[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen

Vrachtwagenchauffeurs stalen 100.000 mondkapjes


Ger-1957
 Share

Recommended Posts

  • Forumlid

Twee vrachtwagenchauffeurs staan voor de rechter op verdenking van diefstal van zeker 100.000 mondkapjes. Dat gebeurde eind maart 2020, de hoogtijdagen van corona, waarin de maskers zeer schaars waren. Tegen beide mannen is meer dan een jaar celstraf geëist.

De mannen uit Oss en Wormerveer werkten voor het transportbedrijf RDK Trading BV, dat door meerdere bedrijven werd ingehuurd. Telkens kwamen de goederen niet op de juiste plaats aan. Daarom zijn meerdere aangiftes gedaan.

 

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de twee ervan tot drie keer toe een lading te hebben gestolen. De goederen hadden naar Zweden, Duitsland en Italië gemoeten, maar belandden in Tynaarlo en Naarden. Onder de goederen waren naast de 100.000 mondkapjes ook 18 pallets met andere medische artikelen en in een andere zending 22 pallets gedroogd voedsel. De schade is volgens het OM zo’n 189.000 euro.

Bron >> klik <<

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Onderstaand artikel maakt zaken ietwat duidelijker. RDK Trading is inmiddels failliet. Al twee jaar trouwens. En het lijkt erop dat deze chauffeurs niet hoofdelijk aansprakelijk waren, maar in opdracht werkten. 

 

Overigens had het bedrijf maar één personeelslid. Op papier tenminste. 

 

https://www.transport-online.nl/site/147797/om-eist-celstraf-voor-verduisteren-van-ladingen-goederen-door-inmiddels-failliete-rdk-trading/

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 4 weeks later...
  • Forumlid
Op 24-11-2022 om 17:55 zei Eeweep:

 

Begrijp ik hieruit goed dat het bedrijf niet fout zat, maar failliet is gegaan door toedoen van die twee chauffeurs?

Dat zou heel goed mogelijk kunnen zijn; betrijven hebben meestal een "CMR verzekering"d.w.z dat er een maximuum is per kilo gewicht van de goederen.

Verdwijnen er nu goederen zal een bedrijf slechts het aantal verdwenen kilo s terug krijgen ,terwijl de daadwerkelijke waarde soms veel hoger ligt , een kilo staal heeft een bepaalde waarde ,maar een kilo computer heeft dezelfde waarde.

Als er met de klant geen verdere afspraken bestaan kan de klant echter wel de volledige daadwerkelijke waarde claimen (en zal dat meestal ook wel doen)

Zo kan een transportbedrijf ,doordat het toch de waarde van de goederen moet vergoeden, in enorme problemen komen door onachtzaamheid van zijn chauffeur.

 

https://www.ttm.nl/blogs/dekt-een-cmr-en-avc-verzekering-de-schade-nou-niet-altijd-en-dan-wordt-het-duur/

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden