[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen
  • 0

Werkmentaliteit minder of juist meer bezig met gezondheid?


Voorbijganger

Vraag

  • Forumlid

Ik las namelijk het volgende artikel ;

 

https://www.ad.nl/binnenland/vakbond-cnv-wil-zo-snel-mogelijk-30-urige-werkweek~adf2b70f/

 

Vakbond CNV wil zo snel mogelijk 30-urige werkweek

Vakbond CNV wil dat Nederlandse bedrijven zo snel mogelijk een 30-urige werkweek invoeren. Dat moet onder meer psychische problemen zoals burn-outs voorkomen. De bond gaat de komende tijd bij cao-onderhandelingen inzetten op de kortere werkweek.

 

Voorzitter Piet Fortuin van de bond verklaart de stap door te wijzen op eigen onderzoek naar het aantal mensen dat tegen een burn-out aanzit. Dat verdubbelde tot een op de vijf. ,,Honderdduizenden mensen zitten er helemaal doorheen. Hoog tijd voor een nieuwe balans.’’

 
 

Eerder polste CNV Nederlanders al of ze een werkweek die een kwart korter is dan de gangbare 40 uur zien zitten. Dat bleek zo te zijn. Drie op de vijf denken met zo’n kortere werkweek gezond de pensioenleeftijd te gaan halen en dat er minder burn-outs zullen zijn. Twee derde verwacht minder ziekteverzuim en haast driekwart voorziet een betere balans tussen werk en privé. Ongeveer de helft verwacht productiever en efficiënter te zijn in een werkweek van 30 uur.

 

 Voorzitter Piet Fortuin van het CNV. © Hollandse Hoogte / ANP

Die zaken komen bij proeven bij bedrijven ook uit, stelt Fortuin. ,,Diverse proeven tonen aan dat mensen gelukkiger zijn, efficiënter en productiever. De werk-privébalans verbetert sterk.’’ De bondsvoorzitter zou graag zien dat de Nederlandse overheid het voortouw neemt bij het invoeren van een kortere werkweek.

 

Het moment is volgens Fortuin goed nu de economie zeer sterk herstelt van de coronacrisis. Voor sommige mensen zullen de CNV-plannen echter ook langere werktijden betekenen. ,,Onze wens is dat ook mensen die nu in kleine deeltijdbanen werken, straks 30 uur werken. Hiermee creëren we ook een betere balans tussen mannen en vrouwen.’’

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Recommended Posts

  • 0
  • Forumlid
4 uur geleden zei matthieu:

Je zit helemaal fout. Ik noem maar wat nu. Zondagmiddag om 17.00 vertrekken is zaterdag om 17.00 stilstaan. En ook die 6x24h is flauwekul. Je mag in 6 dagen gerust 7x beginnen, als je de voorgeschreven rustperiodes maar aanhoudt.

Klopt Matthieu. Ik heb 6x24 uur met 6 diensten verward. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • Forumlid
Op 4-9-2021 om 13:27 zei Ger-1957:

zucht, ik kan het niet laten om op een dergelijk zooitje d... opmerkingen mijn visie te geven.

 

Ten eerste, betrek eens niet elk krantenartikel direct op de chauffeurswereld, jullie zijn niet de enige mensen op deze wereld.

Ten tweede, je gaat niet minder werken hoor, er zijn nu al chauffeurs tekort, je gaat alleen meer verdienen omdat de overuren al beginnen na 30 uur.  

 

nou ga ik maar weer in de leesstand tot ik weer nieuwe domme dingen zie :rolleyes:

En omdat toch de hypotheek betaald moet gaan worden , zal er niet minder gewerkt worden zo gauw , tenzij je net voor je pensioen zal zitten en hypotheek vrij bent bv , dus de argument van voorkoming van burnout gaat mank denk ik , het probleem zit niet zoveel in de gewerkte uren , maar in de werkdruk , prestaties die geleverd moeten worden , halen van targets is denk ik meer een boosdoener in bepaalde beroepen .

 

Dus dit lijkt mij meer op een verkapte looneis , meer mensen aan werk helpen die er eigenlijk helemaal niet meer lijken te zijn .

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • Forumlid
Op 7-9-2021 om 23:12 zei matthieu:

Je zit helemaal fout. Ik noem maar wat nu. Zondagmiddag om 17.00 vertrekken is zaterdag om 17.00 stilstaan. En ook die 6x24h is flauwekul. Je mag in 6 dagen gerust 7x beginnen, als je de voorgeschreven rustperiodes maar aanhoudt.

Zondag 17:00 tot zaterdag 17:00 is toch 6x24??

 

Citaat

Een wekelijkse rusttijd mag niet later beginnen dan aan het einde van zes perioden van 24 uur te rekenen vanaf het einde van de vorige wekelijkse rusttijd.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Beantwoord deze vraag...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden