Spring naar bijdragen

Jan de Rooy stopt met rally rijden, zoon Gerard blijft in 2010 thuis


Gast midweek
 Share

Recommended Posts

Vooral de recessie die tot veel malaise in de transportsector heeft geleid, speelt een belangrijke rol om de grote rallies in Argentinië en Afrika komend jaar te mijden.

“Mijn besluit om definitief te stoppen met rally rijden is eerder gekomen dan ik aanvankelijk had gedacht. Ik had graag weer naar Afrika willen gaan,“ vertelt Jan de Rooy, "maar ik vind dat ik het tegenover mijn personeel en de klanten niet kan maken om een hoop geld uit te geven aan mijn hobby, terwijl we in het bedrijf overal bezuinigingen doorvoeren om de zaak draaiend te houden.

Elke afdeling moet door goed op de kosten te letten bijdragen aan de besparing. Dat geldt dus ook voor het DAKAR Team.

Geen Africa Race rijden betekent voor mij ook het einde van een geweldig rally tijd die ik dus dit jaar heb afgesloten met een eerste plaats in diezelfde rally. Ik word er niet jonger op en ik heb geen zin om in 2011 assistentie te gaan rijden. Dus heb ik de knoop nu doorgehakt, onmiddellijk stoppenâ€.

Zoon Gerard sluit zich voor 2010 bij het besluit van zijn vader aan, al was zijn deelname aan DAKAR 2010 lang niet zeker nadat hij begin september tijdens de Silkway Rally na een ongelukkige sprong ernstig letsel aan zijn rug opliep.

“Mijn vader en ik waren door de organisatie uitgenodigd om aan de rally mee te doen. De uitnodiging kwam voor ons als geroepen, want we wilden onze nieuw gebouwde rallytrucks uittesten. Tijdens de laatste 10 kilometer op een proef die niet eens meer meetelde voor het klassement, maakte ik ongemerkt een klap, waarbij ik waarschijnlijk verkeerd in mijn stoel zat. Ik heb tijdens de rally in de voorgaande dagen wel zwaardere klappen gemaakt, maar nu voelde ik meteen dat het mis was.

In goed overleg met onze teamarts Ab van Erp, die orthopedisch chirurg is in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, hebben we toen besloten om te opereren. Een stevige ingreep, maar als het om je rug gaat wil je toch zo min mogelijk risico’s nemen. De revalidatie zal zo’n 6 maanden vergen, dus eigenlijk zou deelname aan DAKAR 2010 onverantwoord zijn, zeker als je voor 200 % voor een plaats op het podium wilt rijden.

Voor mij betekent dit dus wachten tot het 2011 is“.

bron: team de rooy

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Jan de uitvinder is niet meer van de partij, jammer.

Ik zie hem nog voorbij scheuren in zijn eerste twin engine met twee cabines er op, pracht gezicht, had toen moeite om met de personenauto hem bij te houden (stukje snelweg tussen Helmond en Eindhoven).

Jan is en blijft de promotor van de vrachtauto's in de rallysport, in ieder geval zal ik hem missen, ondanks zijn vierkant voorkomen en een uiterlijk van bruut geweld is Jan één van de beste chauffeurs op de wereld met zijn hart op de juiste plek, bij hem kwam de mens voorop en niet het materiaal (ook al zal dit betwist worden door een aantal personen).

Ik weet dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan en vermoed dat we Jan nog vaak aan zullen treffen naast het parcours.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...
Mooi stukje nostalgie dat fimpje, vooral die dikke vette zwarte pluimen zijn nu een gemis:rolleyes:

hoezo gemis als ik in de spiegel kijk als ik t gas intrap zie ik genoeg.............................................:D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 5 months later...
Gast routier

Geschreven door Redactie op 07.05.2010, 18:26

SON - Gerard de Rooy doet volgend jaar gewoon weer mee aan de Dakar Rally. De vrachtwagenchauffeur uit Son deed dit jaar niet mee aan de Dakar omdat hij rugletsel had opgelopen tijdens de Silk Way Rally.

De laatste Dakar dat de Rooy meereed was die van 2009 waarin hij als derde eindigde.

Hij heeft vader Jan de Rooy gevraagd om als teammanager mee te gaan naar de Dakar Rally. De oud-winnaar weet nog niet of hij op het aanbod ingaat.

gerard_005.jpg

gerard_004.jpg

bron: transport-online.nl

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden