[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen

Eten in de auto of in een restaurant?


hwm.klaassen

Recommended Posts

  • Forumlid
Ik snap wel dat iemand na een dag uit dat hok wil, maar ik snap niet waarom er zo'n punt gemaakt wordt van zelf koken of iets uit de magnetron.

Mensen die het doen worden bijna als onwaardig gezien heb ik het idee (niet persoonlijk, over het hele topic bekeken)

Zoals er gepraat wordt is het verplicht als chauffeur in een restaurant te eten.

Ik houd liever extra geld in mijn zak om aan andere dingen uit te geven die ik leuker vind dan iedere avond in een restaurant te zitten.

Overigens is die €2300 D1 met okv voor 2 weken van huis met vol weekend thuis, grof gerekend...

Okee, je ben helemaal niet verplicht om in een resto te eten. Ik kraak er niemand op af.

Maar wat ik zelf ook zie, dat er vaak cabine eters op parking van routiers staan. Maar das weer iets anders.

Als jij lekker in de cabine wil eten, moet je dat lekker blijven doen. Ik doe het niet. Even goeie vrienden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Tja je hebt niet altijd veel keus uit parkings, vooral in Duitsland is het vaak hopeloos zoeken, zowel op parkings waar helemaal niets is, als op parkings waar alles is.

Autohoven betaal je voor, dus daar valt niets over te zeggen lijkt me.

En ondanks dat je in je cabine eet, is een toilet en evt. douche natuurlijk wel erg fijn.

Hier moet je ook voor betalen, dus om dan iets te moeten eten omdat je op die parking staat voor de andere faciliteiten dan eten... (de boel is niet voor niets ook toegankelijk voor mensen die geen gast zijn in het restaurant)

Privé parkings zijn natuurlijk weer een ander verhaal.

1x in de bosjes heeft mij de les geleerd, als ik de kans krijg sta ik bij faciliteiten.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid
Jezus, Gaan we nou hier weer over beginnen. Ik stop met deze hele discussie.

Net zoals Vaale zegt, hier komen we toch nooit uit. Laat een ieder lekker doen wat tie zelf wil.

Dan is iedereen blij en tevreden.

Ja maar, er valt toch ook helemaal nergens uit te komen..?? Iedereen moet toch voor zichzelf uitmaken wat hij prettig vindt...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De chauffeurs die in de auto eten. (En dat hoeft echt niet elke dag tezijn.) Hebben er geen moeite mee.

Het zijn de chauffeurs die zelf niet in de auto eten die er ''moeite'' mee hebben.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid
..

Niets met declareren of bonnetje of wat dan ook.

Chauffeur krijgt €2300 op zijn rekening gestort, inclusief zijn okv. (verhoudingen boeien niet)

Arbeider die iedere avond braaf naar huis komt en heel ander werk doet (wat net zo zwaar of zwaarder kan zijn) krijgt gewoon iedere maand €2300 netto loon op zijn rekening gestort.

Zou de vrijgezelle arbeider ook iedere avond uit eten gaan?

Dit is appels met peren vergelijken,de ene(chauffeur) krijgt €2300,incl de onkosten die hij moet maken voor zijn verblijf buitens huis en de andere(arbeider) heeft € 2300 en is iedere avond thuis!!!!!!!

Dat wil dan toch zeggen dat die arbeider een veel hoger salaris heeft,als die voor zijn baas een nacht wegblijft en ergens op restaurant gaat eten betaalt die dat toch ook niet uit die € 2300,die declareert dat toch en krijgt dat van zijn baas terug,of ben ik nu gek?

Wat je bedoelt met"vrijgezelle"begrijp ik even niet,maar als ik,als vrijgezel € 2300 netto in de maand had,is t eerste wat buitenvloog: de keuken.:D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid
De chauffeurs die in de auto eten. (En dat hoeft echt niet elke dag tezijn.) Hebben er geen moeite mee.

Het zijn de chauffeurs die zelf niet in de auto eten die er ''moeite'' mee hebben.

Op zich best wel een beetje raar...

Ik ben een kluizenaar, interesseer me totaal niet voor gezelschap, heb er sowieso geen behoefte aan om bij vreemden aan te schuiven aan tafel die met handen en voeten zitten te eten. Ik heb meer dan genoeg aan praatjes met collega's bij een klant of tijdens het tanken. Zo ben ik nu eenmaal...

Ik hoef ook niet perse elke dag aardappelen en groente te eten, of een warme maaltijd te hebben. Ik eet net zo makkelijk crackertjes met een blikje tonijn. Het doet me totaal niets. Bovendien ben ik blij wanneer ik zes uur stil sta. Die lig ik liever in mijn bed dan dat ik in een restaurant zit...

Maar nogmaals, wat een ander doet dat moet die ander weten.

Owh ja, en wat ik op deze manier bespaar kan ik uitgeven aan extra kerstkadootjes, is de economie ook weer gered... ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Snap de hele discussie niet, ben elke avond thuis en eet ook elke avond ping. Dus waarom zou ik het onderweg niet doen als de mogelijkheid is.

Toen ik nog inter reed en de hele week van huis was stonden we regelmatig bij een fabriek te slapen waar 'snachts je trailer werd gelost\geladen. Belden we altijd pizza of shoarmaboer of we zaten om 4 uur al bij een chauffeurscafe en dan nog een uur of 4 bezig zijn.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid
Oké dan lees je goed maar begrijp je me verkeerd...

Maargoed, hoe meer ik lees in het topic en hoe meer ik er over nadenk, hoe triester ik het eigenlijk vind dat het überhaupt een discussie punt is, hoe het leven van een trucker hoort te zijn.

Nog erger als ik lees dat er mensen zijn die zich er voor schamen als er een nederlandse chauffeur naast de wagen kookt of uit de magnetron eet...

Zou wat zijn als dat voor niet-truckers ook zou gelden, dat iedereen op een bepaalde manier moet leven, omdat het zo hoort... (ja ja dat is al zo, maatschappelijk geaccepteerd heet dat maar dat is wel wat anders)

.

IK denk dat jij mij niet goed begrijpt;ik veroordeel helemaal niemand die naast of in zijn auto kookt,ik doe zelf ook wel eens wat aan de auto voor de knagerij.

Ik reageerde op de posting 261 van Harrie76,waarin hij het volgende stelt:

©Mijn manier zal in de toekomst mijn inziens alleen maar toenemen.

Het is efficiënter, gezonder, en rendabeler.©

En daar zette ik tegenover dat de efficiëntie niet aan jou ten goede komt maar meer aan t bedrijf,je uit de ping best wel gezond kunt eten(en soms ook niet),maar dat in t restaurant zeker ook kunt(en soms is t ook bagger),en rendabeler;als iedereen er zo over denkt,in onze gehele economische samenleving,gaan we met z,n allen heel snel ten onder.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Jaren geleden, een collega charter van ons. Op maandag staat hij z'n auto in te pakken, het ene blik Struik na het andere verdween in de auto. Z'n werkgever staat er naar te kijken wat hij allemaal wel niet in de auto pakt en mompelt iets over OKV korten enzo. Het was die beste man een door in het oog om zoveel geld per dag te betalen voor de aanschaf van blikvoer.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid
Dan is het land waarop men rijd dus van doorslag of in de auto eten wel of niet ''normaal'' is?
Ik hang tussen wal en schip om eerlijk te zijn.

Er valt voor beide gevallen wel iets te zeggen, zowel magnetron als resto.

Ik hoef niet persé naar een restaurant, maar nu ik wat vaker en langer van huis ben vind ik het toch wel prettig om af en toe normaal en goed te kunnen eten, even fatsoenlijk te kunnen douchen en wat sociaal contact te kunnen hebben dan ergens op een vage parking iets warm te maken en de volgende 9 uur voor de raam uit te gaan zitten staren.

Dat is leuk voor even of een keer, maar niet voor een hele week, daar ben ik inmiddels wel achter.

Voor die OKV hoef ik het niet te doen, die zet ook geen zoden aan de dijk achteraf bezien.

Maar om op een parking van een chauffeurscafé-restaurant te gaan staan en dan zelf te gaan zitten cookeren of daar de pizzaman te laten komen zoals ik vorige week zag gebeuren bij de Barrière vind ik gewoon schaamteloos.

Vertel eens, je maakt me nu wel heel nieuwsgierig...:D

Natuurlijk maakt je werk veel uit Willem,zoals ik al eerder aangaf heb ik in t verleden veel( nou ja veel!!!!) op Scandinavië gereden,wij laadden nogal eens hout terug in t zuiden van Zweden,in Hässleholm zat een hele grote klant van ons,

Dan kon het gebeuren dat er in de verre omgeving niks fatsoenlijks te eten was en was je blij dat je zelf wat kon maken.

Ook als het zo uitkomt met je rit kun je best eens uit de ping eten,maar ik ben het met Pierre eens dat ik af en toe wel eens fatsoenlijk wil zitten,wat sociaal contact wil hebben ,met wie dan ook,en ik verdom t om vanaf een uur of 5 bij de klant voor de deur uit t raam te zitten kijken de hele avond,dat anderen dat wel doen;van mij mag t

Zolang ik van mijn baas daar nog geld voor krijg,de OKV,Ik zie dat niet als loon(maar wie ben ik), laat ik me dat niet afnemen.

IK heb niks tegen voedsel dat in een magnetron bereid is hoor,de keukenprinses hier heeft er ook een en die draait overuren:D( de magnetron,niet de prinses)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wel is mijn mening (met de nadruk op MIJN) dat als je zelfvoorzienend ben dan ook niet in de avond en nachturen van de parkeerplaatsen van restaurants gebruik moet maken.

En waarom niet?

Okey als je er helemaal niks zou uitgeven heb je misschien een punt.

Maar als men bv alleen wil douchen? Daar betaal je toch voor. En wat zou dan de reden zijn dat je op die parking niet je rust mag maken?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jij schreef dat als je zelfvoorzienend ben (een magnetron) dan moet je geen parking bij een restaurant bezet houden.

Okey, ik kan me ergens wel vinden in dat.

Maar nu heb je ergens zitten eten in je 45min, en dan rij je je uren vol. Laat ik zeggen nog 2 uurtjes. Dan ''mag'', en ga jij niet bij een restaurant staan?

Dan kies je een parking met hopelijk een wc. En koffie zet je s'morgens zelf wel even.

Tijen veranderen. De mogelijkheid van zelf iets klaar maken in de auto bestaan.

Willen restaurants overleven dan zullen ze op zoek moeten naar iets om klanten binnen tekrijgen/houden.

Ik heb het wel eens vaker geschreven, ik heb een koelkast, vriesvak, koffiezetter, magnetron, omvormer, internet, kachel en bed in de auto.

Ik moet schrijven dat ik aan het werk of thuis ben, anders zouden jullie het niet eens merken.

Met internet kan ik met iedereen contact houden. Kan er mee internetten, tv kijken, bellen, en mensen zien.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Als je op het (over het algemeen) privéterrein van zo'n uitbater staat min of meer wel lijkt me.

Maar dat is slechts mijn bescheiden mening...

Ge schreef het is een parkeerplaats. (Van een restaurant.)

Dan moet die uitbater entreegeld vragen.

Hoevaak sta je niet ergens, bv op een industrieterrein, waar je bij die eigenaar niks tezoeken heb?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden