[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen
  • 0

CCV Vervallen Vrijstelling code 95


Maersk

Vraag

  • Forumlid

Hallo allemaal, ik heb in 2011 bij het vernieuwen van mijn rijbewijs toentertijd "gratis" en voor niets de code 95 op mijn rijbewijs gekregen, zie afbeelding, aangezien ik van voor 01-07-1955 ben iedereen op en na deze datum was verplicht toentertijd het zogenaamde "chauffeursdiploma" te gaan halen wat later code 95 is genoemd gaan worden maar vele oudere beroepchauffeurs zoals ik toentertijd waren hiervan dus vrijgesteld maar kregen wel bij vernieuwing de code er gratis bij.

Even ter verheldering, ik rij/bestuur al sinds januari 2015 geen vrachtwagens meer ik ben namelijk in februari van dat jaar volledig voor 100% afgekeurd, nu was dat al een bekend gegeven sinds de zomer van 2014 maar de officiële bevestiging kwam pas in februari 2015 en vanaf augustus 2014 was ik een "klant" van het UWV maar mocht zolang het nog kon wel doorrijden/werken alhoewel dat was maar tijdelijk.

Kortom ik rij of bestuur al ruim vijf jaar geen vrachtwagens meer en ook mij digitale bestuurderskaart was al vanaf februari 2017 verlopen en had nu niet de intentie om deze opnieuw te gaan aanschaffen, zo ook de verplichte keuringen heb ik laten gaan, was niet meer nodig zeg maar.

 

Anekdote:

In het jaar 2002 werd ik op veiling Aalsmeer aangehouden door twee vriendelijke politieagenten die chauffeurs controleerden op rijbewijs etc.

Hij vroeg aan mij m'n rijbewijs en ook om het "chauffeursdiploma" wat ik uiteraard niet had en dat verklaarde ik ook, ik vertelde hem hierbij dat gezien mijn geboortejaar (1953) vrijgesteld was van enige vorm van chauffeursdiploma's etc. de politieagent was een andere mening toegedaan en vertelde mij dat hij een proces-verbaal ging uitschrijven, ja dat mag het staat je vrij om dat te doen nietwaar maar ik pakte uit m'n broekzak een briefje van honderd gulden en lag dat op het tafeltje neer en ik vertelde erbij "als u gaat informeren bij uw meerdere hoe dat nu precies zit wat betreft dat "diploma' en u zou gelijk hebben dan is die honderd gulden voor uw beiden, heeft u het fout dan verwacht ik van uw beiden dat u mij elk vijftig gulden betaalt.

Nu dat was uit den boze want ambtenaren in functie mochten dit niet/nooit doen, ik zei ook maar er gelijk bij "beschouw het als symbolisch".

Hij weg en ging contact opnemen met het bureau en na vijf minuten kwam hij terug met het schaamrood op de kaken en moest toegeven dat ik inderdaad gelijk had, ik zei nog tegen hem "dat heeft je dan vijftig gulden bespaart want het was symbolisch bedoeld" ja zei hij ik had het al kunnen vermoeden dat u zomaar even "honderd gulden" neerlegt en dat doe je niet zomaar en zeker niet als je ook ongelijk zou kunnen hebben" en daarmee was de kous af, zo zie je maar dat de gewone politieagent dit soort zaken niet kan weten, want het waren geen verkeersagenten want die weten het over het algemeen wel wat er speelt, maar hier werden dus gewone agenten voor ingezet.

 

Vervolg CBR perikelen code 95:

Kreeg op 13 augustus 2019 voor het eerst een schrijven van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (zie afbeelding) en sinds afgelopen week wederom een soort van zelfde schrijven ook weer van hetzelfde ministerie, maar de toon hiervan was opeens heel anders.

Ik heb geprobeerd om het CBR om opheldering te vragen via de telefoon, één advies: niet doen!! schrijf een e-mail want daar heb je meer baat bij.

Hierbij zal ik wat antwoorden van de desbetreffende medewerkster bij het CBR weergeven, het is toch wel heel vreemd dat je nu opeens een soort van "crimineel" bent geworden omdat je met een ongeldige code op je rijbewijs rijdt en bij aanhouding kan de dienstdoende ambtenaar, mist hij verstand heeft van code 95 etc. je rijbewijs zomaar invorderen want je bent namelijk volgens Brussel, want uit die "koker" komt het hele verhaal, strafbaar geworden, zie hieronder enkele weergaven via het e-mail contact met het CBR:

 

Geachte heer,

Met een BSN kunnen wij in ons systeem uw gegevens erbij zoeken en hadden wij u misschien van een specifieker antwoord kunnen voorzien.

(dit was het antwoord waarom ik mijn BSN niet zomaar bekend maakt aan lieden die daarom terloops vragen, wees er voorzichtig mee, naderhand wel in vertrouwen alsnog gegeven)

Uit de inhoud van uw mail begrijp ik dat u nog een geldige code 95 op uw rijbewijs heeft staat en dat uw rijbewijs en daarmee ook uw code 95, op 1 april 2021 verloopt en dat u niet de intentie heeft om het rijbewijs voor die datum te vervangen. (nee waarom zou ik voor die paar maanden nog te gaan?)

U geeft aan dat u met uw categorie C en D al enige tijd niet meer beroepsmatig rijdt en dat u dit ook niet meer van plan bent. (o.a. pensioen inmiddels)

Ik kan me voorstellen dat u daarom in de veronderstelling bent dat, zolang u geen gebruik maakt van uw code95 (niet beroepsmatig rijdt), u geen vervangend rijbewijs hoeft aan te vragen.

Helaas is dit niet het geval omdat een rijbewijs in zijn totaliteit wettelijk ongeldig is als u er een onterechte code op heeft staan. 

Vanaf 1-12-2020 is dit het geval en u heeft daarna een maand de tijd om dit te voorkomen door uw rijbewijs te vervangen. 

Wij kunnen u vanzelfsprekend niet dwingen (zoals u zelf aangeeft) om uw rijbewijs toch te vervangen, maar willen u wel, met alle goede bedoelingen, hiervan op de hoogte brengen en u het advies geven dit wel te doen.

 

In de vervolgmail van de dame van het CBR kwam dit antwoord naar voren:

U vroeg zich nog wel af wat de reden is dat u niet door mag rijden met een ongeldig verklaarde code 95.

Het rijden met een ongeldige code op uw rijbewijs is namelijk strafbaar. De wet- en regelgeving zegt hier over:

Bij ongeldigverklaring van het getuigschrift moet het rijbewijs worden ingeleverd bij de instantie die belast is met de afgifte van rijbewijzen (artikel 124a, derde lid, van de Wegenverkeerswet 1994). Doorgaans is deze instantie de gemeente.

Het niet inleveren van het rijbewijs na ongeldigverklaring van het getuigschrift is strafbaar gesteld.

Daarop staat een straf van hechtenis van ten hoogste twee maanden of een geldboete van de tweede categorie.

Artikel 124a, derde lid, en daarmee de strafbaarstelling, wordt van overeenkomstige toepassing verklaard op het bij wet ongeldig worden van getuigschriften van vakbekwaamheid."

 

Kortom mensen mocht u in zo'n zelfde situatie verkeren als ik dan maar "buigen" voor Brussel en slaafs een nieuw rijbewijs aanvragen want ja nu opeens is die code 95 dus ongeldig verklaard en die nota bene in 2011 nog liefdevol en tegen de zin in van het almachtige Brussel, hier werd omarmd en niks ongeldig etc.

Maar nu ben je opeens een soort van een crimineel geworden bijna waarbij Ridouan Taghi een ordinair straatschoffie blijkt te zijn, zo voelt dit nu, maar oké het zijt zo en wederom heeft het almachtige Brussel wederom gewonnen en ik vraag af hoelang nog?

 

Zie de bijlagen ook van m'n rijbewijs wat nu nog vol staat zeg maar behalve A, ik heb dat nooit willen hebben ik noem het dan ook steevast de "zelfmoordcategorie" ja er zijn ook goede en verstandige motorrijders onder ons maar helaas ook een stel volslagen doorgesnoven idioten die het voor de andere groep (verstandige en rustige rijders) bijzonder aan het verpesten is en dat al jarenlang, neem alleen maar even het voorbeeld van die twee gasten die amper in 10 minuten tijd van Breda naar Rotterdam scheurden (het woord rijden is hier geheel niet van toepassing) volkomen onverantwoord en terecht dat ze zijn opgepakt.

 

Kortom wat rijbewijs betreft vanaf volgende week dinsdag ben ik dus officieel "chauffeur" af want dan mag ik wettelijk gezien geen vrachtwagens meer besturen en ik was al eigenlijk beroepschauffeur af sinds februari 2015 maar je blijft altijd hopen dat het over gaat, niet dus en was ook ijdele hoop.

Maar ik ben sinds maart van dit jaar met pensioen gegaan en heb geen enkele behoefte nog om op een vrachtwagen te gaan rijden, ik heb gelukkig hobby's genoeg, maar heb je als ex internationaal/nationaal chauffeur geen enkele hobby dan alleen maar rijden dan zie ik het somber in voor deze mensen, ik heb er persoonlijk diversen mee zien worstelen dat ze opeens van de ene op de andere dag niet meer rijden en vallen in een enorm groot diep zwart gat en dat kun je voorkomen om een hobby te nemen maakt niet wat als je maar wat om handen hebt, niets doen daar wordt je een verschrikkelijk mens van zeker tegenover je dierbaren!!

 

Met vriendelijke groet.

 

NB. ik zie dat de bijlagen niet geheel op de juiste volgorde staan, terwijl ik dit wel zo had geïmporteerd, maar een goede lezer en verstaander komt er wel uit neem ik aan, ha ha ha

 

 

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat-29-09-2020-001.jpg

Henk rijbewijs 2011-2021-aangepast bsn.jpg

CBR januari 2011.jpg

Miniserie van Infrastructuur en Waterstaat-13-08-2019-001.jpg

Miniserie van Infrastructuur en Waterstaat-13-08-2019-002.jpg

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat-29-09-2020-003.jpg

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat-29-09-2020-002.jpg

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Recommended Posts

  • 0
  • Forumlid
1 uur geleden zei Dokus:


Ik zag het achterste zijraam en dacht een fiat 850 te herkennen.
 

De 850 was van na 1968.

Overigens inzittenden waren 4 volwassenen en een kind. Het 600-tje zat dus behoorlijk vol. Gruwelijk ongeval met een Fiat 600 (zie bericht):

 

 

0ece430d-55ba-3123-0e84-d88da28d0bec.jpg

  • Thanks 1
  • Sneu 1
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • Forumlid

bij zulke berichten weet ik niet goed welke smilie ik erbij moet zetten..

dit bericht geeft aan..... het antwoord... welke auto het nu was..

maar het bericht zelf geeft ook aan... hoeveel leed er was...

 

al is het lang geleden..

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • Forumlid
2 uur geleden zei tiny:

bij zulke berichten weet ik niet goed welke smilie ik erbij moet zetten..

dit bericht geeft aan..... het antwoord... welke auto het nu was..

maar het bericht zelf geeft ook aan... hoeveel leed er was...

 

al is het lang geleden..

Ja, ik vond het bericht ook zeer confronterend. Zoals gezegd gruwelijk....... En ik denk dat die chauffeur van Goedkoop en de Geus in zijn nachtmerries nog heel wat keren dat Fiatje op zich af heeft zien komen. Om maar te zwijgen van alle hulpverleners.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • Forumlid
22 uur geleden zei Localton:

Een 500 had andere velgen met geboute wieldop. Dit was echt een Fiat 600D (en zelfs geen Neckar Jagst). De 600 uit die periode had zelfmoorddeuren. Een kennis van mij is vanaf midden jaren 50 tot eind jaren 80 berger/garagehouder geweest. Die man haatte dat soort deurconstructies. Bij een licht schampongeval klapt de deur open, waarna vervolgens de hele zijkant uit de auto wordt gerukt. Ik heb als kind ooit een Renault 4CV (klaverblaadje) op zijn terrein zien staan die bijna in 2 stukken was gescheurd na een lichte flankaanrijding net achter het voorwiel.

 

Als er werkelijk 3 man op de achterbank heeft gezeten, dan zijn de reflexen van een Formule 1-coureur nog niet voldoende om het ding rechtuit te laten rijden, en dan is bij een beetje zijwind, een vrachtwagen op een 2-baansweg zo geraakt.

 

 

Ik was je nog vergeten te bedanken volgens mij voor het oplossen wat automerken betreft, de hele webpagina is nu reeds klaar en ook met de ingekleurde versies, niet alles is mogelijk om in te kleuren en soms komt er nog veel handwerk bij kijken zoals bij die ontspoorde trein, deze heb ik met de hand ingekleurd naar voorbeeld van een oude foto van ongeveer hetzelfde type: http://www.genealogybos.com/verhalen_stories/Ongevallen_'jaren_60/Ongevallen_jaren_60.html

Veel plezier met kijken en nu heb ik alweer een volgende klus op stapel staan end at zijn vrachtwagens en het verhaal van ene Bart van het vroegere Falcontrans/Flevotrans maar daar moet ik nog veel aan gaan sleutelen eer deze webpagina weer goed online kan komen, staat wel al online alleen nog in de oude versie.

http://www.genealogybos.com/verhalen_stories/Bart_van_der_Valk/Het_verhaal_van_Bart_van_der_Valk.html

Ik heb wel al jarenlang een YouTube kanaal maar daar kan ik dit soort verhalen niet op kwijt, dus dan via deze weg.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • Forumlid
6 uur geleden zei tiny:

bij zulke berichten weet ik niet goed welke smilie ik erbij moet zetten..

dit bericht geeft aan..... het antwoord... welke auto het nu was..

maar het bericht zelf geeft ook aan... hoeveel leed er was...

 

al is het lang geleden..

iets meer dan 55 jaar geleden, ik was toentertijd 12 jaar, ga maar eens terug in de tijd je schrikt soms van bepaalde zaken waar je toen totaal niet bij stilstond, daarom heb ik ook er een klein gedeelte van alle ongelukken uit de jaren zestig bij elkaar geraapt, nog niet eens alles want dat is ondoenlijk, maar wel de bron erbij vermelden, als je de data erbij ziet staan dan schieten de beelden uit die tijd weleens door m'n hoofd en ja sommige daarvan weet ik nog precies wat ik toen deed op die dag maar dat is maar sporadisch hoor, ook mijn "harde schijf" laat mij soms in de steek.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • Forumlid
12 uur geleden zei Localton:

De 850 was van na 1968.

Overigens inzittenden waren 4 volwassenen en een kind. Het 600-tje zat dus behoorlijk vol. Gruwelijk ongeval met een Fiat 600 (zie bericht):

 

 

0ece430d-55ba-3123-0e84-d88da28d0bec.jpg

Heel hartelijk dank hiervoor ik kan het er nog wel bij plaatsten maar wat ik dan weer ironisch vindt zijn die "toeristische tips" maar daar heb ik Photoshop voor om dat weg te halen, komt goed en nogmaals hartelijk dank hiervoor!!! chapeau.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • Forumlid
7 uur geleden zei Maersk:

iets meer dan 55 jaar geleden, ik was toentertijd 12 jaar, ga maar eens terug in de tijd je schrikt soms van bepaalde zaken waar je toen totaal niet bij stilstond, 

Dan ben je nu dus 67 jaar oud,5 jaar jonger dan ik.

Ik heb in mijn leven ook de nodige ernstige ongevallen gezien,slechts één waar ik zelf bij betrokken was.( en door de Duitse rechter volledig van vrijgesproken ben)

Maar wat bezielt je in godsnaam om je al deze onprettige herinneringen te koesteren?

Je lijkt pater Hofer wel,de fernfahrer pater uit Vipiteno,die had ook een heel album van de meest vreselijke ongevallen met vrachtwagens,en allemaal chauffeurs die nooit in de kerk kwamen,volgens hem.

Kun je niet beter een album van alle mooie vrouwen maken die je in de loop van je carriere tegengekomen bent?

  • Like 3
  • Thanks 1
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • Forumlid
5 uur geleden zei europeaan:

Dan ben je nu dus 67 jaar oud,5 jaar jonger dan ik.

Ik heb in mijn leven ook de nodige ernstige ongevallen gezien,slechts één waar ik zelf bij betrokken was.( en door de Duitse rechter volledig van vrijgesproken ben)

Maar wat bezielt je in godsnaam om je al deze onprettige herinneringen te koesteren?

Je lijkt pater Hofer wel,de fernfahrer pater uit Vipiteno,die had ook een heel album van de meest vreselijke ongevallen met vrachtwagens,en allemaal chauffeurs die nooit in de kerk kwamen,volgens hem.

Kun je niet beter een album van alle mooie vrouwen maken die je in de loop van je carriere tegengekomen bent?

Ha ha ha ach ja ik ben er zelfs voor onder behandeling geweest bij zo'n zielenknijper ook alweer jaren geleden en die vertelde mij dat het juist goed was om zoveel mogelijk ellende vanaf een plaatje te bekijken dan zelf mee te maken natuurlijk want dat is zeer ongezond!!

Ik heb er veel van geleerd en opgestoken nee deze brave man heeft mij echt wel van bepaalde zaken afgeholpen maar ik heb er ook geen last meer van en daar was het om te doen, ik durfde de weg niet meer op eigenlijk en ja als je toch je centen wil blijven verdienen met rijden zal je toch iets moeten, zodoende kwam ik dus bij hem terecht, prima kerel!!

Maar je had het over "mooie" vrouwen ja hoor die heb ik wel degelijk gemaakt en staat zelfs op m'n YouTube kanaal alleen verborgen want ja die vreselijke puriteinse godvruchtige Amerikanen vallen al over een tepel en of deze nu blank of zwart is maakt ze niet uit je wordt direct beticht van alles en nog wat en als je het te bont maakt sluiten ze je kanaal, maar je mag wel video's op je kanaal plaatsen met bepaalde inhoud als je het maar verbergt en ja dat heb ik ook maar gedaan want ach ja je moet ook denken aan die tere kinderzieltjes hè nietwaar?
Ik weet nog wel uit mijn vroege jeugd dat de meisjes van 13 en ouder met poppen speelden met elkaar heden ten dage kan je geen website openen en ze staan met hun prille tietjes + de rest ook nog soms open en bloot op een of andere sociaal media programma en ik ken ze niet want ik heb geen enkel sociaal media account, nergens!!

Kijk die video met het stratenmakersmeisje (heb je gezien denk ik even naar boven scrollen dacht ik) die kon er nog net aan doorheen en deze staat ook gewoon op openbaar.

Maar om de mannen hier en wellicht ook wel enkele vrouwen nee ik discrimineer echt niet hoor, ha ha hier de link naar die Lingerieshow en meer op mijn YouTube kanaal, ben ik een week mee bezig geweest om een stel fraaie dames van allerlei maten bij elkaar te zoeken maar is gelukt en als jullie toch massaal gaan kijken geef ook even een duimpje dan, dank!!

Maar eerst nog even deze een verhaal van een ex chauffeur annex hobby chauffeur die een tijdje geleden onder de video Truckers "Natasja en de pianofabriek" een verhaal(tje) had geschreven over zijn belevenissen als manneke van 17 jaar die op een heuse dikke Volvo mocht rijden, zou zeggen lees het hier met wat uitgebreide info over een grenspost die allang is opgeheven, oordeel zelf: http://www.genealogybos.com/verhalen_stories/Bart_van_der_Valk/Het_verhaal_van_Bart_van_der_Valk.html

En hier de link naar de dames:

 

En het begon allemaal over een rijbewijs met een volgens Brussel verlopen en ongeldige code 95, tja het kan raar lopen in het leven nietwaar, ha ha ha ha ha

Nou veel plezier gewenst bij het bekijken en voor de mannen die al stilstaan nog voor Veurne om in Calais met Ferry of trein naar de Uk te verkassen ik wens jullie vanaf hier heel veel sterkte met deze gekkigheid wat Brexit heet.

Ik zelf heb in 2008 aantal uren op de M20 stil mogen staan toentertijd en dat was al geen pretje, hier enkele foto's als impressie:

PICT4545.jpg

PICT4544.jpg

PICT4543.jpg

PICT4540.jpg

PICT4539.jpg

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Beantwoord deze vraag...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden