[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen

Nieuwe Europese rij- en rusttijden al in augustus van kracht


Vledder

Recommended Posts

  • Forumlid
16 minuten geleden zei europeaan:

Behalve in het beroepsgoederen vervoer dan,daar is t echt 40 uur per week.

Zou men je van maandag t/m woensdag 40 uur laten maken kan men je donderdag een vrijdag thuis laten.

Werkgevers maken zich al sterk voor een 160 uur /4 weken,hoewel dit nog geen gelopen race is.

Wij hebben ook 37 uur in 3,5 dag bij het reiswerk wat ik doe maar als wij donderdag en vrijdag blijven is de vrijdag standaard bijna 200% wij krijgen een toelage 1ste 2uur i 86kr en daarna wordt 180kr per uur bovenopmje normale uurloon. Maar het werkt niet zo bij ons dat we donderdag om 12 uur onze 37 uur hebben en dan eerst 2 uur 86kr en de rest voor die 180kr toeslag krijgen dan worden de uren wel aangepast en dt wordt ons ook meedegedeeld met een mailtje of telefoontje. Wat ik mij herinner van kijn vader hd hij in zij  tanddard contract al 20 overuren hij moest alleen xelf opletten dat hij er niet meer maakte want dan was het minder. Hij deed binnenland distributie met een bakwagen wat ik mij heug was het meestal een 35 á 40 adressen eruit jassen van pallets tot een paar doosjes en het merendeel ging met de hand en een steekwagen en dan werd er verwacht dat je rond 1 uur belde voor de afhalers retouren en dat wat de volgende dag weer bezorgd moest worden in andre gebieden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid
3 uur geleden zei Ger-1957:

Zitten we hier nu echt Deense met Nederlandse lonen en constructies te vergelijken? 

Ja ,eigenlijk wel,maar niks mis mee toch ??

Veelal worden Oost Europese salarissen vergeleken met "ons"Nederlands salaris.

En word daar gelijk de conclusie aan verbonden dat die Oost Europeanen"uitgebuit"worden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Ach eigelijk allemaal niks mee toch ? Ik denk een ieder die hier op het forum zit is verweven met transport of is gek op vrachtauto,s kortom ga lekker door zo,ik pak toch wel borrelnoten en een Ricard gekregen van een forumlid die volgens mij aandelen heeft bij Ricard 😁

Ik hoop dat ook hij weer vlug langskomt want de bodem komt in zicht !!!

  • Like 1
  • Haha 5
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid
6 uur geleden zei europeaan:

Ja ,eigenlijk wel,maar niks mis mee toch ??

Veelal worden Oost Europese salarissen vergeleken met "ons"Nederlands salaris.

En word daar gelijk de conclusie aan verbonden dat die Oost Europeanen"uitgebuit"worden.

Als ik dan lees wat Wijnand verdien kunnen wij ook zeggen dat we uitgebuit worden ;)

  • Like 2
  • Haha 1
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

^^ gelukkig is het leven in DK ook een stukje duurder...(waarom zou het Wijnand beter gaan, als wij LOL)

 

Groet Ron

 

(als we puur op salaris gaan kijken, vind ik dat Wijnand ook uitgebuit wordt :p )

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Maar misschien is de kwaliteit van leven in Denemarken wel beter dan in Nederland?

 

Dat is niet uit te drukken in geld.

 

Zolang Wijnand er een goed gevoel bij heeft zeg ik: vooral doorgaan zoals je nu doet.

Maar dat geldt ook voor andere ingezetenen van landen buiten Nederland, die het goed naar de zin hebben.

 

Hans

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

^^ ah ok.
Is waarschijnlijk een collega van een andere tak (hij zit waarschijnlijk bij Cooling, ik zit bij FT (farm technologies)) en daarom mij niet bekend.

Hij kan ook bij 1 van onze dealers werken, die doen ook veel koeling, maar is onwaarschijnlijk, vanwege het type en de omvang van het project.

 

Groet Ron

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

^^ daar kan ik wel op antwoorden.....

Helaas moet ik dan nog 2x 8 uur om de 40 vol te krijgen in de huidige tijd...😭

Ik kan niet wachten om weer 50 a 60 uur per week te maken!

 

Groet Ron (recordhouder bij ons in de groep met 122,5h in 1 week)

  • Like 1
  • Haha 1
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid
Op 31-10-2020 om 10:41 zei sprinter 516:

Zou jij meer dan 4 weken in een cabine willen verblijven???

Ik weet het, een enkele vrijgezel misschien wel (maar bij welk bedrijf ben je zo lang nog van huis)

Nou als je bijvoorbeeld als charter zijnde rijdt bij o.a. Hansefrigo uit Hamburg, daar moest ik echt alles op alles zetten om eens in de twee weken m'n 45 uur op de standplaats te kunnen maken en mag het ook even om weer je neus te laten zien thuis?

Bij die Duitsers waarschijnlijk niet die denken echt dat je een Oostblokker bent die wel 6 maanden van huis af kan zijn.

En als je dan toch echt ruim van te voren aangeeft dat je een week later je 45 uur thuis op je standplaats gaat volbrengen willen ze opeens de  kilometers niet gaan betalen of maar de helft wat ze hebben geprobeerd maar niet is gelukt en je zal maar ergens halverwege in Frankrijk staan en op een vrijdag etc.

Dreigementen van hun kant waren geen uitzondering, ik heb het voor gezien gehouden na 3 maanden en was blij dat ik daar weg was.

Ferentino Frosinone, Italië-008a (1920x1080).jpg

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

^^

De tandjes. Je zal maar een hekel aan de bbq hebben en geen bier of wijn drinken.

 

Ach ja, je kunt dan altijd nog de vrachtwagen/oplegger poetsen zodat hij er weer glimmend bij staat.

  • Like 1
  • Haha 1
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Of..... je staat aan de waterkant en neemt je hengeltje mee. 
 

vervolgens val je te water en verdrinkt zoals dus bij ons langs de waterkant afgelopen zondag gebeurde🙀😂

 

Stond een groepje van 3 bij de klant langst hek t hele weekend. 
 

triest......

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid
1 uur geleden zei Ger-1957:

De tijd die je door brengt als je niet in de kroeg hangt in het weekend.

Ik heb genoeg weekenden onderweg gestaan om te weten hoe dat is, en ik heb genoeg van dit soort gevallen gezien en zelf beleeft. 

Of je hangt in de kroeg of de ene of andere stelt voor om iets te gaan ondernemen en je pakt een taxi om in de stad in een kroeg/disco te hangen, je gaat eens een uurtje lamballen op een terrasje om daarna in een kroeg te belanden om te eten, waarna je om een uur of 2-3 s'nachts lam in je hok gaat slapen om tegen 11 uur de volgende morgen aan het ontbijt te gaan beginnen, s'middag met een paar maten een BBQ organiseren met natuurlijk de nodige wijn of biertjes om tegen 20 uur half lam in je hok te kruipen om later s'avonds nuchter genoeg te zijn om nog een paar wijntjes of biertjes etc. te nuttigen de volgende morgen vroeg op om met een kater je reis te vervolgen richting klant. "dan heb je eigenlijk een enorm KUT leven of niet soms en je voelde je prettig erbij want zo hoort een chauffeursleven eruit te zien???? knettergek ben je !!! maar jij rijdt niet meer net zo min als ikzelf lang leve het pensionado-gevoel en dat bevalt mij prima, 40 jaar is lang en blij dat ik niet meer hoef, want zo leuk is het allemaal niet meer op de weg!!!

 

 

Nu snap ik ook waar die al die negatieve verhalen vandaan komen over chauffeurs, in de kroeg hangen en zuipen tot je lever er genoeg van hebt en dan na 20 jaar erachter komen dat je lever naar de kloten is.

Ik begrijp werkelijk niet waarom er altijd maar gezopen moet worden, alcohol bedoel ik hiermee, wat is dat voor een idioot macho gedrag?

Ik heb ook vaak weekenden overgestaan meestal bij bedrijven op het terrein of soms op een parking voor de ingang, maar altijd prima vermaakt zonder in een kroeg o.i.d. rond te hangen, alsjeblieft zeg bewaar me, ik heb sowieso al een bloedhekel aan lui die teveel zuipen en dan ook nog strontvervelend gaan doen.

Geldt hetzelfde als je ergens op je gemak en in alle rust wil gaan eten of je bent aan het eten en er komt er eentje aan je tafeltje zitten, niet erg hoor iedereen is daar vrij in zolang je maar je bek houdt!!! maar nee hoor ze gaan praten en praten en eten tegelijk is bijzonder slecht voor je spijsvertering maar dat weten deze hersenloze figuren niet want die moeten altijd maar gezelschap hebben, kunnen niet alleen zijn zijn zeg maar.

Eerste vraag "waar kom je vandaan?" ga je niets aan zeg ik dan, "oh lekker gezellig ben jij" ik vraag ook niet of je tegen mij of met mij wilt praten, poosje stil, begint wederom "wat heb je bij je?" ook dat gaat je niets aan "oh sorry hoor, maar waar moet je naartoe" en dat is het breekpunt dan voor mij, ik pak m'n spulletjes en verkas naar een tafeltje ver weg bij dit zeer vervelende figuur die zo dom is dat hij klaarblijkelijk niet weet dat hij gewoon z'n bek moet houden, ik wil rust en daarom was ik ook heel blij met mijn magnetron, niet zo meer eentje maar een combimagnetron en daar heb ik mij heel erg goed mee kunnen vermaken wat eten bereiden betreft, geen gezeik van anderen aan m,'n hoofd, gewoon rust!!!

Goed anderen willen en moeten mensen om zich heen hebben anders leven ze niet, net zoals bij enorme samenscholingen voorheen, nu ff niet meer vanwege dat C.virus, maar zoals een bezoekje brengen aan een vlooienmarkt of de Bazaar in Beverwijk, nee daar ga je mij nooit tegenkomen ver van weg blijven, is niet veilig ook teveel mensen op een kluitje, maar je hebt dus kennelijk mensen die moeten dat, die houden niet van alleen zijn of rust.

(ik zal wel ongelijk hebben maar dat deert mij niet, rust is voor mij het beste wat mij kan overkomen,  niks geen schreeuwende idioten om mij heen, mijn EGA heeft mij ooit eens verteld dat ze mij nooit een beroepschauffeur heeft gevonden en dat kan kloppen, ik heb nooit aan dat "opgeplakte" stempeltje voldaan waarschijnlijk zoals kroegen, cafés, stamtafels en meer van dat idiote gedoe, nee het was gewoon werk en dat deed je en al het randwerk eromheen daar bleef ik ver van weg, het was gewoon een Job met onregelmatige tijden en dat vond ik niet erg, maar verder niks geen heisa over het "chauffeur' zijn, wat een totale onzin!!

  • Like 3
  • Haha 1
  • Verward 1
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid
56 minuten geleden zei roadtrain:

Of..... je staat aan de waterkant en neemt je hengeltje mee. 
 

vervolgens val je te water en verdrinkt zoals dus bij ons langs de waterkant afgelopen zondag gebeurde🙀😂

 

Stond een groepje van 3 bij de klant langst hek t hele weekend. 
 

triest......

R.I.P  sterkte voor de nabestaanden want die zal hij zeker gehad hebben.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid
1 uur geleden zei Kiepenboer:

Je kan natuurlijk ook een boek gaan zitten lezen🤣

Ja en daar wordt je meestal wijzer van dan al die drank in je lijf, dat maakt je dom en stom en je loopt de kans om iets te doen in al je stommigheid van het teveel zuipen dat daar de rest van zielige leven spijt van zal hebben zelfs zo erg dat je besluit dat je jezelf gaat verhangen op een mooie zonnige zondagochtend, oorzaak van dat verhangen?, je hebt iemand doodgereden met je zatte KOP!!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid
6 uur geleden zei sprinter 516:

^^ u geeft zelf ook al aan dat u dus niet een maand in de cabine wilt verblijven.....

Nee maar die twee weken waren wel ff genoeg, je hebt ook nog een privéleven en een gezin en ook bepaalde zaken die je onderweg niet kunt afhandelen of aan een ander overlaten dus je moet wel naar huis maar ja die achterlijke lui daar in Hamburg waren wel op vrijdagmiddag om 15.00 uur verdwenen, raar hé dat je toch zomaar een bloedhekel aan Duitsers!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden