[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen
  • 0

Is vrachtwagenchauffeur wat voor mij?


Guus 1972

Vraag

  • Forumlid
Ik mij sinds kort aangemeld en ook al veel meegelezen hier. Heb zelfs al een bekende gezien hier, ook al ben ik totaal nieuw in het chauffeurswereldje. Ik zal mij even voorstellen en ik heb meteen wat vragen.

 

Mijn naam is Guus. Ik ben 43 jaar oud en heb zo'n twintig jaar geleden een HBO diploma gehaald voor bibliotheekwerk. Helaas is dat nooit echt een succes geworden. Ik wil graag wat anders gaan doen. Ik zit nu in een loopbaantraject (er is een kans dat mijn werk in de loop van 2016 gaat stoppen) en één van de dingen die naar voren kwamen, was vrachtwagenchauffeur. 

 

Dat is iets wat ik al als klein jongetje wilde. Ik ben altijd gefascineerd geweest door vrachtwagens en het beroep van vrachtwagenchauffeur. Ik ben nu aan het kijken of het wat voor mij zou kunnen zijn. Het rijden met mooi en groot materieel lijkt me gaaf en ook vind ik het fijn dat ik meer het gevoel heb dat ik werk voor mijn centen: een gevoel dat ik nu niet heb als ik voor mijn beeldscherm zit. Meer afwisseling, meer vrijheid en praktischer werk. Dat is waarnaar ik op zoek ben.

 

Ik weet inmiddels al dat ik meer moet werken om hetzelfde salaris (€ 1400,= netto voor 24 uur werken) binnen te krijgen als nu, maar dat vind ik niet erg. Mijn C moet ik nog halen en dat wil ik graag zelf gaan betalen, zodat ik alle vrijheden houd. Ook wil ik direct daarachter aan E halen, zodat ik daarmee ook alle kanten op kan. 

 

Waar zou ik dan willen werken als ik het papier heb? Het leukste lijkt mij (winkel)distributie. Ik denk dat dat ook een prima tak is om ervaring op te doen. Het rijden met een autotransporter lijkt me ook leuk, maar ik denk dat de kansen als beginner daar niet zo groot zijn.

 

Omdat ik een gezin heb zou ik het liefst overdag rijden. Eerst had ik supermarktdistributie op het oog, maar daar moet je vaak al 's nachts beginnen. Een oom van mijn vrouw is ook een tijdje vrachtwagenchauffeur geweest (Kadavers ophalen voor de Rendac meen ik). Hij raadde mij supermarktdistributie af (vanwege de werktijden), maar dacht dat er wel voldoende ander distributiewerk moest zijn. 

 

Als het lukt wil ik wel kijken of ik kan starten met invalwerk naast mijn huidige werk. In dat geval vind ik het niet erg om supermarktdistributie op de zaterdag te doen. 

 

Zijn mijn wensen een beetje realistisch of moet ik ze bijstellen? Wat voor soort werk past het beste bij mijn voorkeuren? 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Recommended Posts

  • 0
  • Forumlid

Ik vertaal soms ook voor mensen uit Groningen, die zijn namelijk niet te verstaan  :D  :p

Had het deze week.

Sta bij een bedrijf naast een fries die met kooiaap moest lossen en vraag hem of ik in de weg sta. Hij mompelde iets en ik zei toen:  en nu in het nederlands graag.

Hij stapte in zijn auto en verzette deze zo dat ik na lossen niet meer de poort uit kon.

Hij kreeg toch op zijn donder van de ontvanger.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • Forumlid

Zitten ook wel normale tussen maar is altijd lachen als ze menen dat jij maar Fries moet verstaan. Als ze dat bij mij proberen ga ik direct onvervalst dialect praten, 9 van de 10x kunnen ze dan spontaan Nederlands.

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • Forumlid

Je moet er eerst is achter komenIs er nog toekomst voor de Nederlandse chauffeurWant je levert heel veel vrijheid in En ook voor het gezinEn wat inkomen aan gaat Op een fabriek heb je meer Of een lijn bus of streek busHuub

in de 5 ploegen misschien...anders verdien je toch echt meer in het transport...en de toekomst ziet er ook goed uit,er zijn geen chauffeurs te vinden of ze willen niet meer.zelfs koomen uit Noord Holland had een advertentie in de leeuwarder courant paar weken terug...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Beantwoord deze vraag...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden