[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen

de week van rubberduck


rubberduck

Recommended Posts

  • Forumlid

Van mij wel hoor. Je moet doen waar je je goed bij voelt. Je hoeft je aan mij niet te verantwoorden.

 

Maar ik snap niet dat je ergens aan begint als je er bij voorbaat al geen toekomst in ziet. Dan ga je toch gelijk voor je droomberoep, voordat je daar te laat instapt en je de boot gemist hebt.

 

Tenzij je inderdaad een toekomst voor jezelf ziet als planner. Dan is het zeker goed als je weet wat zich onderweg afspeelt. Dan dwing je met je dretig jaar en ruime ervaring meer respekt af dan een jongen van 18 die net van school komt.

 

 

op het moment voer ik mijn droombaan uit maar ben er ondertussen wel achter dat het een aflopende zaak is voor mij. ik wil niet heel de dag in het pools aangesproken worden of als een beest in een kooitje gestopt worden terwijl er wordt geladen of gelost. ik wil niet overal op een dixi moeten pissen of schijten omdat niemand de wc compleet of heel wil laten.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het is idd soms diep triest gesteld bij bedrijven met wc's.......was vorig jaar met mn dochter bij Klenk Holz in Baruth/Mak    moest zij ineens naar de wc.....en natuurlijk alleen van die dixi's, ik denk dat gaat niet gebeuren en weer naar het loket......toen gingen alle deuren voor haar open en kon het wel gewoon wat ach gossie zo'n meisje hoefde niet op de zwaar bevuilde dixi volgens hun  :confused:

bewerkt door Gast
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kan het van die bedrijven wel begrijpen. Als ze voorzieningen beschikbaar stellen die keer op keer afgebroken (beter: gesloopt) worden? Er staat nooit bij op wie de schade verhaald kan worden, als bedrijf zou ik daar ook geen cent meer aan uitgeven.

We zijn allemaal de dupe van de varkens in onze beroepsgroep...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Dat is een algemeen bekend gegeven, het ging nu echter over het feit dat Kempische Truckfan beweert dat we allemaal kunnen lezen dat de diverse Tilburgse bedrijven op een niet beste manier met personeel omgaan.

 

Mijn vraag aan hem is dan om even aan te geven waar ik/we dit kunnen lezen, en of hij misschien deze uitspraak ook kan onderbouwen met feiten.

Voor deze alleswetende Brabantse transport-goeroe die over ieder bedrijf uit Tilburg en omstreken wel iets weet te vertellen, alle ins- en outs denkt te weten en daarbij zelfs de directeuren bij hun voornaam mag noemen, kan dit nooit meer dan een kleine moeite zijn.

Vermoed dat het net als anders niet meer is dan wat slap gelul uit het Tilburgse theewijven-circuit, maar ben toch benieuwd wat voor feiten en wetenswaardigheden meneer te vertellen heeft.

Voorlopig blijft het nog steeds stil...

Voor een truckfan uit de kempen heeft hij altijd wel iets te vertellen over de transportwereld in het hart van Brabant. Ben eigenlijk ook wel benieuwd waar hij z'n weetjes vandaan heeft.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Hoi Bert.

Net eindelijk je verhaal gelezen. Wist eerlijk gezegd niet dat er nog leer bewerkers waren in Brabant.

 

Weet je, ook ik mis het rijden niet meer. Heb t altijd graag gedaan, maar kijk nu terug en denk, er kwam nooit een eind aan de dag, zo vaak mensen die je behandelden als vuil, het eeuwige gelieg van de planners.

Maar vooral, de hoeveelheid uren die je weg ben van een normaal leven. En ik had een relaxed baantje de laatste 11 jaar.

Wel, dat dacht ik, maar t heeft me bijna m'n leven gekost.

 

Nu mis ik t voor geen seconde meer. Kijk weleens bij de truck stop, en de gemiddelde chauffeur word er niet beter op, qua wassen, manieren en vooral, rijden. Sommige verwacht je ieder moment een witte stok met roode bandjes erom uit t raam, ze kijken nergens naar.

Uiteraard zijn er ook veel goede chauffeurs, die schrijven trots over hun beroep op bv. een forum.

 

Maar ben zelf ook blij er uit te zijn.

Rook niet meer. m'n gewicht is van 117 kilo naar momenteel 88 kilo gegaan. Eet smalle porties. Loop en beweeg veel.

 

1 van de forum leden bood me aan om mee te rijden, maar de interesse is weg.

 

Geniet van t leven.

 

 

Petje af voor de heren en dames die rijden, weet maar al te goed hoe zwaar en stress vol t kan zijn. Zal ook altijd ruimte geven aan de "big trucks".

 

Maar missen doe ik t al een tijdje niet meer.

Het ergste, nu ik terug kijk, is hoe weinig je bij je vrouw en kinderen ben.

 

PS, 50% van alle hart aanvallen zijn chauffeurs....

bewerkt door corydon
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Bert opzouten hier, helemaal genoeg van je.. En nu je geen chauffeur meer bent makkelijk om van je af te komen!

Grapje natuurlijk, denk dat je voor jezelf een wijs besluit heb genomen en ik wens je niks anders als goeds voor je toekomst! Hoop nog genoeg van je te lezen hier

Verstuurd vanaf mijn D6603 met Tapatalk

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Die Pierre denkt nog steeds dat hij een gemiddelde chauffeur is. Nou Pierre, jij weet wel beter.

Wat ik vooral bedoel met het altijd onderweg zijn. Ben nu thuis, heb alle tijd voor Jennifer. Maar helaas is de vrouw er niet meer. En nu denk ik vaak, was ik maar thuis gebleven, gewoon ergens werken en om 5 uur thuis zijn. Je gooit een hoop geld weg onderweg wat ik nu niet meer doe. Zoals een klein flesje appelsap bv. Bij t benzine station is dat 2 euro, in de super markt koop je daar 2 liter voor.

En dat geld voor alles wat je eet en drinkt.

Je hebt kunnen lezen wat ik deed. Het werk was prima. Maar wel vaak nachten van 3 uurtjes in bed.

Ook rookte ik.

Jij hebt een ver boven gemideld gezond lichaam. En je kunt 24 uur per dag tegen een roker vertellen hoe slecht roken is, hij of zij steekt er gewoon weer 1 op.

Niet rokers zullen nooit begrijpen hoe relaxed het is. Ik had geluk, gelijk gestopt omdat ik kwaad op mezelf was. Maar 8 ven de 10 rokers blijven roken na een hart aanval. En ja, 50% van mensen met een hart aanval zijn chauffeurs hier. Schat dat t daar t zelfde is Pierre.

deze nummers zijn me door meerdere dokters verteld.

 

En nee, niet alle bazen zijn klootzakken al de tijd, maar de dag dat jij onbruikbaar ben zie ook jij het ware gezicht.........

 

Ze hebben me 3 tot 5 jaar gegeven, en dat is alweer ruim een jaar terug. Hen ze verteld dat ik 80 wil worden, en de dokters zeggen, met zo een instelling ben je al halverwege.

Voel mezelf heel gezond, maar ben echt niet meer sterk. De spieren verdwijnen als sneeuw voor de zon.

 

Zo, bazen zijn goed voor je. Zolang je werkt....... Daarna, niks meer. Maar ik geniet van m'n leven en vrijheid.

Ook zal ik nooit neer kijken op t chauffeurs leven. Maar in t begin miste ik t, nu niet meer.

 

Rij veilig Pierre.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Ik vermoed dat veel mensen die 'denkfout' maken van ' had ik maar ' of de term ' verkeerde keuze'...je kunt geen verkeerde keuzes maken,keuzes maken je en vormen je leven.Als je meerdere dingen probeert is dat alleen maar een verrijking voor je leven en dat is ook waar het leven om gaat toch?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Bert, succes met je nieuwe baan en ik hoop dat je er ook LOL in houdt. Zoals men met je is omgegaan is bij de beesten af. Met mijn vorige werkgever was ik ook niet tevreden, maar ik had het geluk dat ze over het algemeen heel menselijk waren. Alleen kom je er soms achter dat er iets veranderd waardoor je niet meer in een bedrijf of bepaald werk past. Dus in aanvulling op wat Pierre zei: op de werkvloer kan wat veranderen, maar wij als mensen maken ook ontwikkelingen door.  Misschien moet men dus van het idee af dat men iets voor het leven doet. Ik heb nu leuk werk, maar ik weet niet of ik het over tien jaar nog doen. Voorlopig wel, want elke dag tussen vier muren, ik moet er niet aan denken.

 

En nog iets, houd jezelf goed in de  gaten. Doordat je blij bent met je nieuwe ben heb je het gevoel dat de burn-out over is, maar zoals het niet in een dag komt, gaat het ook niet in een dag weg. Zeker niet gezien de manier waarop je ex-werkgever en de bedrijfsarts met je omgesprongen zijn.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...
  • Forumlid

daar ben ik weer, ben nu 12 weken onderweg... en heb het nog steeds naar mijn zijn in de fabriek.

Eerst even mijn gezondheid, die gaat beter... maarrr, ik merk dat ik voorlopig nog niet de oude ben, de burn -out is verdwenen. Maar ik moet leren om te gaan met het verdelen van mijn energie,

Wat vandaag niet kan dat doen we morgen dan maar.

 

Een paar week terug werd mij de vraag gesteld of ik niet ingewerkt wilde worden op kantoor, in geval van ziekte of een vrije dag kun je de floormanager vervangen, heb je er belang bij en zou je het leuk vinden om dat te doen?

Nu zit ik dus op kantoor, In 2 weken het werk geleerd, vorige week was de floormanager met vakantie, en hield ik de fabriek draaiende, planning maken, goederen ontvangst, het in en uitboeken van materiaal in het magazijn en transporten regelen.

In het begin dacht ik dat ik het nooit zou leren, maar door schade en schande wordt men wijs.

Heb nu het belangrijkste en het merendeel onder de knie, het vergt nog enige oplettendheid, maar eens komt het moment dat het net zo makkelijk wordt als het rijden met een auto.

 

Heb een eigen kantoor midden in de hal, radio en verwarming en airco erbij, en dicht bij de koffiemachine :D.

Ben nu assistent Floormanager... het klinkt heel wat... maar ben niks meer dan mijn collega's, met z'n allen doen we het.

Vind het wel leuk, een mooie uitdaging en aardig wat geleerd, vooral met computers.

maar mocht de nood aan de man zijn zoals afgelopen week dan kruip ik ook zo weer op een heftruck of de kraan, een beetje multifunctioneel zeg maar.

Dat maakt het leuk, de sfeer is goed en gezellig.

 

Morgen is het vrijdag en dan werken we tot 13:45 uur, elke vrijdag heerlijk vroeg weekend, Het chauffeuren mis ik niet, soms denk ik er aan, maar ga voor geen goud meer op de wagen, de gezondheid gaat voor.

 

Morgen dus nog even werken en dan weekend, prettig weekend allemaal :bey:

  • Like 19
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mooi dat je het naar je zin hebt, Bert! Houden zo en jij/jullie ook alvast een prettig weekend!

 

En wat betreft: "maar ben niks meer dan mijn collega's, met z'n allen doen we het" en "maar mocht de nood aan de man zijn zoals afgelopen week dan kruip ik ook zo weer op een heftruck of de kraan" :  :ok:  :ok: !

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden