[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen
  • 0

100% afgekeurd, UWV, weer gaan werken.


RobdeH

Vraag

  • Forumlid

Ik zit 5 jaar thuis, heb een loongerelateerde WIA uitkering in de cat. 40 tot 80 % afgekeurd, kreeg in mei een brief van het UWV dat ik 100% ben afgekeurd en deze loongerelateerde WIA uitkering blijf behouden tot 14-07-2017 dan gaat mijn pensioen en AOW in, door omstandigheden wil/moet ik weer gaan rijden, ben zo goed als aangenomen bij een mooi bedrijf, maar vraag mij af hoe het UWV gaat reageren als ik onverhoopt toch weer ziek wordt na enkele maanden.

 

Ik heb geen zin die vraag bij het UWV te stellen gezien het feit dat je slapende honden nooit moet wekken, weet misschien iemand hier een antwoord op of heeft er iemand ervaring met deze situatie?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Recommended Posts

  • 0
  • Forumlid

Wat velen niet weten of puur uit onwetendheid hier neerplempen is dat het "almachtige" UWV hele lange armen heeft, je hebt hier te maken met een overheidsinstelling waar gemeenschapsgeld mee is gemoeid, als je dit soort streken gaat uithalen zoals "zwart" (ook al rij je mee en je moet dat ten alle tijden kunnen aantonen en dan nog geloven ze het niet bij het UWV) dan is dat stelen van de overheid en al is het maar 4 cent ze hangen je op aan de hoogste boom, ik heb van oude con collega's al genoeg ellende gezien die dachten ook even het UWV in het ongewisse te laten, FORGET IT!!!!

Eentje hiervan heeft zelfs een deurwaarder aan z'n broek gekregen omdat hij dacht dat hij boven de wet stond, het ging om maar €500,- weet je wat hij heeft moeten betalen aan die deurwaarder/CJIB? ruim €1985,-  tel uit je winst!

En vergeet niet hij staat voor altijd gesignaleerd bij diverse overheidsinstanties, als je denkt dat je het UWV om de tuin kunt leiden dan hebben jullie het allemaal mis.

 

Sterker nog, als je in een miezerig klein dorpje ergens in Verweggistan aan de pinautomaat geld hebt gepind dan weten ze dat al binnen de minuut hier en ook hoeveel je er hebt afgehaald, niks privacy en geheimhouding, als je denkt ongestoord je te kunnen bewegen in Europa of elders dan heb je het mis.

 

Grt. ex chauffeur.

bewerkt door Henry Neycensas
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • Forumlid

ik snap de wereld niet meer, mensen die echt ziek zijn trappen we de afgrond in en mensen die schijnbaar weinig mankeren geven we allerlei tips hoe ze de boel op moeten lichten  :rolleyes:  :bey:

Nou Robdh is 64, en op zijn 59e ging het allemaal niet zo goed meer.

Ik ga er gemakshalve even van uit dat hij tot zijn 59e gezwoegd heeft, en laat dat nou net ongeveer de leeftijd zijn dat vele voorheen met de vut gingen.

Voor mijn gevoel is rond de 60 een mooie leeftijd om te stoppen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • Forumlid

Vandaag een gesprek gehad met een medewerker van het UWV, gezien mijn arbeidsverleden, mijn ziektebeeld en leeftijd, heb ik geen sollicitatieplicht meer, het staat mij echter vrij om wel te solliciteren, het staat mij vrij om aangeboden werk te aanvaarden mits ik dit natuurlijk netjes meld bij het UWV, mocht ik het onverhoopt toch niet volhouden gezien mijn ziekteverleden kan ik mij weer melden en gaat de oude regeling weer in en ontvang ik tot aan mijn AOW leeftijd dezelfde uitkering die ik nu geniet. Ook wanneer het mijn oude beroep betreft!

 

Wat ik besluit te gaan doen houd ik voor mij zelf

gezien de sommige minder sympathieke reacties richting mijn persoon als zou ik een profiteur zijn of in het geheel niet ziek zijn geweest laat ik het hier verder bij en hoop slechts dat niemand de ziekte mag krijgen die ik achter de rug heb en heb overwonnen. En de anderen bedank ik vriendelijk voor hun raad.

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0

Dat is jou versie van het verhaal, ik ken een andere maar daar hebben we het nu niet over.

Wat maakt jou tot dokter mijnheer Rob, en TS had er een regeltje instaan dat bij mij in het verkeerde keelgat schoot, erg vervelend.

Dat regeltje zette mij ook aan het denken. .....vroeg me dus ook af waarom je je 100% laat afkeuren......en dat je gelijk voor 100% weer aan het werk gaat

Tuurlijk is het goed om niet thuis afwachtend achter de computer te gaan zitten.

Maar je gaat nu van het ene uiterste naar het andere uiterste.

Heb nu het idee dat het uit geldnood is.

Maar wens je veel succes in elk geval iemand die wil werken 👍

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • Forumlid

Dat regeltje zette mij ook aan het denken. .....vroeg me dus ook af waarom je je 100% laat afkeuren......en dat je gelijk voor 100% weer aan het werk gaat

Maar wens je veel succes in elk geval iemand die wil werken

Afkeuren overkomt je! dat bepaal je niet zelf, alhoewel er velen in het verleden een aardig toneelstukje konden opvoeren maar alsnog jaren later door de mand vielen en vlak ook werkgevers niet uit, zelf getuige van geweest van een personeelslid dat altijd ziek was, kwam 1 dag werken en weer ziek thuis en dat maandenlang, totdat de "baas" zei "kunnen we die vent niet in de AOW schoppen?, dan zijn we er maar vanaf"

 

En het UWV Doktersgilde keurt niemand meer af voor 100% ineens dat varieert namelijk, of 20/40 40/80 of 80/100 en mocht je wel ineens voor 100% afgekeurd worden dan ben je of verschenen zonder armen of benen of je bent dood!

 

En die keuringsartsen weten ook wel dat het chauffeursvak een vak is wat je lichamelijk sloopt en zeker de oudere garde onder ons weten daar alles van, wij hadden vroeger jaren niet van die "Fauteuils" die ook wel chauffeursstoelen worden genoemd zoals nu en/of luxe luchtvering, fabrikanten hebben ook waarschijnlijk wel ingezien dat het beter is voor de heer/dame chauffeur om op een goede verantwoorde stoel te zitten, helaas dat mochten wij toentertijd nog niet zo ervaren.

 

Tot slot nog even dit, ik erger mij wezenloos aan die advertenties waar ze chauffeurs vragen die ook als "alleskunner" "duizendpoot" en/of fysiek sterk moeten zijn gezien de aard van het werk, dan vraag ik mij altijd af "vraag je nu een chauffeur of een sjouwer?" dit heeft niets met het chauffeursvak als zodanig meer van doen, meer het uitbuiten van een mannetje/vrouwtje die ook toevallig een "groot" rijbewijs heeft en dan ook nog in de loonschaal D2 wordt ingedeeld want meer wil deze werkgever namelijk niet betalen, dit heb ik uit goede bron via een uitzendbureau die deze advertentie had staan, ik wenste hen veel geluk met het vinden van zo'n idioot die daarin trapt.

 

Grt. Henry.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • Forumlid

Begrijpelijk ja. Absoluut.

 

Maar je bent het toch met me eens dat er iets grondig mis is met 'het systeem' als 'werken' een 'keuze' is voor een gezond persoon?

Bllijkbaar is een korting op zijn inkomen nu pas voldoende motivatie om toch maar aan de slag te gaan. Dan klopt er toch iets niet?

Het is zoals huub ook zegt de wet poortwachter,2jaar ziek is 2 jaar ziekengeld,kom je in die tijd niet aan het werk krijg je iva uitkering.

de iva is 75% van je inkomen .

Nu weet ik niet wat ts gedaan heeft en hoe zijn loon er uit zag voor dat hij ziek werd.

Mocht hij in het buitenland gewerkt hebben vraagt het uwv daar een uitkering aan op grond van arbeidsongeschiktheid,dit bedrag trekt het uwv je af van je totaalbedrag.

Een belangrijke vraag aan ts wie heb je gesproken op het uwv,gewoon een werknemer een werkcoach of een arts.

Nu kun je via een werkcoach je situatie uitleggen,en de uren die je werkt worden gekort op je uitkering en verekent zodat je op het eind van de maand er iets beter voor staat.

Je zegt zelf als t niet meer gaat val ik terug in het oude ,maar dat had ik graag van een arts gehoord en op papier .

het is ts keus maar let op.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • Forumlid

We gaan nog wel wat vernemen van Rob, over een maandje of twee of zo, laat Rob eerst maar eens rustig aan bekijken wat hij wil en gaat doen en niemand kan in zijn pensioen portefeuille kijken nietwaar, je kan geluk hebben met een pensioen maar ook wat minder, er zijn zat gevallen bekend waarvan de werknemer dacht na 40 jaar werken "zo ik heb een aardig pensioentje opgebouwd dus geen zorgen en genieten" totdat blijkt dat zijn louche werkgever helemaal nooit geen pensioen heeft betaald voor deze werknemer en zijn collega's, je kan hoog en laag springen en rechtszaken aanspannen maar als het bedrijf niet meer bestaat heb je een heel groot probleem.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Beantwoord deze vraag...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden