[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen
  • 0

Wat is sociale dumping ?


Gast Valkje

Vraag

Frankrijk komt met regelgeving, nu komt België met vernieuwde regelgeving om het kort samen te vatten, om sociale dumping tegen te gaan.

 

Mijn vraag is dus wat de wetgever beschouwd als sociale dumping ?

 

Persoonlijk lijkt het mijzelf meer dat de regeringen erachter beginnen te komen dat deze inkomsten mislopen, bijvoorbeeld loonbelasting, door de enorme aanbod van personeel die hun vooruitgang zien middels een constructie wat voor hun welvarend is, maar ten koste gaat van de landen die loonheffing hanteren en hierdoor dus inkomsten mis gaan lopen en tevens het bijkomende effect dat hun eigen burgers werkeloos worden en geld gaan kosten, daar deze dus aanspraak maken op een uitkering.

 

Ik hou het op de vraag wat precies inhoud wat sociale dumping exact inhoud, daar zoals ik al in mijn vraagstelling al aangeef, hoe men kan aankijken tegen sociale dumping.

 

Dus verwijt de mensen uit die landen dus niet die gewoon geld willen verdienen voor hum bestaan, verwijt het dus de mensen die deze regels bedenken..

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Recommended Posts

  • 0
  • Administrators

Sociale dumping is HET mode woord, bedacht door de hh politici en de vakbeweging.

Niets meer en niets minder.

 

Het gaat ze totaal niet om het wel en wee van het desbetreffende personeel.

Puur en alleen geld, geld en nog eens geld.

Door uitvlagging zien ze de inkomsten drastisch teruglopen, immers, de buitenlanders besteden weinig geld in het land, betalen de boetes niet en loonbelasting en zo gaat ook al de regerings schatkist voorbij.

Gelet op de berichten dat het maken van de weekend rust IN de cabine verboden zou zijn, lijkt het mij dat het TO-TAAL niet gaat om het wel en wee van het eigen volk!

 

In plaats van dat de bonden nu eens zeggen: genoeg is genoeg, gaan ze gedwee mee met het modieuze gewauwel over sociale dumping....

Zo jammer dit!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • Administrators

Ben geen lid van die bond..... :stom:

(mompelt iets over onoverbrugbare afstand voor een zaterdagmiddag....)

 

Maar ben wel lid van een bond hier...

YTF.no

(hmmm, link kopieren werkt niet)

bewerkt door Murphy
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0

Dan zal ik het jou vertellen Murphy, maar niet verder vertellen he.

 

De vakbond dat zijn de leden, en die riepen vrijwel unaniem dat het eens afgelopen moest zijn met sociale dumping, en het was niet genoeg, ze willen 3% loonsverhoging, ik heb maar 2 mensen gehoord die er tegen waren en 6 mensen die zich onthielden van stemmen.

 

Het is eigenlijk net als hier op het forum, hier zijn ook maar een paar schreeuwers die tegen zijn als het in het voordeel van de werknemer is, :D

 

 

Hoe ging het, tot hier en niet verder?

 

Dus nu word alles opgelost, nu opeens? En hoe kwam dat, omdat er nu 130 man waren die dat zeiden en daarmee de bond dusdanig onder druk hebben gezet dat ze nu eindelijk tot harde acties overgaan.

 

Als die paar mensen die tot nu toe de moed hadden om "iets" te doen de volgende keer weer wat oraganiseren, is de bond er dan wel bij?

 

Eindelijk gaat er dus wat gebeuren, ik ga het afwachten en hoop op een beter en uiteraard een socialer Nederland, Europa dat komt later wel.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • Forumlid

Valkje; "Mijn vraag is dus wat de wetgever beschouwd als sociale dumping "?

 

Voor zover mijn geheugen mij niet in de steek staat is de term 'Sociale dumping' eind jaren '70 ontstaan toen hele groepen mensen in de WAO werden gedrukt waarbij ook toen de economische omstandigheden bar en boos waren.

De WAO was voor de werkgevers een gouden kans om van overtollig en oud personeel af te komen. Naar ik meen , de tweede helft van de jaren '80 werden er door de kabinetten Lubbers stappen ondernomen om al deze WAO' ers te gaan herkeuren wat heel veel beroering en ophef heeft veroorzaakt.

Ook heden ten dage vind (A)sociale dumping plaats en zijn nu o.a. de Bijstandsgerechtigden en zorg-afhankelijke mensen het doelwit. Voor deze mensen denkt men nu de briljante oplossing te hebben gevonden in "Vrijwilligerswerk".

Men tracht nu ook voor een deel Bijstandsgerechtigden in "Sociale werkplaatsen' kwijt te raken maar die geven in meerderheid al aan voor al deze mensen geen volwaardige werkplekken te hebben (Bezuinigingen !!).

Het komt er in het kort op neer dat men (het bedrijfsleven en overheid) opnieuw probeert onder het mom van de 'crisis' van mensen af te komen die eerder nog in goede banen werkzaam waren.

Wat je in werkelijkheid ziet gebeuren is dat bovengenoemden via reorganisaties , bezuinigingen en wat dies meer zij, een verjonging van haar personeelsbestand doorvoert.

En dus jawel, het gaat altijd om geld , geld en 'o ja, nog eens GELD !

Dit patroon bestaat al jaren en is cyclisch wat wil zeggen dat dit zich iedere keer weer herhaald in tijden van economische voor- en tegenspoed.

We zijn er maar klaar mee.

bewerkt door jdinverbazing
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • Forumlid

Ja hoor, helemaal mee eens maar ehh........., welk werk ook alweer ?

 

En waar is dan dat werk ook alweer ?

En kan iedereen met een uitkering dan ingezet worden ?

En diegenen met een beperking op lichamelijk en/of geestelijk gebied ? Die ook ?

Jawel hè.

Iedereen met een uitkering die rechtop kan lopen (of zitten) en met 2 woorden kan spreken kan overal wel neergezet worden.

Niet te moeilijk doen hoor. Hier heb je een schep en een kruiwagen en gaan met je banaan.

Ga jij je Groot Rijbewijsje maar halen (niks moeilijks aan hoor, apen schijnen het ook te kunnen begrijp ik hier) op kosten van de uitkering, en dan mag je na het behalen ervan met behoud van je uitkering de baan over gaan nemen van Huub (kunnen we dan tegelijkertijd ook even heel fijn die verrekt hoge salarissen van de heren chauffeurs even naar beneden bijstellen want die idioten verdienen sowieso al veel te veel). En die chauffeur die niet voor dat (uitkerings) niveau aan het werk wil , kan wel een andere baan vinden. Net zo gemakkelijk hoor... en anders maar helemaal geen uitkering.

Huub vindt dat nl. helemaal niet erg. Gewoon doen hoor !

Wat nou geschikt of niet geschikt ? Jij krijgt toch een uitkering van de gemeenschap ??

Dan mag de 'Gemeenschap' (u en ik dus) ook best bepalen wat jij met een uitkering voor werk kunt gaan doen.

Zo, is dat ook weer fijn opgelost.

Goed dat wij (de Gemeenschap) dat zo in goed overleg hebben kunnen oplossen.

Hadden we eerder moeten bedenken en doen :rolleyes: 

bewerkt door Marotrans
Quote verwijderd
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • Forumlid

Het Rijbewijs veel hebben het zelf betaald Het is gewoon er voor sparen In plaats alles op maken Of boven jou stand te leven

 

Veel zullen nooit meer aan het werk komen.Maar er moeten wel oplossingen voor gezocht worden  

Hier op het ogenblik mensen met een beperking Doen in een bejaarden tehuis Eten rond brengen En de afwas Ik heb er niks op tegen.Dat ik nu aow heb Daar heb ik wel 55 jaar voor gewerkt en aan betaald Ook het pensioen  

Op het ogenblik zitten veel in de wwb Erg genoeg De tijden zijn verandert En dat blijft door gaan

Ongeschoolden mensen daar staat de Industrie niet om te springen En dat zal nog veel erger worden  

Dat er hier en daar mega bedrijven met dieren uit de grond komen Die hebben allemaal mensen nodig

Ik ken een boer die heeft wel 18 mensen in dienst

En dat de politiek jaren achter loopt is bekent En verstand hebben ze ook niet veel.

 

 

Huub

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • Forumlid

Ehh.... "

Daar bij komt nog Veel denken dat alles voor niks is

En iemand die van de gemeenschap leeft die mag gerust aan het werk gezet worden".

 

Mèt een uitkering spáren voor een Groot Rijbewijs jaaaaa psies ..... ipv. dat geld van die uitkering op te maken aan Huur en dagelijkse levensbehoeften.

Kom op even hee. Niet te moeilijk hoor. Wel keuzes maken. Dan vreet je maar wat minder of helemaal niet. Die mensen die met een beperking in dat bejaardenhuis het eten rondbrengen kunnen dus dan ook wel uitstekend ingezet worden als koerier en chauffeur om spulletjes 'rond te brengen'. Het principe is immers hetzelfde: Rondbrengen. Kunnen we ook gelijk en wederom het salaris van de heren en dames chauffeurs wel even 'naar beneden Herkalibreren'. Doen ze bij Heineken ook ('o nee, dat was weer anders geloof ik.... ).

En de industrie staat niet om 'ongeschoolde mensen te springen'?

Maar , maar , maar ... ongeschoolde mensen zijn toch hartstikke goedkoop ? En voor lopende bandwerk heb je toch geen diploma's nodig ? Werklust, ja dat wel.

 

Ik ben nu 50 jaar oud en hoop dat ik met mijn resterende 16 a 17 werkjaren nog wat geld kan sparen (in allerlei kutuitzendbaantjes en oproepkutwerk) om dan nog mijn schamele pensioentje aan te kunnen vullen (een overlijdensverzekering laten we maar achterwege, daar laat ik de gemeente wel voor opdraaien).

En wat fijn dat die 25 megastallen per stal wel 18 mensen nodig zullen hebben. Je zult zien , daar lossen wij het werkeloosheidsprobleem van 670.000 werkelozen zo mee op. Gelukkig maar.

Nou vooruit, laten het er 100 megastallen zijn (niet iedereen schijnt ook blij te zijn met zo'n megastal in de achtertuin dus de groei daarvan wordt wat gehinderd).

Ik dwaal natuurlijk weer af maar wat was jouw insteek nu ook al weer Huub ?

Als je een uitkering van de gemeenschap geniet moet je niet zeuren en gewoon voor die uitkering aan het werk gaan ? Welk werk en waar dan ook alweer ?

En van een uitkeringsgerechtigde mag je méér verlangen als het gaat om reisafstanden van woon en werkverkeer en niet zeuren om 'reiskostenvergoedingen' ? (je hebt werk !!! Ophouden met zeiken nou gvd.. gvd !).

Wat ?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0

^^ is wel k :zegtniets: t oproepwerk i.p.v. oproepkutwerk     LOL

 

Daar zou je nog 'schik' in kunnen hebben (sprak de zeik.......laat maar)

 

Voor de rest..............helemaal mee eens  :ok:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0

als we alle niet-nederlanders het land uit pleuren , dan komen we ineens werklozen tekort

Dat geloof jij met ruim 700.000 werklozen, waarvan 24000 chauffeurs?

Nee, als er dan nog mensen tekort komen, dan is het een kwestie van omscholen, en de werkgevers verplichten om ook ouderen en mensen met een beperking aan te nemen.

Voor slechts enkele hoog-gespecialiseerde beroepen, en ontaantrekkelijke beroepen zoals werken is een slachthuis, zal het lastig zijn om er mensen voor te vinden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • Forumlid

 en ontaantrekkelijke beroepen zoals werken is een slachthuis, zal het lastig zijn om er mensen voor te vinden.

daar hebben we dan weer polen voor

 

maar , Nederlanders thuis en oostblokkers hier werken is waanzin

DAT is nou sociale dumping

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0

^^ ook in de diverse fabrieken hoor je zo goed als geen Nederlands meer Peter, we zijn als 'beroeps groep' niet de enigste hoor.

Flikker die mafkezen in Den Haag eruit, en dan bedoel ik niet die 'altijd op TV poppetjes' maar de opperhoofden van de diverse myst......sorry.....ministeries.

Heb het al eerder aangegeven, een andere partij aan de macht is nog geen verandering.

Het Amerikaanse systeem is beter: Andere president=andere top ambtenaren, maar nu zal ik wel weer een 'landverrrader' zijn omdat wij, 'het gepeupel' de hogere doelstellingen niet zien :bey:    

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • Forumlid

Het Amerikaanse systeem is beter: Andere president=andere top ambtenaren, maar nu zal ik wel weer een 'landverrrader' zijn omdat wij, 'het gepeupel' de hogere doelstellingen niet zien :bey:    

 

 

 

in de US is het gebruikelijk dat de betere presidenten worden kapot geschoten

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0

Wat ik nu niet begrijp is het volgende:

Helaas moet ik wel weer de bonden erbij betrekken, maar helaas liggen de feiten wel zo in de praktijk.

 

De bonden maken zich sterk voor gelijk loon voor buitenlandse werknemers.

Dat deze mensen net zoveel geld verdienen, zoals de Nederlander doet.

Prima, niks mis mee, maar neem nu de bouw.

 

Veel mensen die werkzaam zijn in de bouw zitten door de huidige crisis in de WW.

De werkgever zoekt de goedkoopste manier om zijn project af te ronden.

Wat heeft het voor een nut dan om die groep goedkope mensen te zorgen dat deze alsnog betaald worden, eventueel met een naheffing via de werkgever, conform een Nederlands loon ?

Onze eigen Nederlanders zitten hiermee nog steeds thuis hoor.

Wil de bond op deze manier dat werkgevers het nut er niet meer van inzien om goedkope arbeidskrachten in te huren ?

Het gebeurd nu al via wazige constructies en sorry dat ik het moet zeggen, moedertje staat loopt hier mijlen achter met de feiten, net zoals de bonden.

 

De slogan, gelijk werk, gelijk loon slaat hier de plank dus ook letterlijk mis.

Het terugkerende argument, zodra de economie wie op volle toeren draait, hebben we een te kort aan die mensen, vind ik de grootste kul.

Laten we dan die mensen naar Nederland pas komen, tegen gelijk loon, als het nodig is.

Hebben we deze mensen nodig met het huidige economische klimaat ?

Ik zeg hierop Nee.

 

Trek dit door naar de mensen die werken middels uitzendbureau`s bij grote distributie centrums, waar Nederlands op de werkvloer ver te zoeken is, waarom werken die mensen daar nog steeds ?

Gaat men mij nu echt wijsmaken dat ze daar geen Nederlandse mensen meer voor vinden die bereid zijn om orders te pikken ?

We mogen onszelf dan wel multicultureel noemen, maar neem onze oosterburen, Duitsland.

Daar leven ook mensen uit alle windstreken, maar ik kan me daar op elk bedrijf, op elke loods gewoon Duits praten en ook in verstaanbaar Duits een antwoord terug krijg.

 

Ik denk als men gewoon mensen dwingt om Nederlands te leren als men hier wil komen werken, er al de helft dan ervoor past.

In Duitsland is dat gewoon vanzelfsprekend.

Helaas passen wij ons maar aan, en dumpen we onszelf tot sociale armoede...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0

^^ Hmmm, gebrek aan 'eigen waarde' is waar WE !!!! onder lijden Valkje, we respecteren onszelf niet meer.

 

Daar wordt door die lieden die het e.e.a. te vertellen hebben in commercieel Nederland heel handig gebruik van gemaakt.

Voeg daarbij dat we in Den Haag een stelletje blinde geleide honden hebben die heeeeeel erg op zoek zijn naar een blinde (wij dus) en de ramp is w.m.b. compleet.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • Forumlid

Valkje;  "De bonden maken zich sterk voor gelijk loon voor buitenlandse werknemers.

Dat deze mensen net zoveel geld verdienen, zoals de Nederlander doet.

Prima, niks mis mee, maar neem nu de bouw"

 

Helaas voor ons simpele zielen is de arbeidsmarktdynamiek vele malen ingewikkelder. Ik denk het zo af en toe ook nog wel es te kunnen uitleggen in gezelschap maar verlies me dan te vaak in wijdlopige en te uigebreide uitleggerige verhalen waarbij mijn publiek enerzijds mij fel wil bestrijden en een ander deel zich in wanhoop van me afkeert (en dat is niet omdat ik zonodig gelijk wil hebben hoor... ) (jawel , echt wel, jawel.. :ja: ).

 

Hoedanook, het streven van de bonden is altijd achtenswaardig te noemen in de emancipatie van alle werknemers.

Echter de werkgevers zullen zich altijd inzetten om deze emancipatie tegen veel lagere kosten binnen te halen. Dat hoort nu eenmaal bij de aard van de voornoemde beestjes. Niks mee zou ik zo zeggen.

Maar (d'r is altied een maar), de creatieviteit van de werkgevers om die vermalijde loonkosten zo laag mogelijk te houden heeft de laatste 10 jaar nu wel een hele hoge vlucht genomen. Ziedaar de oprichting van bv. allerlei 'zustervestigingen' in het buitenland danwel andere 'buitenlandroutes' zoals die Flex-in bv. beoefent.

Wat ik maar niet kan begrijpen is dat wanneer je nu 'buitenlandse werknemers' op Nederlandse bodem laat werken, je dan deze mensen niet naar Nederlandse (loon)maatstaven gaat betalen.

Waarom niet dan ? Gelden voor deze mensen dan geen Nederlandse (loon)wetten en belastingen dan ?

Het is een klein beetje vergelijkbaar met de loonverschillen tussen 'man en vrouw' die beiden hetzelfde werk doen maar waarbij de vrouw nog altijd zo'n 20% minder betaald krijgt. Het is ieder jaar een terugkerend onderwerp in de diverse media maar krijgt slechts één dag of één week aandacht en dan verdwijnt het onderwerp weer naar de achtergrond.

Hetzelfde gebeurd met de jaarlijkse constatering dat de Nederlandse CEO's iets van 750 keer meer verdienen dan Jan Modaal. Ook hier , geen ten hemelschreiende ophef en massale verontwaardiging met dreigende lange stakingen. Men leest het, neemt het aan en gaat weer voorwaarts.

Het is dus blijkbaar een wat moeizaam verhaal en proces denk ik.

We maken ons er dan ook niet echt heel druk om. Nee, pas wanneer zo'n blonde neppruiker staat te blèren dat er van alles minder moet aan specifieke bevolkingsgroepen, ja dan krijgen een aantal ineens een vieze smaak in hun bek. Dat had volgens mij al veel eerder moeten gebeuren maar wie ben ik.

De grootste verassing wat dit laatste betreft komt echter nog en dat is wanneer Fleurtje Eucalypta haar congé gaat aankondigen. Dat zal de nekslag voor die pruik zijn wat dat is zijn oogappeltje.

Maar ik dwaal weer af zie ik ;) .

 

Werkgevers gedragen zich altijd als het water in de rivier en zijn dus altijd op zoek naar het laagste punt (kostenreducties). En juist dat water is heel glibberig en niet te stoppen in die zoektocht. Bonden proberen zoals altijd die lekken te dichten maar lopen daarbij altijd en eeuwig achter de feiten aan (het water vindt ergens anders altijd wel weer een uitweg).

Los dat maar es op.

bewerkt door jdinverbazing
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0

Vorig jaar heeft een grote Belgische transporteur bij een raffinaderij het werk 'gekaapt'

 

Belgen eruit, russen/Roemenen en Bulgaren erin.

 

Vervolgens een voorstel v.w.b. prijzen doen en voila ! jij mag het gaan doen de volgende twee jaar.

 

 

 

Maar ik moet me schamen, omdat ik een 'eisen pakket' heb ??

 

Zo'n kloot van een werkgever verziekt de zooi zelf, daar heeft hij 'mijn hulp' niet voor nodig !

 

 

 

Maar ja, 800,00 euri's netto per maand is toch een goed salaris (ook al ben je Rus/Roemeen of Bulgaar)        :bey:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Beantwoord deze vraag...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden