[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen

Florimex (deel 2)


Recommended Posts

  • Forumlid

Bericht was al een keer geplaatst maar weer gesloten. Toch is dit wel een serieus verhaal wat desastreus zal aflopen voor een paar grote vervoerders. Na Ciccolella is dit wederom een grote bloemenexporteur waar een paar vervoerders heel veel geld gaan laten zitten.

RTV Ronde Venen - Florimex Group in Aalsmeer staat op omvallen

Aalsmeer - Dinsdag 9 april berichtten wij dat de Florimex Group in Aalsmeer, ophoudt te bestaan en in delen zal worden verkocht.

Woensdag 10 april, komen berichten naar buiten, die er op wijzen, dat Florimex op korte termijn wel eens failliet zou kunnen gaan.

De website NieuweOogst.nl meldt het volgende:

'Sierteelthandelsonderneming Florimex verkeert in zwaar weer. Het bedrijf en haar dochterondernemingen heeft surseance van betaling aangevraagd. ABN AMRO staat niet langer garant voor betalingen van de im- en exporteur.

Florimex is een handelsorganisatie die actief is in het retailsegement. Onder de Florimex holding vallen: Florimex bv, Disva, Starkenburg, Baardse en Sierafor.

Voor de telers zal de impact van een eventueel faillissement van Florimex, per bedrijf verschillend zijn. Het betekent in ieder geval dat termijncontracten niet doorgaan.

FloraHolland heeft haar aanvoerders gisteren laten weten de volmacht van Florimex per direct in te trekken. Dat houdt in dat aan de Florimex Group geleverde bloemen vanaf dit moment niet meer worden afgerekend.

De telers die hebben geleverd aan Florimex en op tijd een aanvoerbrief hebben ingeleverd bij de veiling, zijn zeker van hun geld. Dat is de betalingsgarantie die FloraHolland biedt. Alle betrokken leden, aanvoerders en medewerkers zijn hierover geïnformeerd.

FloraHolland heeft geld uitstaan bij Florimex. Tegenover het veertiendaagse krediet van € 1,5 miljoen, staan zekerheden gesteld. Het risico voor FloraHolland is daarmee beperkt, meldt de veiling.'

De Florimex Group is een van de grootste bloemenhandelsbedrijven ter wereld

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heeft dit nu met de crisis te maken......of op te grote voet geleefd? Ik heb verder geen verstand van die bloemen en flora toestand maar als je ziet wat er laatste tijd aan berichten van failissementen voorbij komt.......en ook bij hun transporteurs.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

En dan te bedenken dat baardse onlangs de activiteiten van disva had overgenomen na het faillissement van ciccolella. Da's stevig balen voor die mensen, denk je door te gaan, ga je alsnog failliet. Florimex stond 4e op de lijst van export met een jaaromzet van 200 miljoen euries. Raakte voornamelijk in opspraak door de rechtszaak die ze kregen omdat al het vaste personeel van sierafor gingen vervangen door uitzendkrachten. Ook saillant detail, ze zitten in het voormalig pand van blumex, en die is ook failliet, en dat is een heel groot pand.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De tijd dat er in de bloemen bakken met geld verdiend werden is al een tijdje voorbij. Dat zou je overigens niet denken als je de gemiddelde inkoper smorgen's op de veiling aan ziet komen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja ron, moet je eens op rijnsburg kijken wat daar rondrijd, allemaal kapsones, en het zijn geen Volvo V70R hoor ;)

Haha, leuk Erik. Die is al een tijdje de deur uit hoor. Wij kregen 2 pleegkinderen in huis dus moest hij plaats maken voor een 7 persoons auto....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Baardse, die deel uitmaakte van het failliete Florimex, maakt een doorstart. Het is nog niet bekend wie de koper van Baardse is.

Dit meldt de curator van Florimex, Marc van Zanten van Derks Star Busmann. De naam van de koper van Baardse wil hij nog niet bekend maken, omdat de overname nog niet geheel is afgerond. Florimex laat een schuld na bij handelscrediteuren van €15 miljoen euro. De bank heeft nog €2 miljoen tegoed. Daarnaast is er nog een schuld van €25 miljoen euro bij een factoringmaatschappij.

Bron: 'Handelaar Baardse wordt verkocht' - FaillissementsDossier.nl

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden