachtauto combinatie elke 8 weken terug naar het land van registratie moet. Vanuit het perspectief dat er hier in West- Europa wat gedaan moet worden aan al die rondrijdende vrachtauto's uit het buitenland niet eens heel onbegrijpelijk gedacht van de heren/dames beleidsmakers en beleid 'van vinders', denk ik. Maar, TLN wil toch die hele RHV opschorten zolang er oorlog in UAE is en de dieselprijs daardoor zo hoog staat en er dus diesel bespaart moet worden?
 15. dan hebben jullie het geluk dat die Benzen qua techniek aan de (verplichte) eisen voor een (kleine) vrachtwagen voldoen, zoals de botsassistent en lijnwaarschuwing. Vorig jaar begreep ik bij ons dat die MAN's TGE niet terug naar de 5 ton's uitvoering kunnen, doordat er bij de bestelling af fabriek was gekozen voor de < 3500 kg. versie en daarmee liet MAN de camera voor de lijnwaarschuwing achterwege. Terug die camera monteren was niet echt mogelijk OF heel kostbaar, begreep ik. Zou de auto weer terug naar de fabriek moeten?? Toen hebben ze naar ombouw BE gekeken, dus asje erbij plaatsen. Kost ook geld. Heb er verders niks meer van vernomen eigenlijk.
 16. Durashift

  Brexit en nu??

  biedt ze weer kansen om een VK module te verkopen. €€€€
 17. De bedoeling van de vraag / examen is dus juist dat TS'er bedenkt dat de tachograaf dus die 15 minuten registreert. Dát is wat men feitelijk wil testen. Het gaat er natuurlijk ook om wát het vervolg van de rit is. Als de chauffeur (Yunus) op minder dan een half uur van de standplaats staat én daar alleen nog hoeft te lossen en te laden aan één dok.. dan is een half uur rust op dat moment prima voor de arbeidstijd. (okay, eigenlijk had er een kwartier rust voor 13 uur gemaakt moeten worden..maar kennelijk vindt het theorieboek dat geen probleem. ) Voor de rijtijd hoef je dan geen drie kwartier te maken, ben je toch een kwartier eerder thuis.
 18. Het zal ook niet hun hoofdbestanddeel zijn. Het is aanvullend op hun totale dienstenpakket. Kost geld natuurlijk maar dat doet een lesbus ook en die zijn ook niet fulltime bezet. C1 is ook interessant voor overheden. Zoals de ambulance chauffeurs / (lichte) brandweervoertuigen etc. Bezorgdiensten voor de bouw / automotive.
 19. Durashift

  Aanrijding rotonde

  Ik denk dat de eerste vraag zal moeten zijn wát voor type rotonde dit precies was. Er komen namelijk steeds meer rotondes met vrijliggende fietspaden (nu ja, feitelijk zowat tegen de rijstrook voor motorvoertuigen aangelegd) die in beide richtingen door fietsers/scooters bereden mogen worden. Dan kán er dus wel degelijk -legaal- (fiets)verkeer van rechts komen dat voorrang dient te krijgen. Daarnaast heb je natuurlijk een grote groep mensen die vinden dat de kortste weg op een rotonde vooral spookfietsend bereikt moet worden. Vorige week nog twee keer gezien.. wél netjes de hand uitsteken.. en 'voorrang wensen' ... eikels.
 20. Durashift

  Oude prijs slag.

  Zal ook de mode zijn, donkergekleurde gevels zijn wel in op het moment. Ik zie het ook bij gebouwen uit de jaren 70 / 80 die gerenoveerd worden. Krijgen vaak een donkergrijze verflaag over de stenen, is mijn indruk.
 21. Cornelisse in Elst (Utrecht) is er wel druk mee, hebben zelfs een elektrische graafmachine (Doosan). https://www.facebook.com/pg/CornelisseElst/posts/?ref=page_internal Die wordt ook (protoype) bij Ploegam gebruikt. https://www.ploegam.nl/nieuws/een-fijne-machine-die-soms-zelfs-fijner-draait-dan-een-diesel
 22. Koopmannen hè, die Nederlanders. Duss, hup naar binnen Schiphol plaza in en daar je centjes besteden tijdens het wachten totdat iemand uit de schuifdeuren stapt. Maar goed, het is opgelost. Al was een omgeleide vlucht die op Eelde afgehandeld wordt een stuk dichterbij de campingplaats. Eindhoven dan weer dichterbij schoonfamilie.. Lastig evenwicht.
 23. Durashift

  Oude prijs slag.

  Tja, nieuwe DC's zoals ze overal in ons land worden of zijn gebouwd. Vast stramien.. dat deze foto's in Gilze genomen zijn kan je er niet aan af zien, bedoel ik. Kan zomaar ook het nieuwe DC zijn dat op de oude DeliXL/Bidfood DKW locatie in Ede nu wordt gebouwd.
 24. Kunnen jullie mooi in de binnensteden mee gaan hengelen. In Naarden (industrieterrein) staat een elektrisch aangedreven MAN 'bots' / IM voertuig van De Jong Zuurmond. Heb hem al eens een keer op de A1 thv Laren gespot bij een incident. Prima zaak, volgens mij, zo'n EV voertuig dat regionaal rijdt en dat niet continue hoeft te doen. Ze hebben een ander EV exemplaar voor o.a. inzet in de winterdienst.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden