[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen

39 doden in trailer GB


EJD

Recommended Posts

  • Forumlid
1 uur geleden zei Frans1960:

Nou ja, ik ben hier niet om weer over Kluft te beginnen eigenlijk. Maar het verhaal is weer raar. Auto in 2017 verkocht aan Bulgarije, en 1 dag later is de auto weg uit Bulgarije en is die van een Ierse vrouw. Die chauffeur zegt dat die veel Scandinavië rijdt (toevallig via Kluft, met een BV'tje in Bulgarije denk ik dan). Kluft is trouwens weg uit Nederland. Woont wat ik weet in Polen. Hij had ook al Poolse vriendin. Maar dat Kluft met transport gestopt is, dat gaat er niet in bij mij. Die gast komt van Ierland naar Engeland met die trekker om een oplegger uit Zeebrugge aan te pikken. Die is in Zeebrugge afgezet door een Bulgaarse Italiaan. Hebben ze die gast eigenlijk al te pakken?  Dat lijkt me de spil in het hele verhaal...

Uit engelse kranten blijkt dat de trailer in Zeebrugge is gebracht

door een Ierse trekker vam hetzelfde bedrijf als die hem heeft

aangekoppeld in Purfleet.Ook deze trekker stond op Bulgaars kenteken,

en ze waren allebei eigendom van 2 Ierse broers.

 

De trekker die de trailer heeft afgekoppeld in Zeebrugge

is vanuit Frankrijk overgevaren naar dublin.

daar is deze chaauffeur gearresteerd en zit nu

ook in het spinnehuis.

 

lekkere jongeks allemaal, de broers waarvan 

het transportbedrijf is zijn al eens ln verband gebracht

met de smokkel van sigaretten in de UK.

 

 

bewerkt door canadadry
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Da's wel een heel verhaal ja. Wist niet dat dat de trekker die in Zeebrugge afkoppelde van hetzelfde bedrijf was als die hem in Purfleet aankoppelde.

 

Ik ben dan wel nieuwsgierig wat voor trekker dat was die in Zeebrugge afkoppelde. Ook een 2e hands neem ik aan. Maar dat zal zo niet bekend zijn, geen foto ofzo...

 

Maar dit maakt het verhaal wel beetje duidelijker dan. In het nadeel van die Ieren... 

 

Ik las dat er vandaag een Turk in IJmuiden was aangehouden met 16 illegalen erin. Hij hoorde gestommel, belde de poilitie en hij is opgepakt voor mensensmokkel. 

Da's ook bizar hè. Wat moet je dan doen als je gestommel hoort. Ze neerknuppelen? Dat mag ook weer niet. 

 

Als "ze" in Brussel nu eens een keer iets goeds doen hè, in plaats van de hele dag lopen te zeveren en duur te zitten eten... Gewoon iets aan die hele problematiek

van die illegalen. Nu vinden "ze" het zo jammer van die 39 doden. Sowieso snap ik niet waarom Engeland die wet daar niet aanpast, dat die "gelukszoekers" niet

eens maar naar Engeland willen. Maar vanuit "Brussel" moet er gewoon iets anders op bedacht worden. Die gasten zijn hier illegaal. Ze doen strafbare dingen.

Geef ze dan ook een straf... Maar niks hè. Vandaag opgepakt, morgen weer vrij en ze proberen het weer opnieuw.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

19 uur geleden zei Frans1960:

vandaag een Turk in IJmuiden was aangehouden met 16 illegalen erin. Hij hoorde gestommel, belde de poilitie en hij is opgepakt voor mensensmokkel. 

Da's ook bizar hè. Wat moet je dan doen als je gestommel hoort. Ze neerknuppelen? Dat mag ook weer niet. 

Of ze er uit laten... :confused: 

 

Maar wat moet je doen als chauffeur? Zonder dat die mensen op jouw bordje terechtkomen? Die Turk denkt ook wel 3 keer na voor hij de politie belt... 

 

19 uur geleden zei Frans1960:

Vandaag opgepakt, morgen weer vrij en ze proberen het weer opnieuw.

Ze kunnen ze ook niet de Noordzee inkieperen, die zwemmen ze straks over. ;) ;) ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

ja wat moet je dan doen als chauffeur... Ik ben 2 keer gepakt met illegalen. 1 keer in Engeland zelf, was m'n vrouw ook bij. Konden we de cel in. 2e keer merkte ik het op de boot voor ik eraf ging in Dover dat er iets niet klopte. Keek voor ik eraf ging achter in de oplegger. Zag niks, maar er stond een rugzak op de lading. Blauw-rood-geel. Is 18 jaar geleden, maar weet dat nog precies. Ik naar boven naar de receptie. De belden politie. Ik zeg tegen politie: ik rij er niet af, ik ben hier al een keer gepakt, wil dat niet nog een keer. Enige wat die zeiden: jij rijd hem er af, of wij rijden hem er af, maar gearresteerd word je sowieso.... Ik was toen trouwens wel binnen een paar uur weer vrij...

 

Denk met die Turk ook, die is wel gearresteerd, maar da's puur formeel zou ik zeggen. Wel klote als die een tir-koort met verzegeling had en dat dat kapot is... 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid
23 uur geleden zei Nagamiji:

Brrr, al ben je na een paar uur vrij. Dat weet je toch niet zeker... En dan met je vrouw er bij, lijkt me een nachtmerrie. :ja:

 

Ja voor vrouw was het helemaal klote. Was de eerste keer dat die zonder de kleine weg was. En dan gebeurd dat... 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid
Op 8-11-2019 om 19:39 zei EJD:

kijk kijk, daar hebben we Frans.

 

volgende week nog eens hier kijken, misschien zijn willem en die werkschuwe uit emmen dan ook weer van de partij. en karel. krijgen we ook weer leuke discussies.

 

.

 

Ik den er wel eens aan. Aan Willem, of dat die niet blijvend depressief is geworden ofzo. En of F uit E inmiddels al werk heeft gevonden... Zou het?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 6 months later...
  • 3 months later...
Gast doemijnbest

Laatste nieuws. Bron: NU.NL 15 september 2020

 

Vietnam heeft maandag vier verdachten in de zaak rond de dood van 39 Vietnamezen in een vrachtwagen in het Verenigd Koninkrijk veroordeeld tot celstraffen van tussen de 2,5 en 7,5 jaar, meldt The Guardian.

De verdachten zijn allen tussen de 26 en 36 jaar oud. Ze zijn door een rechtbank in de centrale provincie Ha Tinh in Vietnam schuldig bevonden aan het organiseren van illegale immigratie en mensenhandel. Zeker twee anderen kregen een voorwaardelijke straf.

De 39 Vietnamezen werden vorig jaar aangetroffen in een koelwagen in het Verenigd Koninkrijk. Ze bleken slachtoffer te zijn geworden van een groep mensensmokkelaars. De slachtoffers werden ontdekt nadat de chauffeur vanuit het Belgische Zeebrugge de oversteek had gemaakt naar de haven van Purfleet, enkele tientallen kilometers ten oosten van Londen.

 

De 31 mannen en 8 vrouwen in de vrachtwagen zijn waarschijnlijk overleden aan een combinatie van zuurstofgebrek en oververhitting in een afgesloten ruimte. Dat bleek eerder dit jaar uit een voorlopig onderzoeksrapport.

Ook in het Verenigd Koninkrijk loopt er een zaak rond de dood van de groep. Daarnaast werden meerdere verdachten opgepakt in Frankrijk en België. In de Britse zaak bekende de chauffeur van de vrachtwagen in april schuldig te zijn aan doodslag. Eerder gaf hij al toe betrokken te zijn bij illegale immigratie. Hij werd kort na de vondst van de lichamen opgepakt.

 

39 lichamen gevonden in vrachtwagen in Verenigd Koninkrijk

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Straffen zijn veel te laag. En nee ik wil daar nog geen 1 dag in de gevangenis zitten. Maar van daar uit word het wel geregeld dat deze mensen/slachtoffers aan zo' idioote reis beginnen. Mag toch echt wel hopen dat mo en zijn engelse/ierse vriende er iets slechter er vanaf komen. Door deze figuren word de mythe dat het in europa beter is in stand gehouden. Gratis geld gratis zorg gratis woning. Opvang in het thuisland of omringende landen. En daar zou eventueel door europa of nederland een donatie naar toe mogen gaan. Maar niet meer van die mensonteerende toestande bij de trein of boot in calais, div eilenden in griekenland. Of italie. Opvang in de regio en niet hier.

Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 4 months later...
  • Administrators

De uitspraak ligt er nu ook in het VK.

De transporteur Ronan Hughes uit Ierland, kreeg 3000 pond pp, krijgt 20 jaar.

Een hoofdpersoon in deze zaak, Gheorghe Nica, mag 27 jaar uitzitten.

De chauffeur Eamonn Harrison, mag 13 jaar en 4 maanden zitten.....

 

Hier het noorse artikel

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden