[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen

Finsterwalde Venlo ontslaat 15 chauffeurs


Gast

Recommended Posts

  • Reacties 125
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

  • Forumlid

uitspraak zal m.i. niet direct volgen dit is namelijk nog maar het topje

van de ijsberg of zo je wilt deksel van de beerput .

er is ook een persbericht uitgegaan alleen weet ik bij god niet hoe ik dat naar hier kan slepen staat op

fnv bondgenoten nieuws/acties

Link naar opmerking
Deel via andere websites

In september gaf het UWV aan Chemicare/Finsterwalder een ontslagvergunning af voor de laatst overgebleven Nederlandse chauffeurs. In de bezwaarprocedure droeg de FNV voor de 12 chauffeurs en 1 manager aan dat het werk niet wegviel, maar overgenomen is door chauffeurs van het Estlands dochterbedrijf Finsterwalder. Nu het UWV de foute voorstelling van zaken door het transportbedrijf volgt, wil FNV (oud)werknemers voor de rechtbank onder ede horen.

Om zo duidelijk te krijgen dat het Estse Finsterwalder AS in de praktijk gewoon volledig door Venlo werd aangestuurd en geleid. Chemicare/Finsterwalder hield het UWV voor dat Finsterwalder AS gezien moet worden als ieder ander charterbedrijf, inlenend transportbedrijf, welke weleens een rit van Chemicare/Finsterwalder overneemt.

Onjuiste weerspiegeling van de werkelijkheid

Henri Janssen, bestuurder FNV Bondgenoten: “Dit is een onjuiste weerspiegeling van de werkelijkheid. De Estse chauffeurs worden met personenbusjes vanuit Estland naar Venlo gebracht. De ritten worden vanuit Venlo ook voor de Estse chauffeurs gepland en de Estse chauffeurs maken van het zelfde wagenpark gebruik als hun Nederlandse collega’s. Waar Chemicare/Finsterwalder charterbedrijven alleen enkele ritten aanbieden, plannen ze de Estse chauffeurs volledig in. Men zorgt in Venlo dus ook voor de terug-vrachten van hun Estse chauffeurs.”

Omzeiling Nederlands ontslagrecht en Nederlandse arbeidsvoorwaarden

Chemicare heeft bij de Rechtbank bezwaar gemaakt tegen het horen van getuigen. Maar volgens FNV Bondgenoten zijn de belangen heel groot en is de ontslagvergunning voor de Nederlandse chauffeurs onterecht afgegeven. Janssen: “Alleen door het onder ede horen van getuigen kunnen feiten boven tafel komen. Daarmee kunnen we bewijzen dat Chemicare met deze constructie de Nederlandse arbeidsvoorwaarden en de beschermende werking van het Nederlandse ontslagrecht kon omzeilen. “

Ten koste van echte banen

Minister Asscher heeft al eerder aangegeven dat hij tegen malafide constructies is, met als doel de Nederlandse arbeidsvoorwaarden te omzeilen. FNV Bondgenoten is van mening dat deze constructie zo’n malafide constructie is die ten koste gaat van echte banen, met genoeg zekerheid, waardering en stabiel inkomen.

Behandeling rechtbank vrijdag

De behandeling vindt plaats op vrijdag 3 januari 2014 om 13.30 uur voor de Rechtbank te Roermond.

bron : Facebook & FNV

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

zo dan het was toch iets anders dan ik mij er van voorgesteld had

vandaag zijn de advocaat van finsterwalder en fnv gehoord.

nu gaat de rechter[de zelfde van de zaak mooy] kijken of er verder geprocedeerd

cq er een getuigen verhoor nodig is uitspraak 18-01-2014.

dus wordt vervolgd

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gast butlerbob
In Den Haag zijn ze wel wakker

Maar de oudere zijn te duur volgens transport Nederland

Huub

Oudere chauffeurs te duur? zal geen namen noemen van bedrijven cq werkgevers maar ik als 60 jarige kom helemaal niet meer aan de bak, je bent Te Oud en Te Duur en dan nog iets Je Weet Te Veel!

Kon aan de slag paar maanden geleden bij een bedrijf hier ergens in het westen van het land (zoals ik al zei: geen namen) dus vol goede moed erheen, leuk gesprek maar daar koop je geen brood voor totdat ik uiteindelijk het cao loon zag wat zij mij aanboden, je gelooft je ogen niet! D1 !!!!!

Vroeg aan de beste man of hij wellicht de verkeerde regel aanwees maar nee hoor dat was het en na een jaar eventueel een paar treden omhoog, ja doei na een jaar wordt je contract gewoon niet verlengd en hebben ze lekker een goedkope chauffeur gehad en op naar het volgende slachtoffer, schandalig gewoon!

Daar zit je dan met je ruim 36 jaar ervaring op weg en je wordt behandeld als een oostblokker.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

^^ Mijnheer Huub nu gaat het er om is er sprake van kennelijk onredelijk ontslag gaat de rechter hier in mee ?

zullen wij onze banen er niet mee terug krijgen ,maar voor de toekomst misschien belangrijk dat zoiets

een halt toegeroepen wordt met andere woorden behoud van banen voor onze Nederlandse collega,s

[en mogelijk voor ons een vergoeding als zijnde inkomstenderving]

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid
^^ Mijnheer Huub nu gaat het er om is er sprake van kennelijk onredelijk ontslag gaat de rechter hier in mee ?

zullen wij onze banen er niet mee terug krijgen ,maar voor de toekomst misschien belangrijk dat zoiets

een halt toegeroepen wordt met andere woorden behoud van banen voor onze Nederlandse collega,s

[en mogelijk voor ons een vergoeding als zijnde inkomstenderving]

Ik begrijp jou heel goed

Bedrijven doen er alles aan wat duur is weg te werken Wil niet zeggen ieder bedrijf

Waarom worden bedrijven verkocht buiten Nederland In Duitsland zitten Advocaten Die maken het zo Dat Nederland ze niet meer aan kan Gewoon die werken met de Europese wet of regels

De toekomst ligt in Europa En niet in Nederland

Kijk maar is wat er in Delfzell gaande is En zo zal het op meer plaatsen gaan

En daarbij Wat is sociaal???? Behalve als het om centen gaat !!!!!

Huub

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Hmmm... ik hoop dat ze die lui bij Finsterwalde eens goed aanpakken, maar echt nieuw is zoiets natuurlijk niet. Ongeveer hetzelfde flikte ze rond kerst 2011 ook bij mijn vorige werkgever, Ewals Cargo Care in Tegelen/Venlo. Zo'n 50-60 man goed, ervaren en betrouwbaar personeel de deur uit binnen 3 maanden. Het enige verschil is dat ze bij Finsterwalde hun nederlands personeel ontslagen hebben en bij Ewals werden gewoon de contracten niet verlengd. Het idee is echter precies hetzelfde: Nederlanders er uit, Estlanders/Roemenen/Bulgaren/Whatever er in.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Ik ben benieuwd Rick hoe het nu gaat met het servicepeil: Zijn de goederen nog altijd op tijd?, meer of minder schade s aan materiaal en goederen, minder verbruik onderweg.

Zo nee, dan werkt dit kostprijsverhogend en gaan klanten vroeg of laat afhaken. Vergelijk met indertijd de strijd tussen Van Gend en Loos en andere vervoeders. Bij VGL was er wel eens schade of manco en je kreeg op gewicht vergoed. Ook was niet alles echt op tijd. Die ergernis zorgt ervoor dat die vervoeder met zijn lage tarief vroeg of laat toch de laan uit vliegt...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...
  • Forumlid

fnv_bondgenoten.jpg

[h=1]Strijdbijl FNV Bondgenoten en Chemicare Venlo niet begraven[/h]

FNV Bondgenoten mag chauffeurs en directie verhoren in haar juridische strijd tegen Chemicare in Venlo. Dat heeft de rechter bepaald.

FNV mag nu getuigen onder ede verhoren. De vakbond beschuldigt de Venlose transportonderneming ervan dat ze Nederlandse chauffeeurs op straat zet in ruil voor chauffeurs uit Letland.

De bond wil bewijzen dat de rechten van de Nederlandse werknemers rs zijn overtreden. Daarom wil ze directie en chauffeurs van Chemice verhoren bij de rechtbank.

Bron: L1

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

U vraagt, wij draaien....................

FNV mag getuigen onder ede verhoren

t.gif

De FNV kan de juridische strijd tegen de Venlose transportonderneming Chemicare voortzetten. De kantonrechter in Roermond bepaalde vrijdag dat de vakbond getuigen onder ede mag verhoren.

VENLO

Door onze verslaggever

De FNV beschuldigt Chemicare van 'chauffeursdumping'. Nederlandse chauffeurs zouden door het bedrijf op straat zijn gezet om plaats te maken van goedkopere chauffeurs uit Estland. Die Esten worden met personenbusjes op-en-neer gesjouwd tussen Nederland en Estland.

Het UWV heeft voor het ontslag van de Nederlanders toestemming verleend. De FNV wil nu aantonen dat het otnslagrecht en arbeidsrecht met voeten zijn getreden in de procedure bij het UWV. Daarvoor vindt de bond het nodig chauffeurs en bestuurders van Chemicare onder ede te verhoren. Van de kantonrechter hoeft de vakbond niet meer aan te tonen dat de Oost-Europese chauffeurs minder verdienen dan de ontslagen Nederlanders; dat heeft het bedrijf eerder bij de rechter toegegeven.

Chemicare wilde vrijdagmiddag niet reageren op de uitspraak van de kantonrechter.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 6 months later...
  • Forumlid

zo weer even een update 03-07 zijn er een 6tal ex werknemers onder ede gehoord bij de rechtbank te Roermond. Finsterwalder had tot gisteren 

ook de tijd om met getuigen te komen we zullen aankomende week of die daarop wel weer meer horen ..........................................

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden