Spring naar bijdragen

Heavy

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    70
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Heavy geplaatst

  1. Is zeker een optie mits het een paar keer per shift is. En het is niet zo raar dat het nu pas opspeelt. Is achteraf gezien altijd aanwezig geweest, vanaf mijn 20e, maar altijd aan andere oorzaken toegeschreven.
  2. Hallo, Mijn vraag is in eerste instantie om te kijken wat er mogelijk is. Mijn verhaal is dat ik vanuit langdurige werkeloosheid in december 2015 mijn CE met code 95 heb gehaald en toen een jaar AGF heb gereden met een trekker / trailer. Begin 2017, na het behalen van ADR B+T, overgestapt op brandstof distributie wat ik 7 maanden heb gedaan. Tijdens deze laatste werkperiode speelde mijn hielen op wat resulteerde in nauwelijks nog kunnen lopen en staan. Onderzoek bij een orthopeed heeft uitgewezen dat ik een aangeboren afwijking heb aan mijn hielen wat er voor heeft gezorgd dat er e.a. beschadigd is. En deze schade is helaas blijvend. Nu zit ik een aantal maanden thuis, ziek bij het UWV, en is er gelukkig sprake van enig herstel. Lopen kan ik ongeveer 50 meter waarna ik weer rust moet houden en staan voor ongeveer 5 minuten. Dus vroeg ik mij af, is er rijwerk waarbij ik niet hoef te laden en lossen en ook niet hoeft te lopen dan wel staan? Het is wellicht wat veel gevraagd maar nee heb ik, ja kan ik krijgen. Brand maar los, alvast bedankt.
  3. Tja, het is overal wat momenteel. Gelukkig zitten we 300 km van dat gebied af. En we nemen regenpakken en rubberen bootjes mee maar gaan doen we. Verstuurd vanaf mijn LG-D855 met Tapatalk
  4. Probleem opgelost. We gaan niet naar Frankrijk maar weer naar Duitsland. Plenty benzin 😜 Verstuurd vanaf mijn LG-D855 met Tapatalk
  5. Hallo Collega's Over 2 weken is het de bedoeling om met de motor naar Normadie te gaan. D-Day zaken bekijken e.d. Nou is er veel gedoe rondom de stakingen en de gevolgen hiervan, een tekort aan brandstof. Hoe nijpend is het? Komt er één van jullie in die regio en wat zie je dan? Er zijn genoeg artikelen te vinden echter zijn deze redelijk tegenstrijdig. Groeten Heavy.
  6. Heeft even geduurt maar het antwoord is dat het een probleem wat in de wagen zit. De garage kan het verhelpen mits er een flinke buidel goudstukken op de bali wordt gezet. Iets met koppelingsplaten in combi met de besturing van deze. Trekker staat nu in de reserve hoek en wordt alleen ingezet als het niet anders kan. Verstuurd vanaf mijn LG-D855 met Tapatalk
  7. Graag gedaan. Ik rij GFT van tuinders / telers naar een centraal punt en van daar uit naar de DC's van een grote supermarkt keten. Redelijk afwisselend werk en bij de ophaal punten krijg ik genoeg uitdagingen / oefen kansen qua dokken en achteruit rijden [emoji12]. Maar deze boffert mag er om 02:30 uit dus ik ga mijn mandje in. Succes en volhouden Jeroen.Verstuurd vanaf mijn LG-D855 met Tapatalk
  8. Dat nou weer niet want dan hoef ik niet meer te werken 😜Verstuurd vanaf mijn LG-D855 met Tapatalk
  9. Yep, ik ben een boffert. Kon zelfs kiezen uit 3 werkgevers. Waar dat precies door komt is mij niet duidelijk. Verstuurd vanaf mijn LG-D855 met Tapatalk
  10. Mijn ervaring is dat als een werkgever ziet dat je zelf de kosten draagt voor je opleiding zij dit als een dikke pre zien. Zelf heb ik mijn volledige CE + Code 95 uit eigen zak betaald en na het ophalen van mijn rijbewijs van het stadhuis kon ik na 3 weken kiezen uit 3 banen. Kortom, je bent goed bezig en geloof in jezelf. En een ander ding, het is straks als je alles hebt belangrijker dat je aan de bak komt en ervaring op gaat doen. Zodra je aan het werk bent en ervaring opdoet met een trekker / oplegger combi wordt het makkelijker om een werkgever naar keuze te vinden. En wat het dokken betreft, ik als 56 jarige met net 4 weken ervaring zet ik de combi al aardig vlot en goed neer voor het dok. Ik kan altijd lossen en hoef nooit terug de trekker in. Met andere woorden, maak je niet druk, het komt vanzelf. Oefening baart kunst.
  11. Heavy

    Sollicitatie-ervaringen

    Veranderende economie heet dit alles. Alles veranderd dus ook het vak van chauffeur, daar zullen we mee moeten leren omgaan. Momenteel werk ik (is mijn eerste werkgever in deze branche dus geen historische ervaring ) bij een bedrijf via een uitzendbureau en tijdens het sollicitatiegesprek waren ze heel duidelijk, ik als uitzendkracht vul de gaten. En omdat ik daar geen moeite mee heb (om diverse redenen) kon ik daar heel snel aan de slag. En nu na 4 weken kan ik zeggen dat mij dat prima bevalt, ik werk alle 7 dagen van de week in clusters van 4 á 5 dagen en netjes binnen de geldende regels. Ben elke avond thuis, heb genoeg vrije tijd en verdien voldoende goudstukken. Met andere woorden, als ik vast zou houden aan de ideeen van vroeger zou ik zeer waarschijnlijk niet aan de bak zijn gekomen. Verander mee en win. Dat is het motto.
  12. Hum, ga ik zeker eens naar kijken. Goede tip
  13. Als springer rij ik af en toe op een trekker, een FT XF105 410 automaat uit 2011. Probleem met deze trekker is dat hij in zijn achteruit (normaal R en de R schildpad) stuitert als een malle. Los valt het mee al is de gas reactie erg traag. Na gas geven duurt het +/- 3 seconden voordat er wat gebeurt. Bij een geladen oplegger er achter is het feest, zodra je gas geeft begint de trekker met wielspin wat over gaat in een wild gestuiter ongeacht de hoeveelheid gas die je geeft. Erg fijn als je tegenover je collega's aan het rangeren bent wat niet lukt omdat de achterkant van de trekker alle kanten op gaat. Nou is de trekker al naar de garage geweest maar die komen niet verder dan wat zachtere banden op de aangedreven as. Km stand is over de miljoen en hij staat op de nominatie om er uit te gaan maar dat duurt nog een paar maanden. Iemand enig idee? Groeten Heavy.
  14. En ik bedoel natuurlijk de werknemer i.p.v. de werkgever.
  15. Tja, is ook een manier van bekijken. Wat veel leidinggevenden zijn vergeten is wat hun rol nou eigenlijk is binnen een organisatie. Leidinggeven is niet mensen rondblaffen maar voorwaardelijk en conditioneel bezig zijn. Dus vertellen wat er van een werkgever wordt verwacht en vervolgens er voor zorgen dat deze werkgever de middelen krijgt zodat hij dan deze opdracht kan uitvoeren. En onderling overleg (hoor en wederhoor) is nodig om bedrijfsprocessen te verfijnen. Niet meer en niet minder. Daarnaast heb je ook nog een stuk respect wat je mag hebben voor iemand zijn beroep. Of hij / zij nou een stuur vast houdt of als leidinggevende de gedoodverfde pispaal is, beide zijn nodig.
  16. Ik wil wel in Duitsland werken hoor. Met dat mooie uitzicht en die grote schnitzels
  17. De toekomst wordt er een van robots. Transport naar fijnmazige depot's gaat dan via de lucht (robot drones) of onder de grond (robot containers) door buizen. De ontwikkeling van deze concepten is al geruime tijd aan de gang en een kwestie van tijd. Zoals er vroeger water uit de waterput moest worden gehaald met een emmer en nu uit de kraan komt, zo zal ook transport gaan werken. De mens maakt zichzelf overbodig..
  18. Heavy

    Chauffeurs tekort??

    Ter indicatie, de hoogleraar die bij een vorige werkgever projecten voor ons deed heeft een bruto inkomen van 9000 per maand plus de uren die hij bij ons werkte, 2000 a 4000 bruto per maand. Verstuurd vanaf mijn LG-D855 met Tapatalk
  19. Heavy

    Chauffeurs tekort??

    Oh ja, het werk is via een uitzendbureau en nationaal (Belgie zie ik niet als internationaal )
  20. Heavy

    Chauffeurs tekort??

    D3 Geen idee of dat laag / hoog is. Voor mij persoonlijk is het simpel. Of ik ga werken in de wetenschap dat er misschien (weet ik pas over 1 maand) minder knaken binnen komen dan wat ik voorheen had maar het is altijd nog meer dat niets, als de ww stopt. En natuurlijk zit er dan een sterk economisch gestuurde factor in maar zelf zie ik dat als bijzaak. Weer aan het arbeidsproces deelnemen en zelf een inkomen genereren is voor mij belangrijker (eigenwaarde) dan bakken met geld verdienen.
  21. Heavy

    Chauffeurs tekort??

    Voor wat het waard is, mijn ervaring is anders. 55 jaar, nauwelijks ervaring in transport, eind vorig jaar mijn CE + code 95 gehaald, 2e week december vol op gaan solliciteren en eerste week januari 3 sollicitatie gesprekken gehad. Kon bij alle 3 aan de slag en heb uiteindelijk voor die werkgever gekozen die mij het beste lijkt te passen. Dus er is werk.
  22. , nee want daar heb ik afgelopen week een heel goed gesprek gehad en als ik ADR haal kan ik eind maart bij De Rijke aan de gang. Wel pendelwerk op de maasvlakte maar om te starten is dat prima. Nou heb ik nog 3 gesprekken gehad die ook heel positief waren dus laat ik de boel even bezinken voordat er een keuze wordt gemaakt. A.s. dinsdag een meerij dag bij 1 van de 4 dus we zijn lekker bezig.
  23. Heavy

    dgo ondersteboven

    Gelukkig ben je zelf goed weg gekomen. Is alles wat telt. Telefoontje naar de zaak is andere koek.... Hallo? Baas? Zeg, de linker spiegel is stuk.. Wil je ff een nieuwe bestellen.. Welk model precies vraag je? Geen idee, kan ik niet zien, de vrachtwagen ligt er op.....
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden