Spring naar bijdragen

Crash zorgt voor uitval Van den Brink Rallysport.


Gast Marcel
 Share

Recommended Posts

Het zwartste scenario is waarheid geworden voor Van den Brink Rallysport. Dakar organisator ASO heeft de Mammoet Ginaf afgekeurd op de beschadigde en verbogen rolkooiconstructie in de cabine. Het is na de eerste etappe al over en uit voor het team uit Harskamp. “Dit is echt een enorme teleurstelling”, meldt een geëmotioneerde Martin van den Brink.

“We hebben een heel jaar lang met z’n allen keihard gewerkt en nu gebeurt je dit…” De stuurman en teamcaptain heeft er bijna geen woorden voor. Van den Brink Rallysport had alles super voor elkaar. Steun van hoofdsponsor Mammoet Workwear en alle trouwe lokale sponsors en uitgebreide support bij het in eigen huis rebuilden van de 950 pk sterke Ginaf. “Joh, de truck deed het zo goed gisteren. Hij stuurde super en gaf geen slag verkeerd.” Tot aan die bocht en de onmogelijke keuze…

Inmiddels zijn er meer details bekend van de crash. Al enkele kilometers was Van den Brink Rallysport sneller dan de Tatra van Tomas Tomecek. Ondanks diverse waarschuwingssignalen met de sentinel ging de Tsjech niet opzij. “Samen met Peter en Martien besloot ik om meer afstand te nemen. Vijf bochten later lag Tomecek op de kop, dwars op de weg.” Martin moest in een split second een keuze maken: frontaal was geen optie want de bemanning zat nog in de Tatra, rechts loerde een ravijn, dus koos de Harskamper voor een uitwijkmanoeuvre naar links.

“Links lag een heuvel, daar zijn we tegenaan gereden en vervolgens over de kop gegaan. Toen Peter en ik uit de cabine waren, merkte ik dat Martien (Hol, monteur, red.) nog in de gordels hing en buiten bewustzijn was. Ik heb een raam ingetrapt en hem eruit gehaald. Martien is daarna langs de dokter geweest voor een check, maar alles was oké”, vertelt Martin van den Brink. De helm van Martien verraadt wel iets over de heftigheid van de impact: in tweeën gebroken.

“Het is game over voor ons. We hebben het gedaan zoals het moest, maar je hebt helaas ook met anderen te maken.” Van den Brink Rallysport gaat de truck terugbrengen naar Buenos Aires en zich dan beraden op verdere stappen. “Dit is zo ontzettend zuur. Niet alleen voor ons, maar ook voor alle sponsoren en alle andere mensen die ons op één of andere manier hebben gesteund. We wilden iedereen zo graag iets teruggeven voor die support, maar het mocht niet zo zijn.”

Grz -= Marcel =-

bron +foto's :

http://www.parijsdakar.com/dedakar/2009/teams/vrachtwagens/van-den-brink-rallysport/nieuws/447/crash-zorgt-voor-uitval-van-den-brink-rallysport.html

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden