[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen

Zomaar een week (de belevenissen van Shompie)


Gast shompie

Recommended Posts

ow kijk paar dagen thuis is ook niet slecht

ik hoop dat et niks ernstigs is na het ziekenhuis,

en bij van groningen hebben ze ook wel stoer materiaal ja ik heb ze 1 keer aant werk gezien:p

Ik moet naar de cardioloog voor controle, ik ben vorig jaar 27 februari geopereerd aan mijn hart en dit is eigenlijk de laatste controle als het goed is.

Van Groningen vind ik een heel mooi bedrijf met mooi materiaal. Helaas is het ook daar iets rustiger.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid
Ik zeg het net hier, als je ziet hoeveel mensen het lezen is het toch wel leuk om je ervaringen te delen.

Ik denk dat de meesten die dit, en vergelijkbare verhalen, lezen er wel van genieten. Maar er niet op reageren.

Maar ga vooral door met het plaatsen van dergelijke verhalen. Het wordt zeker gewaardeerd. :ja: :ja: :ja:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 4 weeks later...

Zoals sommige weten sta ik al vanaf woensdagmiddag te wachten vlakbij Bilbao, er komt maandagmorgen daar een trailer binnen met de.boot die ik weg moet.brengen naar malaga. Op deze trailer staat een machine van 45 ton.

Dit beloofd een spannend ritje te worden, de toute is namelijk niet helemaal vlak. Voor degene die hier wel eens geweest zijn geen nieuws. Ik heb de ontheffing nog niet, die neemt de.begeleider mee dus ik weet niet precies hoe de.route.loopt. Wel is duidelijk dat ik van de week meer aan mijn retarder ga hebben dan aan het motorvermogen. Ik ben wel meer dan een keer zwaar geweest en ook wel 2 keer zo zwaar als dat ik nu ga wegen maar dan was het vlak. Ik kom nu rond de 75 ton uit ongeveer.

Ik ga proberen veel en ook leuke foto's te maken. Waneer ik die plaat is nog even de vraag, ik denk dat ik volgend weekend ook nog onderweg ben.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat is wel voor zeker. Ik heb een goed weekend gehad en weer leuke mensen ontmoet.ik vermaak me altijd wel, al vind ik 4 dagen ook wel erg lang.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank jullie wel voor het medeleven. Met het eten wat ik maak kom ik niet aan. De drank consumptie daarintegen zou wat minder kunnen zijn. Maar ik loop heel veel, dat compenseerd.

Maar je hoeft met mij geen medelijden te.hebben hier.....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zondagmiddag rond een uur of 4 ging ik met mijn personenwagen onderweg naar Alphen. Ik moest met twee op elkaar gestapelde trailers naar Bilbao in Spanje om die daar te gaan laden voor Noorwegen. Ook had ik zelf nog een trailer in Zeebrugge bij de boot neergezet die met de boot naar Bilbao zou komen.

Dit gebeurd steeds vaker omdat de trailers in het weekend dan gewoon "doorrijden" ipv dat ze in frankrijk op een parkeerplaats staan.

Dus nadat ik mijn tas in de auto had gezet en de trailer had aangekoppeld had ik nog even de tijd voor een bak koffie met een collega die ook zondag vertrok.

Rond 18.00 uur reed ik weg van de zaak om via de liefkeshoektunnel richting Kortrijk te rijden, rond 21.30 reed ik de grens over Frankrijk in (ik weet het, zwaar in overtreding) en was ik mooi de hele hups voor.

Ik wilde eigenlijk tot Tours rijden omdat ik dan de volgende dag in 2 keer 4.5 uur in Bilbao zou kunnen komen. Helaas kwam klaas vaak al bij Orleans langs dus besloot ik hem daar neer te zetten. Jammer maar helaas, ik wou de 10 rijuren eigenlijk later die week gebruiken maar het was niet anders.

[ATTACH=CONFIG]60851[/ATTACH]

Hier sta ik op de parkeerplaats voorbij Orleans. De onderste trailer is een hydraulische nooteboom, die is hydraulisch geveerd en gedwongen gestuurd en de bovenste is een luchtgeveerde broshuis met twee naloopassen. Zoals ik hier sta is het totaalgewicht rond de 43 ton, ik weet het, weer in overtreding :D

Nadat ik 9 uur op mijn bed gelegen had reed ik op mijn gemakje richting Bordeaux, over de autobaan omdat ik toch vind dat je binnendoor altijd meer kans heb om aangehouden te worden. Al met al viel het mee en stond ik om 21.30 stil vlak voor het laadadres, ik was er nog nooit geweest dus ik durfde er niet heen te rijden, Bilbao is nu niet de veiligste stad van Spanje en ik wist niet of ik daar op het terrein kon komen om die tijd. Ik had de planning laten weten dat ik er dinsdagmorgen rond 09.00 zou zijn. Toen ik daar aankwam en me gemeld had vertelde de klant mij dat er een kraan besteld was voor 12.00 uur die de trailers van elkaar af zou halen en mij zou laden. Die kraan stond er ook netjes om 12.00 uur dus deed ik de overal aan en kon ik beginnen met werken...

[ATTACH=CONFIG]60852[/ATTACH]

Ik moest hier haspels met staalkabel laden van 43 ton per stuk en de trailers dan inleveren bij transfenica in Bilbao alwaar ze de boot op zouden gaan naar Zeebrugge. Hier was ik de hele dinsdag dus mee bezig. Toen ik de laatste trailer had ingeleverd kon ik gelijk de trailer uithalen die ik zelf geladen had in Duitsland en had neergezet in Zeebrugge, hier stond een machine op die 3.90 breed was en die gelost moest worden in de buurt van Gijon.

[ATTACH=CONFIG]60853[/ATTACH]

Deze foto is genomen in Zeebrugge toen ik de trailer neerzette, als ik trailers inlever maak ik altijd rondom foto's van de trailer. Dit om eventuele latere discussies te voorkomen over schade's. De chauffeurs die deze trailers aan board rijden zijn nu niet echt de meest gemotiveerde chauffeurs en er word heel veel schade gereden, dat is ook een van de redenen dat ik er geen voorstander van ben om onbegeleid opleggers met aparte vrachten er op op de boot te zetten.

Met het aankoppelen van deze trailer maakte ik een foutje en lag de trailer bijna op straat, ik had het gelukkig op tijd in de gaten en kon ik de schade beperken, ik moest helaas wel naar de garage omdat ik toch een beetje schade aan de trekker had, dit was na een half uur stoeien met een snijbrander gelukkig ook weer verholpen.

Dus toen ik de trailer in orde had gemaakt en lekker gegeten had lag ik op tijd op bed, totdat ik om 01.00 uur werd wakker gemaakt door de begeleider, die was besteld om 06.00 uur. Hij vroeg mij hoe laat ik mocht rijden, ze verwachten sneeuw en als er een beetje sneeuw ligt in Spanje moet al het speciaal transport de weg af, ik stond om 19.30 stil dus om 04.30 zou ik weer kunnen rijden wat we dan ook deden. [ATTACH=CONFIG]60854[/ATTACH]

Vlak na deze tunnel werd ik aan de kant gezet door de politie, toen ik deze aan de andere kant van de weg terug zag rijden besloot ik weer te gaan rijden wat mijn begeleider niet echt prettig vond maar ik had er geen zin in om daar te blijven steken. Ik had gelukkig een goed besluit genomen want na een afdaling van een km of was de sneeuw weg en kon ik gewoon weer voluit verder. Ik moest lossen bij een bedrijf waar ze allemaal bio afval verzamelde, echt een enorm complex waar je gemakkelijk kon verdwalen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hier een foto van de ingang bij de portier, ik moest daar tegen de richting in het terrein op omdat de rest van de ingangen niet breed genoeg waren voor de auto post-10753-1394789063,6271_thumb.jpg

Ook hier moest ik wachten op de kraan, die zou er met een uurtje zijn dus begon ik op mijn gemak alles los te maken en op te ruimen. Het lossen was zo gebeurd dus rond 13.00 uur kon ik de planning een berichtje sturen dat ik leeg was, het was nu woensdag. Krijg ik een berichtje terug, ze zeiden het niet letterlijk zo maar het was iets in de trand van, rij maar terug naar Bilbao en prettig weekend :confused:

Voor de zekerheid nog een berichtje gestuurd of hij wel wist welke dag het was, hier stuurde hij op "woensdag".... Okay.

Dus ben ik een plekje gaan zoeken om te staan, eerst heb ik tot vrijdag op al haya gestaan, hier stond ik niet verkeerd maar ik wou boodschappen doen en tanken dus ben ik hier vrijdag weer weggereden. De planner had ondertussen wel gevraagd of ik naar huis wilde vliegen omdat hij het toch wel erg lang vond. Ik vermaak me wel dus laat maar.

post-10753-1394789064,4352_thumb.jpg

Hier heb ik van woensdag tot vrijdag gestaan, ik vond het wel een leuke foto, ik had hem ook op facebook gezet. De kenners weten wat ik bedoel.post-10753-1394789064,5028_thumb.jpg

Hier heb ik het weekend gestaan, ik stond echt op 50 meter van het strand en ik heb me daar super vermaakt.....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik zie geen foto's in je eerste post Shomp...

Kan je ook niet op de linkjes klikken, het geen weer fout met het verhaal plaatsen, ik was weer uitgelogd.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Oh lekker aan het strand staan, nog lekker gewandeld?

Het is een mooie omgeving daar,alleen is het er niet echt op ingericht om hele stukken te gaan lopen. Maar ik heb mijn beweging daar wel gehad hoor....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

post-10753-1394789072,0385_thumb.jpg Dit is die eerste foto, van die twee gestapelede trailers.

De tweede foto is bij de klant genomen waar ik moest ladenpost-10753-1394789073,5929_thumb.jpg

post-10753-1394789074,2036_thumb.jpg Dit is de machine die ik geladen had in duitsland en die gelost moest worden in de buurt van Gijon.

post-10753-1394789072,9139_thumb.jpg

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Affijn, ik had via de computer de gegevens door gekregen van een trailer die vrijdag in Zeebrugge verscheept was, er was weer een vijf asser onderweg met een machine er op van 45 ton voor een plaatsje in zuid Spanje tussen Malaga en Velez de Malaga. Echt een hele mooie rit. Ik zou daar volgens planning dinsdag middag moeten kunnen lossen. De begeleider die er maandag bij kwam zei gelijk dat we dat niet gingen redden, in een rechte lijn is het 980 km van Bilbao naar Malaga, alleen mocht ik die rechte lijn niet rijden. Ik ben helaas niet zo goed met google maps als sommige hier maar de route die ik opkreeg was verre van ideaal. Het was wel een mooie vracht, 600 *200*200 en 45 ton. Eigenlijk binnenmaats maar met begeleiding.post-10753-1394789074,5761_thumb.jpg

Alleen al van Bilbao naar Santander, dat is nog geen 100 km is al een avontuur op zich, elke heuvel die je tegenkomt is een beproeving voor de auto, soms ging ik met 15 km per uur omhoog om daarna met de zelfde gang naar beneden te gaan met de retarder op standje max. post-10753-1394789075,0465_thumb.jpg

Hier ging het omhoog, voordat ik commentaar krijg op het hoge toerental, ik had al eem keer eerder geprobeerd over te schakelen naar zijn 5, maar de Mercedes versnellingsbak is niet zo snel dus dat lukte niet en viel de auto bijna stil, vandaar dat ik hem nu wat verder doortrok.

post-10753-1394789075,8452_thumb.jpg Dit is de n627 naar Burgos, persoonlijk vind ik dit soort wegen mooi rijden.

De route liep van Burgos via Valladolid naar Salamanca waar we maandagavond de eerste rust maakten. De volgende Dag zouden we via Caceres naar Sevilla rijden en daarna via Antequera naar Malaga. Werkelijk een schitterende route die na Burgos tot aan Antequerpost-10753-1394789076,4199_thumb.jpga nagenoeg vlak zou zijn.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vanaf Antequera krijg je ze nog wel even uitgemeten. Eerst gaat het recht omhoog, toch wel met zo'n 8% om vervolgen door te klimmen naar bijna 1000 meter hoogte, daarna ga je in een vrije val naar beneden tot zeeniveau, heel apart en heel goed opletten geblazen, als je met deze gewichten te veel moet bij remmen staat het zooitje zo in de brand. Uiteindelijk stond ik om 21.30 bij de klant voor de deur, de klant zat in het restaurant voor de ingang van het bedrijf dus kon ik gelijk even aanschuiven voor een wijntje op kosten van de zaak en hem onder genot van dat zelfde wijntje hem haarfijn uit de doeken te doen hoe de reis verlopen was, hij was hier namelijk erg in geïnteresseerd.post-10753-1394789077,0021_thumb.jpg

Dit was bij het los adres, ze deden er iets met olijven.post-10753-1394789077,6922_thumb.jpg

De machine die ik daar loste was gemaakt in Zweden, het was een machine om alle bacteriën in voeding te doden en werkte onder een druk van 6000 bar, degene die de machine gebouwd had was er ook om het lossen en het installeren

van de machine te begeleiden.post-10753-1394789078,2702_thumb.jpg

Dit is vlak voor Motril, bijna alles is autobaan geworden maar dit is helaas het laatste stukje oude nationaal, en speciaal voor Peter, hier was het op dat moment ook rond de 25 graden...

De weg van Motril naar Granada is ook helemaal klaar en had ik nog nooit gereden, dit is ook een hele mooie weg geworden post-10753-1394789078,8604_thumb.jpg

Ik heb dus alles bij elkaar een leuke rit gehad. Wat mij wel opviel in Spanje is dat ook daar de crisis hard heeft toegeslagen, hele industrie terreinen zijn verlaten en veel huizen en wegen zijn gewoon niet afgebouwd en staan nu weg te kwijnen, dit was heel duidelijk zichtbaar. Zeker toen ik in de buurt van Madrid kwam, halve industrie terreien stonden daar gewoon leeg en de panden werden bewoond door zwervers....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mooie foto's, mooi verhaal. Ik vind dat je leuk werk hebt zo en die auto lijkt me ook helemaal niet verkeerd.

Maar wordt je niet helemaal knettergek van die Mercedes-sticker op dat voorraam waar je de hele dag tegenaan zit te kijken?? :eek:

Ik heb de auto niet nieuw gekregen en ik iriteer me er niet aan. Er zit ook echt een ster in het raam die steeds groter word, ik heb dit gemeld in de garage maar als je bij dit bedrijf wil werken kan je ook werken en is er nergens tijd voor dus zal er binnenkort wel een nieuw voorraam in moeten.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zat er een cluppie om de hoek soms??? ;)

Als je nu nog eens goed naar de foto's kijk weet je het Rob, ik heb er nog iets bij gezet voor de kenner.... Ik heb daar twee dagen voor de deur gestaan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden