[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen

39.000 euro boete voor hardleerse transportondernemer


Tony.Macaroni

Recommended Posts

  • Forumlid

ESSLINGEN(D) - Drie vrachtwagencombinaties van een Sloveens transportbedrijf zijn in de afgelopen dagen bij gerichte controles door de mand gevallen voor fraude en veel technische gebreken.

Op 28 juli controleerde de politie bij Stuttgart vrachtverkeer. Hier werd de eerste vrachtwagen van het Sloveense transportbedrijf aan een controle onderworpen. Er werden aanzienlijke technische gebreken en schendingen van de rij- en rusttijden geconstateerd.

Het transport werd onmiddelijk stilgezet door de politie. De Servische chauffeur werd aangehouden en onmiddelijk Duitsland uitgezet door de bevoegde immigratie dienst.

Op vrijdag 29 juli stuurde het transportbedrijf een vrachtwagen om de lading over te laden. De politie onderwierp ook deze vrachtwagen aan een grondige inspectie en ook deze vrachtwagen had ernstige technische gebreken. Ook deze vrachtwagen werd direct stopgezet en in beslag genomen.

Dinsdagochtend 2 augustus stuurde de Sloveense ondernemer opnieuw een vrachtwagen om de lading van de eerste vrachtwagen op te halen. De ondernemer had wel geleerd van zijn fouten zo leek het want het voertuig was technisch in orde.

Echter, de politie ontdekte talrijke ernstige overtredingen van de rij- en rusttijden. Ook nu werd de vrachtwagen in beslag genomen door de politie tot een borg werd betaald.

In totaal werd voor 39.000 euro aan boetes uitgeschreven aan deze hardleerse transportondernemer en de betrokken chauffeurs.

http://www.transport-online.nl/site/73831/39000-euro-boete-voor-hardleerse-transportondernemer/

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Vraagje? over hoeveel vrachtwagens beschikt dit Sloveense bedrijf? als ze nu het gehele wagenpark even aan een controle onderwerpen dan is er weer een Transporteur pleitte die het niet zo nauw neemt met de veiligheid van zowel zijn eigen werknemers als de overige weggebruikers, als dit bedrijf er maar drie had dan zijn ze klaar ermee :D

Overigens hoeveel vrachten zou deze transporteur nu moeten doen om dat boetebedrag terug te verdienen?

 

Grt.Henry.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden