Spring naar bijdragen

Jolande Rommens-Musquetier

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    4
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.minervacounseling.nl

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Location
    Breda
  • Interests
    psychologie

Recente profielbezoeken

815 profielweergaven

Jolande Rommens-Musquetier's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

  1. Dank voor jullie reacties. Ik ga de waardevolle tips uitchecken en na bellen. Tof dat een aantal van jullie willen meedenken om het probleem op te lossen zodat die hulpgoederen op plaats van bestemming komen. Ik hoop dat er ergens een oplossing uit rolt en de spulletje naar de shelter kunnen.
  2. Dank je wel, wat fijn dat je jouw connecties wilt vragen. Ik hoop dat er iemand tussen zit die het kan.
  3. Dank voor je reactie maar dat is weer een andere discussie. Wat ik er van weet doet Ioana al het mogelijke om juist te voorkomen dat de honden en katten in de dodingsasielen terecht komen en afgemaakt worden. Er is daar een beleid waarbij geld vanuit de EU misbruikt wordt. Dat geld was bedoeld voor castratie en sterilisatie van katten en honden. Echter nu worden er premiejagers van betaald die katten en honden van de straat halen voor 50 euro per beest. Dat gebeurt op de meest gruwelijke manieren zoals je je misschien kan voorstellen. Ze krijgen 50 euro per dier en die gaan naar dodingsasielen. De asielen krijgen 50 euro voor castratie en 250 euro voor euthenasie. Je kan je wel voorstellen wat er nu met ons geld gebeurd. http://www.dogsadoptionsnederland.nl/?p=page&id=169 In Nederland zitten er nauwelijks meer geschikte gezinshonden in de asielen. De meeste asielen zitten vol met honden die afgestaan zijn omdat ze niet in een gezin kunnen. Vooral veel pitbulls, mastiffs en dat soort honden dus. Wij hebben daarom onze hond uit een shelter in Roemenië gehaald. En dat doen veel mensen inmiddels, honden uit shelters elders uit Europa halen. Dat is prima en de Nederlandse asielen staan ook achter dit beleid. http://www.friends4straydogs.nl/misstanden-asiels-nederland-overvol-/ Alleen deze shelters hebben hulp nodig. De winter in Roemenië staat voor de deur en dan wordt het er -25. Hier staan spulletjes om het leven daar te vergemakkelijken. Om Ioana en ook andere shelterhouders te ondersteunen in hun goede werk. Zodat ze het vol kunnen houden en kunnen voorkomen dat honden en katten op de meest akelige wijzen om het leven komen. Zij proberen de nestjes van de straat te halen voordat anderen dat doen. Ze proberen vooral de goed te plaatsen dieren uit de dodingsstations te halen i.s.w.m. dierenartsen die dit beleid ook verschrikkelijk vinden. Maar goed.. de vraag blijft staan.. hopelijk geeft deze uitleg een beetje meer inzicht in de problematiek en waarom we zo graag willen helpen.
  4. Hallo, mijn naam is Jolande Rommens en ik woon in Breda. Ik heb een vraag aan jullie en ik hoop dat ik hiervoor de juiste forumafdeling nu voor gekozen heb. Mijn vraag is het volgende. Ik heb hier in Breda aardig wat hulpgoederen ingezameld voor een honden en katten shelter in Brasov Roemenië. Deze spullen zijn gedoneerd door diverse mensen en het gaat om een vijftal benches, 8 tal kattenbakken, een 3 tal krabpalen (gedemonteerd), een paar dozen, een groot hondenkussen. Honden en katten vanuit deze shelter worden geadopteerd in Nederland, Duitsland, Engeland en soms ook België. Als het dierentransportbusje rijdt (1 a 2x per maand) dan krijgt het op de terugweg, als het de dieren heeft afgezet, zoveel mogelijk voedsel en spulletjes mee voor de shelter(s). Echter het busje heeft maar beperkt ruimte en voedsel gaat altijd voor vooral nu de winter komt. Gevolg is dat de spullen zich nu opstapelen en we het niet meer vervoerd krijgen en dat is ontzettend jammer want ze zitten in Roemenië te springen om de spulletjes die we hier hebben liggen. Kunnen jullie ons helpen of vertellen hoe we dit het beste aan kunnen pakken? Welke transporteur rijdt er op Roemenië of komt regelmatig langs Brasov die het mee zou kunnen nemen? Hoeveel kost het ongeveer? Of is er misschien iemand die het mee kan nemen op een geplande rit? Het probleem is dat we het vanuit Roemenië hebben geprobeerd te laten ophalen door een chauffeur die op NL reed maar die heeft wel het geld aangenomen maar vervolgens niet opgehaald en het ziet er niet naar uit dat hij het nog gaat doen. Het vertrouwen in deze Roemeense chauffeur cq transporteur is wat mij betreft weg en ik zou het liever via een NL bedrijf of chauffeur willen doen. Voor meer info: https://www.facebook.com/groups/HulpgroepRoemeensehondenenkatten/ Ik zou het ontzettend fijn vinden (en veel mensen met mij die hebben helpen inzamelen) als er iemand is die zou kunnen helpen met het transport!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden