[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen

Vrachtwagenchauffeur krijgt half jaar cel wegens doodrijden 22-jarige man. Slachtoffer zou die dag vader zijn geworden. Half miljoen schadevergoeding voor nabestaanden


lientje

Recommended Posts

  • Forumlid

Heftig......... 😔


De 31-jarige vrachtwagenchauffeur Jasper M. uit Heerhugowaard krijgt een celstraf van zes maanden en een rijontzegging van twee jaar. Hij reed vorig jaar op 3 april in Amsterdam de 22-jarige Atalay Yildrim dood toen hij zijn vrachtwagen achteruit manoeuvreerde op de Keizersgracht. Atalay Yildrim zou die dag vader worden.

 

In het vonnis benoemt de rechtbank het leed dat het ongeluk heeft veroorzaakt. „De plotselinge dood van Atalay heeft tot groot verdriet en onherstelbaar leed geleid bij de nabestaanden. Allereerst bij zijn vrouw, die op de dag van het overlijden van haar man is bevallen van hun zoontje. Zij moet hem nu alleen grootbrengen. Ook de ouders zijn zeer zwaar getroffen. Zij hebben Atalay een paar jaar eerder van Turkije naar Amsterdam laten overkomen, zodat hij een toekomst kon opbouwen met zijn jeugdliefde. Het verlies is ondraaglijk voor de nabestaanden”, concludeert de rechtbank.

De nabestaanden krijgen een half miljoen schadevergoeding.

Onachtzaam

De rechtbank acht bewezen dat M. zeer onoplettend, onvoorzichtig en onachtzaam heeft gereden.

De officier van justitie eiste twee weken geleden twaalf maanden cel en een rijontzegging van drie jaar.

De rechtbank vindt dat M. juist als beroepschauffeur extra alert had moeten zijn omdat hij de risico’s kent: „Als M. meer tijd had genomen en meer handelingen had verricht om er zeker van te zijn dat de weg vrij was, had het ongeluk kunnen worden voorkomen”, aldus de rechtbank.

Achteruitrijcamera

Ook neemt zij het M. kwalijk dat hij zijn achteruitrijcamera niet heeft gebruikt. M. zei daar zelf over dat hij daar nog niet aan gewend was. Maar ook zonder de achteruitkijkspiegel had M. de scooter kunnen opmerken omdat deze voor het ongeluk in een bocht te zien was geweest volgens de rechtbank.

Haast

M. was op 3 april vorig jaar voor zijn werkgever, de Amsterdamse afvalverwerker Renewi, op weg naar de Leidsestraat in het centrum van Amsterdam om een lege container af te leveren.

M. had haast, want hij moest de container om zeven uur afleveren. Hij was die ochtend al op meer plekken in de stad op blokkades op de weg gestuit. Toen hij vijf over zeven de Keizersgracht opdraaide, zag hij even verderop opnieuw dat een vrachtwagen de weg blokkeerde. Hij was geïrriteerd en wilde snel terug. Hij keek in zijn spiegels, dacht dat de weg vrij was en reed direct achteruit: „Iets harder dan stapvoets”, verklaarde hij later.

M. voelde een hobbel, waardoor hij nog extra gas geeft om erover heen te komen, een fractie later zag hij voor zijn vrachtwagen het slachtoffer liggen. De scooter die was meegesleurd, lag nog onder de oplegger.

 

 

Bron: nhd.nl

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid
13 minuten geleden zei andremast:

Tsja ,je zult als beroepschauffeur maar een fout begaan ,ben je gelijk de "sjaak".
Praat niks goed ,maar de meeste ongelukken en slachtoffers komen voort uit fouten van mensen, en soms in samenloop van omstandigheden.

"Ff snel achterlangs scooteren" , kan nog net.

 

Zou kunnen natuurlijk, we weten hoe het vaak 'net goed gaat'.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden