[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen

Riedl, Swalmen


Recommended Posts

  • Forumlid

Nieuwsartikel geplaatst op 14.08.2012, 17:06 door Marcel van der Voort

SWALMEN - Familiebedrijf Riedl Transport, aan de Peelveldlaan 20 in Swalmen is maandag 13 augustus failliet verklaard. Dat gebeurde door de rechtbank van Roermond.

Waarom het transportbedrijf is gesneuveld en hoeveel chauffeurs hun baan kwijtraken is nog onduidelijk.

De aangestelde curator. Mr. J. Wagenaar was dinsdag vanwege werkzaamheden elders niet in de gelegenheid om informatie te verstrekken.

Riedl Transport deed sinds 1984 transport, warehouse en expeditie door voornamelijk Europa. De onderneming vond de locatie in Swalmen een pluspunt wat betreft de Duitse transportactiviteiten.

Achim Riedl

Riedl Transport is opgericht door Achim Riedl, tot het faillissement nog steeds de eigenaar. Hij begon als eigen rijder en maakte zijn eerste rit voor het toenmalige Van der Graaf uit Venlo.

Riedl Transport was op de weg met 14 vrachtwagens. Riedl heeft eerder gemeld dat hij uitsluitend met Nederlandse chauffeurs werkte, die verschillende talen spreken. Zodat ze proactief konden meedenken met de internationale klant.

Volgens een woordvoerster van het failliete transportbedrijf was Achim Riedl dinsdagmiddag niet aanwezig. “Hij zal u later ook niet te woord staan en verder doe ik geen uitspraken”, reageert ze.

Of er in de hoop van een doorstart wordt doorgewerkt, wil ze evenmin kwijt.

Auteur: Marcel van der Voort.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zonde. Was een mooi en net bedrijf.

Een oud collega van mij werkte daar naar tevredenheid.

S'avonds even naar Schwegenheim, koppelen, en s'nachts weer thuis.

Een dagritje dus.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Geweldig artilel

:D

Nieuwsartikel geplaatst op 15.08.2012, 17:14 door Marcel van der Voort

SWALMEN - Riedl Tranport, aan de Peelveldlaan 20 in Swalmen is op eigen verzoek in staat van faillissement verklaard omdat simpelweg de opbrengsten van het vooral buitenlands vervoer de kosten overstegen", laat curator mr. J. Wagenaar woensdagnamiddag aan Transport Online weten. Goedkope chauffeurs uit de voormalige Oost-Bloklanden zouden de ondergang zijn van de onderneming.

"Mr. Wagenaar: Het binnenlandse vervoer vormde op het laatst een te gering gedeelte van de omzet. Zoals bekend binnen de branche kan een Nederlandse vervoerder niet op tegen de concurrentie uit het (voormalige) Oostblok.""

"Met de vaste personeelsleden en de oproepkrachten gaat het om globaal 20 medewerkers. De medewerkers zullen ontslagen worden. Concreter wil ik op dit moment daarover niet worden."

"Ik verwacht niet dat er een doorstart zal komen en dat de spreekwoordelijke poort dicht is en blijft. Al voor datum faillissement waren de transportactiviteiten beëindigd."

"Bij zowel bestuurders als medewerkers heerst grote verslagenheid. Het wagenpark met globaal 13 trekkers en opleggers (een mix van lease en eigendom) zal op vrij korte termijn worden verkocht."

Genoemd bedrijf is maandag failliet verklaard.

Auteur: Marcel van der Voort

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden