[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen
  • 0

onderzoek MILESTONE zoekt professionele chauffeurs


IMOB-UHasselt

Vraag

Universiteit Hasselt, KULeuven en UAntwerpen bundelen hun krachten in het onderzoeksproject MILESTONE. MILESTONE wil verschillende technologieën ontwikkelen en testen om de moeilijke werkomstandigheden, stress en negatieve gezondheidseffecten voor professionele chauffeurs te verminderen, en bedrijfsplanning te verbeteren. MILESTONE is momenteel op zoek naar bedrijven en beroepschauffeurs (chauffeurs die korte of lange trajecten afleggen en ook pakjesbezorgers) die interesse hebben om deel te nemen aan dit onderzoek.

 

Professionele chauffeurs in het goederenvervoer (zowel korte afstandchauffeurs, lange afstandchauffeurs als  pakjesbezorgers) ervaren vaak moeilijke, uitputtende en stresserende werkomstandigheden, omwille van verschillende redenen: onregelmatige slaappatronen, onzekerheid in het verkeer (bv. vertragingen, een gebrek aan parkeerplaatsen), vaak wisselende roosters, drukke planningen, veel tijd weg van huis, enz. Deze werkomstandigheden kunnen leiden tot belangrijke gezondheidsproblemen (zoals vermoeidheid, chronische stress, depressie) met een belangrijke impact op de verkeersveiligheid

 

Technologie zal een belangrijke rol spelen bij het veiliger en efficiënter maken van het wegvervoer. De algemene doelstelling van MILESTONE (Mobile and technological solutions for occupational drivers) is dan ook het ontwikkelen en uittesten van technologische interventies om de moeilijke werkomstandigheden, stress en negatieve gezondheidseffecten van professionele chauffeurs te verminderen. Deze technologie zal samen met de deelnemende chauffeurs ontwikkeld worden. 

 

Waarom deelnemen aan MILESTONE als chauffeur?

 

  • U krijgt een vergoeding voor deelname aan de verschillende onderzoeksactiviteiten. Deze vergoeding verschilt van activiteit tot activiteit
  • Door deel te nemen aan onderzoeksactiviteit 2 ‘labo-onderzoek’, krijgt u een medisch rapport van uw slaaponderzoek (ter waarde van €280)
  • U krijgt inzicht in allerhande gegevens over uw gezondheid (o.a. uw slaap en stressniveaus), en u krijgt meer inzicht in gegevens over uw rijgedrag.
  • U werkt mee aan wetenschappelijk onderzoek, waarbij we als onderzoekers een beter inzicht krijgen in de relatie tussen slaapkwaliteit, slaperigheid, stress, thermisch comfort (= aanvoelen van omgeving als koud, neutraal of warm) en rijgedrag. Met deze kennis kunnen we technologische interventies ontwikkelen, gericht op het verbeteren van de moeizame werkomstandigheden van professionele chauffeurs.
  • Door deel te nemen aan onderzoeksactiviteit 7 krijgt u ook concrete tips en feedback om uw stressniveaus te verminderen, om aandachtiger te rijden, enz.
  • MILESTONE wenst het beroep van professionele chauffeur aantrekkelijker te maken, en leidt tot meer geconcentreerde chauffeurs, met een veiliger rijgedrag als gevolg.

 

>> Meld je aan als chauffeur

 

>> Meer info over MILESTONE

 

Ken je nog chauffeurs die mogelijk interesse hebben om deel te nemen? Deel dan gerust deze video.

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

0 antwoorden op deze vraag

Recommended Posts

Er zijn nog geen antwoorden gegeven op deze vraag.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Beantwoord deze vraag...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden