[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen
  • 0

Luchtverfrisser voor in de Vrachtwagen.


Barry

Vraag

  • Forumlid

Hallo allemaal,

Misschien een beetje een domme vraag...

Maar ik kocht eerder altijd van die luchtverfrissers van "Le Dauphin Parfume" lavendel

Dat is zo'n dolfijntje die door een ring heen springt. Ik weet dat veel collega's die

toendertijd ook in de vrachtwagen hadden hangen. Ik heb voor een tijd terug een keer

een hele doos van die dingen kunnen bemachtigen bij een benzinepomp, maar daarna

heb ik ze nooit meer ergens gezien. Heb er nu nog één over, en wil graag een nieuw voorraadje

als ze er nog zijn. Iemand een idee of ze die dingen nog ergens verkopen???

Groetjes Barry.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Recommended Posts

  • 0
  • Forumlid

Wat te denken van een flesje parfum? Gewoon ff een geurtje spuiten als jij vind dat dit lekker / noodzakelijk is .....

Ik heb het niet zo op die luchtverfrissers === chemische bende!

Uit in ieder geval één onderzoek bleek dat er ook kankerverwekkende stoffen in zaten ... lees de verpakking dus goed en als je ze alleen in een goed geventileerde ruimte mag gebruiken horen ze dus niet in de cabine thuis.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • Forumlid

[h=1]BRON: 23-12-2011 gezondheid.be

Beter geen geurkaarsen of kamerparfums in huis[/h] geurkaars-170_400_12.JPG

Geurverspreiders en luchtverfrissers in de vorm van geurkaarsen, kamerparfums, verdampers, wierook, geurblokjes, verstuivers enz. zijn populairder dan ooit. Als we de reclame mogen geloven helpen ze niet alleen om onfrisse geurtjes in huis te verdrijven, maar zorgen ze ook voor een gezonder binnenklimaat. Over dat laatste ontstaat echter meer en meer twijfel.

Enkele jaren geleden publiceerde de Europese consumentenorganisatie BEUC een alarmerend rapport waaruit moest blijken dat bepaalde kamerparfums en luchtverfrissers kankerverwekkende stoffen, irriterende substanties en/of allergenen bevatten. Zo bleek de concentratie benzeen, een kankerverwekkende stof, na het aansteken van twee wierookstokjes ruim boven de Europese norm te liggen. Een vloeibaar kamerparfum kon in 2 uur tijd tot 8 microgram per kubieke meter kan verspreiden, dat is meer dan de benzeenconcentratie in de Brusselse Wetstraat.

Bij latere tests kon dit echter niet worden bevestigd. Wat wierook betreft zijn er recent wel een aantal studies verschenen waaruit blijkt dat bij het branden van wierook gevaarlijke hoeveelheden benzeen, butadieen en benzopyreen kunnen vrijkomen, die leukemie en kanker kunnen veroorzaken.

Uit onderzoek van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) in Nederland bleek dan weer dat slechts bij een zeer beperkt aantal luchtverfrissers effectief kankerverwekkende stoffen zoals benzeen en formaldehyde voorkomen. Het gehalte is zo laag dat gebruik van de producten geen gevaar voor de gezondheid oplevert, aldus de VWA.

Toch zijn deze producten niet helemaal onschuldig. Zo zijn er sterke aanwijzingen dat bij het vernevelen of verdampen van zowel synthetische geurstoffen als natuurlijke etherische oliën afkomstig van diverse planten vluchtige organische verbindingen (VOS) zoals terpenen vrijkomen die irriterend werken op de ogen, de huid en de ademhalingsorganen. Bovendien kunnen deze verbindingen reageren met ozon wat tot hoge concentraties secundaire aërosols kan leiden. Een aërosol is een gas dat vermengd is met zeer fijne stofdeeltjes. Op die manier dragen ze bij tot een verslechtering van de luchtkwaliteit binnenshuis in plaats van een verbetering. Volgens heel wat studies kan zelfs kortstondige blootstelling aan dit ultrafijne stof negatieve gezondheidseffecten hebben, zoals vermindering van de longfunctie, opstoten van astma, hoofdpijn, enz.

Een tweede probleem is dat bijna al die luchtverversers diverse geurstoffen bevatten waarvan is aangetoond dat ze een huidallergie kunnen veroorzaken. Mogelijk kunnen die geurstoffen bij inademing ook allergische klachten aan luchtwegen veroorzaken, maar daarover kunnen momenteel nog geen uitspraken worden gedaan, zo stelt een recent rapport van de Nederlandse overheidsdienst RIVM. Wel tonen studies met muizen die het RIVM heeft uitgevoerd aan dat een van vijf onderzochte allergene geurstoffen een ongewenst effect op het immuunsysteem van de luchtwegen lijkt te hebben. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat mensen die tijdens hun werk langdurig allergene geurstoffen inademen allergische luchtwegklachten ontwikkelen.

Moraal van het verhaal: er zijn weinig of geen bewijzen dat geurkaarsen en andere luchtverfrissers een positief effect hebben buiten de aangename geur, maar er zijn wel meer en meer aanwijzingen dat ze mogelijk schadelijk kunnen zijn. Baat het niet, het kan mogelijk wel schaden.

Indien u dergelijke producten toch wil gebruiken, gebruik ze dan slechts gedurende korte tijd en verlucht de ruimten zeer goed, zeker bij het branden van geurkaarsen of wierook. Respecteer de veiligheidsaanvevelingen die op sommige producten staan, en vermijd alleszins contact met ogen en huid.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
Gast Reindert
Pijp met caramel tabak ????

Voor een echte chauffeur ? Een echte rookt toch gewoon Zware van Nelle? Of is iedereen plots gestopt?

Groet,

Reindert

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0

In mijn wagen:

post-3768-1394785666,5419_thumb.jpg

in combinatie met dit:

post-3768-1394785666,6464_thumb.jpg

Lekker fris in de LKW :D.

Voor een echte chauffeur ? Een echte rookt toch gewoon Zware van Nelle? Of is iedereen plots gestopt?

Groet,

Reindert

Waarom denk je dat de brandstofprijzen zo hoog zijn? Stoppen met roken is makkelijker dan stoppen met (vrachtwagen)rijden...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • Forumlid

over roken.. ik moet als bijrijder mee op 2daagse ritten, meubels particulier afleveren. De betreffende chauffeur dampt ook als een schoorsteen, niet te harden. Als ik savonds thuis kom en aan mn slaapzaak ruik ga ik zowat over m'n nek. Dan helpen die 5 wunderbaums niet echt meer.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • Forumlid
Voor een echte chauffeur ? Een echte rookt toch gewoon Zware van Nelle? Of is iedereen plots gestopt?

Groet,

Reindert

Ik ben al 35 jaar gestopt met roken, oftewel nooit aan begonnen. En begin er ook nooit aan vanwege mijn astma. Dus een beetje domme opmerking van je dat een echte chauffeur rookt

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Beantwoord deze vraag...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden