[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen

Gps antenne uitschakelen?


ElBadmuts

Recommended Posts

  • Forumlid
10 uur geleden zei Durashift:

 

. waar dan een partij staal en sandwichpanelen en wat glas besteld wordt.. vloer erin vlinderen en stellingen met robots erin..

Bij ons ( in Roosendaal) gaan ze eerst vlinderen ,dan komen de stellingen erop, met de robots ,en als laatste worden de sandwichpanelen en glas geplaatst.:D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid
16 uur geleden zei ayla:

Plastic wordt beschouwd als een grondstof.....tegenwoordig.

Een goede inkoper, kan er toch nog wat aan verdienen.

 

Groet ron

Natuurlijk,maar bedrijven zoals Aldi vinden het gemakkelijker om het maar aan de chauffeur mee terug te geven ,dan hoeven hun het niet meer af te voeren.

Scheelt weer een paar mensen in de organisatie ,en waar de chauffeur er mee blijft is hun zorg dan niet meer.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

^^ tsjah, dat is het probleem met veel grotere bedrijven, ze denken dat....

Maar plastic is al heel lang een materiaal/grondstof waar gewoon voor betaald wordt.
er zijn bedrijven die gewoon 1 of 2 perscontainers neerzetten en men kan weer een centje extra verdienen aan het restproduct. Zo'n mannetje/regelaar verdiend zichzelf terug (m'n broertje doet hetzelfde bij Corneel en August, on the side.... 😁)

 

Groet Ron

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid
Op 16-8-2022 om 09:46 zei ayla:

En zeker in de IT en met name AI (artificial intelligence) is in azie veel, heel veel werk. Mede doordat ze het zelf niet voor elkaar kunnen boksen....(aziaten zijn goed in kopieren van, maar de robots komen nog steeds uit het westen, daar ze het niet voor elkaar krijgen om de software zo te programmeren dat verschillende grootes en dan ook nog bewegend verwerkt kunnen worden...)

 

Ik las nog een artikel over TSMC uit Taiwan in de Volkskrant van afgelopen zaterdag. Sterkt wel jouw verhaal

 

Citaat

(..)

TSMC kan dit, net als bijvoorbeeld het Koreaanse Samsung. Overigens niet zonder Nederlandse hulp. Beide fabrikanten zijn klant van het Veldhovense ASML, dat de peperdure hightechmachines levert voor het fabriceren van chips. Zonder ASML geen TSMC, en zonder TSMC geen chips voor uw laatste iPhone.

Pikant genoeg heeft zowel TSMC als ASML Philips-wortels. ASML was ooit een dochteronderneming van Philips, terwijl de Eindhovenaren in 1987 aan de wieg stonden van TSMC. De Taiwanese overheid had destijds de visionaire blik om een moderne chipfabriek te bouwen die in opdracht van andere partijen zou produceren, wat toen een revolutionair idee was. Philips investeerde en kreeg 28 procent van de aandelen in handen. Dat groeide later nog tot maar liefst 38 procent. (..)

 

Met name dit:

 

Citaat

(..)Het belang van TSMC gaat veel verder dan alleen in blote cijfers is uit te drukken. ‘Wie geavanceerde chips kan maken, heeft de wereldmacht in handen’, stelde Bram Nauta (hoogleraar elektrotechniek aan de Universiteit Twente) twee jaar geleden nog tegenover de Volkskrant. Het oplopende conflict tussen de Verenigde Staten en China – Trump zette honderd Chinese techbedrijven op de zwarte lijst – zorgde er onder andere voor dat Huawei acuut in de problemen kwam, omdat de fabrikant zonder chips kwam te zitten. Op dat moment werd zonneklaar dat China één essentieel onderdeel in zijn techstrategie was vergeten: de productie van geavanceerde chips. Er zijn diverse Chinese chipfabrieken, maar die kunnen niet wat TSMC of Samsung kan.  (..)

 

.. en wat zal de (nabije) toekomst brengen?

 

Citaat

(..) China heeft geen plan B’, constateerde hoogleraar Nauta twee jaar geleden al. ‘Of, nou ja: Taiwan binnenvallen.’ Dit scenario is er de laatste maanden niet minder waarschijnlijk om geworden. Daarmee is TSMC niet alleen een economische, maar ook een geopolitieke factor van belang.

 

Nou.. kwestie van tijd, denk ik, dat China de stap maakt.. Nog meer ellende in de wereld, dadelijk.

 

 

Bron:

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/dit-taiwanese-bedrijf-voorziet-de-wereld-van-chips-en-is-daardoor-begeerd-door-de-vs-en-china~b5c7b5d7/

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid
9 uur geleden zei HendrikJansen:

Ik niet,  Gewoon aansprakelijk stellen die fabrikant mocht er wat misgaan. 

Ah ja. Gewoon. Jij kunt je geen enkele situatie voorstellen waarin, wat jij als chauffeur ook doet, je betrokken wordt bij een ongeval? Kind op een provincieweg dat 2 meter voor de wagen vanachter een boom tevoorschijn springt, zoiets?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden