[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen

Jan Krediet vraagt surseance van betaling aan


Recommended Posts

De doorstart is een feit:

Het bedrijf meldt dat de Jan Krediet Groep de activiteiten van Jan Krediet BV zal overnemen, echter is de Jan Krediet Groep (nog) niet bekend bij de Kamer van Koophandel.

Bron:.Transportnieuws | Snelle doorstart voor Jan Krediet BV

Noot: Het laatste heb ik gecontroleerd bij de KVK en staat op dit moment van schrijven niet ingeschreven bij de KvK.

Het officiele persbericht van Jan Krediet.

http://www.jankrediet.com/wp-content/uploads/2013/12/Persbericht-31-12-13-Doorstart-Jan-Krediet-in-Steenwijk.pdf

Bron: website van Jan Krediet.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Reacties 96
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

  • Forumlid
"Jan Krediet betreurt dat een doorstart noodzakelijk is om weer een gezonde bedrijfsvoering te kunnen realiseren", besluit een woordvoerder van het bedrijf.

Dit is de laatste alinea uit het stuk uit T.O.

Nou mag iedereen vinden wat hij wil; een mooi bedrijf, of een al vele generaties bestaande onderneming of meer van dit soort opmerkingen. Maar persoonlijk vind ik het te triest voor woorden dat we het blijkbaar als legitiem en zelfs een normaal onderdeel van de hedendaagse bedrijfsvoering zijn gaan vinden, dat je je rekeningen niet betaald. Je gaat niet zomaar failliet. Oorzaak kan zijn een slechte bedrijfsvoering of een plotselinge inzakking van de markt, of zelfs gewoon domme pech. Maar elke oorzaak heeft een gevolg, zoals een faillissement. Het ophouden te bestaan omdat men niet meer aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen is een noodzaak om een bedrijfstak in stand te houden. Je zou het kunnen vergelijken met een boom waar veel te veel appels in hangen, en waarvan een aantal ook nog rot zijn. Als het dan gaat waaien vallen de zwakke en zieke appels uit de boom, en blijft er een boom met gezonde appels over.

Maar zo verstandig als moeder natuur gaan wij in Nederland niet om met "zieke en rotte appels". Nee, wij snijden het rotte stuk er uit, en hangen de rest van de appel terug in de (nu weer) tè volle boom.

Wat wij nu doen is falende ondernemingen belonen ten koste van bedrijven die hun zaken wel op orde hebben. De manier waarop is er oorzaak van dat die laatsten het steeds moeilijker krijgen, en de rekening van het failliete bedrijf wordt op de maatschappij afgewenteld.

Het veelgebruikte argument van het behoud van arbeidsplaatsen snijdt geen hout; óf de werknemers gaan bij een andere vervoerder aan de slag om, in dit geval, die meubels te vervoeren, of er zijn domweg minder meubels te bezorgen. In dat geval heb je ook in totaal minder werknemers nodig.

Ik zie in ieder geval het failliet gaan van een bedrijf als een noodzakelijk onderdeel van een economie om die economie gezond te houden. Maar dat herkansen en zelfs belonen van failliete bedrijven verstoort een gezond economisch proces.

Daar verandert een jarenlang bestaan, een prachtig wagenpark, en zelfs als je naam Krediet is, niets aan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid
Jan Krediet betreurt dat een doorstart noodzakelijk is om weer een gezonde bedrijfsvoering te kunnen realiseren"' date=' besluit een woordvoerder van het bedrijf.[/quote']

Schijnheiligheid ten top overgoten met een dikke laag arrogantie. Doe het dan zoals bijv. de familie S: stekker eruit, iedereen de pleuris laten krijgen en gewoon weer verder draaien zonder het faillissement in de pers te "vergoeilijken".

Ook niet goed te praten natuurlijk maar het geeft duidelijk aan wat je bent: een bandiet, net zoals Krediet.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid
er zijn geen slechte werkgevers EJD dat weet je toch

Zit jij al aan de champagne? ;)

Heeft niets met slechte werkgevers te maken maar alles met schijnheiligheid. Komt wel vaker in dit topic voorbij, de firma M te Nw. V is er net zo één.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Ik ken wel een paar mensen die daar het schip zijn ingegaan. Dat is het (ondernemers)risico wat je loopt maar een charter de dag vóór het faillissement inschakelen wetende dat diezelfde charter z'n geld niet zal krijgen is een erg achterbakse streek. En dan vervolgens huilen in de pers dat je het allemaal zo erg vindt.

Een faillissement zie je minimaal één week van te voren aankomen op de aan het bedrijf uitgereikte dagvaarding.

Helaas zijn de agenda's van rechtbanken niet inzichtbaar, anders zou je als leverancier voordat het te laat is nog wat kunnen ondernemen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

STEENWIJK - Ongeveer zestig medewerkers van transportbedrijf Jan Krediet in Steenwijk behouden hun baan. Dat zegt curator Dignus Meulenberg uit Zwolle.

Volgens Meulenberg zijn alle personeelsleden na het faillissement van maandag ontslagen, maar op termijn worden ongeveer zestig medewerkers weer aangenomen. Dat is de helft van het oorspronkelijke aantal.

Bron: Curator: zestig medewerkers Jan Krediet behouden baan | RTV Drenthe

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid
Schijnheiligheid ten top overgoten met een dikke laag arrogantie. Doe het dan zoals bijv. de familie S: stekker eruit, iedereen de pleuris laten krijgen en gewoon weer verder draaien zonder het faillissement in de pers te "vergoeilijken".

Ook niet goed te praten natuurlijk maar het geeft duidelijk aan wat je bent: een bandiet, net zoals Krediet.

Dit is wat ik bedoel, gangsters daar bij Krediet.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Faillissement Jan Krediet, fraude of niet?

Veel reacties kwamen er los op internet, na de snelle doorstart van de Steenwijker transporteur Jan Krediet. Enkele ogenblikken nadat 105 medewerkers hun ontslagbrief hadden ontvangen, werd een doorstart aangekondigd. Wilde Jan Krediet goedkoop van de mensen af?

Volgens faillissementsdeskundige Reinier Quint niet. Ook al snapt hij dat het voor veel mensen cru voelt, is het volgens hem altijd nog beter om door te starten dan de zaak helemaal op de fles te laten gaan. "Er was simpelweg geen geld meer, dat blijkt ook uit de achterstallige loonbetaling." Hij bekijkt de zaken dan ook positief: "Nu houden 60 mensen hun baan." Daarnaast zegt Quint dat er streng toegezien wordt op fraude, "zeker bij zaken als Oad en nu Krediet." Ook de CNV vermoedt geen kwade opzet. "Daar zijn vanuit het personeel ook geen signalen van gekomen", zegt bestuurder Kampherbeek.

Meubeltransportbedrijf Jan Krediet uit Steenwijk kondigde gisteren een doorstart aan. 's Ochtends sprak de rechtbank het faillissement nog uit over het bedrijf. Curator Meulenberg gaf direct aan dat werd gekeken naar een doorstart. Gistermiddag was er een bijeenkomst vanwege het faillissement en kregen personeelsleden hun ontslagbrief. Maar nog tijdens die bijeenkomst werd al bekend dat het bedrijf een doorstart ging maken. Ongeveer de helft van de werknemers kan daardoor z'n baan behouden. Het is alleen nog niet duidelijk voor wie dat geldt.

Jan Krediet vervoert met name meubels, zowel nationaal als internationaal. Het familiebedrijf bestaat sinds 1929 maar kwam in zwaar weer door de economische crisis. In een persverklaring laat het bedrijf weten: "Jan Krediet betreurt dat een doorstart noodzakelijk is om weer een gezonde bedrijfsvoering te kunnen realiseren."

Nou,we hebben het allemaal mis volgens de faillissementsdeskundige en het CNV in het bovenstaand stukje.

er wordt streng op toegezien dat er geen fraude wordt gepleegd.

Niets aan de hand dus.

En ze leefden nog lang en gelukkig.:ja:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Wie heeft het over fraude? Het geld was op dus failliet. Doorstarten in afgeslankte vorm en dan wordt er wel weer geld verdient. Misschien. Ooit.

En dat die curator of één of andere deskundige geen signalen van fraude of zo is opgevallen zegt niets. Het is erg makkelijk om, zeker bij een groter bedrijf in de aanloop naar het faillissement geldstromen om te leiden en daar krijg je als curator je vinger niet achter sterker nog, het valt niet eens op.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Wat nu? Marges omhoog / Kosten ofwel lees loonkosten omlaag? Geen vet meer op de botten dus er zal wat moeten gebeuren aan de bedrijfsvoering om echt overeind te blijven. De BV Nederland mag de schulden pakken en ook vele toeleveranciers en charters (als ze geen kredietverzekering hadden). Hoe doen het de bedrijven die doorgestart zijn nu? (HCN / Middelkoop / etc. etc.?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Als opdrachtgever zou ik die Krediet nog maar een keer door de mangel halen. Hij heeft de laatste dag van het jaar een paar miljoen rood kunnen wegstrepen. Zijn personeel wordt een stuk goedkoper. Reden genoeg om ze wat aan de vrachttarieven te laten doen. Vervolgens legt er weer een concurrent het loodje en zo gaat de cirkel rond en rond en komt vanzelf Krediet weer een keer aan de beurt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Bah bah bah, als ik dat zo lees dan vallen de schoenen me uit van verbazing. Het is dus normaal en maatschappelijk aanvaard dat je de kosten de pan uit laat rijzen. Meneer Krediet zal zich zelf als DGA of manager v/d BV een riant salaris c.q. managersvergoeding toekennen, 1 of meerdere dikke leasewagens bij de hoofdingang enz. enz. Hij heeft zijn schaapjes BESLIST wel op het droge, maak je daar maar niet druk om. En de miljoenen uitstaand krediet bij de leveranciers, want er is geen goedkoper krediet dan dat van bij je leveranciers, daar wordt niet om gemaald. Het is ja crisis en normaal om failliet te gaan en direct door te starten, zo ben je ook nog in de ogen van veel mensen een held als je doorstart want je behoud immers arbeidsplaatsen. Het is geen aanwijsbare fraude in de zin van de wet, maar miljoenen schuld opbouwen bij leveranciers/bank/belastingdienst doe je niet in 2 weken. Dat doe je doelbewust en dat bouw je langzaam op. Je hebt al lang in de gaten dat het fout gaat, maar de 20 duizend p/mnd voor je zelf, dat is de enigste betaling die op tijd wordt uitbetaald.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid
Zorgt dit dan voor een vlottere afhandeling?

In principe kan op de dag dat het faillissement wordt uitgesproken, ook meteen de doorstart al worden aangekondigd en z'n beslag krijgen.

Voorbeelden uit de experimentele fase zijn bijvoorbeeld:

Het vandaag failliet verklaarde Schoenenreus maakt direct een doorstart.

De winkelketen gaat in een afgeslankte vorm verder en gaat zich vooral richten op de online verkoop en de nieuwe winkelformule, zo meldt het bedrijf.Duizend werknemers kunnen bij het bedrijf blijven werken, zo’n vijfhonderd medewerkers verliezen hun baan. Dit komt volgens het bedrijf doordat 65 van de 206 winkels op termijn sluiten. Alle winkels zijn morgen wel weer gewoon open.

Bron ( << klik !! < )

'Doorstart van Prime Champ'

Champignonbedrijf Prime Champ in Venlo is maandag failliet verklaard,



(...)

Curator Louis Deterink verwacht dinsdag

(...)

t.gif

"De onderhandelingen zijn in een behoorlijk gevorderd stadium. Ik hoop ze morgen (dinsdag, red.) in de loop van de dag af te ronden", liet Deterink weten.


Bron ( << Klik !! < )

De doorstart ligt dus al 'panklaar' op het moment van uitspreken van het faillissement.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden